Dyskusja i pytania do tematu "Waluty o niskiej kapitalizacji"+ FAQ Początkującego (Pierwszy post)

Rozmowny
Reputacja: 122
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja i pytania do tematu "Waluty o niskiej kapitalizacji"

Postautor: msvklr » sobota, 6 stycznia 2018, 13:14

Odnośnie ARN, kto wszedł nisko <1$ ten może komfortowo trzymać. Ja bym teraz absolutnie nie wchodził, myślę, że okolice 2-3$ są spokojnie do odwiedzenia. Po tym jak twórcy uwolnili 1 mln coinów żeby wziąć profit ciężko to traktować poważnie, ale ludzie mają krótką pamięć. Poza tym, mało kogo to interesuje.. Lotnictwo, awiacja.. tja, brzmi ładnie. Wróże sukces i czekam z pierwszą sprzedażą do 30$ ;)

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: skapskiadi » sobota, 6 stycznia 2018, 17:12

Nowy tweet odnośnie ARN:
Możliwe, że kurs pójdzie trochę w górę.

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: wijtek » sobota, 6 stycznia 2018, 17:53

@sodom2000

Pozwolę sobie zacytować post z innego tematu.
sodom2000 pisze:
mateuszx pisze:@paprykarz18 dzięki za info! mógłbyś napisać mała instrukcje jak przesłać bezpiecznie na wallet XCS <prosze> nigdy tego nie robiłem, a nie chce czegoś zjebać :P btw. długo BTC z bitfinexa na CoinExchange będzie szedł ? Pozdrawiam
Sciagasz walllet ze strony :http://cybcsec.com/
potem przelewasz z gieldy twoje xcs,pamietaj ze sie nie pokarza do poki nie zsynchronizujesz portfela.
Wazne zeby coiny byly na normalnym adresie a nie na stellath,Portfel posiada dwa adresy(tak przynajmnej dev mowil)
9 stycznia musisz miec monety na swoim portfelu,wazne zeby snapshot sie liczyl dla ciebie musisz miec ten portfel otwarty:)
Oczywiscie polecam zrobic encrypt walllet ,jest to w funkcji backup:)
Lepeij przelej LTC bo oplata w BTC cie troche cie pociagnie
Jeszcze jedno testowalem pertfl i rozmawailem z devem ,jak masz wiecej pytan to wal smialo :)
Pozdrawaim
P.S DAXX wyglada jakby mial isc wyzej
Zdanie "9 stycznia musisz miec monety na swoim portfelu,wazne zeby snapshot sie liczyl dla ciebie musisz miec ten portfel otwarty:)"

Otwarty, czyli włączony czy coś innego miałeś na myśli? Nie mogę ot tak sobie przelać na portfel wył. kompa tylko muszę mieć ten portfel włączony?

Początkujący
Reputacja postu: 
-1

Postautor: wijtek » sobota, 6 stycznia 2018, 18:02

@UP masz tutaj cytat ze strony link nizej.

"Dostałem od teścia 10 tys. zł. Czy muszę od tej kwoty zapłacić podatek? – Tak. Nie płaciłby pan podatku, jeżeli kwota darowizny nie przekraczałaby kwoty wolnej od podatku, która wynosi 9637 zł na okres sześciu lat. Pan musi uiścić podatek od nadwyżki ponad tę kwotę, czyli 3 proc. od 363 zł." Nie wiem czy info poprawne/aktualne wiec poszperaj sobie głębiej my tu prawnikami NIE JESTESMY.

Czytaj więcej: http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/ ... ,id,t.html
Ostatnio zmieniony sobota, 6 stycznia 2018, 18:13 przez wijtek, łącznie zmieniany 3 razy.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: skapskiadi » sobota, 6 stycznia 2018, 18:05

To chyba nie jest wątek od dyskusji na ten temat więc proszę przestańcie spamować.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 318
Reputacja postu: 
0

Postautor: mxxm977 » sobota, 6 stycznia 2018, 18:26

@paprykarz18, @wijtek,
Ładnie XCS zanurkowało. -44% w 24h. No to już taki konkretny spadek. Jak sądzicie, będzie nurkowało jeszcze bardziej czy możemy się spodziewać, że to jest już dno?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Anya » sobota, 6 stycznia 2018, 19:07

Hej. Mam pytanie. Co myślicie o Power Ledger? Odbije jeszcze?

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 504
Reputacja postu: 
0

Postautor: paprykarz18 » sobota, 6 stycznia 2018, 19:20

maxxam97 pisze:@paprykarz18, @wijtek,
Ładnie XCS zanurkowało. -44% w 24h. No to już taki konkretny spadek. Jak sądzicie, będzie nurkowało jeszcze bardziej czy możemy się spodziewać, że to jest już dno?
Już nawet przelałem swoje XCS na portfel, ale widzę, że ładnie spada, więc będę dokupował. Może jutro będzie jeszcze niżej i będzie okazja napchać kieszenie.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: wijtek » sobota, 6 stycznia 2018, 19:28

@maxxam97 i na dnie sa zatopione skarby :D.

Patrzylem na coinmarketcapie i w mgnieniu oka spadl kurs z 0.037$ do 0.027$. Market Cap wynosil predzej 0.4$ mln teraz 0.3. Czy bedzie duzy skok?
Raczej watpie. Mozemy liczyc na to jeszcze do jutra. Bo w pojutrze zaczna sprzedawac XCS Ci co nie mysleli o air dropie a wierzyli, ze jeszcze wzrosnie.

Mialem zrobic tak: Sprzedac swoje 15k przy wzroscie kursu tak zebym wyszedl na zero (musialby kurs wzrosnac do 0.047$) i kupilbym dopiero 8 stycznia w godz. wieczornych po taniosci jak juz sporo by wysprzedali i trzymalbym na spapshota o wiele wiecej monet. Ale czy wzrosnie to nie wiem. Sam nie wiem co mam robic teraz. Bo jak sprzedam teraz i wzrosnie to strace. Jak nie sprzedam i potanieje strace swoje 2.4k pln ktore wladowalem w to, czyli wyjdzie na jeden uj :D, tylko nie wiem ktore wyjscie bedzie lepsze. Z drugiej strony jak bym zaryzykowal ze sprzedaza to w pojutrze moglbym nadrobic przy niskim kursie, ale czy tak sie stanie to nie wiem, nikt nie wie.

A Ty masz jakies plany? Ja zaluje ze wczoraj nie sprzedalem po 0.05$ :D.

@paprykarz18 co bys robil na moim miejscu? Ewakuowalbys sie teraz czy czekal na wzrost zeby wyjsc na zero ew. mniejszy minus? Przy ewakuacji moglbym stracic w razie czego mniej niz teraz a zyskac wiecej na snapshota kupujac wiecej jak stanieje jeszcze o kilkaset %. Nie wiem co sie stanie z kursem. Szanse 50% na 50% z tym :D.
Ostatnio zmieniony sobota, 6 stycznia 2018, 19:34 przez wijtek, łącznie zmieniany 3 razy.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Anya » sobota, 6 stycznia 2018, 19:30

Wijtek a co myślisz o POWR? Wzrośnie jeszcze?

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: mxxm977 » sobota, 6 stycznia 2018, 19:32

paprykarz18 pisze: Już nawet przelałem swoje XCS na portfel, ale widzę, że ładnie spada, więc będę dokupował. Może jutro będzie jeszcze niżej i będzie okazja napchać kieszenie.
Liczę na to, że tak zaraz przed snapshotem cena walnie konkretnie w górę. Tak konkretnie.

Kiedy jest snapshot na nasz czas? Dokładnie.

Cóż, też żałuję, że nie sprzedałem po 5 cencików. Mógłbym teraz kupić 2 razy tyle :D

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: sztuq » sobota, 6 stycznia 2018, 19:33

Zainteresowanie airdropem jest dość niskie, nie liczyłbym na jakieś spektakularne wzrosty, trzeba będzie trzymać do dropa i spoglądać na to co ARMR przyniesie w przyszłości. Z drugiej strony, czego można się spodziewać skoro zainteresowanie jest tak niskie?

