EXCL Exclusive Coin - przedsprzedaż - WERSJA POLSKA

Rozmowny
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: EXCL Exclusive Coin - przedsprzedaż - WERSJA POLSKA

Postautor: kocureq » czwartek, 11 września 2014, 06:20

Jedna negatywna opinia i cały dev team aż się gotuje od emocji :-) jak wy chcecie przetrwać w prawdziwym świecie?

Weteran
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

Postautor: grzem » czwartek, 11 września 2014, 08:43

Dzięki SkyValley nie potrzeba już nic dodawać, myślę, że wielu się nie odzywa bo "po co sobie czynić wroga" i zbierać oskarżenia o zawiść. Ale dla dobra przynajmniej rodaków, podzielę się odczuciami:
+ popracowano nad logo,
+ wymyślono nazwę,
- cała reszta to gniot "projekt" robiony na kolanie z pogardą dla MATEMATYKI

edit: Znacznie barwniej to ujął Sky..., zachęcam do ponownej lektury.
Zapraszam na https://cryptox.pl

Dyskutant
Reputacja: 19
Reputacja postu: 
0

Postautor: morth » czwartek, 11 września 2014, 08:46

To ja może wrócę na merytoryczne ścieżki tego wątku stricte związane z TYM projektem.

kingscrown - zastanówcie się na odpaleniem FanPage projektu. Z monet, które obserwowałem i miały duży sukces PRowy (zaczynając od BC, gdzie zajmowałą się tym profesjonalna firma), miały dość szybko swój FanPage i toczyły się na nich dużo bardziej merytoryczne dyskusje niż na BTCtalk. Jakoś tak jest, że na razie na FB jest trochę mniej troli, a taki BC zebrał prawie 3,5k lajków.

Nie to żebym podniecał się jakoś FB bo sam tam konta nie mam, ale zawsze używam go jako ważne medium w projektach, które tego wymagają.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: manaic83 » czwartek, 11 września 2014, 12:33

Sky odnośnie tego fragmentu:
To, co natomiast Wy robicie to jest dla mnie krzątaniem się małp w klatce by zachęcić przechodzące dzieci, by wrzuciły Wam do klatki banana w zamian za robienie głupich min.
sorki, ale jak dla mnie to ty teraz zachowujesz się jak małpa, rzucasz bananami, krzątasz się w oskarżeniach i próbujesz komuś coś udowodnić.

I jeszcze jedno:
Owszem, również piszę o coinach, ale po prostu o tym, co kupuję, co zamierzam kupić, nad czym myślę czy kupić, dlaczego, podpierając to wykresami, prostą i własną próbą analizy, obserwacją rynku. Gdy już mam jakąś monetę, to często piszę jakieś update'y o tym, co się dzieje na wykresie/w wątku. Wiele osób z tego, co piszę, czerpie przydatne informacje. Nie każdy ma czas być online codziennie na bcc, tw, itd. itd.
Gdzie w tej twojej wypowiedzi (przypomnę że w wątku dotyczącym EXCL) jest coś o coinach, gdzie tutaj jakaś analiza?
Stary robisz totalny offtop, narzekasz na innych że cię atakują, że piszą FUD, GTFO a sam teraz robisz dokładnie to samo.

I jeszcze odnośnie pierwszego cytatu, nikt nie broni żebyś założył wątek w którym będziesz krytykować działalność innych, ale nierób offtopu, nie wiem czy teraz w każdym wątku na tym forum będzie mała rozprawka sky vs ~sky ?

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: SkyValley » czwartek, 11 września 2014, 12:57

OK, przepraszam za OT, racja, to totalny OT, ale chciałem się odnieść do postów, które twierdzą, że jak to nie krzywdzę ich "projekt". Co do Excl, pisałem tylko o cenie i jak większość również twierdzi, jest ona bardzo wysoka. Będąc ostatnio na jakimś IRC widziałem jak rozmawiali o tym coinie i tak samo ludzie uważają, cena bezsensowna, natychmiast skłania to do negatywnych wniosków.

Co do ostatniego zdania - mam prawo wyrażać swoje zdanie. To, że robię to pisząc wprost, zazwyczaj nie w 1 czy 2 zdaniach, ale dłużej, to już moja sprawa. To, że jakiekolwiek mocno krytyczne opinie są odbierane z miejsca jako FUD i nienawiść itd., to już tylko wyraz debilnego podejścia, które nie umie wejść w dyskusje na spokojnie, więc klasyfikuje wszystkie ALE jako atak, a nie zwykłe zarzuty.

