W jakie waluty teraz inwestujecie.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1069
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: adam1226 » niedziela, 7 maja 2017, 20:07

anagamidev pisze: Jeszcze taki mały hint co do STEEM. Warto zobaczyć na coinmarketcap wykres BTS niemalże dokładnie pokrywa się ze STEEMem poza ostatnim kawałkiem ;). Za tym stoi ten sam dev. Więc wnioskuję, że wkrótce STEEM ustanowi nowe ATH :) Wczoraj właśnie market cap przekroczył 100.000.000 dolarów i był powyżej 0.5 dolara :) Buy and hold! ;)

Swoją drogą, PASC 40k+ tak jak mówiłem, podobnie z VTC ;) Teraz czekam na HUC zaczyna powoli się rozkręcać :)
z tymi devami to tak nie do końca, nie powiem teraz dokładnie, ale kojarze, że były tam jakieś przetasowania..
:arrow: [Binance]- Giełda kryptowalut bez weryfikacji
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Gaduła
Reputacja: 95
Reputacja postu: 
0

Postautor: roman1959 » niedziela, 7 maja 2017, 20:40

Wszyscy poszukujący okazji z pewnością powinni przyglądać się Dash'owi. Trójkąt rysowany po szczytach od marcowego ATH na swoim końcu przedstawia się następująco:
Obrazek

Osobiście uważam Dash za jedną z najciekawszych inwestycji w krypto światku. Trzymam od dłuższego czasu ale rozważam dokupienie na wybiciu.
Nie bądź zachłanny

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » niedziela, 7 maja 2017, 20:46

anagamidev pisze: Jeszcze taki mały hint co do STEEM. Warto zobaczyć na coinmarketcap wykres BTS niemalże dokładnie pokrywa się ze STEEMem poza ostatnim kawałkiem . Za tym stoi ten sam dev. Więc wnioskuję, że wkrótce STEEM ustanowi nowe ATH
Co Ty opowiadasz :lol: , Steem spadł ponad -99%, to co piszesz to średnio realne, żeby Steem wrócił do ATH. Rozumiem, że pewnie masz Steem, ale jego wykres nie jest podobny do BTS (crash steema), a powrót do ATH to z obecnego punktu +2200%. https://bittrex.com/Market/Index?MarketName=BTC-STEEM Ath było na bittrexie, jakoś na szczytach wchodził dopiero na poloniexa.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Gaduła
Reputacja: 36
Reputacja postu: 
0

Postautor: mckk » niedziela, 7 maja 2017, 21:23

Jak oceniacie Monero? Dokąd ma szanse dojść patrząc na AT? 0.23 jakieś opory poważne, jak przebiją to gdzie przystanek waszym zdaniem?

Początkujący
Reputacja: 37
Reputacja postu: 
0
Napiwki: https://www.terrainfo.pl/

Postautor: Kasz » niedziela, 7 maja 2017, 22:05

Rumcajs pisze:
Sory zapomniałem powiedzieć bo sprzedawałem szybko bo się spieszyłem na złoty pociąg jutrzejszy z sys a to etc od kilku dni niemrawo sie ruszalo wykres bid/ask byl slaby, buy order spadl z 3000btc na polo do 2200 btc no i pol godzinki temu wywalilem all :)
Wiemy o której mniej więcej godzinie rozpocznie się show? Nidzie nie mogę odnaleźć info odnośnie "premiery"

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » niedziela, 7 maja 2017, 22:15

Bardzo żałuję, że byłem dziś od rana poza domem, bo wyjście z trójkątów nad ranem na STR i XRP było tak wyraźne, że aż nie do uwierzenia... Bardzo zazdroszczę wszystkim, którzy skorzystali i zarobili w jeden dzień po kilkadziesiąt procent, ale nie gratuluję, bo nie był to wyczyn ;)

W tej chwili czekam na przesilenie na STR i ustawiam się z zakupami gdzieś na 1400? Jeszcze nie wiem dokładnie, ale zakładam, że "korekta" będzie epicka. Oczywiście jeśli kupię to wyłącznie z myślą o szybkiej windzie na odbiciu i po 30% w górę natychmiast uciekam.

STEEM przed chwilą sprzedałem blisko szczytu, ale z myślą o odkupieniu. Mam nadzieję, że schemat się powtórzy, czyli mały trójkącik, potem albo wyjście od razu górą (co zdradziłoby sporą siłę byków i dało nadzieję na dłuższą pompę), albo (bardziej prawdopodobne) korekta o kilkanaście procent i znów trochę w górę. Będę starał się złapać dołek.
STR to to nie jest, ale jakoś idzie. A patrząc na wykres w D1 ten coin naprawdę ma miejsce do wzrostów. Gdyby jeszcze BTC dało dobę odpoczynku, a STR się załamał, to byłoby pięknie. No ja mam do STEEMa słabość, choć na tym poziomie to już nikogo nie naganiam, bo może być różnie.

