Waluta przyszłości? to taka która jeszcze nie powstała EMU

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Waluta przyszłości? to taka która jeszcze nie powstała EMU

Postautor: doitnow » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 02:50

Witam.
Zakładam ze wielu z was dowiedziało się zbyt późno o Bitcoinie oraz o innych kryptowalutach i przegapiła okazję zainwestowania.
Niedawno temu odkryłem eMunie (EMU) Jest to krypto-waluta która może wyprzeć dolara na rynku miedzynarodowym i służyć jako standardowy środek płatności.
A dlaczego tak myślę? W skrócie:

ZADNA OBECNA KRYPTO-MONETA NIE MA SZANS NA WYPARCIE Z RYNKU OBECNYCH WALUT, a dlaczego? Ponieważ obecnie wszystkie coiny są niestabilne z powodu braku inflacji.
Daniel Hughes wymyślił elektroniczną walutę z możliwością inflacji a co za tym idzie eMunie może stać się najbardziej stabilną walutą i przez to ma wielkie szanse zaadaptować się na rynku i służyć jako środek płatności.
eMunie nie ma nic wspolnego z innymi altcoinami ponieważ nie jest klonem bitcoina.

Za niedlugo rusza sprzedaż EMU. Jeszcze nie nie ustalono dokladnej ceny ale bedzie w przyblizeniu 0.10$ =1 EMU
Wiecej info tutaj: http://forum.emunie.com/index.php?/topi ... unch-sale/

Warto poczytać rownież tutaj:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=220530.0

Weteran
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Re: Waluta przyszłości? to taka która jeszcze nie powstała E

Postautor: MusX » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 07:06

była już taka waluta i długo nie pożyła, tzn taką z wbudowaną inflacją. zresztą po co w takiej trzymać środki skoro tracą wartość? trzeba by jak najszybciej wydawać. Śmiesznie bo wtedy też próbowali wmówić, że ten bug to jednak feature :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 652
Reputacja postu: 
0

Postautor: l3sny » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 08:12

Przyjales błędne założenia. Po co tracic kapital na inwestowanie w cos co nie przyniesie takich zyskow jak btc i moze upasc bardzo szybko...
“U.S. Empire will either lose Ukraine to Russia, or fail to win Taiwan from China — or both”

Всем похуй

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Postautor: rav3n_pl » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 13:17

Umarłem (ze śmiechu). Widać lewactwo nada uważa, ze inflacja jest dobra. No samomasakracja normalnie. :-)
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Weteran
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

Postautor: grzem » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 13:24

Idąc tokiem rozumowania wątkotwórcy. Najlepsze byłoby złoto, które samoistnie sublimuje.
Bo sublimacja dodaje stabilności.
Zapraszam na https://cryptox.pl

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 385
Reputacja postu: 
0

Postautor: minerek » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 13:29

Moze ja tez tego nie rozumiem ale ...

stala calkowita ilosc wyemitowanych monet + inflacja - zle
zmienna calkowita ilosc wyemitowanych monet - bardzo bardzo zle bo to jeszcze napedzi inflacje

E-moneta jest tak popularna bo jej emitent sztywno ustawil volumen emisji - a dlaczego tak zrobil - bo chcial ustrzec sie ....inflacji

Wydaje mi sie ze emisja takiej monety to proba stworzenia e-klasycznej waluty czyli obrona przez atak :P

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0

Postautor: asco » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 15:03

Potrzebna jest inflacja ?
Czy tworcy i zwolennicy sa normalni ?
Inflacja to spadek sily nabywczej waluty.
Ale w globalne ocieplenie tez wierzyliscie wiec nic mnie juz nie zdziwi...
Obrazek

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: doitnow » wtorek, 7 stycznia 2014, 09:29

rav3n_pl pisze:Umarłem (ze śmiechu). Widać lewactwo nada uważa, ze inflacja jest dobra. No samomasakracja normalnie. :-)
Lewactwo? Odezwała się DragQuin hahaha umieram (ze śmiechu ) patrząc na twoje zdjęcie. Ogólny sadomasochizm :-)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: doitnow » wtorek, 7 stycznia 2014, 10:05

Oczywiscie ze nie będzie można zarobić na tej kryptowalucie jak na innych krypto walutach ze względu na stabilną wartość. Ma to swoje minusy i plusy. EMU będzie całkowicie odmienną walutą niż obecne. Więc dlaczego warto zainwestować w presale? Chociażby dlatego ze tworca ma stworzyć wiele benefitow dla osób które zakupią dowolną ilość EMU podczas jedno miesięcznego okresu dla early adapters

All investors will receive additional benefits, freebies and bonuses for various eMunie services as and when they become available over time.Initially investors will receive 1 premium ENS address for life, no matter the investment amount, and a further premium ENS addresses for every additional 2000 eMu purchased.Additionally at launch, investors will receive reduced rates when using the exchange and marketplace with eMunie as their chosen gateway dealer.Future services earmarked to be eligible for investor discounts is the eVault (file storage) and eWeb (website hosting).Finally, at launch the roll out will be scaled gradually to ensure that all network nodes and services are operating as expected and that we can reach a satisfactory amount of network power to "open the flood gates". This will likely be controlled via an invite only scheme for the first 1-2 weeks, so becoming an investor and purchasing some pre-launch eMu is a sure way to be among the first to receive the client.

