PrimeCoin

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: PrimeCoin

Postautor: Aseroth » sobota, 7 grudnia 2013, 16:42

banditdgl pisze:w edycji primeminera mam wpisane:
primeminer_x64.exe -poolip=54.200.248.75 -poolport=1337 -pooluser=ATPXckc5oevFXPjrKX5ERL8Q1TneyuiD2S -poolpassword=PASSWORD -genproclimit=4

kopie po 6-7 h dziennie odpowie mi ktos dlaczego na primecoin wallecie mam ciagle 0.00 XPM ?? dodam ze przy kopaniu pokazuje 2500 prime/s.
Bo masz za mało wykopane. Sprawdziłem jak to u Ciebie wygląda i masz tyle:
current balance: 0.401

Musisz mieć co najmniej 3,01, żeby wpadło to do portfela. Tutaj sprawdzasz stan:
http://www.beeeeer.org/user/ATPXckc5oev ... 1TneyuiD2S

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: banditdgl » sobota, 7 grudnia 2013, 17:08

wielkie dzieki! a moge kompac na kilku komputerach i podac jeden portfel , nie bedzie sie to gryzlo?
hmm i zastanawiam czy da sie np kopac cpu na 3 rdzeniach jeden zostawic i wtedy kopac jeszcze LTC ( radkiem 6870)?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Psycho Dad » sobota, 7 grudnia 2013, 22:01

Tak możesz odpalić to w ten sposób, będzie ok.
Jeśli jest inny port , to prawdopodobnie tak, ale zmniejszył bym do 2 rdzeni.

Rozmowny
Reputacja: 20
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kossa » niedziela, 8 grudnia 2013, 14:42

Przepraszam za głupie pytanie, ale ściagnąłem primeminer v0.6 i klienta Primecoina. Chciałbym wykorzystać darmowy prąd i chociaż na noc zapewnić procesorowi coś do roboty -i5-2500k, więc na wszystkich czterech rdzeniach powinien kopać jakieś nieśladowe ilości waluty.
Włączam tego minera i jedyne co widzę to przez ułamek sekundy chce się coś wyświetlić w okienku dialogowym. Widzę, że wyżej były odpowiedzi dlaczego, ale nie bardzo zrozumiałem co mam konkretnie zrobić :oops: Nigdy nie kopałem żadnej kryptowaluty, więc proszę o wyrozumiałość i jakąś bardziej przejrzystą instrukcję.

pm7
Weteran
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0

Postautor: pm7 » niedziela, 8 grudnia 2013, 14:48

Rozmowny
Reputacja: 20
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kossa » niedziela, 8 grudnia 2013, 15:50

Ok skumałem jak to uruchomić. Wpisałem co tam zalecili na stronie RPool, ale jak zwykle nie wszystko poszło jak po maśle.
1. Czy wpisanie po prostu numeru walleta wygenerowanego z klienta primecoina wystarcza? Bezpośrednio na niego są przelewane wykopane monety?
2. Cały czas mam connecting to 127.0.0.1:8336 i nic się nie dzieje, jakby nie chciał się połączyć. Co to oznacza? Wyłączyłem firewalla i dalej nic się nie łączy.
3. Dużo to kopanie zjada transferu? Prąd mam za darmochę, ale limit danych na tydzień niestety obowiązuje i jeżeli ciągnie w ciągu dnia kopania kilkaset Mb to niestety muszą sobie to odpuścić.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Psycho Dad » niedziela, 8 grudnia 2013, 21:34

1. Wszystko zależy od poola, wklej config jaki zrobiłeś nikt nie jest jasnowidzem co zrobiłeś źle.
2. Błędny adres ?
3. Samo kopanie nie zjada transferu ale portfel za pierwszym razem ściąga dużo danych.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: manaic83 » niedziela, 8 grudnia 2013, 22:41

Jeżeli ktoś ma ochotę pokopać primecoin na OKTAWAVE (25 złotych gratis przy rejestracji!!).

Na początku rejestrujemy się i tworzymy instancje OCI na OKTAWAVE:
Na forum można znaleść już krok po kroku jak to zrobić (wg. deathmul).

Poniżej zacytuję:

"
KOPANIE NA OKTAWAVE

http://www.oktawave.com ma promocję dzięki której można otrzymać darmowo 25zł na testowanie ich usług. Wystarczy się zarejestrować i zweryfikować konto za pomocą kodu sms(przysyłają na telefon kod sms, trzeba go wpisać na stronie). Muszę powiedzieć że wszystko działa w należytym porządku, także zapraszam do korzystania z ich usług po skończeniu promocji.

Przy zakładaniu konta proszę podać mój numer afiliacyjny 4494 (podmieniłem numer na mój, oczywiście deathmul dostał odemnie :-))

Po założeniu konta i weryfikacji, na naszym saldzie natychmiast znajdzie się 25zł.
1. Klikamy na "dodaj instancję OCI"
2. Nadajemy obojętnie jaką nazwę, wybieramy Extreme i wszytko inne pozostawiamy domyślne.
3. Wybieramy system operacyjny Linux Debian 7.1
4. 60 sekund później po stworzeniu instancji dostajemy maila z hasłem i adresem IP. Loginem jest root
5. Ściągamy program Putty SSH http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgta ... nload.html i odpalamy go.
6. Łączymy się z adresem IP naszego servera(ten który dostaliśmy w mailu)
7. Logujemy się naszym loginem z maila i hasłem(UWAGA! login wpiszemy normalnie, natomiast jak będziemy wpisywać hasło to nic nie będzie się dziać na ekranie. Wpisujemy więc niewidoczne hasło i naciskamy ENTER)
8. Zalogowaliśmy się do naszego servera, teraz kopiujemy poniższe linijki kodu i po każdej linijce klikamy ENTER i czekamy aż wykona pracę.
"
Dalej już moje:
po zalogowaniu wklejamy (podmieniamy tylko pooluser na swój!!!):
WAŻNE, PONIŻSZA KOMENDA CAŁA MA SIĘ ZNALEŚĆ W JEDNEJ LINIJCE, ŻADNYCH ENTERÓW

dd if=/dev/zero of=/swapfile bs=64M count=16; mkswap /swapfile; swapon /swapfile; apt-get update && apt-get install -y screen yasm git make g++ build-essential libminiupnpc-dev libboost-all-dev libdb++-dev libgmp-dev libssl-dev dos2unix; git clone https://github.com/thbaumbach/primecoin; cd ~/primecoin/src; make -f makefile.unix; screen ./primeminer -poolip=54.200.248.75 -poolport=1337 -pooluser=AJA8wUeNuMRVZr3TpZrnYN54wx2vX2N97s -poolpassword=PASSWORD -genproclimit=8

po tym ENTER
możemy poczekać aż wszystko się poinstaluje i odpali, lub zamknąć putty i uwierzyć na słowo :-)

pm7
Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: pm7 » poniedziałek, 9 grudnia 2013, 08:26

Jakbyś całość w screen odpalił, to można by zamknąć okno. Jeżeli jednak to zrobimy podczas instalacji, kopanie się nie uruchomi.

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: MarcusDe » poniedziałek, 9 grudnia 2013, 09:00

Nie ma to jak kopu&paste bez zrozumienia;
Każda z tych komend kończy się " ; "
enterów można robić ile się chce po każdym " ; "
:-D

Jedziemy:

apt-get update
apt-get install screen

potem jak się to ściągnie:

screen -DR
To zrobi nową sesję screena (jeśli nie ma żadnej, jeśli jest, odpali istniejącą). Ze screen wychodzimy CTRL +A, potem D.
Potem CTRL +D zamyka shella i robi logout.

Jak juz jesteśmy na sesji screena to można całą resztę:
dd if=/dev/zero of=/swapfile bs=64M count=16; mkswap /swapfile; swapon /swapfile;

apt-get install yasm git make g++ build-essential libminiupnpc-dev libboost-all-dev libdb++-dev libgmp-dev libssl-dev dos2unix;
git clone https://github.com/thbaumbach/primecoin;
cd ~/primecoin/src; make -f makefile.unix;
./primeminer -poolip=54.200.248.75 -poolport=1337 -pooluser=AJA8wUeNuMRVZr3TpZrnYN54wx2vX2N97s -poolpassword=PASSWORD -genproclimit=8

Będzie działać to CTRL+A D
CTRL+D

Tym sposobem zaczynamy coś robić bezpieczniej, bo pierwsze co robimy to instalujemy screena.

gl&hf

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: manaic83 » poniedziałek, 9 grudnia 2013, 14:49

pm7 pisze:Jakbyś całość w screen odpalił, to można by zamknąć okno. Jeżeli jednak to zrobimy podczas instalacji, kopanie się nie uruchomi.
Prawda mój błąd.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: manaic83 » poniedziałek, 9 grudnia 2013, 15:20

Nie ma to jak kopu&paste bez zrozumienia;
Każda z tych komend kończy się " ; "
enterów można robić ile się chce po każdym " ; "
no własnie widać że Pan "kopu" odpisuje bez próby zrozumienia (sory stary ale nie stwierdzaj na wstępie że ktoś nie wie co pisze obrażając go przy okazji, bez nawet próby zastanowienia się nad tym, czy może jednak jest tam trochę prawdy (i nie każdy odbiera emotikonik na końcu jako żart)).

Chodzi o to żeby któś zrobił copy paste wszystkich komend jako całości, bo ktoś może kopiować i wklejać je tak jak złamie tekst przeglądarka (bo cały tekst nie mieści się w jednej linijce) popychając to enterem.
Może faktycznie słowo "KOMENDA" jest nie na miejscu (ale to jest tylko szczególik), ale wydaje mi się że można w inny sposób zwrócić na to uwagę a nie odrazu wyskakiwać z tekstem że ktoś robi coś "bez zrozumienia".

pm7
Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: pm7 » poniedziałek, 9 grudnia 2013, 15:26

Po co właściwie Swap na maszynie z 8GB RAM (Extreme z Oktawave)?
Warto wspomnieć, że powrót do screena to
screen -x

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Psycho Dad » poniedziałek, 9 grudnia 2013, 18:44

Mam może lamerskie pytanie ale jaki pool polecacie ...
Kopie na razie na beeeer ... poczytałem że jest "lipne" i zaczęły się wątpliwości podzieliłem komputery na dwie adresy i wychodzi że raz lepiej kopie jedna strona raz druga ... przełączyłem się na ypool na 2-3h z połową dla porównania , ale mam wrażenie że albo serwer nie wyrabia albo łącze (512 neo) bo są w statystyce stacje które kopia kompletne zero ... albo 2 rdzeniowy procesor ma wydajność 4 x większą od i7 z 8 rdzeniami ... po godzinie wyszło że ukopałem 0.002 i się wkurzyłem że straciłem czas i przełączyłem ponownie na beeeeer . Teraz spłynęły wyniki z Ypoola dopiero i wyszło ze ukopało z 0.3 ..

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: killerw » poniedziałek, 9 grudnia 2013, 19:11

spróbuj na rpool.net tam jest od razu wypłata na twój portfel tylko, że musisz nazbierać minimum 0,30

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: litecoinowitz » poniedziałek, 9 grudnia 2013, 22:51

A na windzie?
Odpalam minera i tylko cmd mi odpala na sekundę i znika

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: MarcusDe » poniedziałek, 9 grudnia 2013, 23:54

@manaic83

Może się trochę uniosłem, ale widać że to skopiowane i wklejone.

@psycho dad
Polecam beeeer.org, kopałem trochę XPM i zyski "jakimś cudem" sporo większe niż na ypool np.

@litecoinowitz
Pod Win, jak już zrobisz plik .bat to w następnej linii dodaj komendę 'pause'
Wtedy okno się nie zamknie i zobaczysz statystyki i błędy jeśli są.

@pm7
screen -x to nie tyle powrót do screena a raczej dołączenie do istniejącej sesji screena.
-x służy do multidisplay mode; np. do tego: wklepuję coś na swoim ekranie, cała klasa na szkoleniu robi screen -x na swoich komputerach i każdy widzi to co ja wypisuję.
poprawny powrót do sesji screena to screen -r.
A najlepsza opcja to screen -DR, która wymusi detach sesji, gdy jest na jakimś innym komputerze (różnie to bywa i się czasem coś zatnie, sieć padnie itp.) i wymusi reattach.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: szwedziq » wtorek, 10 grudnia 2013, 17:03

Zaczynam zabawe w mining i tu pytanko.

Mam do dyspozycji taki sprzet:
Intel Xeon L5639 2 procesory 24 rdzeniowe darmowy prad.

Lepiej kopac solo czy w kopalni? Jakie ilosci wchodza w gre na dzien?
Linux czy win?

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: sebar25 » wtorek, 10 grudnia 2013, 18:00

szwedziq pisze:Zaczynam zabawe w mining i tu pytanko.

Mam do dyspozycji taki sprzet:
Intel Xeon L5639 2 procesory 24 rdzeniowe darmowy prad.

Lepiej kopac solo czy w kopalni? Jakie ilosci wchodza w gre na dzien?
Linux czy win?
Podepnę się. Od tygodnia kopię 10 serwerami na ypool.net i na chwilę obecną mam na koncie
25XPM. Szału nie ma i zastanawiam się czy nie lepiej było by założyć własny pool. No własnie,
jak uruchomić własny pool? Pewnie kiepsko szukałem ale nie znalazłem w sieci żadnego tutka.
A może na wszystkich maszynach kopać solo? Jak odpalić jhprimeminer aby kopać solo?

Help!

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: killerw » wtorek, 10 grudnia 2013, 18:32

A jakiego programu używacie? bo ja na rpool.net rpool_primeminer_v06_x86_and_x64_rc2 czy lepiej jakiegoś innego?

Wróć do „Pozostałe”