Platforma Stratis

jpr
Orator
Reputacja: 221
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Platforma Stratis

Postautor: jpr » poniedziałek, 27 marca 2017, 12:27

Jak tam panowie? Wytrzymaliscie czy posprzedawaliscie? Hihi
Same dobre newsy ostatnio no i ten tumblebit portfel zwany Breeze moze okazac sie impulsem do niezlej pompy. Taki breeze moze stac sie mega popularny wsrod userow DM :D

Wygadany
Reputacja: 49
Reputacja postu: 
0

Platforma Stratis

Postautor: cryptotrader » poniedziałek, 27 marca 2017, 13:30

Moim zdaniem wzrosty mogą jeszcze potrwać do konferencji CSharpCorner, która ma odbyć się w połowie kwietnia, gdzie platynowym sponsorem jest Stratis. Będzie o tym głośno na twitterze i być może w mediach. Ostatnio przy Blockchain Expo w Londynie i ich udziale w nim ładnie to wywindowało kurs. Expo trwało od 20-26 stycznia 2017 roku, a w tym samym czasie kurs STRATIS, który się bardzo mocno promował na tym w mediach społecznościowych wzrósł z 0.000082-0.000131 BTC ... czyli 70%. Jeżeli historia się powtórzy to może być grubo :mrgreen: .
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 27 marca 2017, 13:37 przez cryptotrader, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 53
Reputacja postu: 
0

Platforma Stratis

Postautor: crone » poniedziałek, 27 marca 2017, 13:32

Kiedy była dokładnie tak konferencja w Londynie?

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Platforma Stratis

Postautor: cryptotrader » poniedziałek, 27 marca 2017, 13:38

gzkulik pisze: Kiedy była dokładnie tak konferencja w Londynie?
20-26 stycznia 2017, a od 20 do 28 stycznia kurs wzrósł 70% :!: Za pewne podczas tej konferencji w Indiach promocja w mediach społecznościowych będzie nie mniejsza tym bardziej, że tym razem Stratis jest tam platynowym sponsorem.
Zakładka SPONSORS:
http://conference.c-sharpcorner.com/

Początkujący
Reputacja: 53
Reputacja postu: 
0

Platforma Stratis

Postautor: crone » poniedziałek, 27 marca 2017, 15:11

Teraz już chyba idzie mocno w dół.

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Platforma Stratis

Postautor: cryptotrader » poniedziałek, 27 marca 2017, 15:24

gzkulik pisze: Teraz już chyba idzie mocno w dół.
Jakaś korekta po takich wzrostach należy się jak psu miska. Już na nowo odbija. Bitcoin sporo miesza ... większość altów odnotowała spadki po tym jak BTC wybił ponad 1000$.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
0

Platforma Stratis

Postautor: Rumcajs » wtorek, 28 marca 2017, 21:01

Ja wytrzymałem i holduje.
Szkoda tylko że zalozenie wlasnego masternoda jak w Dashu jeszcze nie jest mozliwe, niby ggdziestam przebakiwali ze kiedys planuja taki system wprowadzić ale to pewnie jakies odlegle czasy, pozostaje nam zwykle stakowanie, ale cos jest nie tak bo dostaje tylko 5 sztuk dziennie a innego coina co stakuje a ma 5% rocznie to dostaje po 40 dziennie (ilosc coinow podobna, w sumie stratis ma nawet wiecej sporo coinow niz ten z 5% PoS więc nie rozumiem czym to tłumaczyć, więc nie wiem czemu stratis tak malo daje z PoS.

Wygadany
Reputacja postu: 
2

Platforma Stratis

Postautor: cryptotrader » piątek, 31 marca 2017, 04:52

Jest info, że Stratis jest dodany do mobilnego portfela Coinomi, póki co jednak jedynie do jego wersji beta testowej ... także pozostaje czekanie na wersję oficjalną. Ciekawe, czy rynek już tego newsa zdyskontował :P.

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Platforma Stratis

Postautor: cryptotrader » sobota, 1 kwietnia 2017, 18:18

Konferencja w Indiach, której Stratis jest platynowym sponsorem już 7-9 kwietnia i wygląda na to, że już zaczynają się wzrosty pod ten event.

jpr
Orator
Reputacja postu: 
2

Platforma Stratis

Postautor: jpr » niedziela, 2 kwietnia 2017, 08:20

Tudamun!
Widze ze chlopaki mierzą wysoko. Cos o VC wspominali tez:
If the Stratis group has a successful Series A round funding the organization will be investing significant funds into the further development and innovation of the Stratis platform. Most do not realize this.

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Platforma Stratis

Postautor: cryptotrader » niedziela, 2 kwietnia 2017, 09:45

Podjęli też współpracę z grupą Seraph VC specjalizującą się w pozyskiwaniu funduszy VC na projekty kryptowalutowe, więc jest naprawdę duża szansa, że Series A round zakończy się sukcesem.
Stratis Group is proud to announce it’s currently working with Seraph in defining our VC funding strategy going forward. Seraph was introduced to Stratis Group as part of the activities from our Escalate Group partners.

Seraph is a private network of global investors and entrepreneurs targeting innovative investment and business opportunities.