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: rav3n_pl » wtorek, 7 stycznia 2014, 10:15

doitnow pisze:
rav3n_pl pisze:Umarłem (ze śmiechu). Widać lewactwo nada uważa, ze inflacja jest dobra. No samomasakracja normalnie. :-)
Lewactwo? Odezwała się DragQuin hahaha umieram (ze śmiechu ) patrząc na twoje zdjęcie. Ogólny sadomasochizm :-)
Pogooglaj za filmem i serialem "Kruk" i pośmiej się jeszcze.
Ta waluta jest ZAPRZECZENIEM manifestu i jako taka nie ma racji bytu. No ale w socjalizmie dzielnie zwalcza się problemy nie znane w innych ustrojach... powodzienia!
Bitcoin Core 0.29

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: doitnow » wtorek, 7 stycznia 2014, 10:43

rav3n_pl pisze:
doitnow pisze:
Pogooglaj za filmem i serialem "Kruk" i pośmiej się jeszcze.
Ta waluta jest ZAPRZECZENIEM manifestu i jako taka nie ma racji bytu. No ale w socjalizmie dzielnie zwalcza się problemy nie znane w innych ustrojach... powodzienia!
Film znam doskonale. Co nie zmienia faktu że przyjąłeś sobie avatar kolesia który robi się na DragQuinn :-) no cóż każdy robi to co lubi ;-)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: doitnow » wtorek, 7 stycznia 2014, 12:49

Kolejna kryptowaluta która ma szansę odnieść sukces to ZeroCoin (oczywiście jeżeli powstanie). Ta kryptowaluta ma dać pełną anonimowość podczas transakcji. Tutaj wątek:

https://bitcointalk.org/index.php?topic=362468.0

Oraz bardzo ciekawy wykład:

http://research.microsoft.com/apps/mobi ... ?id=192058

Polecam!

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: Gorbash » wtorek, 7 stycznia 2014, 13:21

dokladnie :mrgreen:
masakra, jak Keynes rzadzi ich umyslami zza grobu :lol:
a myslalby czlowiek, ze po tym co sie stalo miedzy 1995 a 2014 zrozumieli, ze nie tedy droga.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: doitnow » wtorek, 7 stycznia 2014, 16:36

Może chociaz zapoznalibyscie w jaki sposób będzie wyglądała ta 'inflacja' i na czym będzie wygladał fenomen eMunie? Za tym projektem stoi duże zaplecze techniczne oraz finansowe. Chociażby fakt ze jeden z twórców NXT zamierza zainwestować sporą część swojego kapitału oraz wiele osób które są w posiadaniu Mastercoin widzą w eMunie możliwość inwestycji w procesie przedsprzedaży (dowiedziałem się o EMU w wątku poswieconemu Mastercoin). Zresztą czas pokaże i za jakiś czas przypomicie sobie o tym poście;-)

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: rav3n_pl » wtorek, 7 stycznia 2014, 23:57

Wcale mnie nie dziwi, że spece od NTX w to wchodzą. Przecież to też scam.
NXT jest 100% premined i w rękach "twórców". Całkowicie kierują rynkiem tego pieniądza. W każdej chwili mogą zrobić dump (żeby zbić wartość) albo przestać sprzedawać (żeby ją podnieść).
Jedni spece lepsi od drugich. Bank centralny vs pewna inflacja. Taa...
Bitcoin Core 0.29

Rozmowny
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0002 BTC

Postautor: prost » środa, 8 stycznia 2014, 00:17

ja tam nie znam się za bardzo, ale chętnie bym widział stronkę ze wszystkimi walutami, które się nie zaczynają od zera oraz innymi 'dziwnymi' regułami.

jak można wierzyć czy myśleć, że ten cały pre-mining jest ok?

znaczy się będzie ok jak wystartujemy w biegu na 1 km z tym, że ty zaczynasz od 0 a ja od jakichś 850 metrów?
należy mi się to, bo przecież wymyśliłem ten bieg...

