Nazwa ok, chwytliwa. Bardzo lubię Java. Nie wiem jaka próba odejścia od giełd, każdą walutą można handlować OTC.Multi pisze:ale co Ci się nie podoba ?? Zła nazwa ?? ze jest w java ?? czy ze jest to próba odejścia od giełd ?? Całkowita decentralizacja, po powiedzmy sobie szczerze, w BTC wystarczy ze zamkną Mtgox i Bidstamp i już bieda, a tutaj handel ma odbywać się w kliencie.
Nie jestem w stanie(trochę przez jakość dekompilacji) ani nie czuję się na siłach aby oceniać kryptologię i algorytm dowodu NXT, czyli nic o najważniejszej części.
Ale można zauważyć kilka rzeczy w kodzie które mogą niepokoić: 3/4 kodu to serializacja obiektów, połowa wyjątków nie jest logowana, dziwne podejście do wielowątkowości, niedbałe podejście do zasobów, brak wykorzystania wbudowanego w Java Security Manager. Poza tym autorzy nie zadali sobie trudu aby zaciemnić kod także ochrona tego ~drogocennego kodu wcale nie jest dla nich priorytetem.
Tak jak pisałem jest to dla mnie szkic, prawie poprawnie działający, coś odbiera, coś wysyła i weryfikuje.
Nie zapominajmy że tu chodzi przede wszystkim o bezpieczne przesyłanie pieniędzy a nie o zabawę, przynajmniej takie są deklaracje, a do tego trzeba solidnego rdzenia.