Kopanie Zcash

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 389
Rejestracja: 11 lipca 2016
Reputacja: 58
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: pisiont_groszy » czwartek, 8 września 2016, 21:02

Ktoś planuje to kopać? Czy dopiero jak osiągnie jakąś większą wartość? Pytanie też czy koparka która kopie np. ETH/ETC/MONERO może zostać po prostu przełączona?

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Posty: 621
Rejestracja: 17 sierpnia 2016
Reputacja: 125
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Poznań, PPNT

Kopanie Zcash

Postautor: ŻET » czwartek, 8 września 2016, 21:32

Na chwilę obecną brak jest minera gpu dla zcash, więc może być ciężko. Na ten moment zostaje kopanie na CPU pod linuksem.
Wiodący producent koparek, oprogramowanie, centrum obliczeniowe, wynajem mocy obliczeniowej.
Facebook: https://www.facebook.com/zet.tech.eu/
Twitter: https://twitter.com/ZET_mining
Kopalnia: https://pool.zet-tech.eu/
Sklep: https://shop.zet-tech.eu/

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 389
Rejestracja: 11 lipca 2016
Reputacja: 58
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: pisiont_groszy » czwartek, 8 września 2016, 21:42

Czyli na początku Zcash będzie kopać Botnet.

wgd
Wygadany
Posty: 646
Rejestracja: 12 grudnia 2013
Reputacja: 65
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: wgd » czwartek, 8 września 2016, 21:47

Czy zcash mozna juz kopac na cpu w mainecie?

Sam sobie odpowiem :D

https://minezcash.com/zcash-mining-tutorial/

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Posty: 621
Rejestracja: 17 sierpnia 2016
Reputacja: 125
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Poznań, PPNT

Kopanie Zcash

Postautor: ŻET » czwartek, 8 września 2016, 22:41

pisiont_groszy pisze: Czyli na początku Zcash będzie kopać Botnet.
Trochę tak to wygląda, normalnemu minerowi będzie ciężko w takim przypadku prowadzić opłacalne wydobycie.
Wiodący producent koparek, oprogramowanie, centrum obliczeniowe, wynajem mocy obliczeniowej.
Facebook: https://www.facebook.com/zet.tech.eu/
Twitter: https://twitter.com/ZET_mining
Kopalnia: https://pool.zet-tech.eu/
Sklep: https://shop.zet-tech.eu/

Początkujący
Posty: 124
Rejestracja: 2 grudnia 2015
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: Adrix » piątek, 9 września 2016, 16:53

Panowie. Udało się komuś odpalić mining na testnet? Ja cały czas próbuje, ale wywala mi błąd że to wersja przedwstępne i nie można kopać ...

Kod: Zaznacz cały

adrian@adrian:~/zcash$ ./src/zcash-cli getinfo
{
    "version" : 110200,
    "protocolversion" : 170002,
    "walletversion" : 60000,
    "balance" : 0.00000000,
    "blocks" : 8757,
    "timeoffset" : 0,
    "connections" : 1,
    "proxy" : "",
    "difficulty" : 467.51703364,
    "testnet" : true,
    "keypoololdest" : 1472634520,
    "keypoolsize" : 101,
    "paytxfee" : 0.00000000,
    "relayfee" : 0.00005000,
    "errors" : "This is a pre-release test build - use at your own risk - do not use for mining or merchant applications"
}
a z tego co wyczytałem na na becie można już kopać ...

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13262
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1993
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Kopanie Zcash

Postautor: rav3n_pl » niedziela, 16 października 2016, 22:17

Ten komunikat można zignorować, chodzi raczej o to że masz tylko jedno połączenie.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1
Rafał prostuje Bitcoina

Weteran
Posty: 2719
Rejestracja: 3 kwietnia 2014
Reputacja: 157
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: afrus » niedziela, 16 października 2016, 22:46

Jak wyjdzie gpu to się skuszę na próbę o ile będzie sens.
https://www.bitmarket.pl/charity/
http://ethpool.pl
http://etcpool.pl
----------------------------------
Pomogłem?
ETC/ETH: 0xa2eff2cb7cdf1d98b922cffeb35ae88a691da5ef
BTC: 1Hn1wob4uDoFQSiVaUfDZiKkt29xct7YRS

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Posty: 621
Rejestracja: 17 sierpnia 2016
Reputacja: 125
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Poznań, PPNT

Kopanie Zcash

Postautor: ŻET » niedziela, 23 października 2016, 19:32

Gdyby ktoś chciał przetestować kopanie ZCash pod windowsem to suprnova udostępnia taką możliwość:
https://zec.suprnova.cc/index.php?page= ... ction=pool

