Kopanie Zcash

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 2 lutego 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: skrzypol » piątek, 2 lutego 2018, 15:53

Witam!

Od niedawna mam dostę do darmowego prądu i rozważam rozpoczecie kopania, patrząc po kalkulatorach ZCash chyba najbardziej się opłaca póki co (poprawcie mnie jeśli się mylę).

W miningu jestem total noob. Mam do dyspozycji GPU GTX 850M 2gb + 75% CPU i-7 4710-HQ (4+4 x 2,5ghz) (MSI GE60 2PC) oraz server z CPU Xeon 1220 E3 (4 x 3,1ghz) (o gpu na serwerze nie ma co gadać). Znalazłem info, że 850m może cisnąć 150 MH/s, ale patrząc na inne źródła wydaje mi się to mocno z kosmosu (paczałem tu: http://www.miningspeed.com/list/index.php?brand=nvidia - liczą 150 mh/s, 50 sol/s - nie mam jeszcze pojęcia co to 'sol').

Pytanie, czy jest sens rzeźbić na takiej konfiguracji? Nie nastawiam się na rzekę złota, raczej na dodatkowe kieszonkowe, szczególnie w sytuacji darmowego prądu.
Podpowiecie? Dzięki!

Początkujący
Posty: 8
Rejestracja: 14 stycznia 2018
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: radier » piątek, 2 lutego 2018, 16:11

Daj sobie spokój. Nie kopie się na laptopie.

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 2 lutego 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: skrzypol » piątek, 2 lutego 2018, 16:23

Niby jo, ale widzę, że dla 850m podają średnio ok 50 sol/s (jeśli dobrze zgooglowałem to rozumiem, że 1 sol/s = 1 h/s). CryptoCompare sugeruje, że przy zerowym koszcie prądu powinno być ok 10$ / miesiąc, czyli jakieś 34pln, to faktycznie mało. Ale jeśli tak by było, to możliwe, że uruchmiłbym na darmowym prądzie więcej sprzętu do kopania. 100-200pln miesięcznie bonusu z kosmosu to fajna sprawa ;) coś pomijam? Sorry za noobowanie, rozkminiam temat dopiero.

Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: 4 lutego 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: KrzysztofJ » niedziela, 4 lutego 2018, 10:27

Witam

Od jakiegoś czasu kopie ZEC, gdzie mogę zamienić ZEC na ETH ??
Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi.

Początkujący
Posty: 558
Rejestracja: 4 lipca 2017
Reputacja: 203
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: Harey » niedziela, 4 lutego 2018, 10:31


Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: 4 lutego 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: KrzysztofJ » niedziela, 4 lutego 2018, 11:08

A czy jest możliwość zamiany ZEC na USD,EUR lub PLN ??

Weteran
Posty: 1494
Rejestracja: 3 grudnia 2017
Reputacja: 228
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: redlumek » niedziela, 4 lutego 2018, 13:33

Chodzi ci o giełdy? Kolega wyżej dał linki do odpowiedzi na twoje pytanie. Wystarczy w search na stronie wpisać np pln

Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 24 lutego 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: L3on44 » sobota, 24 lutego 2018, 10:35

Cześć,
Dobry miner pod NVIDIA to bminer-v5.4.0. Testuje od kilku dni i żadnego zawieszenia. Gigabyte GTX1050TI OC 4GB DDR5 180sol/s.

https://www.bminer.me

pozdro

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 23 marca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: obornik » piątek, 23 marca 2018, 14:12

Nowy pool do equihash http://www.miningmania.net
1% Fee
| ZCash | Zclassic | ZEN Cash | BTC Private| Hush | Snowgem | VoteCoin | LitecoinZ |

Początkujący
Posty: 145
Rejestracja: 12 stycznia 2018
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: kuba9449 » niedziela, 8 kwietnia 2018, 11:02

Witam
Mam problem z kopaniem zcash na 1080ti, win7. Kopię zecminerem i średnio raz dziennie kopanie staje. Wklejam końcówkę z loga, gdzie szukać przyczyny?