@paprykarz18
Chciałem podziękować za taką odpowiedź w wątku "Waluty o niskiej kapitalizacji" o ARN, po której zainwestowałem jak był jeszcze w okolicach 1$, nie wrzuciłem jakiejś dużej kwoty ale wiadomo co było potem, kusiło żeby sprzedać po 9$, ale zdecydowałem się trzymać parę tygodni ;) Czy w swoich typach uwzględniasz również AT czy oceniasz głównie projekty? Twoje researche są naprawdę imponujące, ukłony. Z kryptowalut, które typowałeś wybrałem jeszcze SNC, VIBE oraz RPX. Chociaż z tym ostatnim się zastanawiam, czy nie zamienić na ELIX, Twoim zdaniem taka dywersyfikacja oparta tylko na altach jest dobra długoterminowo czy raczej poczekać aż wzrośnie i uciekać w top?

Z góry przepraszam za gradobicie pytań.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: wijtek » sobota, 6 stycznia 2018, 19:43

Mam nadzieje, ze przynajmniej dobra skala airdropa bedzie do posiadanego XCS :D.

@Anya niestety nie mam zielonego pojecia. Ja jestem nowy w rynku kryptowalut.

Patrzcie jak sie sypie Market Cap XCSa.
Ciekawe czy sa wieksze szanse na dno czy gore.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 504
Reputacja postu: 
0

Postautor: paprykarz18 » sobota, 6 stycznia 2018, 19:59

Zainteresowania airdropem niskie, bo prawie nikt o nim nie wie.
Oby cena spadła na dno, wtedy kupię ile wlezie, bo liczę, że na tej nowej walucie będzie można zarobić.
Mimo, że w ARMR wchodzimy zupełnie w ciemno wierząc w uczciwość deweloperów. Info o ARMR ma być w Q1 2018.

W analizę techniczną można się bawić przy dużym dobowym wolumenie. Temat to waluty o niskiej kapitalizacji, więc tutaj AT raczej jest bezużyteczne.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: mxxm977 » sobota, 6 stycznia 2018, 20:01

paprykarz18 pisze: Oby cena spadła na dno, wtedy kupię ile wlezie, bo liczę, że na tej nowej walucie będzie można zarobić.
Myślisz, że dobrym pomysłem jest sprzedać teraz XCS'y, poczekać aż jeszcze spadnie i wtedy kupić?

Początkujący
Reputacja: -3
Reputacja postu: 
0

Postautor: krypcik » sobota, 6 stycznia 2018, 20:04

Panowie, polecacie jakąś walutę o niskiej kapitalizacji na KuCoin?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Anya » sobota, 6 stycznia 2018, 20:07

krypcik pisze: Panowie, polecacie jakąś walutę o niskiej kapitalizacji na KuCoin?
A mi na bittrex, bo jestem głupia i z 0.086 btc zrobiłam 0.050 :cry:

Początkujący
Reputacja: 24
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sagan » sobota, 6 stycznia 2018, 20:11

@krypcik, RedPulse :) Wydaje się, że jeszcze jest tanio. Na long term na pewno warto.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: pietrun » sobota, 6 stycznia 2018, 20:13

Cześć! To mój pierwszy post na forum, więc przede wszystkim chciałbym się ze wszystkim przywitać. Jestem nowy w krypto i nie do końca rozumiem akcję z XCS. Mianowicie chodzi mi o to nowe krypto, które ma być za kilka dni. To jest coś dodatkowego dla posiadaczy XCS, czy zamiast XCS? Czy wypłacenie na portfel i snapshot przed tym momentem jest konieczne? Co by się stało jakbym zostawił XCS na giełdzie? Czy mógłby mi ktoś nieco rozjaśnić temat? ;) Pozdrawiam!

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: skapskiadi » sobota, 6 stycznia 2018, 20:18

Ja z kolej mam mały dylemat :D
Mam już 3500 VIBE i chciałbym zainwestować pozostałą kwotę więc zastanawiam się między RPX a dokupieniem VIBE gdy kurs trochę spadnie. Jakie macie zdanie w tym temacie?

Wróć do „Pozostałe”