ICO Breakout na Bittrexie

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

ICO Breakout na Bittrexie

Postautor: Rumcajs » wtorek, 14 czerwca 2016, 10:16

dziś rano zauważyłem bo wczoraj przegapiłem że na Bittrexie pojawił się coin jakis Breakout jako ICO, to drugi dzień i jest bonus na ten tydzień 15%.
Cena jakoś obecnie to 17 700s wychodzi ponad 5000 BRK za 1 btc.
Ktoś to czytał i jest sens cos kupić czy lepiej trzymać się z daleka ?

https://bitcointalk.org/index.php?topic=1509819.0

jpr
Orator
Reputacja: 221
Reputacja postu: 
0

Re: ICO Breakout na Bittrexie

Postautor: jpr » wtorek, 14 czerwca 2016, 11:55

Trzeba sie liczyc ze teraz bedzie takich wiecej zeby zlapac latwa kase. Czesc z nich zapewne nie wypali. O tym co wkleiles nie slyszalem ale czytalem ze jakis Verium powstaje na bazie Vericoin.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 13
Reputacja postu: 
0

Postautor: lesefere » poniedziałek, 11 lipca 2016, 11:01

Znaczy, chodzi ci jpr pewnie o to, że nie zarobisz x razy na ICO. Ten BRK już wypalił, bo platforma do grania już działa a kasę z ICO przeznaczyli na promocję projektu. Fakt, ICO nie opłacało się kupować bo cena spadła, ja kupiłem kilka poniżej ICO chociaż widzę, że jeszcze mogłem czekać. Tak czy siak jak na każdym alcie na bittrexie przyjdzie i pompa na BRK, tym bardziej, że projekt wygląda w miarę ok, jeśli ktoś ma kilka złotych na zaryzykowanie to można wrzucić jak w każdego świeżego alta ze spadającą ceną po ICO.

Naczelny krytyk forum
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0001 BTC

Postautor: kxmedia » poniedziałek, 11 lipca 2016, 12:08

100% dzisiejszych coinów i tych dziwacznych platform włącznie z bitcoinem to zwykłe spekulacyjne (nic nie warte) piramidy finansowe, komu potrzebne są te wszystkie wynalazki? w codziennym życiu do niczego się kompletnie nie przydają (może w jednej miliardowej części procenta). Każdy kto z własnej kieszeni wrzuca non stop swoje pieniądze w kolejne "pomysły iluzje" jest zwykłym frajerem. ja nie uczestniczyłem w ostatnich super technologiach (zarobiłem tylko troche na lajtcoinie), ale tylko uważnie z boku im wszystkim się przyglądałem. Osobiście nie mam najmniejszych wątpliwości że są zwykłymi scamami , waluty powinny same na siebie zarabiać poprzez pobieranie bardzo niewielkiego procentu z czynnego uczestnictwa w naszym życiu codziennym. A dzisiaj nawet bitcoin jest w ciemnej dup..ie (czyli jest zerem) z akceptacją i popularyzacją, więc jakim cudem mogą one wszystkie istnieć ?, odpowiedź jest bardzo prosta , tylko i wyłącznie dzięki dojeniu frajerów z ich kolejnego kieszonkowego ,bo one wszystkie aspirują jedynie do poziomu pryszczatych nastolatków. Natomiast czy te wszystkie scamy kiedyś przestaną być jednym wielkim śmietnikiem ? , oczywiście że mogą być coś warte, to znaczy tylko i wyłącznie wtedy przestaną być śmieciami jeżeli przestaniecie płacić swoją kasę w kolejne nic nie znaczące "wynalazki", to wtedy będą musiały same starać się o inne dofinansowanie i będą musiały zbierać kasę z opłat z handlu wymiennego.

PS łatwo domyśleć się kiedy garstka (2 może 3) z tych wszystkich scamów upowszechni się w handlu, wtedy kiedy wszyscy pozbędziecie się pryszczy i kiedy dorośniecie, tylko czy wtedy życie nie pozbawi was złudzeń i nie zapomnicie o własnej głupocie młodości ?
Proszę nie wspierać mnie bitkoinami ,ewentualnie proszę przekazywać je na utrzymywanie serwisu

Weteran
Reputacja: 428
Reputacja postu: 
0

Postautor: Chancellor » poniedziałek, 11 lipca 2016, 13:55

kxmedia pisze:wtedy kiedy wszyscy pozbędziecie się pryszczy i kiedy dorośniecie, tylko czy wtedy życie nie pozbawi was złudzeń
Nie uważasz, że pisanie w ten sposób do ludzi po czterdziestce jest zwyczajnie niegrzeczne?

