Waluty o niskiej kapitalizacji (ZAKAZ pytań i dyskusji!)

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Waluty o niskiej kapitalizacji

Postautor: wijtek » wtorek, 2 stycznia 2018, 19:30

KONAn pisze:
mikolajkulczyk pisze:
KONAn pisze: Panowie taki off top. Podzielcie sie info o tym co wam przynosi najwiecej zysku na ten moment ??

Mi procentuje: ATS, VIB, SNC, VIBE oraz XSPEC i ADA. Wiekszosc min +100% a sa i kwiatki z +2300%.
Podpinam się pod pytanie kolegi wyżej, która perełka dała 2300%? :D, udało się ustrzelić jeszcze jakieś inne perełki ? Odnośnie XSPEC to była duża pompa po tym jak datadash zrobił o nim filmik na yt. Szkoda że u nas na forum cicho o takich projektach ;)

Ta perelka to ATS kupowany po 0.003$ :). Zobaczymy jak w long term ta cena sie utrzyma...jest jeszcze CAPP, VIB, SNC oraz VIBE ktore daly po +500% zysku
Wow! Kupiles sztuke ATSa za grosz! Gratki! Ja kupowalem po 13 groszy, ale mam nadzieje ze da rade z siebie troszke wiecej wycisnac. Kiedy ogolnie robiles zakupy ATS? Zaluje, ze sie spoznilem z ATS wtedy sprzedalbym XBY i kupil o wartosci ok. 1 ETH niezla liczbe a tak to juz nie ryzykowalem i kupilem za kwote trzycyfrowa :D. Ale nie ma co wracac w przeszlosc, rynek kryptowalut jest co wybierac i mam nadzieję, ze uda mi sie kiedys upolowac bialego jelenia :D.

Początkujący
Reputacja: 142
Reputacja postu: 
-1

Postautor: Jakub » wtorek, 2 stycznia 2018, 19:52

https://dowbit.pl/ripple-bije-rekordy-b ... ptowaluty/ A propos Ripple. Całkiem fajne zestawienie. Ale chciałęm poznać wasze zdanie.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: wiluu14 » wtorek, 2 stycznia 2018, 19:55

Mozecie napisac co i dokladnie kiedy czeka Viberate w styczniu , tzn jakie wydarzenia moga miec wplyw na wzrost w styyczniu, bo o reklamie podczas Super Bowl to wiem

Początkujący
Reputacja: 14
Reputacja postu: 
0

Postautor: batia » wtorek, 2 stycznia 2018, 20:05

Viberate a Vibe to 2 inne krypto.

Początkujący
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0

Postautor: KONAn » wtorek, 2 stycznia 2018, 20:13

wijtek pisze:
KONAn pisze:
mikolajkulczyk pisze:

Podpinam się pod pytanie kolegi wyżej, która perełka dała 2300%? :D, udało się ustrzelić jeszcze jakieś inne perełki ? Odnośnie XSPEC to była duża pompa po tym jak datadash zrobił o nim filmik na yt. Szkoda że u nas na forum cicho o takich projektach ;)

Ta perelka to ATS kupowany po 0.003$ :). Zobaczymy jak w long term ta cena sie utrzyma...jest jeszcze CAPP, VIB, SNC oraz VIBE ktore daly po +500% zysku
Wow! Kupiles sztuke ATSa za grosz! Gratki! Ja kupowalem po 13 groszy, ale mam nadzieje ze da rade z siebie troszke wiecej wycisnac. Kiedy ogolnie robiles zakupy ATS? Zaluje, ze sie spoznilem z ATS wtedy sprzedalbym XBY i kupil o wartosci ok. 1 ETH niezla liczbe a tak to juz nie ryzykowalem i kupilem za kwote trzycyfrowa :D. Ale nie ma co wracac w przeszlosc, rynek kryptowalut jest co wybierac i mam nadzieję, ze uda mi sie kiedys upolowac bialego jelenia :D.
W ATS bralem udzial w czasie ICO ale dokupilem reszte 40k sztuk na koniec listopada.

Dodano po 1 minucie 42 sekundach:
wiluu14 pisze: Mozecie napisac co i dokladnie kiedy czeka Viberate w styczniu , tzn jakie wydarzenia moga miec wplyw na wzrost w styyczniu, bo o reklamie podczas Super Bowl to wiem
batia pisze: Viberate a Vibe to 2 inne krypto.
Dokladnie to calkiem ine moenty ale ja wbrew pozorom widzialem wieksze wzrosty dla VIB...ich ICO bylo nielzym sukcesem. W 5 minut zebrali cala kase i od razu weszli na bittrexa...przez dlugi czas szorowali po dnie i wtedy kupilem za 0.1$.

iii
Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: iii » wtorek, 2 stycznia 2018, 20:23

eluminatif pisze: Tak obserwuje tego SDRN i Od paru godzin nie może sie przebić powyżej 197...
Spokojnie, na ten moment cały czas jest parcie do góry, na 197 i 199 były duże paczki, ale się już przegryzł, teraz ruszyła konsumpcja 50k na 208

Dobrze eventy sa na tym coinie ułożone, portfel, współpraca a później jeszcze jedna współpraca jako backup

Początkujący
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0

Postautor: KONAn » wtorek, 2 stycznia 2018, 21:15

ja staram sie wchodzic tak zeby miec te 10k monet...jak coin drozszy to tak nie wiecej jak 200-300$

Początkujący
Reputacja: 68
Reputacja postu: 
-1

Postautor: kondzio » wtorek, 2 stycznia 2018, 21:29

Che prosić was o opinie, chce zainwestować po 1.5 tysiąca zł w cztery waluty. Co sądzicie o takim zestawieniu PRX, VIB, TRX, ADA ? Co byście zmienili, czy może dobrze wybrałem. ?

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: marmod » wtorek, 2 stycznia 2018, 21:38

kondzio pisze: Che prosić was o opinie, chce zainwestować po 1.5 tysiąca zł w cztery waluty. Co sądzicie o takim zestawieniu PRX, VIB, TRX, ADA ? Co byście zmienili, czy może dobrze wybrałem. ?
Ten pierwszy to absolutne ryzyko. Wolumen mały. Kapitalizacja również. Przy takim ryzyku i cenie wyjściowej 1,5k to za dużo. Zacznij od tego jaki masz cel? Ile chcesz osiągnąć? Jak pomnożyć razy 2-3 to wystarczą alty z pierwszej 20-30. W spekułę bym wchodził niższą kwotą.

Początkujący
Reputacja postu: 
-1

Postautor: kondzio » wtorek, 2 stycznia 2018, 21:44

marmod pisze:
kondzio pisze: Che prosić was o opinie, chce zainwestować po 1.5 tysiąca zł w cztery waluty. Co sądzicie o takim zestawieniu PRX, VIB, TRX, ADA ? Co byście zmienili, czy może dobrze wybrałem. ?
Ten pierwszy to absolutne ryzyko. Wolumen mały. Kapitalizacja również. Przy takim ryzyku i cenie wyjściowej 1,5k to za dużo. Zacznij od tego jaki masz cel? Ile chcesz osiągnąć? Jak pomnożyć razy 2-3 to wystarczą alty z pierwszej 20-30. W spekułę bym wchodził niższą kwotą.
Wybacz ale miało być RPX ;) Chciałbym przetrzymać to długoterminowo na 2 -3 miesiące. Osiągnąć ... jak najwięcej, ale zadowole się 100-200% zyskiem.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: drzejmsbond » wtorek, 2 stycznia 2018, 21:48

kondzio pisze:Che prosić was o opinie, chce zainwestować po 1.5 tysiąca zł w cztery waluty. Co sądzicie o takim zestawieniu PRX, VIB, TRX, ADA ? Co byście zmienili, czy może dobrze wybrałem. ?
TRX jest dziś za drogi, XVG stanialo za to, zainteresuj sie BCN, SC, tam spodziewaj się większych zysków niż 2x. Moze VIBE, ATL, DLT i moze jeszcze SNC. Kupuj na dołkach.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: sztuq » wtorek, 2 stycznia 2018, 21:49

paprykarz18 pisze:Moja propozycja na mid/long term:

Aeron (ARN)
Bezpieczeństwo ruchu lotniczego wspierana przez blockchain.

Bardzo ciekawy, solidny projekt. Wszystko uporządkowane, czytelne, wiarygodnie wyglądający zespół.
Nie mają ambicji przekonywania do siebie wielkich linii lotniczych, bo mają one swoje systemy. Nie spodziewajcie się za tydzień super newsa, że Emirates będą korzystać z ich produktu (i ceny 150$ za ARN). Jest za wcześnie na wprowadzanie technologii blockchain do lotnictwa mainstreamowego.
Jednak podpisali oni ostatnio umowę z agencją rządu w Bahrajnie. Mają ambitny plan i precyzyjnie sformułowane cele.
Próbują wypełnić białe plamy i wpisać się w pewną lukę. Celują w loty szkoleniowe, prywatne i dostarczać produkt dla obszarów niepokrytych kontrolą ruchu lotniczego (Afryka).
Mnie to przekonuje, choć traktuję projekt jako inwestycje long term.

