Kopanie Zcash

Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 27 czerwca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie ZCash

Postautor: kszkszksz » wtorek, 27 czerwca 2017, 10:34

Witam. Mam problem z softwarem. Otóż podczas startu wyświetla mi się, że moja karta graficzna ma za mało pamięci i soft zmniejsza intensywność kopania z 6 do 4. Czy jestem w stanie to ominąć? Z góry dziękuje za odpowiedź

Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: 26 czerwca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: AliAkcza » wtorek, 27 czerwca 2017, 11:24

to EWBF z parametrem --pec.

Swoja droga trudnosc kopania Zcash jest az taka duza? Odpalilem na noc kompa 800sol i nakopalo tyle co kot naplakal. Eteherum w tym czasie mam kilka razy wiecej.

Weteran
Posty: 1029
Rejestracja: 6 maja 2013
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: Maggix » wtorek, 27 czerwca 2017, 11:40

Kilka razy więcej to masz bzdur w głowie. Różnice w zysku pomiędzy​ zec a eth to około 10-15% na korzyść eth rzecz jasna . Skąd wy się ludzie bierzecie. ? Z lasu ?

Początkujący
Posty: 90
Rejestracja: 5 listopada 2016
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: raczix » wtorek, 27 czerwca 2017, 21:18

I tutaj tez nie jest to reguła, bo na Nvidii bardziej opłaca się mimo wszystko kopać Zcash

Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: 26 czerwca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: AliAkcza » środa, 28 czerwca 2017, 00:46

Maggix pisze: Kilka razy więcej to masz bzdur w głowie. Różnice w zysku pomiędzy​ zec a eth to około 10-15% na korzyść eth rzecz jasna . Skąd wy się ludzie bierzecie. ? Z lasu ?
dobrze ze ty ****a taki znaffca.
raczix pisze: I tutaj tez nie jest to reguła, bo na Nvidii bardziej opłaca się mimo wszystko kopać Zcash
no wlasnie sie zdziwilem bo na nvidii kopie i teoretycznie zcash powinno byc lepiej, nawet pomimo tego ze pool troche mniejszy. No ale widocznie 10k roznicy minersów robi swoje.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1907
Rejestracja: 6 czerwca 2011
Reputacja: 158
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: UK - London SM4

Kopanie Zcash

Postautor: Bemx2k » środa, 28 czerwca 2017, 19:27

Panowie kopac Zec i nie opylac wszystkiego jak bylo po 260$ tylko czekac az wbije na 360$ ;)
DASH>ETH>LTC

Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 29 czerwca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: Svorth » czwartek, 29 czerwca 2017, 18:49

Hej, oplaca sie jeszcze kopac przy 240sols? Korzystam z gtx 970

Początkujący
Posty: 192
Rejestracja: 6 czerwca 2017
Reputacja: 16
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: x157 » czwartek, 29 czerwca 2017, 20:31

Svorth pisze: Hej, oplaca sie jeszcze kopac przy 240sols? Korzystam z gtx 970
http://www.mycryptobuddy.com/ZCashMiningCalculator

Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: 19 czerwca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: spas89 » poniedziałek, 10 lipca 2017, 09:11

Witam :)
Używam portfela na poloniex obecnie wypłaty i wpłaty zcasha są tam zablokowane.
Moje pytanie brzmi czy wpłaty które idą w tym czasie przepadną czy przyjdą później?

DeI
Początkujący
Posty: 99
Rejestracja: 12 lutego 2017
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: DeI » piątek, 14 lipca 2017, 00:36

Też mnie to interesuje co się dzieje z wpłatami które się wyśle w trakcie
" ZEC is currently under maintenance or experiencing wallet/network issues. Deposits and withdrawals will remain disabled until a solution is found, which may require an update from the ZEC team. Any updates must be tested and audited before enabling"

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 22 lipca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: bigjaro » sobota, 22 lipca 2017, 10:52

Witam

Wydobywam ZEC minerem i przelałem urobek na portfel zcash4win i nic nie poszło???? Wie ktoś dlaczego?

Weteran
Posty: 1029
Rejestracja: 6 maja 2013
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
-1
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: Maggix » sobota, 22 lipca 2017, 11:02

Ten wallet zec'a pod windowsa to jakaś bzdura , tlumoki biorą się za robienie zaklęta bez sensownego installera do tego na mojej windzie 10 wallet się nie uruchamia po tej pseudo instalacje.

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 22 lipca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: bigjaro » sobota, 22 lipca 2017, 11:04

DeI pisze: Też mnie to interesuje co się dzieje z wpłatami które się wyśle w trakcie
" ZEC is currently under maintenance or experiencing wallet/network issues. Deposits and withdrawals will remain disabled until a solution is found, which may require an update from the ZEC team. Any updates must be tested and audited before enabling"
A co z wypłatami już dokonanymi, czy wejdą po naprawie?