Czarna Owca
Awatar użytkownika
Reputacja: -11
Reputacja postu: 
0

Postautor: ania78 » poniedziałek, 11 lipca 2016, 14:19

kxmedia pisze:Osobiście nie mam najmniejszych wątpliwości że są zwykłymi scamami , waluty powinny same na siebie zarabiać poprzez pobieranie bardzo niewielkiego procentu z czynnego uczestnictwa w naszym życiu codziennym. A dzisiaj nawet bitcoin jest w ciemnej dup..ie (czyli jest zerem) z akceptacją i popularyzacją,

Przesadzasz. Jasne, 99,9% wszystkich coinow jest I bedzie gowno warte oraz istnieje tylko po to, zeby wyludzac kase. Ale nie wszystkie są smieciami. Po co od razu mieszac BTC w temat o ICO jakiegos shitcoina. Popadasz od skrajnosci w skrajnosc. Ostatnio ktos pisal o polaryzacji. Kto? Prezes, jedyna osoba ktora Ciebie ztipowala. Lol ;).

Naczelny krytyk forum
Reputacja postu: 
0

Postautor: kxmedia » poniedziałek, 11 lipca 2016, 14:32

Chancellor pisze:
kxmedia pisze:wtedy kiedy wszyscy pozbędziecie się pryszczy i kiedy dorośniecie, tylko czy wtedy życie nie pozbawi was złudzeń
Nie uważasz, że pisanie w ten sposób do ludzi po czterdziestce jest zwyczajnie niegrzeczne?
sam jestem gościem po 40, czy ktokolwiek chce za 10 czy za 20 lat obudzić się z przysłowiową ręką w nocniku ?, myślę że nie powinno się tolerować takiego stanu rzeczy jaki cały czas jest w świecie altcoinów. Są tylko dwie metody utrzymania cyfrowej waluty , pierwsza to ta która praktycznie dzisiaj w 100% zdominowała rynek czyli golimy frajerów przez klasyczne "obiecanki cacanki", a druga to ta gdzie waluta sama się utrzymuje z opłat z handlu w rzeczywistym życiu. nie ma trzeciej drogi, wybór jest w naszych decyzjach (albo w portfelach frajerów).
Proszę nie wspierać mnie bitkoinami ,ewentualnie proszę przekazywać je na utrzymywanie serwisu

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0001 BTC

Postautor: prezes » poniedziałek, 11 lipca 2016, 15:52

@ania78
Jestem przeciwnikiem polaryzacji ale czasami warto przeczytać coś skrajnego z drugiego końca żeby wybrać złoty środek. Każdy w jakimś stopniu jest spolaryzowany, uznałem że kxmedia specjalnie podkoloryzował post żeby wyostrzyć retorykę. Nie przeszkadza mi dać tipa czy to komuś z lewa czy z prawa jak uważam że post może wnieść dużo do dyskusji, a post kxmedia jest prowokujący i może co niektórym otworzyć oczy i pobudzić dyskusję na temat inwestowania w każde nowe ICO. Oczywiście nie wszystko to scamy ale 99 % spokojnie może być scamem od samego początku.
kxmedia pisze:myślę że nie powinno się tolerować takiego stanu rzeczy jaki cały czas jest w świecie altcoinów.
Tu się akurat nie zgadzam, bo wkraczamy w bardzo grząski teren jak regulacja, a jak wiadomo rynek najlepiej się sam reguluje. Janusz pozostanie Januszem, a naciągacz pozostanie naciągaczem i nie ważne czy w świecie alcoinów czy innym. Każdy ma wybór, przynajmniej teoretycznie w która pójdzie stronę ale jak wiadomo ciężko jest człowiekowi zmieniać zdanie. Edukacja tak ale narzucanie już komuś czyjejś woli nie. Nie zabronisz przecież ludziom picia alkoholu bo mogą stać się alkoholikami.
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » poniedziałek, 11 lipca 2016, 16:11

kxmedia to człowiek z misją. Dla niego Bitcoin to scam, wszystkie coiny to scam, ale od ponad 2 lat na forum i 920 postów ma za sobą. Jak zobaczycie jego post to na 99% będzie to albo krytyka albo tematy polityczne. Nie bez powodu dorobił się tu takiej rangi jaką ma ;) Mam nadzieję, że jego obecny tytuł brzmi dumnie, ciężko i długo na niego pracował wyróżniając się z tłumu :)

Naczelny krytyk forum
Reputacja postu: 
0

Postautor: kxmedia » poniedziałek, 11 lipca 2016, 16:22

Bitmar pisze:kxmedia to człowiek z misją. Dla niego Bitcoin to scam, wszystkie coiny to scam, ...
bitmar to człowiek któremu się udało, w początkach istnienia bitcoina zdobył jakąś ilość coinów dzięki której dzisiaj spokojnie może sobie siedzieć przed kompem i może opowiadać bajki jako to bitcoin jest piękny, demokratyczny, mega popularny i min uczciwy, mimo tego że dzisiaj w rzeczywistości kompletnie taki nie jest, ale kogo obchodzi rzeczywistość przecież ten kx media to zawistny , wredny chłopek który potarfi tylko widzieć te złe rzeczy. :twisted: .

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 13
Reputacja postu: 
0

Postautor: lesefere » poniedziałek, 11 lipca 2016, 16:32

Hmm.. panowie, słuszne uwagi ale fajnie gdybyście poczytali trochę o BRK i chociaż dodali do swoich wypowiedzi odrobinę opinii konkretnie dot. tego coina. Co z nim nie tak i czy to scam czy nie.

Coin wykorzystywany do gier więc ma jakieś konkretne zastosowanie, promowany przez bitterx.

Naczelny krytyk forum
Reputacja postu: 
0

Postautor: kxmedia » poniedziałek, 11 lipca 2016, 16:50

lesefere pisze:Hmm.. panowie, słuszne uwagi ale fajnie gdybyście poczytali trochę o BRK i chociaż dodali do swoich wypowiedzi odrobinę opinii konkretnie dot. tego coina. Co z nim nie tak i czy to scam czy nie.

Coin wykorzystywany do gier więc ma jakieś konkretne zastosowanie, promowany przez bitterx.
jak zwykle bardzo ważny jest pomysł , ale wydaje mi się że dużo ważniejszą sprawą jest to jaki wysoki obrót w rzeczywistym świecie jakakolwiek moneta generuje. więc zapytam nie skromnie czy ta moneta jest wykorzystywana do jakichś płatności ? jeżeli tak to w zależności od wysokości obrotu gotówkowego (cyfrowo) ten walor jest coś warty , jeżeli nie i na obecną chwilę coś tam kiedyś w przyszłości obiecuje to dla mnie jest zwykłym scamem. w scamy takie jak np bitcoin można inwestować, ja nie jestem przeciwnikiem takich projektów, ale należy nazywać je po imieniu i tyle też za nie płacić czyli grosze, a bitcoina cena dlatego jest taka wysoka ponieważ została sztucznie napompowana (na potrzeby nim. miningu), a nie przez realny rynek, być może dlatego że jest sztuczny to nie chcą go na normalnych parkietach takich jak wall street czy city .takie jest moje zdanie , ale może inni niech się wypowiedzą.

PS czy ten BRK generuje jakiś obrót w handlu realnym ?

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » poniedziałek, 11 lipca 2016, 17:13

kxmedia pisze:
bitmar to człowiek któremu się udało, w początkach istnienia bitcoina zdobył jakąś ilość coinów dzięki której dzisiaj spokojnie może sobie siedzieć przed kompem.
Jeśli wszystkie swoje teorie opierasz na tego typu ocenach a raczej domysłach to raczej nie są one nic warte ;) Domysły często mijają się z rzeczywistością. Co mogę stwierdzić na pewno, to bardzo często po prostu nie opłaca się być sceptycznym wobec nowych i rewolucyjnych technologii....

Co do coina, to coin jak coin, kolejny z setek innych. Jak dla mnie początkowa sprzedaż tego coina całkowicie go dyskwalifikuje (chyba, że celach spekulacji). Ja tu dopatruję bardziej się zgrzytu prawnego. PIS ma niedługo zafundować nam drugie Chiny (w negatywnym sensie) i polski firewall ;) http://www.chip.pl/news/internet-i-siec ... c-internet
Taki coin a raczej jego docelowa infrastruktura (hazard) pewnie pójdzie w Polsce do odstrzału.

Wróć do „Pozostałe”