W jakie waluty teraz inwestujecie.

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: mackukawski » wtorek, 9 maja 2017, 00:10

wdaddy pisze: Jakby nie było ten chaos jest niezwykły i cieszę się, że na miarę swoich możliwości uczestniczę w gotowaniu tej byczo/niedźwiedziej zupy
Gdyby nie to forum, to myślał bym, że tu taki rollcoaster jest zawsze ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » wtorek, 9 maja 2017, 00:11

wdaddy pisze: Ale może właśnie jesteśmy świadkami jakieś ewolucji? budowania się jakiegoś nowego porządku, jakiegoś chwilowego miksera z którego wyłoni się jakiś nowy stan rzeczy. Więc może nie reset nas czeka tylko uspokojenie w zupełnie nowym sytsemie/układzie sił.
Jaki nowy stan rzeczy? Jaki system/układ sił? Stary, obrót crypto to w ogromnym % po prostu maszynka do robienia więcej fiatów/inwestowania no i często też tracenia forsy. To po prostu spekulacja, a nie zmiana układu sił. Crypto w globalnej ekonomii to jak pół-milimetrowy włosek na małym palcu.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Gaduła
Reputacja: 106
Reputacja postu: 
0

Postautor: wdaddy » wtorek, 9 maja 2017, 00:21

Wymazywanie pisze:
Jaki nowy stan rzeczy? Jaki system/układ sił? Stary, obrót crypto to w ogromnym % po prostu maszynka do robienia więcej fiatów/inwestowania no i często też tracenia forsy. To po prostu spekulacja, a nie zmiana układu sił. Crypto w globalnej ekonomii to jak pół-milimetrowy włosek na małym palcu.

zawsze po trzecim browarze robię się odrobię zbyt metafizyczny :mrgreen:

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » wtorek, 9 maja 2017, 00:23

wdaddy pisze: Ale może właśnie jesteśmy świadkami jakieś ewolucji? budowania się jakiegoś nowego porządku, jakiegoś chwilowego miksera z którego wyłoni się jakiś nowy stan rzeczy. Więc może nie reset nas czeka tylko uspokojenie w zupełnie nowym sytsemie/układzie sił.
Nie. Najpierw czeka nas raczej to co zwykle: pęknięcie bani, utrata 60-95% wartości większości coinów, pretensje, nadzieje, rezygnacja... i następna iteracja ;)

A potem czekają nas oczywiście alty bardziej dokapitalizowane niż kiedykolwiek wcześniej. Tego im już nikt nie zabierze. Bodajże kolega "koparki" (?) w zeszłym roku przewidział to co się stało od marca i stwierdził, że zapakuje się w koszyk altów na long. Jeśli to zrobił, to była to decyzja życia. Wtedy. Ale raczej nie teraz.

PS. Ze STEEMa się już ewakuowałem po realizacji planu na pierwszym odbiciu (48K -> 57K).
Dobrej nocy i powodzenia wszystkim.

Ciekaw jestem co zastnę rano :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2772
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » wtorek, 9 maja 2017, 00:31

A potem czekają nas oczywiście alty bardziej dokapitalizowane niż kiedykolwiek wcześniej. Tego im już nikt nie zabierze. Bodajże kolega "koparki" (?) w zeszłym roku przewidział to co się stało od marca i stwierdził, że zapakuje się w koszyk altów na long. Jeśli to zrobił, to była to decyzja życia. Wtedy. Ale raczej nie teraz.
ekonokomik, ale gdzie longi alty przechowywać, przeciez nie na giełdzie, natomiast wiele z tych altów ma albo problem z clientem,, albo z ogólną masą mniejszych softwareowych problemów.

W takim klimacie raczej ciężko o 'decyzję życia'.

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: mackukawski » wtorek, 9 maja 2017, 00:37

ekonokomik pisze: PS. Ze STEEMa się już ewakuowałem po realizacji planu na pierwszym odbiciu (48K -> 57K).
Dobrej nocy i powodzenia wszystkim.

Ciekaw jestem co zastnę rano
Ja ustawiam SL na 0.00046 i też lecę spać :-)

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Speedy93 » wtorek, 9 maja 2017, 01:25

Przeglądając ten post widziałem że często wspominaliście o STEEMie i Ripple, troszkę się tym zainteresowałem i przyjrzałem, aktualnie ładnie podskoczył, na ten moment jestem na +30%, chodziarz zainwestowałem tylko 88$ to jednak dobre i to na początek :) Co o tym myślicie wychodzić czy poczekać jeszcze ? :)
Dzięki

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » wtorek, 9 maja 2017, 01:38

Chwilę mnie tu nie było. Jeszcze jakieś wątpliwości, że to hitnie 0.001-0.002 BTC? A jestem pewny, że cena ostatecznie będzie 5$+ za jednego STEEM'a i to grubo jeszcze w tym roku :) Mark my words :)

