[NEM] Nemcoin - New Economy Movement

Gaduła
Reputacja: 63
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

[NEM] Nemcoin - New Economy Movement

Postautor: paveel90 » niedziela, 1 marca 2015, 20:22

Niedługo ma wyjść nowa moneta o nazwie NEM. Moneta ma mieć 8,999,999,999 sztuk. Nie jest to moneta do wykopywania a całość będzie od razu dostępna (na podobnej zasadzie jak NXT coin z tym, że z pewnymi różnicami - na przykład początkowych udziałowców będzie dużo więcej)
Oto sposób dystrybucji:
71% - distributed to stakeholders on the final stakeholder list.
10% - reserved for the core development team to fund development of the NCC and NIS up to the release of V.1 of the blockchain.
10% - reserved for the core development team to fund development of the NCC and NIS after the release of V.1 of the blockchain.
5% - reserved for the extended development team; those who are working on promoting NEM and the NEM ecosystem.
4% - auctioned off at a later date.

Udziałowcy do niedawna mogli sprzedawać swoje udziały za w postaci tak zwanych NEM stake do 26 lutego (po tym czasie wszystkie pozostałe NEM stake, które nie zostały zarejestrowany są nieważne więc nie polecam ich kupować w tym momencie) Oto notowania tych udziałów: http://coinmarketcap.com/assets/nemstake/

Poniżej załączam parę linków związanych z monetą:

http://www.ournem.com/ - oficjalna strona
https://forum.nemcoin.com/ - oficjalne forum
https://bitcointalk.org/index.php?topic=654845.0 - wątek na BTT
http://bob.nem.ninja/docs/ - ostatnio wydana dokumentacja API
https://www.facebook.com/ourNEM - fanpage na facebooku

Zaznaczam, że nie znam się na technicznych aspektach monet więc w żaden sposób nie jestem w stanie udzielić odpowiedzi na pytania w tym zakresie. Wszystko co wiem na temat tej monety jest zawarte w informacjach, które tu umieściłem. Jestem ciekaw opinii innych użytkowników forum na temat tej monety.

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Re: [NEM] Nemcoin - New Economy Movement

Postautor: rav3n_pl » czwartek, 5 marca 2015, 14:42

Nieźle, 25% dla siebie :P
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: paveel90 » piątek, 6 marca 2015, 17:16

Czyli zakładając, że duża część tych środków nie zostanie przeznaczona na promocję, lepiej się w to nie pakować.

Zawsze mam rację
Awatar użytkownika
Reputacja: 4513
Reputacja postu: 
0

Postautor: ShadowOfHarbringer » piątek, 6 marca 2015, 23:43

rav3n_pl pisze:Nieźle, 25% dla siebie :P
Żałosny shitcoin...
Gotówka P2P da światu wolność. To są jej wrogowie: Bitcoin Core, Blockstream, Lightning Network.
Ocenzurowane i zmanipulowane fora: /r/Bitcoin, /r/CryptoCurrency, BitcoinTalk
Klucze GPG/PGP: [3072D/F92EDBA4]

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » sobota, 9 kwietnia 2016, 22:10

nadal zyje i ma sie dobrze jak na taka ilosc coinów.
i cena wzrosla przez te 2 lata do ponad 300s+. Sporo nowych rzeczy dodali.

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: paveel90 » poniedziałek, 11 kwietnia 2016, 18:21

Przez pewien czas to cena była i 400s+ :) Wygląda na to, że poziom 300s+ stał się dość stabilnym dnem. :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 41
Reputacja postu: 
0

Postautor: Multi » poniedziałek, 11 kwietnia 2016, 18:30

@Rumcajs

kupujesz ?? bo czekam na spadek :) a rzeczywiście cena coś za długo się utrzymuje.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » poniedziałek, 11 kwietnia 2016, 19:11

już kupiłem dlatego wiem i odpisałem :)
Kupiłem oczywiscie na szczycie bańki bo widziałem że rosło na poloniexie i myślałem że kupie i wyrwe z jakieś 15% na pompce, ale jak kupiłem to od razu spadło :(
Idealnie na górce sam nawet zrobiłem pika górnego na bittrexie jak sie żuciłem żeby zdążyć na złoty pociąg :(
Tak to 380s-420s to byłem ja Rumcajs kupujący na szczytach baniek :(
Narazie trzymam bo widze że te 320 to takie stabilne dno nawet nie doszlo do niego chyba w niedziele gdzie inne alty spadały po 30%.
Chcialem kupić na 1 dzień i sprzedać a wyszło że jestem kolejnym bagholderem Xema.
Szkoda mi teraz sprzedac bo troche strace ale z tego co czytałem to raczej mid term inwestycja jak nie long. Nie mam ochoty juz bagholdowac kilka lat colejnego coina z którego nic nie wyjdzie przy moim pechu. Więc sprzedam to raczej za jakiś czas. Do tego duża liczba coinów jest a kupując nie wiedziałem i przy tej ilosci to kurcze za 1 coina to bardzo drogo wychodzi w stosunku do coinów co mają po kilkadziesiąt milionów coinów a tyle samo kosztują za jednego.

