listek pisze:@Kluka, @invisible, dwie strony wcześniej wspomnieliście o TenX - również widziałem częściowo prezentację, firma prezentuje się bardzo dobrze, wiedzą co robią i nie mam wątpliwości co do powodzenia ich biznesu. Mam mimo wszystko mieszane uczucia co do opłacalności trzymania tokena PAY, bo nie widzę znaczącej zależności pomiędzy rozwojem firmy a jego wartością. Oczywiście cały czas wierzę, że będą wypłacane dywidendy posiadaczom PAY ale nie wydaje mi się, żeby te zarobki były mega wysokie. Poza tym token PAY nie berze udziału w żadnej innej czynności, która mogłaby kreować jego cenę. Dla porównania token OmiseGo będzie pośredniczył w każdej transakcji dokonywanej przez tą platformę, dodatkowo też gwarantuje korzyści z trzymania go na portfelu. Zastanawiam się nad inwestycją, na razie wygrywa opcja 50:50 (PAY:OMG)
Ja tak samo. W TenX nie wierzę na dłuższą metę, ale gdy zaczną sami wydawać karty i znikną opóźnienia oraz gdy wejdą na rynek USA, cena może ruszyć po nowe ATH, a to będzie znaczyło, że nasz kapitał zostanie pomnożony x4. Kiedy to się stanie? Nie wiem. Czekam żeby wejść. Liczę, że jeszcze spadnie do 1,6-1,7$,
W OmiseGO wierzę. Tutaj wzrosty rzędu 50% możliwe, jednak czy w najbliższym czasie? Inne waluty wystrzeliły, a OMG nie, gdyż niedawno zaprezentowali routemap, po czym cena spadła, gdyż w najbliższych miesiącach nic ciekawego nie powinno się wydarzyć. OMG będzie wartościowe, ale raczej w połowie lub pod koniec 2018 roku. A może ktoś wie coś więcej?