Zauważ, że jak mój rozmówca jest osobą, która potrafi przyjąć krytykę i wejść w wymianę zdań, można się ze mną dogadać (np. Prezes).
Tymczasem tu robi się ze mnie furiata, bo powiedziałem gościowi, że cena jest z KOSMOSU. Tymczasem ani słowa o tym, jak idiotyczne było proponowanie przez niego jakiegoś zakładu, jak histerycznie, bez umiejętności przyjęcia słusznej krytyki za cenę, było jego zachowanie.

Poza tym, gdyby nie było nic w tym co piszę, nie wywoływałoby to żadnego efektu. To zabawne, że pisząc to, co większość myśli (cena o wieeeeeele za wysoka), wywołuje się aż takie emocje. Uwierz mi, że jeśli cena by była uczciwa, zachęcająca do wejścia, nie omieszkałbym pochwalić tego projektu jako ciekawej inwestycji z atrakcyjnym punktem wyjściowym.

Jeśli nie odpowiadają Wam moje posty, zgłaszajcie do modów, może rozszerzą wachlarz powodów z racji których kasuje się posty do "zbyt dobitnie wyraża własne zdanie". Miłego dnia:)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0

Postautor: majkel_94 » czwartek, 11 września 2014, 13:02

Z tym zakładem do wyglądało tak :D

- człowieku, posrało Cie? cena z kosmosu, daj niższą
- założymy się że znajdą się jelenie którzy kupią po takiej cenie i wyciągne sporo BTC z tego?

:P

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bajtcoin » czwartek, 11 września 2014, 14:10

Zniszczycie Coiny których nikt nie kupi? Prędzej zaufam Tuskowi. ;)

Orator
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: kingscrown » czwartek, 11 września 2014, 15:10

Bajtcoin pisze:Zniszczycie Coiny których nikt nie kupi? Prędzej zaufam Tuskowi. ;)
To bardzo proste leci to na adres typu 1EXCLUSIVECOINlalala12345678

i sobie generuj 20lat do niego privkeya jak chcesz je przejąć ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » czwartek, 11 września 2014, 15:15

Za 20 lat to może być taka technologia że sobie tego privkeya w 3 sekundy wygenerujesz ;)
A poza tym jest możliwość wysłania coinów na dowolny adres, np. taki który nie ma wygenerowanego privkeya? Sieć to zaakceptuje?
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: kingscrown » czwartek, 11 września 2014, 15:22

prezes pisze:Za 20 lat to może być taka technologia że sobie tego privkeya w 3 sekundy wygenerujesz ;)
A poza tym jest możliwość wysłania coinów na dowolny adres, np. taki który nie ma wygenerowanego privkeya? Sieć to zaakceptuje?
Tak jest taka opcja inne monety tak paliły. A za 20lat to może już i BTC nie być ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » czwartek, 11 września 2014, 15:24

Jasne stwórzmy monetę na rok, przecież nie interesuje nas co będzie za 20 lat.
Nie powielaj złych schematów od innych, to że inni tak robili nie znaczy że to jest dobre.

Patrzenie krótkowzroczne zawsze się źle kończy.
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: kingscrown » czwartek, 11 września 2014, 15:27

prezes pisze:Jasne stwórzmy monetę na rok, przecież nie interesuje nas co będzie za 20 lat.
Nie powielaj złych schematów od innych, to że inni tak robili nie znaczy że to jest dobre.

Nie da się inaczej uczciwie spalić monety. Jak zaproponujesz lepszą wersję niż dotychczas wszystkie głowy wymyśliły to bardzo chętnie ją przyjmę.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: majkel_94 » czwartek, 11 września 2014, 15:35

Nie wiem o czym tutaj gadacie... jak za 20 lat będzie można generować privkeye, to najpierw poleci BTC z bitkami satoshiego, excl coin raczej nie będzie głównym celem ataku ;)

A jak BTC złamią privkeye, to całe obecne znane krypto pęknie...

Swoją drogą to adres jest skrótem klucza publicznego, ale że klucza nie ma to nawet kwantowy komputer nie policzy :D

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: kingscrown » czwartek, 11 września 2014, 15:41

majkel_94 pisze:Nie wiem o czym tutaj gadacie... jak za 20 lat będzie można generować privkeye, to najpierw poleci BTC z bitkami satoshiego, excl coin raczej nie będzie głównym celem ataku ;)

Swoją drogą to adres jest skrótem klucza publicznego, ale że klucza nie ma to nawet kwantowy komputer nie policzy :D
Dla mnie to oczywiste ale jak widać dla niektórych innych niebieskich userów tutaj bynajmniej ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » czwartek, 11 września 2014, 15:41

kingscrown pisze:
prezes pisze:Jasne stwórzmy monetę na rok, przecież nie interesuje nas co będzie za 20 lat.