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: paveel90 » poniedziałek, 11 kwietnia 2016, 21:37

Też czekam na spadek :D Mam jeszcze trochę tego coina ale chcę dokupić jeszcze więcej.
Rumcajs na szybki strzał raczej ciężko liczyć w przypadku tego coina. On raczej powoli i systematycznie idzie w górę, więc jak poczekasz trochę to powinieneś conajmniej nie stracić na tej inwestycji :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » poniedziałek, 11 kwietnia 2016, 22:41

Wiem ale ja od kilku lat czekam na kolejne coiny ktore za kilka lat powinny dac mi majątek a zdechly i juz jestem za stary czekac kolejne lata na kolejne nowe coiny z "przyszloscią"
Teraz chce kase na teraz nie za ilestam lat. Więc nie ide teraz w mid czy long, chce zarobic TERAZ a nie za kilka lat.
Co nie znaczy ofc ze ten coin nie ma przyszlosci ale ja nie mam juz czasu czekac kolejne kilka lat na kolejnego coina który moze wzrośnie.
Dla mnie teraz jest teraz a nie za kilka lat.
Liczyłem na daytrading bo byla pompka i zakupilem a tu instant drop w dol po moim kupnie.
Szkoda ze postawienie supernoda wymaga az 3 mln xem bo niemam tyle. Tak jak niemam 1000 dash czy innych zeby cos postawic. wiec pewnie sprzedam jak tylko bedzie opcja wyjscia bez strat co w sumie jest bezsensu bo nic nie zyskalem i nic nie stracilem. No w teori bo xem akurat kupowalem za 380s a teraz jest po 330s. Wiec stracilem troche.

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: paveel90 » poniedziałek, 18 kwietnia 2016, 21:25

Wytrzymałeś trochę i sprzedałeś jak było po 400+ ostatnio, czy sprzedałeś wcześniej? :)

Weteran
Reputacja: 62
Reputacja postu: 
0

Postautor: Maggix » poniedziałek, 18 kwietnia 2016, 22:32

Krew mnie zalewa jak widze takie wynalazki
W 98% stworzone zeby doic naiwniakow i strzyc barany .

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » wtorek, 19 kwietnia 2016, 18:25

To było po 400 ? Nie trzymam tego na gieldzie a w pracy nie mam czasu sledzic kursy.
Jeszcze trzymam. Zostawie go sobie jednak na troche. Ze wzgledy na dosc dobre miejsce w marketcapie i stabilną cene i cośtam sie dzieje przy niej. A to dobre miejsce w marketcapie to bez powodu sie nie wzieło, tak wiem że Doge ma wyższe :) no ale zawsze coś to jednak znaczy.

Chętnie bym postawił Supernode ale do tego trzeba aż 3 mln Xem i niestety niemam tyle więc stakuje tylko jak jestem online ale udało mi się przez odkąd to mam niewiem 2 tygodnie zebrać tylko 113 Xem. Za mało mam coinów i dlatego tak słabo.

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: paveel90 » wtorek, 19 kwietnia 2016, 21:25

Rumcajs po tym jak pisałeś że kupiłeś na górce skoczyło nawet do 422 sato o ile dobrze pamiętam, dlatego z ciekawości zapytałem :)

Maggix skoro jesteś pewien że ten coin jest stworzony tylko po to żeby doić naiwniaków i strzyc barany to możesz przedstawić na to jakieś fakty? Być może niepotrzebnie trzymam tą walutę w swoim portfelu :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » wtorek, 19 kwietnia 2016, 21:38

Ten pik na bittrexie 26 marca, to byłem ja, Rumcajs , na szczycie bańki spieszyłem się na złoty pociąg z wałbrzycha, kupilem z asków po 445s i 449s :)
potem jeszcze 2 razy były pojedyńcze piki które dobiły do 420s w inne dni , faktycznie, nie bylo mnie przy kompie a nie uistawilem tego na askach.

Weteran
Reputacja: 852
Reputacja postu: 
0

Postautor: pabloj » poniedziałek, 20 czerwca 2016, 12:19

Czy ktoś tutaj zauważył co się dzieje z NEM w ostatnich kilku dniach?

Właśnie wyszedł news, który mógł spowodować wzrosty: http://www.prnewswire.com/news-releases ... 86623.html
Całkiem grubo...
Singapore Dragonfly Fintech (DF), clinched a deal today to power Metro Money Exchange, a Malaysian licensed wholesale and money remittance company using the NEM's Blockchain Technology. The payment and settlement solution will be implemented in partnership with BC Fintech Sdn Bhd, a Dragonfly system integrator.
i
At some point in time, this service will be extended downstream to include mobile payments, debit card functionality, as well as ATM functionality. This is made possible because of the ubiquity and expansiveness of the platform solution. Driven by a core blockchain solution, Dragonfly's offer is an ecosystem for the financial system, from central banks to the consumer, coupling them seamlessly, and directly.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » poniedziałek, 20 czerwca 2016, 12:27

ta.. jak sprzedalem za 340s czyli sporo nizej niz kupilem to po 3 misiacach wzrósł 2 x .
nie sledze go juz bo nie mam wolnych btc i czasu malo.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: pabloj » poniedziałek, 20 czerwca 2016, 12:54

Rumcajs pisze:ta.. jak sprzedalem za 340s czyli sporo nizej niz kupilem to po 3 misiacach wzrósł 2 x .
nie sledze go juz bo nie mam wolnych btc i czasu malo.
To nie wiesz, że nie należy kupować na górkach?
W świecie inwestorów jest takie znane przysłowie barona Rothschilda, "The time to buy is when there's blood in the streets."

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » poniedziałek, 20 czerwca 2016, 20:04

Wiem , ale nie wiem kiedy jest górka, widze ją dopiero po zakupie jak cena spada a ja kupiłem właśnie na szczycie górki. Taki mój pech :)

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: pabloj » piątek, 24 czerwca 2016, 18:07

No i XEM przebił 1000sat ;)

Wróć do „Pozostałe”