W jakie waluty teraz inwestujecie.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1069
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: adam1226 » sobota, 15 kwietnia 2017, 02:23

wojteks102 pisze: Witam panów wyjadaczy :)
Szukam obecnie crpyto do zachomikowania na rok, może 2,3 lata.. tak wiem wiem Pan się jebnie w łeb..
Czy mógłby ktoś mi podpowiedzieć co ma aspiracje do bycia wyżej niż jest w tej chwili?
Po przeczytaniu tematu i powróceniu do tematu crpyto wytypowałem sobie paru kandydatów:
I grupa: ETC, LSK, DASH (pamięta, któś wgl pierwotną nazwę tego coina? no właśnie :P ok. 75+ mialem tego wykopane), NXS + pare innych
II grupa: LTC, XRP, ETH, XMR, ZEC + pare innych

Pozdrawiam :)
to zależy.. chcesz zachomikować z nadzieją na kilkanaście % zysku..
Tutaj: ETH, DASH, sa mysle na miejscu z altów najprawdopodobniej..

czy chcesz kilkaset %..

Dash? wcześniej nazywał się DRK.
Dlaczego podzieliłes na takie grupy?:-)
Oprócz Coinów które wymieniłeś zwróć koniecznie uwagę na:
Stratis (STRAT) BitShares (BTS) Syscoin (SYS) i przede wszystkim NEM (XEM)
dodałbym jeszcze Decred (DCR) SingularityDTV (SNGLS) , Golema (GNT) i może jeszcze ARK,
:arrow: [Binance]- Giełda kryptowalut bez weryfikacji
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 206
Reputacja postu: 
0

Postautor: wojteks102 » sobota, 15 kwietnia 2017, 02:35

adam1226 pisze:
wojteks102 pisze: Witam panów wyjadaczy :)
Szukam obecnie crpyto do zachomikowania na rok, może 2,3 lata.. tak wiem wiem Pan się jebnie w łeb..
Czy mógłby ktoś mi podpowiedzieć co ma aspiracje do bycia wyżej niż jest w tej chwili?
Po przeczytaniu tematu i powróceniu do tematu crpyto wytypowałem sobie paru kandydatów:
I grupa: ETC, LSK, DASH (pamięta, któś wgl pierwotną nazwę tego coina? no właśnie :P ok. 75+ mialem tego wykopane), NXS + pare innych
II grupa: LTC, XRP, ETH, XMR, ZEC + pare innych

Pozdrawiam :)
to zależy.. chcesz zachomikować z nadzieją na kilkanaście % zysku..
Tutaj: ETH, DASH, sa mysle na miejscu z altów najprawdopodobniej..

czy chcesz kilkaset %..

Dash? wcześniej nazywał się DRK.
Dlaczego podzieliłes na takie grupy?:-)
Oprócz Coinów które wymieniłeś zwróć koniecznie uwagę na:
Stratis (STRAT) BitShares (BTS) Syscoin (SYS) i przede wszystkim NEM (XEM)
dodałbym jeszcze Decred (DCR) SingularityDTV (SNGLS) , Golema (GNT) i może jeszcze ARK,
Dzięki za odpowiedź,
Podzieliłem na grupy, ponieważ z tej drugiej głównie nastawiam się na zysk właśnie max xx% (tak jestem optymistycznie nastawiony do DASHa)
Dash nazywał się wcześniej DRK, ale pytanie było o pierwotną jego nazwę, ale przyznaje się bez bicia, że sam nie pamiętam :P
Inwestycja jeżeli się odbędzie to właśnie będzie podzielona na coiny nadzieją xx% i xxx% dlatego, że imo jest potencjał w paru coinach.

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 404
Reputacja postu: 
0

Postautor: devega » sobota, 15 kwietnia 2017, 02:38

wojteks102 pisze: Dash nazywał się wcześniej DRK, ale pytanie było o pierwotną jego nazwę, ale przyznaje się bez bicia, że sam nie pamiętam :P
Pierwotna nazwa to właśnie Darkcoin, w skrócie DRK.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1069
Reputacja postu: 
0

Postautor: adam1226 » sobota, 15 kwietnia 2017, 02:46

devega pisze:
wojteks102 pisze: Dash nazywał się wcześniej DRK, ale pytanie było o pierwotną jego nazwę, ale przyznaje się bez bicia, że sam nie pamiętam :P
Pierwotna nazwa to właśnie Darkcoin, w skrócie DRK.
nie, to bylo jakos xcoin- czy cos takiego

dash wg mnie moze docelowo kosztowac 200-300usd.. ale są coiny które mogą mieć wiele większy wzrost ;)

