zecpool.pl - Polska Kopalnia ZCASH i ZCLASSIC

Początkujący
Posty: 402
Rejestracja: 11 stycznia 2018
Reputacja: 111
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

zecpool.pl - Polska Kopalnia ZCASH i ZCLASSIC

Postautor: Sokon » wtorek, 30 stycznia 2018, 12:31

@kabzapro
Orientujesz się czy z Waszej kopalni ZCL docierają środki bezpośrednio na Cryptopię? Ewentualnie możesz polecić jakiś portfel na który można kopać? Poza oficjalnym portfelem ze strony Zclassic.org

Początkujący
Posty: 30
Rejestracja: 27 grudnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

zecpool.pl - Polska Kopalnia ZCASH i ZCLASSIC

Postautor: sirBartek » wtorek, 30 stycznia 2018, 12:34

Sokon pisze: @kabzapro
Orientujesz się czy z Waszej kopalni ZCL docierają środki bezpośrednio na Cryptopię? Ewentualnie możesz polecić jakiś portfel na który można kopać? Poza oficjalnym portfelem ze strony Zclassic.org
ja mam konto na https://www.coinexchange.io wypłaty ZCL idą bezpośrednio.

Początkujący
Posty: 558
Rejestracja: 1 lipca 2017
Reputacja: 95
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

zecpool.pl - Polska Kopalnia ZCASH i ZCLASSIC

Postautor: gofer » wtorek, 30 stycznia 2018, 12:34

@Sokon, U mnie leci na bittrex

Początkujący
Posty: 402
Rejestracja: 11 stycznia 2018
Reputacja: 111
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

zecpool.pl - Polska Kopalnia ZCASH i ZCLASSIC

Postautor: Sokon » wtorek, 30 stycznia 2018, 12:42

Niestety Bittrex nadal ma blokadę rejestracji kont....

Dodano po 2 minutach 42 sekundach:
sirBartek pisze: ja mam konto na https://www.coinexchange.io wypłaty ZCL idą bezpośrednio
Muszę się zainteresować. Dzięki.

Początkujący
Posty: 558
Rejestracja: 1 lipca 2017
Reputacja: 95
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

zecpool.pl - Polska Kopalnia ZCASH i ZCLASSIC

Postautor: gofer » wtorek, 30 stycznia 2018, 15:23

@kabzapro, pojawia mi się od wczoraj taki komunikat co jakiś czas w bminerze, wiesz czym to spowodowane? Dodam, że tylko u Was zauważyłem taki problem.

Kod: Zaznacz cały

[WARN] [2018-01-30T15:02:45+01:00] Get error: Żądanie wysłania lub odebrania danych zostało zablokowane, ponieważ gniazdo nie jest poddłączone i (podczas wysyłania przez gniazdo datagramu przy użyciu wywołania �wyślij do�) nie podano adresu., resetting in 5 seconds
kilka,kilkanaście razy w ciągu godziny

Początkujący
Posty: 67
Rejestracja: 20 września 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

zecpool.pl - Polska Kopalnia ZCASH i ZCLASSIC

Postautor: ErektrycznyLuk » wtorek, 30 stycznia 2018, 18:11

kabzapro pisze:
gofer pisze:
kabzapro pisze: ZEC jest tylko ludzi nie ma moc na ZEC jest potrzebna ogromna a nasza moc jest mała :(
Fakt. Może kiedyś :)
MarcelBTC pisze: Ale po co ZCL jest dużo bardziej opłacalny niż ZEC według kalkulatora.
Tak jak napisał Marcel ZCL jest bardziej opłacalny :)
Mi pokazuje że na dzień dzisiejszy to ETH jest najbardziej opłacalne, może by tak przeskoczyć grupowo?

Początkujący
Posty: 11
Rejestracja: 21 stycznia 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

zecpool.pl - Polska Kopalnia ZCASH i ZCLASSIC

Postautor: Tajvan » środa, 31 stycznia 2018, 12:57

ErektrycznyLuk pisze:
kabzapro pisze:
gofer pisze:
Fakt. Może kiedyś :)
MarcelBTC pisze: Ale po co ZCL jest dużo bardziej opłacalny niż ZEC według kalkulatora.
Tak jak napisał Marcel ZCL jest bardziej opłacalny :)
Mi pokazuje że na dzień dzisiejszy to ETH jest najbardziej opłacalne, może by tak przeskoczyć grupowo?
a gdzie sprawdzasz?

Początkujący
Posty: 67
Rejestracja: 20 września 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

zecpool.pl - Polska Kopalnia ZCASH i ZCLASSIC

Postautor: ErektrycznyLuk » środa, 31 stycznia 2018, 15:14

http://whattomine.com/coins

na tym, ale na dzis to jeden czort

Początkujący
Posty: 11
Rejestracja: 21 stycznia 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

zecpool.pl - Polska Kopalnia ZCASH i ZCLASSIC

Postautor: Tajvan » czwartek, 1 lutego 2018, 00:21

Halo, czy ktoś tu używa portfela Eleos? Pilnie potrzebuję pomocy przy synchronizacji... :(

Początkujący
Posty: 6
Rejestracja: 1 lutego 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

zecpool.pl - Polska Kopalnia ZCASH i ZCLASSIC

Postautor: bombastik » czwartek, 1 lutego 2018, 01:34

Pytanie początkującego nooba.
Czy z jedną kartą nvidia ge force gtx 1050 TI jest sens w ogóle zaczynać ?