Nie da się inaczej uczciwie spalić monety. Jak zaproponujesz lepszą wersję niż dotychczas wszystkie głowy wymyśliły to bardzo chętnie ją przyjmę.
Nie zamierzam nic proponować bo pomysł z paleniem monety mi się nie podoba, więc nie będę proponował pomysłu do pomysłu, który mi się nie podoba.

Niesprzedane monety bym rozdał po równo kupującym, jakie ma znaczenie czy będę miał 100 monet po 1 czy 1000 monet po 0.1?
Dla przyszłych kopaczy to też bez znaczenia bo to rynek ustali cenę.

Zresztą tańsza moneta to większy popyt, większy popyt to moneta bardziej popularna ale co ja tu się będę produkował, już inni napisali to przede mną.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » czwartek, 11 września 2014, 15:46

kingscrown pisze:
majkel_94 pisze:Nie wiem o czym tutaj gadacie... jak za 20 lat będzie można generować privkeye, to najpierw poleci BTC z bitkami satoshiego, excl coin raczej nie będzie głównym celem ataku ;)

Dla mnie to oczywiste ale jak widać dla niektórych innych niebieskich userów tutaj bynajmniej ;)
A w Wikipedii piszą że się da ale nie jest to łatwe.

"Najważniejsze zastosowania kryptografii asymetrycznej – szyfrowanie i podpisy cyfrowe – zakładają istnienie 2 kluczy – prywatnego i publicznego, przy czym klucza prywatnego nie da się łatwo odtworzyć na podstawie publicznego."
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: majkel_94 » czwartek, 11 września 2014, 15:57

Tak, da się kwantowym przyszłości (czy obecnie adres na dzien? :D) z klucza publicznego uzyskać prywatny.

Tylko że jak wymyślimy sobie adres, to ten adres jest skrótem klucza publicznego, którego nie ma. Bo klucz ten się pojawia przy pierwszej transakcji w sieci :P

Tak więc trzeba SHA złamać (lub inne jak ktoś ma zmodyfikowany kod), albo po prostu znaleźć kolizję hashy. Jak znajdziesz, to masz publiczny i jedziesz na prywatny ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » czwartek, 11 września 2014, 16:01

Znowu za wikipedią: "Klucze publiczne, zwane też adresami bitcoin". Albo ja tu czegoś nie rozumiem albo ktoś chce mi tu jakiś kit wcisnąć.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: majkel_94 » czwartek, 11 września 2014, 16:11

Wikipedia to ostatnie miejsce gdzie się zagląda w celu uzyskania informacji. Zwłaszcza w przypadku BTC które jest bardzo skomplikowane ;)
W portfelu Bitcoinowym każdy z adresów jest przedstawiony w postaci trzech numerów- klucz prywatny, klucz publiczny oraz sam adres. Klucz publiczny wywodzi się z klucza prywatnego za sprawą multiplikacji krzywych eliptycznych. Przy użyciu dzisiejszych komputerów wydobycie klucza prywatnego z publicznego jest w zasadzie niemożliwe. Adres tworzony jest na podstawie klucza publicznego w trzech krokach: Użycie funkcji skrótu SHA256 na kluczu publicznym, następnie przepuszczenie wyniku przez funkcję skrótu RIPEMD-160 oraz dodanie wartości zwanej sumą kontrolną w celu eliminacji błędów
http://bitcoinet.pl/2013/08/11/komputer ... a-bitcoin/

Weteran
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

Postautor: grzem » czwartek, 11 września 2014, 16:12

prezes pisze:Znowu za wikipedią: "Klucze publiczne, zwane też adresami bitcoin". Albo ja tu czegoś nie rozumiem albo ktoś chce mi tu jakiś kit wcisnąć.
To uproszczenie (niestety trochę mylące) klucz publiczny można powiedzieć, że jest adresem, ale adresy jakie znamy są skrótami klucza publicznego. Klucz publiczny ujawniamy w blochchainie dopiero gdy wysyłamy środki z adresu, dlatego uważa się (i tak jest), że bezpieczniej jest używać adresu jednokrotnie.
Zapraszam na https://cryptox.pl

Wróć do „Pozostałe”