Badanie aktywności inwestorów/spekulantów/hazardzistów

Jak często inwestujesz/spekulujesz na kryptowalutach?

Codziennie
4
21%
Raz na tydzień
5
26%
Powyżej tygodnia do miesiąca
4
21%
Zrezygnowałem z tego rynku
6
32%

Liczba głosów: 19
Dyskutant
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Badanie aktywności inwestorów/spekulantów/hazardzistów

Postautor: SpartaN » niedziela, 30 sierpnia 2015, 13:32

Cześć,

Chciałbym zobaczyć ilu jeszcze użytkowników tego forum uczestniczy aktywnie w inwestowaniu/spekulowaniu kyrptowalutami, rynki cały czas funkcjonują a widać spadek aktywności wśród Polaków.

Weteran
Reputacja: 646
Reputacja postu: 
0

Re: Badanie aktywności inwestorów/spekulantów/hazardzistów

Postautor: zbiges » niedziela, 30 sierpnia 2015, 14:22

Hejka
Nie lubię być nazywany hazardzistą :mrgreen: :mrgreen: ... no ale w tej chwili to chyba na prawdę tylko hazardziści mogą pokusić się o spekulację na krypto (zresztą nie tylko krypto) płynność spada :( co powoduje, że wejście kilkoma tysiącami pln na alty staje się trudniejsze, co z kolei zwiększa sporo ryzyko straty i kółko się zamyka. Rynek jest rozchwiany. Zdaje się, że jesteśmy w przededniu jakiegoś przełomu... oby to nie był przełom z cenami w dół. Do niedawna byłem optymistą ale teraz mój optymizm prysł jak bańka mydlana. Jeśli cena bitcoina spadnie trwale poniżej 200$ to przed nami całe miesiące smuty. Owszem taka smuta też ma swoje plusy... np bitcoin może stracić swój prymat w krypto no ale nie widzę na razie kto (lub co) mogłoby zająć jego miejsce. Dash jest ok, ale jego deweloperzy nie rozumieją czym jest pieniądz i dopóki nie dowiedzą się tego to ich sprawny i będący na najwyższym poziomie development nie wystarczy. Z kolei bitcoin był całkiem dobrze (jeśli to słowo jeszcze coś znaczy) prowadzony ale teraz kłótnia w rodzinie może wszystko zniszczyć. Ci wszyscy ludzie zdają się nie rozumieć jak wielką wagę w takich przedsięwzięciach ma zaufanie i prostota użytkowania ich wspaniałych narzędzi.
Zrozumcie mnie proszę dobrze. Nie wieszczę jakiejś katastrofy... ale bolesne oczyszczenie jest zdaje się konieczne.
Ostatnio zmieniony niedziela, 30 sierpnia 2015, 22:42 przez zbiges, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawda istnieje!
Problem w tym, że ja jej nie znam :(
Nie znam jej, choć przez całe życie staram się do niej dotrzeć.
Jeśli więc chcesz skorzystać np z moich prognoz prawdopodobnego ruchu ceny, to musisz to zrobić na własną odpowiedzialność.

Weteran
Reputacja: 428
Reputacja postu: 
0

Postautor: Chancellor » niedziela, 30 sierpnia 2015, 14:25

Ech a ja nie zwróciłem uwagi w jakim dziale jest ta ankieta i myślałem, że chodzi o wszystkie kryptowaluty (z bitcoinem włącznie)... W takim razie mój głos na "codziennie" należy usunąć z ankiety.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0

Postautor: hanti » niedziela, 30 sierpnia 2015, 16:28

a to moj tez
@_# :P ;) :D
Polecam giełdę kraken.com

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1663
Reputacja postu: 
0

Postautor: maky » poniedziałek, 31 sierpnia 2015, 16:11

zbiges pisze:Hejka
Nie lubię być nazywany hazardzistą :mrgreen: :mrgreen: ... no ale w tej chwili to chyba na prawdę tylko hazardziści mogą pokusić się o spekulację na krypto (zresztą nie tylko krypto) płynność spada :( co powoduje, że wejście kilkoma tysiącami pln na alty staje się trudniejsze, co z kolei zwiększa sporo ryzyko straty i kółko się zamyka. Rynek jest rozchwiany. Zdaje się, że jesteśmy w przededniu jakiegoś przełomu... oby to nie był przełom z cenami w dół. Do niedawna byłem optymistą ale teraz mój optymizm prysł jak bańka mydlana. Jeśli cena bitcoina spadnie trwale poniżej 200$ to przed nami całe miesiące smuty. Owszem taka smuta też ma swoje plusy... np bitcoin może stracić swój prymat w krypto no ale nie widzę na razie kto (lub co) mogłoby zająć jego miejsce. Dash jest ok, ale jego deweloperzy nie rozumieją czym jest pieniądz i dopóki nie dowiedzą się tego to ich sprawny i będący na najwyższym poziomie development nie wystarczy. Z kolei bitcoin był całkiem dobrze (jeśli to słowo jeszcze coś znaczy) prowadzony ale teraz kłótnia w rodzinie może wszystko zniszczyć. Ci wszyscy ludzie zdają się nie rozumieć jak wielką wagę w takich przedsięwzięciach ma zaufanie i prostota użytkowania ich wspaniałych narzędzi.
Zrozumcie mnie proszę dobrze. Nie wieszczę jakiejś katastrofy... ale bolesne oczyszczenie jest zdaje się konieczne.
Jeśli spadnie to idę na spore zakupy. Nie będę sam. Wezmę sąsiadów. ;)
Bądź zmianą, którą prag­niesz uj­rzeć w świecie.

KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody

Orator
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: kingscrown » wtorek, 1 września 2015, 04:03

ja myślę, że forma mają mniejszą popularnośc a nie sam BTC

Wróć do „Pozostałe”