I jeszcze taki mały hint - cena usdt i usd oraz pln niemalże wyrównały się w tym momencie.
Chyba każdy się domyśla co się za kilka chwil/minut max godzin wydarzy :)
Ale nie chciałbym być złym prorokiem :) Niektórzy obstawiają jeszcze 2k w tym miesiącu. Ale BTC jak każdy coin czy instrument finansowy potrzebuje od czasu do czasu większej korekty ;)

Gaduła
Reputacja: 36
Reputacja postu: 
0

Postautor: mckk » wtorek, 9 maja 2017, 01:58

ekonokomik pisze:A potem czekają nas oczywiście alty bardziej dokapitalizowane niż kiedykolwiek wcześniej. Tego im już nikt nie zabierze. Bodajże kolega "koparki" (?) w zeszłym roku przewidział to co się stało od marca i stwierdził, że zapakuje się w koszyk altów na long. Jeśli to zrobił, to była to decyzja życia. Wtedy. Ale raczej nie teraz.
Gdzie tego proroka można spotkać? I na jakiej podstawie wysnuł taką tezę?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » wtorek, 9 maja 2017, 02:17

@mckk, Szukaj u źródła, a nie pytaj, czyli poczytaj jego posty.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Gaduła
Reputacja: 36
Reputacja postu: 
0

Postautor: mckk » wtorek, 9 maja 2017, 02:25

No tak ale kim jest kolega koparki? :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » wtorek, 9 maja 2017, 02:33

Początkujący
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
0

Postautor: mstfw » wtorek, 9 maja 2017, 06:45

I CZEGO KUR... TO WSZYSTKO TAK LECI W DOL?!

Początkujący
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0

Postautor: lukasz8917 » wtorek, 9 maja 2017, 06:46

mstfw pisze:I CZEGO KUR... TO WSZYSTKO TAK LECI W DOL?!
O 5 polo padło na około godzinę.

Początkujący
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
0

Postautor: mstfw » wtorek, 9 maja 2017, 06:50

Aha to świetnie. Tyle lat minęło od przekrętu z mtgoxem, a teraz widzę, że poloniex chce powtórzyć jego wyczyn.

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
0

Postautor: pael » wtorek, 9 maja 2017, 08:17

ekonokomik pisze:kolega "koparki" (?) w zeszłym roku przewidział to co się stało od marca i stwierdził, że zapakuje się w koszyk altów na long. Jeśli to zrobił, to była to decyzja życia. Wtedy. Ale raczej nie teraz.
@koparki, pochwal sie czy Hawaje czy Malediwy :mrgreen:

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: ekonokomik » wtorek, 9 maja 2017, 08:28

Hehe, mam nadzieję, że pisząc o koledze @koparki i jego trafnych przewidywaniach co do altów, nie pomyliłem nicków ;)

Wszystko spada bo BTC rośnie. Wróciliśmy do starej korelacji odwrotnej.
STEEM po raz kolejny mnie zaskoczył w nocy. Nie widziałem ostatnio pompy, która by była robiona z takimi falami po 20-30%. Widać, że był potencjał i do 0.001 i wyżej. BYŁ. Bo BTC niestety podciął skrzydła tym wzrostom. Próbowałem jeszcze coś ugrać rano ale dostałem po łapach.
Dla mnie STEEM to już na razie zamknięty rozdział. Dziękuję mu za to co zarobiłem i życzę szczęscia.
Może coś odbije, jeśli BTC odpuści wspinanie się na kolejne ATH.

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
0

Postautor: pael » wtorek, 9 maja 2017, 08:41

A w BTS ktos siedzial? Wczoraj wyskoczylem ladnie na 0.000032. BTS jest moim zdaniem bardzo ciekawym projektem, ktory moze namieszac kiedys tam ;-)
Teraz jednak chce sie pozbyc jeszcze SYSa i trzeba czekac jak rynek sie uspokoi, emocje w tym watku aż kipią ;-)

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: ekonokomik » wtorek, 9 maja 2017, 08:53

Gra na altach robi się naprawde hardcorowa :) Bardzo jestem ciekaw co z tego będzie w najbliższych dniach. Z wykresów podziału rynku BTC vs alty wynika, że te ostatnie bardzo zyskały w ostatnich 2 miesiącach. To tez jest wykres, który rządzi się prawami jak każdy inny i odreagowanie tak silnych wzrostów altów powinno kiedyś nastąpić. Jak patrzę jak ETC czy DASH się dziś wykrwawiają to zastanawiam się, czy to właśnie nie teraz? Choć ten wykres (BTC vs alty) ma bardzo wolne cykle, liczone w miesiącach, więc nie ma co panikować. Na odbiciach po dużych spadkach altów będzie można jak zwykle coś tam urwać. Tylko kto dziś będzie miał na tyle odwagi aby łapać te altowe noże? Ja nie. ;)

Początkujący
Reputacja: 37
Reputacja postu: 
0
Napiwki: https://www.terrainfo.pl/

Postautor: Kasz » wtorek, 9 maja 2017, 09:03

Ja w nocy przeszedłem na BTC i póki co, wolę te krwawe momenty przeczekać. Będę reagował w locie, zapewne przy wsparciu Waszych koncepcji

Wróć do „Pozostałe”