Wystarczy pobrać gotowego nheqminer'a i testować: https://github.com/ocminer/nheqminer/releases
Wiodący producent koparek, oprogramowanie, centrum obliczeniowe, wynajem mocy obliczeniowej.
Facebook: https://www.facebook.com/zet.tech.eu/
Twitter: https://twitter.com/ZET_mining
Kopalnia: https://pool.zet-tech.eu/
Sklep: https://shop.zet-tech.eu/

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1177
Rejestracja: 14 listopada 2014
Reputacja: 124
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Jaworzno

Kopanie Zcash

Postautor: ExcaliburPLL » niedziela, 23 października 2016, 19:55

Śmiga jak złoto :) Testuję wersję SSE2 i o niej właśnie mówię.
Best BTC/ETH & other exchange > http://tinyurl.com/bitbay
Free BTC lottery > http://tinyurl.com/frbtcns

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Posty: 621
Rejestracja: 17 sierpnia 2016
Reputacja: 125
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Poznań, PPNT

Kopanie Zcash

Postautor: ŻET » niedziela, 23 października 2016, 20:11

Dla najlepszej efektywności ustaw flagę "-t" na 75% ilości wątków dostępnych w procesorze.
Wiodący producent koparek, oprogramowanie, centrum obliczeniowe, wynajem mocy obliczeniowej.
Facebook: https://www.facebook.com/zet.tech.eu/
Twitter: https://twitter.com/ZET_mining
Kopalnia: https://pool.zet-tech.eu/
Sklep: https://shop.zet-tech.eu/

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1177
Rejestracja: 14 listopada 2014
Reputacja: 124
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Jaworzno

Kopanie Zcash

Postautor: ExcaliburPLL » niedziela, 23 października 2016, 20:36

Z automatu mi tak chyba zrobiło bo idzie na 3 rdzenie zamiast na 4. Ale rzucę okiem ;)
Best BTC/ETH & other exchange > http://tinyurl.com/bitbay
Free BTC lottery > http://tinyurl.com/frbtcns

wgd
Wygadany
Posty: 646
Rejestracja: 12 grudnia 2013
Reputacja: 65
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: wgd » niedziela, 23 października 2016, 20:41

Czy gpu miner bedzie gotowy na start coina? Sa jakies ploty? ;)

Data rozruchu bez zmian 28 pazdzienik?

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Posty: 621
Rejestracja: 17 sierpnia 2016
Reputacja: 125
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Poznań, PPNT

Kopanie Zcash

Postautor: ŻET » niedziela, 23 października 2016, 20:48

Ma być dostępny open source'owy gpu miner podczas startu, więc bądźmy dobrej myśli. Tak, 28.
Wiodący producent koparek, oprogramowanie, centrum obliczeniowe, wynajem mocy obliczeniowej.
Facebook: https://www.facebook.com/zet.tech.eu/
Twitter: https://twitter.com/ZET_mining
Kopalnia: https://pool.zet-tech.eu/
Sklep: https://shop.zet-tech.eu/

wgd
Wygadany
Posty: 646
Rejestracja: 12 grudnia 2013
Reputacja: 65
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: wgd » niedziela, 23 października 2016, 22:42

Jesli to prawda, to nie ma co sie czaic z cpu na to.. pojda w ruch kolosy na gpu i botnety, nie bedzie co zbierac :D

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1177
Rejestracja: 14 listopada 2014
Reputacja: 124
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Jaworzno

Kopanie Zcash

Postautor: ExcaliburPLL » niedziela, 23 października 2016, 23:00

Też tak myślę. Sprawdzałem tylko czy działa i działa. Czyli kopalnia jest gotowa do działania.
Best BTC/ETH & other exchange > http://tinyurl.com/bitbay
Free BTC lottery > http://tinyurl.com/frbtcns

wgd
Wygadany
Posty: 646
Rejestracja: 12 grudnia 2013
Reputacja: 65
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: wgd » niedziela, 23 października 2016, 23:06

ExcaliburPLL masz moze wallet do tego? JEsli to nie problem - odpal ten cpuminer na rpc port user pass z configa. Ciekawe czy ten kopie bezposrednio na portfel

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1177
Rejestracja: 14 listopada 2014
Reputacja: 124
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Jaworzno

Kopanie Zcash

Postautor: ExcaliburPLL » niedziela, 23 października 2016, 23:45

Niestety nie posiadam
Best BTC/ETH & other exchange > http://tinyurl.com/bitbay
Free BTC lottery > http://tinyurl.com/frbtcns

Początkujący
Posty: 168
Rejestracja: 5 września 2015
Reputacja: 17
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: wesley » poniedziałek, 24 października 2016, 08:59

z ciekawości do znawców tematu, co innowacyjnego ma ten coin by go kopać?

wgd
Wygadany
Posty: 646
Rejestracja: 12 grudnia 2013
Reputacja: 65
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie Zcash

Postautor: wgd » poniedziałek, 24 października 2016, 09:11

Full anon + hype :D

Wróć do „Pozostałe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości