ICO Breakout na Bittrexie
- Weteran
- Reputacja: 912

ICO Breakout na Bittrexie
Postautor: Rumcajs » wtorek, 14 czerwca 2016, 10:16
Cena jakoś obecnie to 17 700s wychodzi ponad 5000 BRK za 1 btc.
Ktoś to czytał i jest sens cos kupić czy lepiej trzymać się z daleka ?
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1509819.0
Rumcajs
- Orator
- Reputacja: 221
Re: ICO Breakout na Bittrexie
Postautor: jpr » wtorek, 14 czerwca 2016, 11:55
jpr
- Początkujący
- Reputacja: 13

Postautor: lesefere » poniedziałek, 11 lipca 2016, 11:01
lesefere
- Naczelny krytyk forum
- Reputacja: 4
Postautor: kxmedia » poniedziałek, 11 lipca 2016, 12:08
PS łatwo domyśleć się kiedy garstka (2 może 3) z tych wszystkich scamów upowszechni się w handlu, wtedy kiedy wszyscy pozbędziecie się pryszczy i kiedy dorośniecie, tylko czy wtedy życie nie pozbawi was złudzeń i nie zapomnicie o własnej głupocie młodości ?
kxmedia
- Weteran
- Reputacja: 428
Postautor: Chancellor » poniedziałek, 11 lipca 2016, 13:55
Nie uważasz, że pisanie w ten sposób do ludzi po czterdziestce jest zwyczajnie niegrzeczne?kxmedia pisze:wtedy kiedy wszyscy pozbędziecie się pryszczy i kiedy dorośniecie, tylko czy wtedy życie nie pozbawi was złudzeń
Chancellor
- Czarna Owca
- Reputacja: -11

Postautor: ania78 » poniedziałek, 11 lipca 2016, 14:19
kxmedia pisze:Osobiście nie mam najmniejszych wątpliwości że są zwykłymi scamami , waluty powinny same na siebie zarabiać poprzez pobieranie bardzo niewielkiego procentu z czynnego uczestnictwa w naszym życiu codziennym. A dzisiaj nawet bitcoin jest w ciemnej dup..ie (czyli jest zerem) z akceptacją i popularyzacją,
Przesadzasz. Jasne, 99,9% wszystkich coinow jest I bedzie gowno warte oraz istnieje tylko po to, zeby wyludzac kase. Ale nie wszystkie są smieciami. Po co od razu mieszac BTC w temat o ICO jakiegos shitcoina. Popadasz od skrajnosci w skrajnosc. Ostatnio ktos pisal o polaryzacji. Kto? Prezes, jedyna osoba ktora Ciebie ztipowala. Lol

ania78
- Naczelny krytyk forum
Postautor: kxmedia » poniedziałek, 11 lipca 2016, 14:32
sam jestem gościem po 40, czy ktokolwiek chce za 10 czy za 20 lat obudzić się z przysłowiową ręką w nocniku ?, myślę że nie powinno się tolerować takiego stanu rzeczy jaki cały czas jest w świecie altcoinów. Są tylko dwie metody utrzymania cyfrowej waluty , pierwsza to ta która praktycznie dzisiaj w 100% zdominowała rynek czyli golimy frajerów przez klasyczne "obiecanki cacanki", a druga to ta gdzie waluta sama się utrzymuje z opłat z handlu w rzeczywistym życiu. nie ma trzeciej drogi, wybór jest w naszych decyzjach (albo w portfelach frajerów).Chancellor pisze:Nie uważasz, że pisanie w ten sposób do ludzi po czterdziestce jest zwyczajnie niegrzeczne?kxmedia pisze:wtedy kiedy wszyscy pozbędziecie się pryszczy i kiedy dorośniecie, tylko czy wtedy życie nie pozbawi was złudzeń
kxmedia
- Weteran
- Reputacja: 2358

Postautor: prezes » poniedziałek, 11 lipca 2016, 15:52
Jestem przeciwnikiem polaryzacji ale czasami warto przeczytać coś skrajnego z drugiego końca żeby wybrać złoty środek. Każdy w jakimś stopniu jest spolaryzowany, uznałem że kxmedia specjalnie podkoloryzował post żeby wyostrzyć retorykę. Nie przeszkadza mi dać tipa czy to komuś z lewa czy z prawa jak uważam że post może wnieść dużo do dyskusji, a post kxmedia jest prowokujący i może co niektórym otworzyć oczy i pobudzić dyskusję na temat inwestowania w każde nowe ICO. Oczywiście nie wszystko to scamy ale 99 % spokojnie może być scamem od samego początku.
Tu się akurat nie zgadzam, bo wkraczamy w bardzo grząski teren jak regulacja, a jak wiadomo rynek najlepiej się sam reguluje. Janusz pozostanie Januszem, a naciągacz pozostanie naciągaczem i nie ważne czy w świecie alcoinów czy innym. Każdy ma wybór, przynajmniej teoretycznie w która pójdzie stronę ale jak wiadomo ciężko jest człowiekowi zmieniać zdanie. Edukacja tak ale narzucanie już komuś czyjejś woli nie. Nie zabronisz przecież ludziom picia alkoholu bo mogą stać się alkoholikami.kxmedia pisze:myślę że nie powinno się tolerować takiego stanu rzeczy jaki cały czas jest w świecie altcoinów.
Blog prezesa
Youtube
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty
prezes
- Admin
- Reputacja: 5211

Postautor: Bitmar » poniedziałek, 11 lipca 2016, 16:11

Bitmar
- Naczelny krytyk forum
Postautor: kxmedia » poniedziałek, 11 lipca 2016, 16:22
bitmar to człowiek któremu się udało, w początkach istnienia bitcoina zdobył jakąś ilość coinów dzięki której dzisiaj spokojnie może sobie siedzieć przed kompem i może opowiadać bajki jako to bitcoin jest piękny, demokratyczny, mega popularny i min uczciwy, mimo tego że dzisiaj w rzeczywistości kompletnie taki nie jest, ale kogo obchodzi rzeczywistość przecież ten kx media to zawistny , wredny chłopek który potarfi tylko widzieć te złe rzeczy.Bitmar pisze:kxmedia to człowiek z misją. Dla niego Bitcoin to scam, wszystkie coiny to scam, ...

kxmedia
- Początkujący
- Reputacja: 13

Postautor: lesefere » poniedziałek, 11 lipca 2016, 16:32
Coin wykorzystywany do gier więc ma jakieś konkretne zastosowanie, promowany przez bitterx.
lesefere
- Naczelny krytyk forum
Postautor: kxmedia » poniedziałek, 11 lipca 2016, 16:50
jak zwykle bardzo ważny jest pomysł , ale wydaje mi się że dużo ważniejszą sprawą jest to jaki wysoki obrót w rzeczywistym świecie jakakolwiek moneta generuje. więc zapytam nie skromnie czy ta moneta jest wykorzystywana do jakichś płatności ? jeżeli tak to w zależności od wysokości obrotu gotówkowego (cyfrowo) ten walor jest coś warty , jeżeli nie i na obecną chwilę coś tam kiedyś w przyszłości obiecuje to dla mnie jest zwykłym scamem. w scamy takie jak np bitcoin można inwestować, ja nie jestem przeciwnikiem takich projektów, ale należy nazywać je po imieniu i tyle też za nie płacić czyli grosze, a bitcoina cena dlatego jest taka wysoka ponieważ została sztucznie napompowana (na potrzeby nim. miningu), a nie przez realny rynek, być może dlatego że jest sztuczny to nie chcą go na normalnych parkietach takich jak wall street czy city .takie jest moje zdanie , ale może inni niech się wypowiedzą.lesefere pisze:Hmm.. panowie, słuszne uwagi ale fajnie gdybyście poczytali trochę o BRK i chociaż dodali do swoich wypowiedzi odrobinę opinii konkretnie dot. tego coina. Co z nim nie tak i czy to scam czy nie.
Coin wykorzystywany do gier więc ma jakieś konkretne zastosowanie, promowany przez bitterx.
PS czy ten BRK generuje jakiś obrót w handlu realnym ?
kxmedia
- Admin
- Reputacja: 5211

Postautor: Bitmar » poniedziałek, 11 lipca 2016, 17:13
Jeśli wszystkie swoje teorie opierasz na tego typu ocenach a raczej domysłach to raczej nie są one nic wartekxmedia pisze:
bitmar to człowiek któremu się udało, w początkach istnienia bitcoina zdobył jakąś ilość coinów dzięki której dzisiaj spokojnie może sobie siedzieć przed kompem.

Co do coina, to coin jak coin, kolejny z setek innych. Jak dla mnie początkowa sprzedaż tego coina całkowicie go dyskwalifikuje (chyba, że celach spekulacji). Ja tu dopatruję bardziej się zgrzytu prawnego. PIS ma niedługo zafundować nam drugie Chiny (w negatywnym sensie) i polski firewall

Taki coin a raczej jego docelowa infrastruktura (hazard) pewnie pójdzie w Polsce do odstrzału.
Bitmar
- Bitcoin
- Bezpieczeństwo
- Giełdy i serwisy - zagrożenia
- Anonimowość i bezpieczeństwo w sieci
- Piramidy i scamy
- Bitcoin
- Rozwój projektu
- Twój wkład w rozwój projektu
- Przedszkole
- Pomoc techniczna
- Generowanie monet