Początkujący
Posty: 52
Rejestracja: 26 sierpnia 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

zecpool.pl - Polska Kopalnia ZCASH i ZCLASSIC

Postautor: Boger » czwartek, 1 lutego 2018, 09:57

Dla zabawy - czemu nie. Pracy bym jednak raczej nie rzucał ;)

Początkujący
Posty: 6
Rejestracja: 1 lutego 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

zecpool.pl - Polska Kopalnia ZCASH i ZCLASSIC

Postautor: bombastik » czwartek, 1 lutego 2018, 11:14

Boger pisze: Dla zabawy - czemu nie. Pracy bym jednak raczej nie rzucał ;)
Nie nic takiego xD
Chodzi bardziej o zabawę, doświadczenie.
Mieszkam w akademiku, więc prądu mam pod dostatkiem, może chodzić 24/7 i tak zapłacę tyle samo ;)
Więc szkoda żeby tego nie wykorzystać. A jak coś wpadnie na waciki to też spoko xD

Początkujący
Posty: 67
Rejestracja: 20 września 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

zecpool.pl - Polska Kopalnia ZCASH i ZCLASSIC

Postautor: ErektrycznyLuk » piątek, 2 lutego 2018, 05:14

Jaką komendę trzeba wpisać aby ustawić nazwę dla poczególnej koparki ? I czemu na stronie poola nie pokazuje wartości Balance?

Początkujący
Posty: 52
Rejestracja: 26 sierpnia 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

zecpool.pl - Polska Kopalnia ZCASH i ZCLASSIC

Postautor: Boger » piątek, 2 lutego 2018, 09:43

Za numerem portfela dodajesz (bez spacji) .nazwakoparki
Balance to ukopane, ale nie wypłacone jeszcze środki. Wartość dodatnią widziałem chyba kilka razy, zanim przelew wyszedł na portfel. Wartość zerowa w tym miejscu to raczej norma.

Początkujący
Posty: 67
Rejestracja: 20 września 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

zecpool.pl - Polska Kopalnia ZCASH i ZCLASSIC

Postautor: ErektrycznyLuk » piątek, 2 lutego 2018, 19:48

Dzięki, al z tym balancem , pamiętam jak kiedyś uruchomiłem to na chwilkę i po 30 minutach miałem coś naliczona (przy słabszej mocy kopania), dlatego zastanawiałem się czemu teraz jest cały czas zero, ale jak ma być to ok.

Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: 7 grudnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

zecpool.pl - Polska Kopalnia ZCASH i ZCLASSIC

Postautor: do86 » piątek, 2 lutego 2018, 20:28

przyłączam się do was z drobną mocą 2,6ksol. Jeśli ktoś posiada 1060 i 1070ti i potrafi to dobrze ustawić to proszę o pw :)

http://prntscr.com/i9ce9y
proszę o info jeśli ktoś wyciąga więcej przy stabilnej pracy
TDP = 65

Początkujący
Posty: 52
Rejestracja: 26 sierpnia 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

zecpool.pl - Polska Kopalnia ZCASH i ZCLASSIC

Postautor: Boger » sobota, 3 lutego 2018, 10:05

U mnie GTX1060 robią pomiędzy 285 a 300 Sol/s przy ustawieniu poboru prądu na 75W. 1080ti daje 667 Sol/s przy 185W.

Początkujący
Posty: 67
Rejestracja: 20 września 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

zecpool.pl - Polska Kopalnia ZCASH i ZCLASSIC

Postautor: ErektrycznyLuk » sobota, 3 lutego 2018, 11:24

Boger pisze: U mnie GTX1060 robią pomiędzy 285 a 300 Sol/s przy ustawieniu poboru prądu na 75W. 1080ti daje 667 Sol/s przy 185W.
u mnie tez tak przy 1060 asusa rog - power na 80% / +50 Core / + 600 memory

Początkujący
Posty: 52
Rejestracja: 26 sierpnia 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

zecpool.pl - Polska Kopalnia ZCASH i ZCLASSIC

Postautor: Boger » sobota, 3 lutego 2018, 12:25

@ElektrycznyLuk - po co kręcisz pamięci przy Equihash? On się liczy na rdzeniu i częstotliwość pamięci nie ma znaczenia :) Wystarczy, że podbijesz sam rdzeń.

Ja korzystam z Simplemining i tam mam ustawienia:
+135 dla rdzenia
0 dla pamięci
75W dla Power Limit - z tym że to jest ograniczenie W a nie %

Uptime obecnie 2 tygodnie i przez ten czas zero błędów. Karty 1060 Zotac AMP! i 1060 MSI OCV1.

Początkujący
Posty: 11
Rejestracja: 21 stycznia 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

zecpool.pl - Polska Kopalnia ZCASH i ZCLASSIC

Postautor: Tajvan » niedziela, 4 lutego 2018, 02:41

Czy mozecie podpowiedziec jak dokladnie moge zwiekszyc hashrate przy uzyciu 2x Evga FTW 1080? Dzieki!

Wróć do „Pozostałe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości