Problem z logowaniem na electrum

Początkujący
Posty: 8
Rejestracja: 14 lipca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z logowaniem na electrum

Postautor: mazza » piątek, 14 lipca 2017, 16:45

Jestem nowy w tym temacie i staralem sie przeszukac forum aby znalesc odpowiedz na moje pytanie . Przepraszam ze zawracam glowe ale mam problem z portfelem electrum 2.8.3 zainstalowalem go przez windows instaler ponad tydzien temu wszystko bylo ok do dzisiaj kiedy chcialem sie zalogowac . Otwiera mi sie okno logowania wpisuje haslo klikam na dalej i znika okno i nic sie nie dzieje portfel sie nie otwiera i nie ma zadnej informacji nie wiem czy ja cos zmienilem czy cos sie stalo z gory dzieki za pomoc

Wyrocznia
Posty: 4374
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 205
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

Problem z logowaniem na electrum

Postautor: adam1226 » piątek, 14 lipca 2017, 17:36

odtwórz nowy portfel z seeda

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 6988
Rejestracja: 16 lutego 2013
Reputacja: 531
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z logowaniem na electrum

Postautor: Bit-els » piątek, 14 lipca 2017, 17:42

@mazza, choćby na androidzie
Bitcoin for Polish Charity
https://bitmarket.pl/charity/
wesprzyj, propaguj

Polski operator płatności btc
https://inpay.pl/

Początkujący
Posty: 8
Rejestracja: 14 lipca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z logowaniem na electrum

Postautor: mazza » piątek, 14 lipca 2017, 18:15

na androidzie a electrum dziala na sndroidzie

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 6988
Rejestracja: 16 lutego 2013
Reputacja: 531
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z logowaniem na electrum

Postautor: Bit-els » piątek, 14 lipca 2017, 18:24

No wejdź do sklepu googla z aplikacjami i ściągnij. Następnie "odtwórz stary portfel" i wpisz seed.
Bitcoin for Polish Charity
https://bitmarket.pl/charity/
wesprzyj, propaguj

Polski operator płatności btc
https://inpay.pl/

Początkujący
Posty: 8
Rejestracja: 14 lipca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z logowaniem na electrum

Postautor: mazza » piątek, 14 lipca 2017, 19:43

otwoezylem wpisalem seed i jast pusty portfel nie ma histori ani nic

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 6988
Rejestracja: 16 lutego 2013
Reputacja: 531
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z logowaniem na electrum

Postautor: Bit-els » piątek, 14 lipca 2017, 19:55

historii też nie ma?
A pamiętasz ostatni adres w electrum na kompie, na który przelałeś jakieś środki?
sprawdź na blockchain.info co się tam dzieje
Bitcoin for Polish Charity
https://bitmarket.pl/charity/
wesprzyj, propaguj

Polski operator płatności btc
https://inpay.pl/

Początkujący
Posty: 8
Rejestracja: 14 lipca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z logowaniem na electrum

Postautor: mazza » piątek, 14 lipca 2017, 19:56

mam zapisane i sprawdze to

Dodano po 15 minutach :
nie rozumiem tego przeciez jak mam seed to powinienem odzyskac moje tranzakcje i bitcoiny a to nic moze cos robie nie tak
jak wpisze seed to pod okienkiem mam opcje
Extend this seed with custom words
BIP39 seed
jak zaznacze pierwsz to nic sie nie dzieje jak zaznacze BIP to poswietla sie DALEJ
zaznaczyc obie czy tylko BIP39 seed

Dodano po 46 minutach 41 sekundach:
odzyskalem tylko co teraz aby nie miec problemu ponownie

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 6988
Rejestracja: 16 lutego 2013
Reputacja: 531
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z logowaniem na electrum

Postautor: Bit-els » piątek, 14 lipca 2017, 23:23

Electrum z jakiegoś powodu świruje na Twoim kompie. Nie wiem dlaczego. Ale skoro masz na smartfonie to jest ok.
Wprowadź dobry pin (nie datę urodzin)
Bitcoin for Polish Charity
https://bitmarket.pl/charity/
wesprzyj, propaguj