Dodano po 1 minucie 14 sekundach:
Maggix pisze: Ten wallet zec'a pod windowsa to jakaś bzdura , tlumoki biorą się za robienie zaklęta bez sensownego installera do tego na mojej windzie 10 wallet się nie uruchamia po tej pseudo instalacje.
Dobrze, że na test przelałem najniższe kwoty bo bym się wku....

Dodano po 6 minutach 23 sekundach:
Maggix pisze: Ten wallet zec'a pod windowsa to jakaś bzdura , tlumoki biorą się za robienie zaklęta bez sensownego installera do tego na mojej windzie 10 wallet się nie uruchamia po tej pseudo instalacje.
A jakiego używasz jak można wiedzieć?

Dodano po 8 minutach 30 sekundach:
Svorth pisze: Hej, oplaca sie jeszcze kopac przy 240sols? Korzystam z gtx 970
https://www.nicehash.com/?p=calc

Dodano po 1 minucie 43 sekundach:
Maggix pisze: Ten wallet zec'a pod windowsa to jakaś bzdura , tlumoki biorą się za robienie zaklęta bez sensownego installera do tego na mojej windzie 10 wallet się nie uruchamia po tej pseudo instalacje.
No okazuje się, że u mnie po aktualizacji też nie rusza na win10

Dodano po 5 minutach 5 sekundach:
Maggix pisze: Ten wallet zec'a pod windowsa to jakaś bzdura , tlumoki biorą się za robienie zaklęta bez sensownego installera do tego na mojej windzie 10 wallet się nie uruchamia po tej pseudo instalacje.
Po aktualizacji Javy do do v141 ruszył ale nadal pustki :/

Weteran
Posty: 1029
Rejestracja: 6 maja 2013
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: Maggix » sobota, 22 lipca 2017, 11:30

Ja niestety nie posiadam żadnego Zec wallets na chwilę obecną , 3,5 zec trzymam na giełdzie :/
Mam nadzieję że w końcu ktoś zrobi poprawną installera z możliwością wyboru innej partycji.

DeI
Początkujący
Posty: 99
Rejestracja: 12 lutego 2017
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: DeI » niedziela, 23 lipca 2017, 15:19

bigjaro pisze: Witam

Wydobywam ZEC minerem i przelałem urobek na portfel zcash4win i nic nie poszło???? Wie ktoś dlaczego?
Mi on działa bez problemu pewnie numer walletu pomyliłeś ja na W7 64

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 23 lipca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: luksone » niedziela, 23 lipca 2017, 19:14

Cześć,
Mógłbym prosić o podesłanie linka, gdzie moge pobrać najlepszy miner zCash do nvidii (posiadam 1080TI)? Fajnie gdyby miner korzystał jednocześnie z GPU i CPU (amd ryzen 1800x)?
I również o pomoc w wybraniu poola do kopania ? Dodam, że komputer mam na windows 10.

Z góry dziękuje za odpowiedź

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 7571
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 964
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

Kopanie Zcash

Postautor: adam1226 » niedziela, 23 lipca 2017, 19:47

Jak chcesz kopac w Polskiej kopalni (zaleta polski support, niskie pingi) to sprawdz zecpool.pl
Z tym ze na ta chwile bardziej oplaca sie wejsc w kopalnie zclassic .
@kabzapro jest tam adminem jak cos
:arrow: [Binance]- Giełda altcoinów
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 23 lipca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: luksone » niedziela, 23 lipca 2017, 20:15

Czy wynik 717 Sol/s jest okej przy karcie 1080TI ? Bez overclocka. Jak to przeliczyć na Mh/s?

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1907
Rejestracja: 6 czerwca 2011
Reputacja: 158
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: UK - London SM4

Kopanie Zcash

Postautor: Bemx2k » poniedziałek, 24 lipca 2017, 06:51

luksone pisze: Czy wynik 717 Sol/s jest okej przy karcie 1080TI ? Bez overclocka. Jak to przeliczyć na Mh/s?
Bardzo dobry wynik jak bez oc , Ja przy oc mam 780sol/s max zazwyczaj 770 sol/s
DASH>ETH>LTC

Początkujący
Posty: 52
Rejestracja: 19 lipca 2017
Reputacja: -30
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: zzzccchhh222888 » poniedziałek, 24 lipca 2017, 09:28

Sorry ale nie znalazłem odpowiedzi.
Czy da się kopać Zcash na GPU z 2 GB Ram? Np. GTX960?
Wiem że przy ETH się nie da.

A co z CPU? Można się wspomagać CPU? Jaki procek potrzebny?

Wróć do „Pozostałe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: bit, Krzyś i 3 gości