Chaincorn

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Chaincorn

Postautor: Sissou10 » sobota, 19 lutego 2022, 17:57

Siemanko, nie wiem czy widzieliście, ale powstał nowy Polski projekt Chaincorn oparty na własnym block chain oraz layer 0. Osobiście bardzo podekscytowałem się tym projektem, jako że jest na bardzo wczesnym etapie rozwoju. Oferują bardzo ciekawy program Pioner, gdzie angażując się na tym etapie mamy możliwość wygrania całkiem pokaźnych nagród, ale przede wszystkim możemy mieć wpływ na to, co będzie działo się wewnątrz projektu. Obecnie ma miejsce presale, a zapisy na program pionierów otwarte są jeszcze pare dni. Już teraz można zobaczyć interesujące wywiady z CEO projektu Łukaszem Kalbarczykiem. Osobiście uważam, że ma dobrą wizje i wiedze. Projekt generalnie ma na celu ułatwienie tworzenia aplikacji przez deweloperów. Według założenia Łukasza Kalbarczyka ma to się również odbywać niskim kosztem w porównaniu do innych tego typu projektów. Jak wynika z wywiadu, swojego rodzaju konkurencją jest np. Polkadot. Na twitterze można zobaczyć, że projekt na chwile obecną obserwuje około 33 tysiące osób. Według mnie to czego do tej pory brakuje to platforma Discord dla społeczności zgromadzonej wokół projektu. Ciekawy jestem jak to wszystko się potoczy. Sam presale działa na ciekawej zasadzie, mianowicie otrzymujemy 40% zakupionych tokenów, a resztę to jest 10% co miesiąc przez 6 miesięcy. Miałem też przyjemność kontaktować się z supportem, odpowiadają bardzo szybko i w bardzo prosty sposób przedstawiają rozwiązanie problemu. Mieliście okazje zapoznać się z tym projektem? Dajcie znać co sądzicie.

Wróć do „Pozostałe”