Dodano po 1 minucie 5 sekundach:
XCoin (XCO)
:arrow: [Binance]- Giełda kryptowalut bez weryfikacji
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 404
Reputacja postu: 
0

Postautor: devega » sobota, 15 kwietnia 2017, 02:47

adam1226 pisze: nie, to bylo jakos xcoin- czy cos takiego
Był XCoin (XCO) przez ok miesiąc, potem Darkcoin --> DASH

Gaduła
Reputacja: 36
Reputacja postu: 
0

Postautor: mckk » sobota, 15 kwietnia 2017, 02:51

Na shortterm to bym grał LTC i ETH. Dash właśnie zaliczył podwójne dno (D1), więc to też dobra alternatywa, chociaż poczekałbym aż wyjdzie ponad 0.07 bo widać że jest teraz zawahanie na D1. Dash był najmocniej wypompowany więc nie oszukujmy się, musi najmocniej spaść - myślę że poleci jeszcze troche w dół. Bierz te coiny na dźwigni 2.5x na polo i uciekaj na jakimś pierwszym zawahaniu. ETH odbiło się od fibo 0.236 i ma otwartą drogę do imo 0.048-0.052. LTC z kolei ładuje się na przebicie ostatniego high, już dziś walczyli o 0.01. XMR na Daily zalicza kolejną fale spadkową, może zatrzyma się i odbije w okolicach 0.016 ale atrakcyjność tego coina w porównaniu do wymienionych wcześniej przeze mnie jest dla mnie znikoma (jeśli chodzi o skoki w cenie).

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » sobota, 15 kwietnia 2017, 09:09

devega pisze:
wojteks102 pisze: Czy mógłby ktoś mi podpowiedzieć co ma aspiracje do bycia wyżej niż jest w tej chwili?
Bitcoin - jeżeli rozpatrujesz szanse na wzrosty vs FIATy.
I pewnie kilka altów: DASH, ZEC, ETH, ETC (tu też vs FIATy, a niekoniecznie vs BTC)
A ktoś tu ostatnio mi dwukrotnie pisał, że ZEC to praktycznie scam, tyle tego zostało naprodukowane i jest do zrzutu, że nie wybije.
Sorki wyleciało mi kto to był, ale ktoś kogo opinie szanuję, bo od tamtej pory zacząłem bardzo ostrożnie patrzeć na tego coina.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » sobota, 15 kwietnia 2017, 10:18

ekonokomik pisze: XRP, STEEM, LBC, NAUT, VTC, STR
To kupiłem dziś przed południem w niewielkich ilościach, sugerując się wyłącznie kształtem wykresów i obrotami. No i oczywiście przewidując korektę na BTC ;)
Na razie sumarycznie mam niewielką, pomijalną stratę wynikającą głównie ze spreadu i prowizji przy zakupach. Czekam.
Moje inwestycje z przedwczoraj na razie bardzo ładnie się sprawdzają. Pozbyłem się tylko VTC z niewielką stratą. W XRP wszedłem za wcześnie - trzeba było poczekać czy z obecnego boczniaka wyjdzie górą, albo wejść w dołku. Ale ustawiłem SL i czekam.

Ale pozostałe wszystkie poszły trochę w górę i rokują coraz lepiej.
LBC wręcz rewelacyjnie. Patrząc na całą historię wygląda to na początek bańki i to nie takiej minutowej a poważniejszej.
Ktoś coś wie więcej o tym coinie? Warto go potrzymać dłużej niż dzień, dwa?

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 206
Reputacja postu: 
0

Postautor: wojteks102 » sobota, 15 kwietnia 2017, 13:37

ekonokomik pisze:
ekonokomik pisze: XRP, STEEM, LBC, NAUT, VTC, STR
To kupiłem dziś przed południem w niewielkich ilościach, sugerując się wyłącznie kształtem wykresów i obrotami. No i oczywiście przewidując korektę na BTC ;)
Na razie sumarycznie mam niewielką, pomijalną stratę wynikającą głównie ze spreadu i prowizji przy zakupach. Czekam.
W XRP wszedłem za wcześnie - trzeba było poczekać czy z obecnego boczniaka wyjdzie górą, albo wejść w dołku. Ale ustawiłem SL i czekam.
XRP to chwilowy skok spowodowany wejściem na bitstamp'a czy zapowiedź wzrostu w longtermie?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » sobota, 15 kwietnia 2017, 13:38