Początkujący
Reputacja: 64
Reputacja postu: 
0

Postautor: marlone » niedziela, 7 maja 2017, 22:18

@ekonokomik Możesz powiedzieć gdzie trzymasz STEEM/STR? Przymierzam się do zakupu, ale nie chcę ich trzymać na giełdzie i szukam jakiegoś portfela?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1069
Reputacja postu: 
0

Postautor: adam1226 » niedziela, 7 maja 2017, 22:23

@marlone, co do steem to bys musial albo poszukac watku albo pytać @noisy
:arrow: [Binance]- Giełda kryptowalut bez weryfikacji
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » niedziela, 7 maja 2017, 22:34

O i DASH w końcu ruszł ciężki zadek! :) Wszedłem dość odważnie, bo czekałem od dawna unikając zmyłek. Teraz mam przeczucie, że "to juz" ale SL oczywiście konieczny.

Dodano po 4 minutach 56 sekundach:
marlone pisze: @ekonokomik Możesz powiedzieć gdzie trzymasz STEEM/STR? Przymierzam się do zakupu, ale nie chcę ich trzymać na giełdzie i szukam jakiegoś portfela?
Sorki, z tym pytaniem to nie do mnie. Wszyscy tu wiedzą, że ja nie uznaję żadnych portfeli i wytykają mnie palcami ;)
Ale absolutnie tego nie polecam! (tzn zarówno wytykania mnie palcami jak i trzymania kasy na giełdzie).

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 86
Reputacja postu: 
0

Postautor: Legamedary » niedziela, 7 maja 2017, 22:34

Haha, polo down :D Zdążyłem załadować się w DASH zanim padło.

Dodano po 32 sekundach:
Jednak up.
BitMEX - giełda z dźwignią x100 na kontraktach
Coinbase/GDAX - giełda z najwyższymi stawkami + online wallet
Coinly.eu - spróbuj szczęścia grając przeciwko innym i pomnóż swoje Bitcoiny!
1KpKivhodjH7Jqbb585L82GrnvWdGcVyuz - zbieram BTC na budowę domu :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1194
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kluka » niedziela, 7 maja 2017, 22:40

Jest jeszcze cos co nie pdpalilo przez weekend na polo?? Z clamsa niestety za wczesnie wyszedlem ale i tak ok 40% do przodu od wczoraj. Wszedlem w etc bo monera, dasze juz poodpalaly mysle ze niedlugo bedzie pora na etc. Mi polo chodzi normalnoe
...idioci sie nie rodza, idiotow kreuja media...

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » niedziela, 7 maja 2017, 22:42

ekonokomik pisze:
STEEM przed chwilą sprzedałem blisko szczytu, ale z myślą o odkupieniu. Mam nadzieję, że schemat się powtórzy, czyli mały trójkącik, potem albo wyjście od razu górą (co zdradziłoby sporą siłę byków i dało nadzieję na dłuższą pompę), albo (bardziej prawdopodobne) korekta o kilkanaście procent i znów trochę w górę. Będę starał się złapać dołek.
Steem juz jest na 37k , to sprzedales? czemu myslisz ze szczyt własnie był ? Jak to poznajkesz bo ja dopiero po fakcie widze :) Ja kupowalem za 90 k tego steema wiec to dla mnie nie jest zaden szczyt ale odzyskac polowe byloby fajnie, poczekam jeszcze troche zobacze moze dalej wzrosnie jak cala reszta.

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
1

Postautor: pijar » niedziela, 7 maja 2017, 22:49

Kasz pisze:
Rumcajs pisze:
Sory zapomniałem powiedzieć bo sprzedawałem szybko bo się spieszyłem na złoty pociąg jutrzejszy z sys a to etc od kilku dni niemrawo sie ruszalo wykres bid/ask byl slaby, buy order spadl z 3000btc na polo do 2200 btc no i pol godzinki temu wywalilem all :)
Wiemy o której mniej więcej godzinie rozpocznie się show? Nidzie nie mogę odnaleźć info odnośnie "premiery"
z tego co sprawdziłem na bitcointalku to
The Blockmarket for Desktop Beta Application itself will be phase2 of the release event scheduled for Monday, May 8th at 3pm US/PST

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » niedziela, 7 maja 2017, 22:54

Tak w wątku o sys pisałem 8 maja ale to tez było wiele razy pisane na btct że 8 maja bedzie beta Blockmarketu, przynajmniej cały czas jest to oficjalna data bety. (po tym jak troche to przesuneli bo niby mialo byc 5 maja ale dali wtedy tylko nowy wallet pod bede blockmarketu).
Wiekszosc coinow ma pompki lub wzrosty ostatnimi dniami, taki oczekiwany relase od roku jak nie wiecej to powinien dać niezlego boosta na sys, juz buy order ładnie sie zbudował na Polo, cena troche spadła po chwilowej pompce rannej bo to ciagle jeszcze 1 dzień ale jutro powinno wystrzelic o ile nie wyjdzie nic po drodze.
Ale ja tego nie testowalem i tylko znam ze słyszenia, moze to jest juz w cenie, chociaz musiałoby być bardzo zasrane jakby cena wzrosła tylko tyle o decentalized marketplace, jak to ma już SegWita chyba jako pierszy coin z Polo, drugi był DGB o ile mi wiadomo, juz sa testy LN (lighting network) więc ten sys bedzie mial wczesniej LN niz LTC który jest obecnie na hypie, a cena 4500s przy 500mln coinow+ i 37 mln $ marketcapa przy tym co sie działo na Ripple lub Stellarze to nie wydaje sie jakos wysoko. Ofc dodaje że mam tego sporo i moge nie być obiektywny więc zanim ktoś kupi niech sie zastanowi bo pewnie jest wiele coinów/tokenów które sa zapewne lepsze. A Blokmarket to dopiero beta więc różnie moze być.
Ostatnio zmieniony niedziela, 7 maja 2017, 23:05 przez Rumcajs, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 37
Reputacja postu: 
0
Napiwki: https://www.terrainfo.pl/