a skoro tak to czemu kolega, który to poleca nie uruchomi waluty (to takie proste),
wykopie ją i zacznie sprzedawać innym? a pewnie, bo nikt nie kupi od niego...?
to czemu on niby kupuje od innych nie-kopaczy? hmmm

nie twierdzę, że nie da się na tym zarobić (pewnie nie tyle co twórcy, którzy mają ją za darmo),
ale to tak nieczyste etycznie, że nie wchodzę w takie projekty...

zawsze uważałem, że świat btc to nowy świat - oparty na jednej zasadzie - wszyscy mamy takie same możliwości (+zaufanie i uczciwość oczywiście)
takie 'dziwno-kacze' waluty dla mnie to trochę jak włażenie z buciorami jaskiniowca do apartamentu i zmiana wystroju na ten 'jaskiniowy'...
czyli stare zasady (oszustwa, wyłudzenia, malwersacje) w nowym świecie - ja dziękuję nie skorzystam - a nawet powiem - sio sio do swojego brudnego świata finansów...

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: doitnow » niedziela, 12 stycznia 2014, 01:43

Czy sie wam podoba czy nie, inne waluty niż BitCoin (nawet te w preminingu) mają spore szanse odnieść sukces. Krytykujcie, oceniajcie i obserwujcie jak zmienia się rynek ;) oprócz eMunie obstawiam:

ZeroCoin (istnieje tylko koncepcja) oraz
Counterparty XCP (protokół Bitcoina) oto link: https://bitcointalk.org/index.php?topic=395761.0

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: prost » niedziela, 12 stycznia 2014, 05:53

doitnow pisze:Czy sie wam podoba czy nie, (...).
halo? pytałeś o opinię i zdanie, to je wyrażamy. i to czy nam się podoba czy nie, to nasza sprawa i nikt cię nie prosi o tego ocenę ;)
nikt nie ocenia cię czy robisz dobrze czy źle - wyrażamy swoją opinię, bo ci łaskę robimy, można rzecz, bo nas o to prosiłeś.
doitnow pisze:Krytykujcie, oceniajcie i obserwujcie(...).
a to co? po tym jak nas zacząłeś oceniać to teraz chcesz nam mówić jak mamy żyć? przypomnij kto ci do tego dał prawo?
no chyba że masz dyplom 'troll'a" - mechanizm podobny...

a może to tylko młodość - szczeniackie zauroczenie światem bitcoina, światem możliwości -
wtedy się cieszymy z tobą ;) to piękny świat. musisz tylko bardziej zwrócić uwagę o co w tym świecie chodzi ;)

w każdym razie, jak to mój dziadek mawiał - nie myl ch..ja z palcem 'chłopok'
pamiętaj kto do kogo przyszedł i pomyśl kto komu co może dać i znajdź wtedy swoje miejsce ;)

dla mnie OT

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0

Postautor: noobster » niedziela, 12 stycznia 2014, 10:58

jak dla mnie ten coin to scam, a minimalną inflację masz zdaje się zaprojektowaną w PPC

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: doitnow » niedziela, 12 stycznia 2014, 17:20

prost pisze:
doitnow pisze:Czy sie wam podoba czy nie, (...).
halo? pytałeś o opinię i zdanie, to je wyrażamy. i to czy nam się podoba czy nie, to nasza sprawa i nikt cię nie prosi o tego ocenę ;)
nikt nie ocenia cię czy robisz dobrze czy źle - wyrażamy swoją opinię, bo ci łaskę robimy, można rzecz, bo nas o to prosiłeś.
doitnow pisze:Krytykujcie, oceniajcie i obserwujcie(...).
a to co? po tym jak nas zacząłeś oceniać to teraz chcesz nam mówić jak mamy żyć? przypomnij kto ci do tego dał prawo?
no chyba że masz dyplom 'troll'a" - mechanizm podobny...

a może to tylko młodość - szczeniackie zauroczenie światem bitcoina, światem możliwości -
wtedy się cieszymy z tobą ;) to piękny świat. musisz tylko bardziej zwrócić uwagę o co w tym świecie chodzi ;)

w każdym razie, jak to mój dziadek mawiał - nie myl ch..ja z palcem 'chłopok'
pamiętaj kto do kogo przyszedł i pomyśl kto komu co może dać i znajdź wtedy swoje miejsce ;)

dla mnie OT
Hahaha troche Cie poniosło ;-) wyluzuj prost lol.

Poprostu wyraziłem swoją opinię podobnie jak i Wy. Starajmy się nie schodzić do niskiego poziomu ubliżająć innym. Jeżeli jesteś taki touchi i poczułeś urażony moim ostatnim postem to SORRY :-) Pozdrawiam

Wróć do „Pozostałe”