Kod: Zaznacz cały

INFO: Detected new work: 1523089111
INFO 03:08:26: GPU0 Accepted share 47ms [A:1375, R:1]
Temp: GPU0 61C GPU1 56C GPU2 57C GPU3 59C GPU4 61C 
GPU0: 676 Sol/s GPU1: 296 Sol/s GPU2: 666 Sol/s GPU3: 663 Sol/s GPU4: 678 Sol/s 
Total speed: 2979 Sol/s
INFO 03:08:32: GPU2 Accepted share 31ms [A:1375, R:1]
INFO 03:08:41: GPU2 Accepted share 47ms [A:1376, R:1]
CUDA: Device: 2 Thread exited with code: 30
CUDA: Device: 0 Thread exited with code: 30
CUDA: Device: 1 Thread exited with code: 30
CUDA: Device: 4 Thread exited with code: 30
CUDA: Device: 3 Thread exited with code: 30
ERROR: Looks like GPU2 are stopped. Restart attempt.
INFO: GPU2 are restarted.
ERROR: Looks like GPU3 are stopped. Restart attempt.
INFO: GPU3 are restarted.
ERROR: Looks like GPU0 are stopped. Restart attempt.
INFO: GPU0 are restarted.
ERROR: Looks like GPU1 are stopped. Restart attempt.
INFO: GPU1 are restarted.
ERROR: Looks like GPU4 are stopped. Restart attempt.
INFO: GPU4 are restarted.
INFO: Detected new work: 1523089112
INFO: Detected new work: 1523089113
ERROR: Looks like GPU2 are stopped. Restart attempt.
ERROR: Looks like GPU2 are stuck he not respond.
ERROR: Looks like GPU3 are stopped. Restart attempt.
ERROR: Looks like GPU3 are stuck he not respond.
ERROR: Looks like GPU4 are stopped. Restart attempt.
ERROR: Looks like GPU4 are stuck he not respond.

Początkujący
Posty: 9
Rejestracja: 27 sierpnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: malutkicud » piątek, 22 czerwca 2018, 17:26

Jest tu jakiś spec od Excavatora? Postanowiłem coś nim pokopać i mam go (Version 1.5.5 alpha NVIDIA) i nie mogę dziada ustawić. RIG: 12x1080, 2xHX1200, Asrock H110 Pro BTC+. Prądu chyba nie za mało, bo liczę, że zjadę nimi do jakiegoś 70%TDP. Mój config (który i tak powodował restart koparki) w wersji 1.1.0 wygląda tak:

excavator -a equihash -s eu1-zcash.flypool.org:3333 -u t1aAqhF2VCkSVsdk******.RIG**.crypto**********@gmail.com -p 0 -d 2 -ca -cd -os 0 0 0 70 -os 1 0 0 70 -os 2 0 0 70 -os 3 0 0 70 -os 4 0 0 70 -os 5 0 0 70 -os 6 0 0 70 -os 7 0 0 70 -os 8 0 0 70 -os 9 0 0 70 -os 10 0 0 70 -os 11 0 0 70 -os 12 0 0 70 -or 0 0 100

Ale w tej nowej wersji nie można ustawić parametru OS i steruje się gpu z poziomu pliku json:

[
{"time":0,"commands":[
{"id":1,"method":"subscribe","params":["nhmp.usa.nicehash.com:3200","34HKWdzLxWBduUfJE9JxaFhoXnfC6gmePG.testrig"]}
]},
{"time":2,"commands":[
{"id":1,"method":"algorithm.add","params":["equihash"]}
]},
{"time":3,"commands":[
{"id":1,"method":"worker.add","params":["equihash","0"]}
]},
{"time":10,"loop":10,"commands":[
{"id":1,"method":"worker.print.speed","params":["0"]},
{"id":1,"method":"algorithm.print.speeds","params":[]}
]}
]

No i teraz jak go ustawić? Raczej nie powinno być problemu z obsługą 12gpu. Ma ktoś jakiś pomysł ?

FLT
Początkujący
Posty: 14
Rejestracja: 27 lipca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: FLT » niedziela, 29 lipca 2018, 02:07

Mam dosyć głupie pytanie. Jak kopać Zcash na antminerze i gdzie?

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1933
Rejestracja: 24 sierpnia 2011
Reputacja: 220
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: slasta » niedziela, 29 lipca 2018, 10:21

@FLT, a masz antminera pod algorytm equihash ?

FLT
Początkujący
Posty: 14
Rejestracja: 27 lipca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: FLT » niedziela, 29 lipca 2018, 12:48

slasta pisze: @FLT, a masz antminera pod algorytm equihash ?
Oczywiście, chciałbym też wiedzieć czy lepiej wybrać pool gdzie jest mniej workerów czy więcej?

Wróć do „Pozostałe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: r00ts i 5 gości