Seraph has assisted multiple cryptocurrency projects prepare for, and get access to venture capital funding, which will help Stratis Group narrow its scope and prepare a targeted investment report, while gaining access to the most favorable terms and extended investment networks.
https://stratisplatform.com/2017/03/03/ ... vestments/

Moim zdaniem do tego 7-9 kwietnia jeszcze powinno nieco podciągnąć do góry, gdyby miała się powtórzyć wspominana wcześniej sytuacja ze wzrostami w trakcie odbywającego się London Blockchain Expo

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Platforma Stratis

Postautor: Rumcajs » niedziela, 2 kwietnia 2017, 14:46

I tak szkoda mi będzie sprzedać nawet część pod tą konkferencję bo ogłosili że bedą masternody niedługo z tego co zrozumiałem. na bitcointalku pisali o tym ze 3 dni temu, do tego w odroznieniu od Dasha nie ma być 1 rodzaj masternoda z jednakową iloscią coinów tylko mają być tzw "Tiery" czyli hm poziomy Masternodów, nie podali narazie żadnych info ile ma być tych poziomów ani jaka ilosc coinów będzie wymagał każdy Tier bo właśnie to jest super że jak ktoś ma dużo coinów to nie bedzie musiał zakładać 200 masternodów tylko zrobi masternode najwyższego Tieru, no whalesi najwyzej zrobią ich kilka, chyba że będzie jakiś system że "nadwyżka" coinów nad minimum wymagania masternoda nie będzie się marnowała, PoS jest tylko 1 % rocznie więc samo to to za słaba motywacja do trzymania nadwyżek na masternodzie, no chyba że czekają w mid na wzrost ceny i na sprzedanie wtedy.
Więc boje sie sprzedac pod hypem o konferencji w Indiach bo nie wiem ile potem spadnie i czy zdołam odkupić, a co jak wzrosnie dalej a ja nie bede miał coinów żemy założyć Masternoda ?

Wygadany
Reputacja postu: 
1

Platforma Stratis

Postautor: cryptotrader » niedziela, 2 kwietnia 2017, 18:35

Tylko korekta, może przyjść, o ile przyjdzie, ze sporo wyższych poziomów. Sprawdź sobie wykres STRATBTC z 20-26 stycznia 2017 roku kiedy odbywała się London Blockchain Expo w którym uczestniczył Stratis i jak reagował kurs w trakcie jego trwania i na tydzień wcześniej czyli już od 15 stycznia. To samo stało się teraz i skala wzrostów już jest większa niż wtedy ... a zapewne jeszcze nie wszystko jest tutaj zdyskontowane bo został tydzień oraz 3 dni samej konferencji. A co do racjonalności gry pod konferencję to moim zdaniem wykres mówi sam za siebie, tylko oczywiście był na to czas wcześniej.

Dodano po 15 minutach 16 sekundach:
@Rumcajs
Poziom przynajmniej częściowego profit taking jest moim zdaniem na niebieskiej linii

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Platforma Stratis

Postautor: Rumcajs » niedziela, 2 kwietnia 2017, 19:01

W sensie że jak dojdzie do 32k przed konferencją lub w trakcie jej trwania to możnaby wyjść dużą częscią a potem próbować odkupic bo po konferencji newsy i hype beda juz zdyskontowane i cena spadnie ?
Jestem słaby z AT ale tak zrozumiałem twojego posta ?

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Platforma Stratis

Postautor: cryptotrader » niedziela, 2 kwietnia 2017, 19:07

Rumcajs pisze: W sensie że jak dojdzie do 32k przed konferencją lub w trakcie jej trwania to możnaby wyjść dużą częscią a potem próbować odkupic bo po konferencji newsy i hype beda juz zdyskontowane i cena spadnie ?
Jestem słaby z AT ale tak zrozumiałem twojego posta ?
Tak coś w tym stylu ... na 32k jest spora linia oporu, gdzie warto przynajmniej część zysków zrealizować, szczególnie na fali konferencyjnego hype'u. Chociaż przy twoim stylu inwestowania długoterminowego to faktycznie nie wiem czy nie lepiej po prostu przetrzymać.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Platforma Stratis

Postautor: Rumcajs » niedziela, 2 kwietnia 2017, 19:20

czasami jakies ubranie musze kupić :P

jpr
Orator
Reputacja postu: 
0

Platforma Stratis

Postautor: jpr » niedziela, 2 kwietnia 2017, 19:21

Imo jak wyjdzie appliance i zdobęda jakiegos klienta to $5 baksow jak nic zaliczymy. Trzymajcie panowie!

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Platforma Stratis

Postautor: cryptotrader » wtorek, 4 kwietnia 2017, 09:08

W nocy mocno bujało :D ... nowe ATH ustanowione :mrgreen: ... powoli pojawia się lekki lęk wysokości :oops:

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Platforma Stratis

Postautor: cryptotrader » środa, 5 kwietnia 2017, 09:49

Stopniowo Stratis wskakuje na wyższe pozycje na liście kapitalizacji coinów :P
Obrazek
Czyżby za jakiś czas miał się stać blue chip coinem?

jpr
Orator
Reputacja postu: 
0

Platforma Stratis

Postautor: jpr » środa, 5 kwietnia 2017, 18:41

Czym jest blue chip coin? :D

edit:
Nie ma sie co oszukiwac, ze jesli ktos w tym siedzi na short term to powinien pomyslec o wyjsciu. Ja poki co zostaje bo mysle, ze zaliczy znacznie wieksze poziomy z biegiem czasu. Ale ja juz dawno wyjalem to co wlozylem wiec ze spokojem obserwuje :D

Wróć do „Pozostałe”