W jakie waluty teraz inwestujecie.

Początkujący
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: likidis » niedziela, 3 grudnia 2017, 22:29

Bitcoinek pisze: No to kolejny schodek do gory z NXT:) to przechodzi ludzkie pojecie,
Na chwile obecna zysk 700%

Kurs jest pchany przez developerow NXT ktorzy zrobia zrzutke jak osiagna CEL, pytanie kiedy. Puki co jeszcze pchaja, trzeba obserwowac ordery i analizowac.
Niby można przesuwać stop order ale jak zrzucą cegły to może się on nawet nie zdążyć odpalić. Chyba, że duży rozstaw sie ustawi.

Dodatkowo trzeba patrzeć na BTC, jak on idzie gwałtownie w dół to wszystko leci.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1194
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kluka » niedziela, 3 grudnia 2017, 22:51

Najgorsze w altach podczas tego bujania na btc jest to ze jak bit wystrzeli to alciki od razu w dol na kursie /btc dolarowe przewaznie trzymaja, ale tez roznie bywa. Tak bylo tego popoludnia np. Sytuacja odwrotna, bit nurkuje i wtedy... jakos nikt sie nie rzuca na zakupy na altach i... traca znowu teraz bardziej w $. WKURZAJACE :evil: mogl by sie ten bit w koncu uspokoic na troche a nie taka padaczke ma co chwile :roll:
...idioci sie nie rodza, idiotow kreuja media...

Eth
Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 397
Reputacja postu: 
0

Postautor: Eth » niedziela, 3 grudnia 2017, 23:08

Kluka pisze: Najgorsze w altach podczas tego bujania na btc jest to ze jak bit wystrzeli to alciki od razu w dol na kursie /btc dolarowe przewaznie trzymaja, ale tez roznie bywa. Tak bylo tego popoludnia np. Sytuacja odwrotna, bit nurkuje i wtedy... jakos nikt sie nie rzuca na zakupy na altach i... traca znowu teraz bardziej w $. WKURZAJACE :evil: mogl by sie ten bit w koncu uspokoic na troche a nie taka padaczke ma co chwile :roll:
To prawda. Można pięknie władać AT, a BTC i tak przyjdzie i naniesie korekty...

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » niedziela, 3 grudnia 2017, 23:13

No i wniosek, że wcale nie musze znać AT żeby zarabiać :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1194
Reputacja postu: 
1

Postautor: Kluka » poniedziałek, 4 grudnia 2017, 00:11

@Rumcajs, i to jest piekne. Czasami wystarczy wiara, a tego zapatrzonym w kreski daytraderom zwykle brakuje.
...idioci sie nie rodza, idiotow kreuja media...

Gaduła
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

Postautor: AniaS » poniedziałek, 4 grudnia 2017, 01:34

Pabloj,
mialam trzymać SAN do 5$ a nawet wyżej (sprzedalam za ponad 2,5$), ale wystrzelila IOTA ponownie... Myślę, ze jest odrobinę pewniejsza, chociaz oczywiscie SAN moze isc wyzej i wyzej póki co... bez większych korekt po drodze.

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
0

Postautor: pael » poniedziałek, 4 grudnia 2017, 07:08

ciakawostka z tradingview, mozna ogladac wykres z polo np. BCH/USD, zamiast BCH/USDT. W nocy nie wszedl mi ask bo bazowalem omylnie na tym pierwszym. Ciekawe jak oni sobie to wyliczaja :roll:

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: likidis » poniedziałek, 4 grudnia 2017, 08:22

Bitcoinek pisze: @likidis

bawia sie, ostatni gasi swiatlo, a ze 25 tego jest IGNIS to maja jeszcze czas na zabawe, zwalke pewnie zrobia przed 25tym.

(...)

Kurs jest pchany przez developerow NXT ktorzy zrobia zrzutke jak osiagna CEL, pytanie kiedy. Puki co jeszcze pchaja, trzeba obserwowac ordery i analizowac.

Powiem Ci @Bitcoinek , że tego nie wziąłem pod uwagę, jakoś nie wpadłem, że to oni sami mogą być tymi grubasami, którzy tak podbijają kurs. Ale to by było logiczne, bo podczas presale IGNIS to za NXT go wyprzedawali, mają tego trochę, to teraz czas spieniężyć.

Czy ktoś kojarzy jak było z ARDR? Też był presale czy tylko snapshot i każdy dostał za free swoją porcję? Bo warto się przyjrzeć kiedy on wchodził i kiedy była zwała na NXT. Żeby sie przygotować teraz i odpowiednio wcześniej wyjść z zyskiem.

Opłaca im się podbijać kurs bo "The other half of the IGNIS coin supply was partially used by Jelurida to conduct a successful IGNIS Token Sale over a period of three months (Aug 05 - Nov 04), collecting 167 M NXT, which were partially converted to fiat, Bitcoin, and Ardor."
Czyli przy obecnym kursie 0.49578665 $ x 167 M NXT = 82 813 296 $ Czyli naprawdę ładny hajs. Podbiją do 1$ to wyliczenia x2.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 305
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitcoinek » poniedziałek, 4 grudnia 2017, 09:41

@Rozum
dawnego ath z kiedy? bo juz je przekroczylismy

@likidis
wiadomo btc gwaltownei w dol NXT tez. ALe nxt bylo bronione jak po ostatnim crashu BTC.
Ordery po 200k NXT byly, przesuwaly sie troche w dol, ale bronily zeby nie bylo tragedii.