Niemniej jednak, x100 możliwe nawet w tym roku, bo market cap to dopiero 12 mln $.
Już są na Binance, więc łatwo przyjdzie pompowanie kursu, np. do 50$ za sztukę :)
Jeżeli nie macie jeszcze tam konta, możecie skorzystać z mojego ref: https://www.binance.com/?ref=15699856

Przy realizacji zysków pamiętajcie z owoców czyjej pracy korzystaliście:
ETH 0xD381da7bdB3eDF878518128E27FAffF8561Eefd9

Wysokich kursów.
Rzeczywiście ich strona, whitepaper i roadmapa wyglądają przejrzyście i profesjonalnie, jednak nie wiem skąd takie optymistyczne oczekiwania. Zgoda, market cap jest niski, ale też zastosowanie waluty dosyć niszowe. Jak zaznaczyłeś, nie celują w mainstreamowe lotnictwo a co za tym idzie nie można się spodziewać news'ów o współpracy z jakąś większą linią lotniczą, co mogłoby spowodować większe wzrosty. Samo zastosowanie wydaje się przydatne i bardzo ciekawe, ale podejrzewam, że technologia blockchain dostanie się do lotnictwa inną furtką. Moim zdaniem większość ludzi nie zauważy w tym projekcie większego praktycznego zastosowania, bo najprawdopodobniej nigdy nawet nie poznają żadnego pilota. Mimo wszystko, jako że ten rynek jest nieprzewidywalny i co jakiś czas któraś waluta dostanie większego kopniaka, a Aeron przynajmniej prezentuje się sporo lepiej niż jego "sąsiedzi" w rankingu dostrzegam tutaj jakiś potencjał, więc może warto wejść niewielką sumą swojego kapitału. @paprykarz18 czymś jeszcze sugerowałeś się wyborem tej kryptowaluty na mid/long terma?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: marmod » wtorek, 2 stycznia 2018, 21:53

kondzio pisze:
marmod pisze:
Wybacz ale miało być RPX ;) Chciałbym przetrzymać to długoterminowo na 2 -3 miesiące. Osiągnąć ... jak najwięcej, ale zadowole się 100-200% zyskiem.

Jeśli RPX to OK, sam go mam i chciałem polecić ale pachniało by to naganianiem. W RPX dałbym ciut więcej niż 1,5 ;)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: kondzio » wtorek, 2 stycznia 2018, 21:57

marmod pisze: Jeśli RPX to OK, sam go mam i chciałem polecić ale pachniało by to naganianiem. W RPX dałbym ciut więcej niż 1,5
Akurat tak się składa, że mam sztywną kwotę które mogę zainwestować. 4 tyś siedzi mi na burstcie, a 5 tysiecy w co innego chce włożyć. Chyba, że z jakieś zrezygnować, może z tego TRXa, jak mówicie, że drogi?

Początkujący
Reputacja: 24
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sagan » wtorek, 2 stycznia 2018, 22:02

marmod pisze:
kondzio pisze: Co sądzicie o takim zestawieniu PRX, VIB, TRX, ADA ?
Mam wrażenie, że @kondzio zrobił literówkę i zamiast RPX (Red Pulse) napisał PRX (Printerium). To drugie ma bardzo mały market cap.
@kondzio, czytam twoje posty i odnoszę wrażenie, że nie do końca rozeznałeś się w temacie tych altów. Swoją drogą na jakiej giełdzie/giełdach zamierzasz kupować wytypowane waluty?
Pamiętaj, że lepiej nie zarobić niż stracić-to wbrew pozorom dobra rada a nie przytyk z mojej strony. Nie ulegaj FOMO bo szybko stracisz kapitał. Zainwestuj na próbę nie 6kPLN tylko np 1kPLN-podziel na te cztery wybrane coiny i zobacz z czym to się je. I jeszcze jedna kardynalna zasada-inwestuj tylko tyle, ile możesz stracić. Jeśli stracisz 6tys zł i spłynie to po tobie jak po kaczce-luzik, inwestuj. Jeśli natomiast strata takiej kwoty może odbić się na twoim budżecie solidnym piętnem to odpuść. Fakt, wizja szybkiego wzbogacenia kusi-szczególnie młodych ludzi, którzy jeszcze nie pracują i nie do końca znają wartość pieniądza...Niemniej sam odpowiadasz za swoje poczynania i pieniądze.