Postautor: Kasz » niedziela, 7 maja 2017, 22:57

Tak, tego jestem świadom, ale pytałem o godzinę ;) Odp @pijar wyczerpała temat . Thx ;)

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » niedziela, 7 maja 2017, 22:59

Rumcajs pisze:
ekonokomik pisze:
Steem juz jest na 37k , to sprzedales? czemu myslisz ze szczyt własnie był ? Jak to poznajkesz bo ja dopiero po fakcie widze :) Ja kupowalem za 90 k tego steema wiec to dla mnie nie jest zaden szczyt ale odzyskac polowe byloby fajnie, poczekam jeszcze troche zobacze moze dalej wzrosnie jak cala reszta.
Był LOKALNY szczyt, w zasadzie konsolidacja. Jak poznałem: zobacz na wykres w skali M5 na Polo dzisiaj nad ranem gdzieś od 5:00. A teraz zobacz od 21:00. Widzisz podobieństwo? Sprzedałem na pierwszym odbiciu, koło 21:45.
Jak napisałem: zdecydowanie stawiam, że jeszcze pociągnie, ale czasami ciułam nawet pojedyńcze procenty, no i elimnuję zbędne ryzyko.
Jak tylko zobaczę oznaki wyjścia górą to odkupuję.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » niedziela, 7 maja 2017, 23:13

@ekonokomik,

5M - skala 5 minut ? Zielona na górce a po niej czerwona wielkosci na 1/2 zielonej ? to jest lokalny szczyt ? Ale jesli tak to zeby to wiedzieć to trzeba by było sprzedać jak sie juz zobaczy czerwoną po takiej zielonej a to juz troche w ostatniej chwili to juz trzeba byc ready i patrzec na wykres. Ja sie nie znam na AT nie zauwazylbym czegos takiego nawet jesli dobrze odczytałem twoje przyklady z godzin i świec.

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 3879
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bit-els » niedziela, 7 maja 2017, 23:24

@econokomik dash nie ma ciężkiego tyłka. :-)
Tylko 3 mln monet w obrocie (4.5 mln w masterach).
Porownajmy to do około 50 mln ltc.
1.5 mld $ utrzymuje ltc na tych poziomach i tylko 300 mln dla dasha.

Gaduła
Reputacja: 95
Reputacja postu: 
0

Postautor: roman1959 » niedziela, 7 maja 2017, 23:39

Bit-els pisze: @econokomik dash nie ma ciężkiego tyłka. :-)
Tylko 3 mln monet w obrocie (4.5 mln w masterach).
Porownajmy to do około 50 mln ltc.
1.5 mld $ utrzymuje ltc na tych poziomach i tylko 300 mln dla dasha.
Tylko co to zmienia z punktu widzenia inwestora?
Obrazek

Powiedzmy sobie szczerze- tak, by nowy narybek zbytnio się nie łudził- to znaczy kompletnie nic! Nie wprowadzajmy ludzi w błąd. 72% w plecy w ciągu 16 dni- można było stracić majątek.

P.S. Dash będzie wysoko, bo to niezły (a to już dużo w świecie krypto ;)) projekt.
Nie bądź zachłanny

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » niedziela, 7 maja 2017, 23:46

Rumcajs pisze: 5M - skala 5 minut ? Zielona na górce a po niej czerwona wielkosci na 1/2 zielonej ? to jest lokalny szczyt ?
Rośnie sobie, w pewnym momecie ostra czerwona, za chwile znów zielona ale niżej(!). W tym momencie jak zobaczyłem zawahanie i że szykuje się do spadania sprzedałem (~21:50). Sugerowałem się podobnym zachowaniem rano, po którym przyszła parogodzinna korekta.
Jasne, nie miałem pewności, ale tak na wszelki wypadek.
Rumcajs pisze: Ale jesli tak to zeby to wiedzieć to trzeba by było sprzedać jak sie juz zobaczy czerwoną po takiej zielonej a to juz troche w ostatniej chwili to juz trzeba byc ready i patrzec na wykres.
A myślisz, że dlaczego ja sypiam ostatnio po 4h na dobę i mam oczy jak królik? ;)

Wróć do „Pozostałe”