Z ardorem bylo troche inaczej, liczba coinow byla obliczana na zasadzie SREDNIEGO 3 miesiecznego depozytu NXT. A u nas mamy to wraz z wykopaniem jakiegos bloku, moze byc 25ty lub 28smy. Kwestia tego kiedy go wykopia

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: likidis » poniedziałek, 4 grudnia 2017, 09:56

Bitcoinek pisze: @Rozum
dawnego ath z kiedy? bo juz je przekroczylismy

Pewnie chodzi o NXT/BTC - tutaj jeszcze daleka droga do poprzedniego ATH. W NXT/USD w teorii też daleka droga do ATH, bo na 2 lipca 2016r. widać strzał na 1750 $ :lol:
Bitcoinek pisze: @likidis
wiadomo btc gwaltownei w dol NXT tez. ALe nxt bylo bronione jak po ostatnim crashu BTC.
Ordery po 200k NXT byly, przesuwaly sie troche w dol, ale bronily zeby nie bylo tragedii.
I tak dało się ładnie sprzedać i znów wkupić powiększając pule NXT :mrgreen:
Bitcoinek pisze:
Z ardorem bylo troche inaczej, liczba coinow byla obliczana na zasadzie SREDNIEGO 3 miesiecznego depozytu NXT. A u nas mamy to wraz z wykopaniem jakiegos bloku, moze byc 25ty lub 28smy. Kwestia tego kiedy go wykopia
Tutaj też było widać pompę, a potem zjazd w pewnym momencie.
Co do wykopania bloku to jak już pisałem - wycwanili się, bo na stronie nie podają już konkretnego nr bloku, tylko, że końcówka grudnia i podadzą tydzień wcześniej...

Weteran
Reputacja: 852
Reputacja postu: 
0

Postautor: pabloj » poniedziałek, 4 grudnia 2017, 11:26

AniaS pisze: Pabloj,
mialam trzymać SAN do 5$ a nawet wyżej (sprzedalam za ponad 2,5$), ale wystrzelila IOTA ponownie... Myślę, ze jest odrobinę pewniejsza, chociaz oczywiscie SAN moze isc wyzej i wyzej póki co... bez większych korekt po drodze.
No wystrzeliła IOTA ale to raczej sygnał do sprzedaży niż do kupna. Tym bardziej, że ona jest 5 w marketcap, więc potencjału do wzrostu nie ma aż takiego co coiny będące dużo niżej. Po prostu trzeba sporo większej kasy, żeby ją pchnąć w górę.

Gaduła
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

Postautor: AniaS » poniedziałek, 4 grudnia 2017, 11:52

Kupilam IOTE wczoraj za okolo 1.9$, a wzrost byl do 2.5$, aktualnie korekta...
Sprzedalam, ale zastanawiam się czy nie odkupic teraz na korekcie? Odkupilabym, gdybym wiedziala, ze na BTC nie bedzie juz spadku, niestety pewności nie ma...
Średnio mi się podoba market cap IOTY (i tutaj masz rację), ale podobno to jest alt z super potencjalem, taka "perełka" pośród innych altów. Ludzie bardzo chętnie inwestują w IOTE i nie zdziwi mnie 100$ w przyszlym roku.
Niebawem też wejdzie na kolejne giełdy.
Zatem jakie alty proponujesz z Bitfinexa?
OMG nie kupię na pewno, nie ufam temu coinowi...
:)

sud
Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 150
Reputacja postu: 
0

Postautor: sud » poniedziałek, 4 grudnia 2017, 11:59

AniaS pisze: Kupilam IOTE wczoraj za okolo 1.9$, a wzrost byl do 2.5$, aktualnie korekta...
Sprzedalam, ale zastanawiam się czy nie odkupic teraz na korekcie? Odkupilabym, gdybym wiedziala, ze na BTC nie bedzie juz spadku, niestety pewności nie ma...
Średnio mi się podoba market cap IOTY (i tutaj masz rację), ale podobno to jest alt z super potencjalem, taka "perełka" pośród innych altów. Ludzie bardzo chętnie inwestują w IOTE i nie zdziwi mnie 100$ w przyszlym roku.
Cena $100 ozbaczałaby marketcap IOTA $277 miliardów, czyli tyle co cały rynek wszystkich kryptowalut był wart parę dni temu. Ciężko uwierzyć w aż takie skoki. Dlatego nie lubię coinów z takim dużym total supply.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 504
Reputacja postu: 
0

Postautor: paprykarz18 » poniedziałek, 4 grudnia 2017, 12:07

sud pisze: Cena $100 ozbaczałaby marketcap IOTA $277 miliardów, czyli tyle co cały rynek wszystkich kryptowalut był wart parę dni temu. Ciężko uwierzyć w aż takie skoki. Dlatego nie lubię coinów z takim dużym total supply.
Rok temu cały rynek był wart 20 razy mniej. Rośnie wykładniczo, czyli za rok kapitalizacja całego rynku powinna być dużo wyższa, niż 6000 mld $.
Jeżeli udział IOTY w rynku może wynosić 5% to cena rzędu >100$ za MIOTę jest do zrobienia.