BTS wygląda jakby rósł.
Niestety na bitcointalku mają praktycznie martwy wątek, odsyłają jedynie na ich własne forum które jest bardzo duże, śledzi to ktoś to podobno też jest jakaś platforma, ja to kiedyś kupiłem bo ktoś mówił żeby kupić ale nic o tym nie wiem. Są jakieś newsy że rośnie od jakiegoś czasu ? niedawno jeszcze poniżej 700s było z tego co pamietam.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 13
Reputacja postu: 
0

Postautor: lesefere » sobota, 15 kwietnia 2017, 16:52

Pytanie, skąd brać informacje o nowych coinach wchodzących na konkretne giełdy? Tzn. jakieś zapowiedzi, że np. za dwa dni na bittrex wchodzi to i tamto. Nie chodzi mi o bitcointalka bo tam się można pogubić i zaczytać na lata. Jest jakaś stronka z konkretnymi zapowiedziami?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » sobota, 15 kwietnia 2017, 17:00

Nie ma takiej (o ile mi wiadomo). Markety robią zwykle ninja launche nowych coinów.
Raczej jest na odwrót że Devovie coina ogłaszają start sieci i uruchomienie obiegów coinów i wtedy trzeba odświerzać pare giełd zwłaszcza bittrexa i patrzeć czy dodali, również na kontach Facebooka i Twitera giełdy umieszczają wtedy informacje że dodano takiego a takiego coina. Kiedyś Poloniex pisało kilka razy z wyprzedzeniem że jakiś coin będzie dodany ale teraz znów tego nie robią o ile mi wiadomo, bo niedawno wróciłem po przerwie 4 miesięcznej i nie wiem czy jak stratisa dodali na Poloniexa to zrobili to znowu z nienacka czy dali ogłoszenie przed czasem, może to napisze ktoś kto był wtedy w tym dniu i śledził dodanie stratisa na Poloniexa.

EDIT: ewentualnie jeszcze można z wyprzedzeniem kupić coiny w wersji IOU :) na tej gieldzie: https://liqui.io/#
Ale to na własne ryzyko bo ceny są oderwane od rzeczywistości i czysto spekulacyjne bo mało osob tak ryzykuje i tam handluje w ogole, to polega na tym że kupujesz coiny które jeszcze nie istnieją nawet, ALE które ta giełda zakupiła je w fazie ICO i w teori je posiada mimo że nie istnieją, więc sprzedaje takie "prawie prawdziwe" coiny z wyprzedzeniem. Nigdy nie uzywałem ale niektórym udało sie tanio kupić niż po wyjsciu na giełdę np Golem tam był tani, a inni przepłacili wielokrotnie za inne.
Ostatnio zmieniony sobota, 15 kwietnia 2017, 17:08 przez Rumcajs, łącznie zmieniany 1 raz.

Gaduła
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
5

Postautor: AniaS » sobota, 15 kwietnia 2017, 17:02

Wojteks102, polecam japoński coin - XEM (NEM) - bardzo ladnie się ksztaltuje wykres.
Wedlug Koparki, Wymazywanie, mojej opinii i niektorych jeszcze osob, jest to coin z olbrzymim potencjalem (co juz sygnalizuje) :-) i będzie on w przyszlosci top'owym na Poloniex.
Osobiście kibicuję jeszcze Ltc i Dash, aczkolwiek w LTC widzę aktualnie większy potencjal na wzrosty. :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » sobota, 15 kwietnia 2017, 17:10

ja kiedyś miałem 2 mln Xem ale żeby założyć masternoda potrzeba było 3 mln więc sie wkurzyłem i to sprzedałem, ale to było w czasach jak czesto jego cena spadała i kosztował w okolicach 200s :(
Sprzedałem go nawet ze stratą jeszcze na dodatek :)
To chyba było jak kupienie piccy za kilkanaście BTC no nie ? epic fail :)

EDIT: Aha ale tych Xem jest 9 miliardów zapomniałem dodać. A wtedy btc był chyba po 300$ no ale nie miałem na dokupienie tego 1 mln więcej bo ciągle traciłem na scamcoinach lub devovie porzucali te które kupiłem, to były czasy gdy 1 dev robił 1 coina i jeszcze często uciekał jak coś zarobił :P

Gaduła
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Re: W jakie waluty teraz inwestujecie.