Pozdrawiam

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: kondzio » wtorek, 2 stycznia 2018, 22:14

Zgadza się, jeszcze jestem zielony ;) jedynie w co inwestowałem to w liska zysk około 20% i w bursta tu było dużo więcej bo 150%. To co zarobiłem na lisku chciałbym właśnie wsadzić w coś co przyniesie większy zysk, bo lisek jakoś tak w miejscu stoi i nie podoa mi się podejście jego załogi, zbyt dużo obiecują a mało robią.

Co do kwoty 6 tysięcy przeznaczyłem ją na ewentualną stratę, nie zrujnuje to mojego budżetu, ale dzięki za troske ;)

Początkujący
Reputacja: 76
Reputacja postu: 
-1

Postautor: Homer691888 » wtorek, 2 stycznia 2018, 22:38

Hej wszystkim świetny temat, mam pytanie. Niestety sprzedałem NEO chwilę przed tym jak skończyło do góry i mam wolne 2k$ a narazie nie wracam do NEO chyba że po większej korekcie , wierzę że będzie kosztować kiedyś ponad 200 $, ale teraz zastanawiam się czy nie lepiej wejść w coś co ma szansę na większy wzrost np po 1k w RPX i w Elixir, ta giełda kucoin jest bezpieczna? Można te waluty trzymać na portfelu? Z góry dziękuję że rady

Gaduła
Reputacja: 223
Reputacja postu: 
3

Postautor: anty » wtorek, 2 stycznia 2018, 22:47

To był ciekawy temat. OP sie mocno postarał a tu taki śmietnik zrobiliście tymi pytaniami w co wejść i za ile i przechwałkami kto ile% do przodu... :evil:

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 265
Reputacja postu: 
1

Postautor: mediabooker » wtorek, 2 stycznia 2018, 23:09

anty pisze: To był ciekawy temat. OP sie mocno postarał a tu taki śmietnik zrobiliście tymi pytaniami w co wejść i za ile i przechwałkami kto ile% do przodu... :evil:

Dokładnia @anty. Temat był prowadzony doskonale: krótko, zwięźle i na temat przez @paprykarz18 i kilku stałych bywalców. Świetny reaserch, merytoryczne posty. Teraz zrobił się śmietnik, zachęcam do minusowania i zgłaszania postów typu : za ile sprzedać, za ile kupić, kupiłem i co teraz, co to jest marketcap, vibe czy vib, jaka giełda, co to portfel, informacji o krypto z marketcap 30 mln usd i wiecej.

Każdy kiedyś zaczynał, natomiast podstawowe informacje o walucie, projekcie, giełdach i portfelach są dostępne na tym forum lub w wyszukiwarce google. Nie dość, że macie wszystko podane na tacy przez @paprykarz18, to zadajecie takie pytanie. Zamiast głupich pytań, lepiej przelejcie napiwki @paprykarz18, co sam zamierzam uczynić niebawem:))))

Moderatorzy @rav3n_pl, @scibi , @Bit-els proszę oczyszczenie wątku. To obecnie jeden z najwartościowszych wątków na całym forum. Proszę również o usunięcie mojego postu.

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
1

Postautor: bejzkuper » wtorek, 2 stycznia 2018, 23:15

Aktualnie może nie najlepszy moment na wejście ale Electra wydaje się dość ciekawą walutą.

https://electraproject.org/
https://coinmarketcap.com/currencies/electra/

Takie moje spostrzeżenia laika:

https://boards.4chan.org/biz/thread/572 ... absolutely

+ szybka i tania waluta do transakcji. Z giełdy na portfel transfer waluty dosłownie w czasie rzeczywistym :shock:
+ niska cena i spory supply. Takie waluty są dość popularne i potrafią mocno wystrzelić( tak tylko z moich obserwacji).
+ Portfel działa jak narazie zaskakująco dobrze, przy pierwszym uruchomieniu synchronizacja przebiegła bardzo sprawnie.
+ na dniach ma pojawić sie na nowej giełdzie next.echange
+ dość aktywna społeczność https://www.reddit.com/r/Electra_Currency/
+ roadmap:

- brak whitepaper ma powstać w Q1 2018
- minusem jest na pewno słaba dostępność tej waluty. Giełda CoinsMarkets wygląda jakby ją Łęcina projektował. Jednak myślę, że z czasem powinna pojawiać się na nowych giełdach.

Kupiłem tego parę sztuk, nie wiem czy wypali ale spróbuję.

E: w sumie nie wiem czy w dobrym temacie, ale niech już zostanie

Wróć do „Pozostałe”