Tu dzieje się wszystko tak szybko, że nawet bessa może być krótka... powiedzmy kilka miesięcy.

EDIT:
Ktoś się orientuje, co się stało dzisiaj około godz. 10.15, że wybrane alty (m.in. ETH, IOTA), rozpoczęły korektę? Tym razem to nie czerwona kreska na BTC.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 4 grudnia 2017, 12:11 przez paprykarz18, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Reputacja: 852
Reputacja postu: 
0

Postautor: pabloj » poniedziałek, 4 grudnia 2017, 12:11

AniaS pisze: Kupilam IOTE wczoraj za okolo 1.9$, a wzrost byl do 2.5$, aktualnie korekta...
Ja teraz szukam dobrych momentów wyjścia ze wszystkiego (prawie wszystkiego co mam) i wolę przeczekać z kupowaniem czegokolwiek aż do bessy na Bitcoinie. Ale nie każdy chce grać tak mid/long term, rozumiem to ;) W każdym razie bardzo dużo ryzykujesz wchodząc w alty kiedy Bitcoin jest na szczycie i bańka/mega hossa trwa w najlepsze. Obecnie jest dobry czas na sprzedaż tego co się kupiło tygodnie i miesiące temu, raczej nie na nowe zakupy.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 504
Reputacja postu: 
1

Postautor: paprykarz18 » poniedziałek, 4 grudnia 2017, 12:21

pabloj pisze:Ja teraz szukam dobrych momentów wyjścia ze wszystkiego (prawie wszystkiego co mam) i wolę przeczekać z kupowaniem czegokolwiek aż do bessy na Bitcoinie. Ale nie każdy chce grać tak mid/long term, rozumiem to ;) W każdym razie bardzo dużo ryzykujesz wchodząc w alty kiedy Bitcoin jest na szczycie i bańka/mega hossa trwa w najlepsze. Obecnie jest dobry czas na sprzedaż tego co się kupiło tygodnie i miesiące temu, raczej nie na nowe zakupy.
To samo wszyscy pisali, dwa miesiące temu, gdy BTC był po 5-7 tys. $. Gdyby tak czekać na fiatach, wszystkie pociągi by daleko odjechały, a bessy dalej nie widać.

Początkujący
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0

Postautor: TSD_WWA » poniedziałek, 4 grudnia 2017, 12:26

Ja to twierdze ze zadnej bessy nie bedzie a zadna banka BTC nie peknie poki rzady nie beda ustawowo zakazywac tej waluty. Teraz dopiero coraz wiecej ludzi dowiaduje sie o BTC i w to wchodzi. Banki robia w gacie bo to co oni placa rocznie za ulokowane pieniadze, mozna na gieldzie zarobic w kilka minut. Ludzie to widza i wchodza w krypto. Teraz kurs BTC to bdzie rosl coraz szybciej. Kiedys mieli go tylko ludzie ogarnieci w temacie szeroko pojetej informatyki. Teraz za BTC bedzie sie bral zwykly szary "Kowalski"

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: likidis » poniedziałek, 4 grudnia 2017, 12:28

Ok, wolumen sprzedaży NXT/USD na Polo przewyższa wolumen BCH/USD. Do tego wszystko jest na czerwono, jedynie STR i NXT lśni zielenią (jeszcze), a cena NXT ciągle się trzyma koło 0.456-0.463. Poziom jest ładnie utrzymywany poprzez ściany na ask i bid. Ciekawe co dalej.

Początkujący
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rozum » poniedziałek, 4 grudnia 2017, 12:44

Pewnie chodzi o NXT/BTC - tutaj jeszcze daleka droga do poprzedniego ATH. W NXT/USD w teorii też daleka droga do ATH, bo na 2 lipca 2016r. widać strzał na 1750 $ :lol:
Dokładnie BTC/NXT - patrzę pod tym kątem, bo handluję altami po to aby pomnażać BTC nie USD.
Miałem na myśli szczyt z 13.06.2017

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: likidis » poniedziałek, 4 grudnia 2017, 13:04

Rozum pisze:
Dokładnie BTC/NXT - patrzę pod tym kątem, bo handluję altami po to aby pomnażać BTC nie USD.
Miałem na myśli szczyt z 13.06.2017
Ale to jest powiązane. Przy tym szczycie, w obecnym momencie NXT musiałby być po 1,5 $. Patrząc przez pryzmat jak kurs został już wypchany do góry, to jest to całkiem możliwe. Bo jeszcze niedawno w 0.5 $ nie wierzyłem :mrgreen:

Wróć do „Pozostałe”