Postautor: DavidPL » sobota, 15 kwietnia 2017, 17:25

10000 BTC za dwie pizze... Ehhh :)
Z idiotą się nie dyskutuje - sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2772
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » niedziela, 16 kwietnia 2017, 19:48

btc/ltc/eth/dsh/zec/doge/dgb/pot/emc2,
rozważam pivx/strat/exp,

najwiecej zyskałem na btc, aktualnie skupiam sie nad ltc[segwit],
najwiecej stracilem na wymianach przy tąpnieciu btc w shadowcash i novacoin, najwiecej zeżarł mi shapeshift w coinomi i jaxx, po prostu przy testowaniu i lagach nie zweryfikowałem roznicy wymiany.

bywało tez ze przy wymianie powiedzmy 20ltc na zcash roznica sięgała az do 120pln, absurd jakis, bo to nie byl fee przeciez. bezpieczniej korzystac z typowych giełd.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » niedziela, 16 kwietnia 2017, 23:54

A tak ogólnie: nie macie wrażenia, że na ALT-ach (wszystkich) jest bańka?
Jeśli dobrze rozumiem drugi wykres od góry, to kapitalizacja altów wzrosła 3-krotnie w ciągu miesiąca!
http://coinmarketcap.com/charts/#btc-percentage

Nie wiem gdzie to sprawdzić, ale mam też wrażenie, że jeszcze nigdy nie widziałem takich obrotów jak dzisiaj na Poloniex.

Czy nie okaże się, że nieważne w które alty inwestujemy, nagle bańka pęknie i wszystkie stracą średnio po 70% wartości? :?

Gaduła
Reputacja: 36
Reputacja postu: 
0

Postautor: mckk » poniedziałek, 17 kwietnia 2017, 01:50

@ekonomik - od czegoś masz SL :)

Ja to raczej nazywam "modą" na inwestycje w alty, bo dają możliwość szybkiego zarobku.

Ja dzis wszedłem w XRP (w portfelu ETH, LTC, XRP)- stosunkowo wysokie obroty, kurs stoi w miejscu od paru dni, jak dla mnie to czas akumulacji

Generalnie patrząc na ostatnie dni to wystarczy zainwestować po równo w każdego alta na ślepo i będziemy sporo na plusie. A jesli dodać do tego trochę AT i kupowanie na spadkach / korektach to mysle ze sprawa bedzie jeszcze prostsza.

Ja narazie skupiam sie na latach z margin trading i je obserwuje - tam wystarczy 4-5% na dźwigni 2.5x zeby to odczuć na inwestycji, a dziennie jest to wykonalne - zobaczcie na cienie na świecach daily - można urwać pare % na daily tradingu.

Chciałem was jednak zapytać o DASH-a - jak go widzicie? Zaliczył juz maksymalne dno?

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » poniedziałek, 17 kwietnia 2017, 07:37

Ja przyjąłem inną strategię: w tej chwili mam chyba 9 altów i chcę dokupić kolejne. Przy czym połowa z nich to takie trzecioligowce, których oceniam jako "przygotowanych" do wzrostów o 1000%, w które włożyłem bardzo małe sumy.
XRP wyrzucił mnie pechowo na wąskim SL, a teraz trochę za bardzo spada moim zdaniem. Z odkupieniem wolę poczekać aż (jeśli) wyjdzie z tej konsolidacji górą.
Dasha kupiłem kilka dni temu, kiedy nastąpiło pierwsze drgnięcie w górę. Ma dla mnie dobry stosunek ryzyka do ceny. Ale na razie bez zachwytów.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
1

Postautor: prezes » poniedziałek, 17 kwietnia 2017, 08:05

ekonokomik pisze: nie macie wrażenia, że na ALT-ach (wszystkich) jest bańka?
Zauważyliśmy to już jakiś miesiąc temu:
http://blogprezesa.pl/czy-mamy-banke-na-kryptowalutach/
ekonokomik pisze: mam też wrażenie, że jeszcze nigdy nie widziałem takich obrotów jak dzisiaj na Poloniex.
Teraz jest 92 400 406$ a było już ponad 200 000 000 $ w tej hossie.

Dodano po 1 minucie 24 sekundach:
ekonokomik pisze: Przy czym połowa z nich to takie trzecioligowce,
Uważaj na mało płynne rynki bo ciężko się z nich później wychodzi, nawet jak ustawisz sobie SL.
http://blogprezesa.pl/jak-inwestowac-cz ... osc-rynku/
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Wróć do „Pozostałe”