@Fridaytrader no może jestem zbyt dużym optymistą, ale jestem z tego znany, permabull typowy

Ale popatrz na to od strony psychologicznej i pewnej gry pozorów

Zakładając, że coin nie zostanie zdelistowany, to w przypadku dalszych spadków jego kapitalizacja będzie się drastycznie obniżać, zatem grubas, czy jakiś dev, czy devteam, czy przebiegły gracz rekin może za niewielki już kapitał wykupić większą ilość supply. Dodatkowo skoro wszyscy tak zapatrzeni w DeFi nowe projekty, bo tam zarabia się, bo tylko tam rośnie(co oczywiście jest tylko prawdą trendową, bo nie trend się liczy, ale wahania, a i sam trend się kończy i jest niewielkie okienko na szybką ucieczkę, ale to mniejsza o to) oraz widzą, że projekty nie-DeFi lecą na pysk albo mają niezbyt jasno określone trendy to uciekają, wyprzedają się z tych 'słabszych' projektów dodatkowo nakręcają cały ten spadek i marudzenie, że to już nic z tego nie będzie, a pakują wszystko w DeFi, które są właśnie w większości w rękach grubasów jeszcze nierozdystrybuowana i one też mogą w końcu wpaść w jakieś długie downtrendy(np. taki Link może spadać przez kolejne 2 lata tyle co rósł), a sytuacja na tych 'słabszych' odwróci się one staną się silne

Wszystko zmienia się z czasem i trzeba być elastycznym

Ja tak to widzę i właśnie widzę tutaj swoją szansę

Oczywiście najlepiej kupować na wypłąszczeniach zarówno długoterminowych jak i krótkoterminowych i sobie uśredniać; być może moje scenariusze się nie sprawdzą, ale liczę, że w końcu te wypłaszcze dlugoterminowe zamienią się w długoterminowe trendy wzrostowe czy bańki