@GrandKW Ja bym powiedział, że to już czysto subiektywna dyskusja będzie.
No bo skąd wiesz ile będą chcieli napompować?
Możesz bawić się w LL na malutkim interwale, ale nie zawsze to działa.
Najlepiej chyba mieć po prostu swój target ustalony z góry na np. 40% od momentu wejścia i sprzedać bez względu na wszystko.
To, że odjedzie potem o następne 40% to już bym w ogóle nie żałował, bo i tak miałbym ogromny zysk.
Warto też nie przesadzać z potencjalnymi targetami.
Jeżeli kupujesz na długo i oczekujesz większego profitu, to nie polecam dawać TP wyżej niż poziomy cenowe z czerwca 2019, gdzie alty zaczęły się potem wszystkie w dół zawalać.
Jeżeli chodzi o DNT to jest duża szansa, że to by było na tyle, bo na tą chwilę wygląda mi to na RTN do 244 sato.
Jasne, że może to pofrunąć jeszcze dużo wyżej, ale w takim krótkim przedziale czasowym wywaliłbym to w tej chwili.
Różnica między kolesiem, który ma plan, a który nie ma jest taka, że w zależności od różnych scenariuszy jesteś przygotowany na większość losowych zdarzeń, gdzie masz dużą szansę wyjść obronną ręką z dużym zyskiem.
Bez planu jest o wiele gorzej coś zdziałać, bo giełda jest bardzo szybka i czasem decyzja musi być odpowiednio dynamiczna i konkretna, by nie pogrążyć się jeszcze bardziej.
Jeżeli chodzi o APPC to mój aktualny plan jest taki, że w zależności od tempa wzrostów zakłada sprzedaż bezwzględnie przed poziomem 1200 sato.
Choćby skały srały nie będę czekać dłużej.
Jeżeli zobaczyłbym kiedyś wzrosty do poprzedniego poziomu załamania trendu (529 sato) w max. 1-2 świeczkach 1d tak jak dzisiaj na DNT, to raczej bez zastanowienia sprzedałbym od razu ze względu na niezbyt zdrowe tempo wzrostu.
Co innego gdyby wzrosty były mniejsze, ale bardziej rozciągnięte w czasie wtedy łatwiej byłoby utrzymać pompę i wykres byłby łatwiejszy do postawienia SL.
A w razie dalszej jazdy na południe z tych miejsc czeka stop loss.
Noi warto jeszcze też nadmienić, że APPC ma mały sell book. Do 500 sato postawione jest ok 30 BTC, co jest śmieszną blokadą dla potencjalnej pump grupy.