Polski operator płatności btc
https://inpay.pl/

Początkujący
Posty: 8
Rejestracja: 14 lipca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z logowaniem na electrum

Postautor: mazza » sobota, 15 lipca 2017, 09:24

Nie otworzylem go w smartphonie nie moglem tego zrobic bo po wpisaniu seed z 24 slow nic sie nie dzialo i nie podswietlil mi sie DALEJ sprobowalem w kompie otworzyc nowy portfel juz 4 z koleji wpisalem seed i otworzyl sie pusty bez zadnej histori zamknolem electrum i poszedlem na spacer z psem aby ochlonac wrocilem i zalogowalem sie ponownie i o dziwo otworzyl sie ale nie moglem wyslac nic nie wiedzialem co robic wiec spisalem klucz na kartce tak aby miec cos oprocz seed dzisiaj sie loguje i po wpisaniu hasla okno znika i nic nie wiem co robic mam tam ponad 400 phuntow w bitcoinach i chyba musze sie pogodzic ze strata bo nie wiem jak to odzyskac
czlowiek uczy sie na bledach tylko ja nie wiem co poszlo nie tak
mam jeszcze jeden portfel w telefonie Mycelium ale mam na nim 242 unspent outputs i z tego co znalazlem w necie wynika ze chyba moge je sobie wsadzic w d... bo nie znalazlem zadnej informacji jak je wykorzystac
Mam narazie dosc zabawy z bitcoinami a zona to mi chyba glowe urwie jak sie dowie ze kasa znikla z kata

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 6988
Rejestracja: 16 lutego 2013
Reputacja: 531
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z logowaniem na electrum

Postautor: Bit-els » sobota, 15 lipca 2017, 12:43

A masz najnowszą wersje electrum? Gdy wejdziesz jeszcze raz do portfela, to znajdz adres na którym masz swoje btc, wyexportuj priva tego adresu i włóż go do mycelium np.


A te środki w mycelium masz z kraników? Bo taka ilość wyjść to sugeruje
Bitcoin for Polish Charity
https://bitmarket.pl/charity/
wesprzyj, propaguj

Polski operator płatności btc
https://inpay.pl/

Początkujący
Posty: 8
Rejestracja: 14 lipca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z logowaniem na electrum

Postautor: mazza » sobota, 15 lipca 2017, 13:39

na Mycelium mam wplywy z koników i z bitvaluer.com a oni przesyłają mi 0.0003 co godzinę i tak przez 200 godzin

A co do Electrum to chyba miałem problem z komputerem . Zrobiłem backup systemu 2 dni po zainstalowaniu Electrum jak wpłaciłem bitcoinsy do portfela Chcialem przywrócić system i nie mogłem bo system nie mógł dokonać naprawy robiłem backup kilka razy I nigdy niczego nie naprswial użyłem backup który miałem zrobiony przed instalacją Electrum i poszło bez problemu
Zainstaluje Electrum ale z pendriva I zobaczę co będzie

Mam pytanko odnośnie unspent outputs czy ktoś wie co to jest i czy te wpływy będę miał czy to jest ściema

Wyrocznia
Posty: 3683
Rejestracja: 15 lutego 2014
Reputacja: 327
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z logowaniem na electrum

Postautor: Chancellor » sobota, 15 lipca 2017, 15:29

mazza pisze:Przejdź do cytowanego posta Mam pytanko odnośnie unspent outputs czy ktoś wie co to jest i czy te wpływy będę miał czy to jest ściema
1. Niewydane wyjścia (unspent outputs) to po prostu wszystkie bitcoiny jakie masz w portfelu. Są to wyjścia transakcji, które przesyłały Ci bitki do portfela, a jeszcze tych bitków nie puściłeś w obrót dalej. Same w sobie więc nie są problemem.
2. Gdy wysyłasz bitcoiny z portfela, ten wybiera ileś tych niewydanych wyjść tak, aby w sumie uzyskać kwotę, jaką chcesz przelać.
3. W transakcji, w której wydajesz bitcoiny, są zapisane wszystkie użyte niewydane wyjścia (są wejściami do tej właśnie transakcji). Każde z nich zajmuje miejsce w transakcji, więc im więcej wejść, tym większa transakcja.
4. I teraz zaczyna się problem: opłata za transakcję zależy od jej rozmiaru, czyli od ilości użytych unspent outputs. Jeżeli na nich masz bardzo drobne sumy (kraniki, klikanie w reklamy), to może się okazać, że zalecana opłata transakcyjna stanowi znaczną część tej sumy, albo nawet jest od niej większa. Czyli niby kasę masz, ale wydać nie możesz.
5. I co teraz robić. Najlepsze, co można zrobić wysłać te wszystkie bitki jedną transakcją do siebie samego i obniżyć trochę opłatę transakcyjną, licząc się z tym, że zatwierdzenie tej transakcji potrwa kilka dni. Nie radzę dawać opłaty zerowej, taka transakcja prawdopodobnie nigdy nie zostanie zatwierdzona. Opłatę można sprawdzić na https://bitcoinfees.21.co. Aktualnie np. można dać opłatę 80 satoshi na bajt i uzbroić się w cierpliwość... Gdy transakcja w końcu dojdzie, będziesz miał te wszystkie drobne już w jednym unspent output i dalsze ich wysłanie nie będzie już tyle kosztować.

Początkujący
Posty: 8
Rejestracja: 14 lipca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z logowaniem na electrum

Postautor: mazza » sobota, 15 lipca 2017, 16:24

dzieki za pomoc i info
otworzylem ten portfel i pokopiowalem wszystko co moza bylo dla pewnosci
A co do unspend outputs to aby zebrac je do kupy musze poczekac az wszystkie transakcje sie skoncza bo probowalem i pokazuje ze nie mam srodkow aby wyslac

Wyrocznia
Posty: 3683
Rejestracja: 15 lutego 2014
Reputacja: 327
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z logowaniem na electrum

Postautor: Chancellor » sobota, 15 lipca 2017, 20:38

mazza pisze:Przejdź do cytowanego posta pokazuje ze nie mam srodkow aby wyslac
To może wynikać z faktu, że proponowana przez portfel opłata transakcyjna jest większa niż suma tych niewydanych wyjść. Nie wiem, czy Electrum pozwala na wymuszenie niższej opłaty, bo nie używam tego portfela.

pm7
Moderator
Posty: 6660
Rejestracja: 20 maja 2012
Reputacja: 535
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z logowaniem na electrum

Postautor: pm7 » niedziela, 16 lipca 2017, 14:00

Chancellor pisze:Przejdź do cytowanego posta Nie wiem, czy Electrum pozwala na wymuszenie niższej opłaty, bo nie używam tego portfela.
W Electrum można w ustawieniach włączyć "Edit fees manually", w Mycelium chyba można tylko wybrać spośród czterech opcji. mazza napisał, że ma dwa portfele i w ostatnim poście chyba mówił o Mycelium.

Początkujący
Posty: 8
Rejestracja: 14 lipca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z logowaniem na electrum

Postautor: mazza » niedziela, 16 lipca 2017, 23:20

sorry za nie odpisałem ale weekend i nie miałem za wiele czasu
mam 2 portfele Electrum i Mycelium
Electrum to ten z kompa co popsuł mi trochę nerwów .Zrobiłem backup systemu w kompie i zainstalowałem Electrum na nowo ale wersje na pendriva i wszystko zadziałało poprawnie więc zduplikowalem wszystko na 2 pendriva oczywiście pendraivy mają hasło aby otworzyć zawartość więc chyba to będzie bezpieczna opcja
w Electrum można wpisać opłatę ale czy przy takiej dużej ilości unspent outputs to coś z tego będzie
Mycelium mam na telefonie i tam są 4 opcje opłaty najniższa to low priority 66sat/bit ale też nic nie mogę wysłać

Ogólnie to trochę śmieszna sprawa bo saldo jest 0.04 ale wysłać nie mogę nic bo brak środków

wielkie dzięki za pomoc i informacje
problem z logowanie i odzyskaniem portfela rozwiązany a co do unspent outputs to poczekam i zobaczę co będzie
Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc i za zainteresowanie się moim problemem

Wróć do „Pomoc techniczna”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość