@DjVegas98 no poczekaj aż się rozkręci

Co Ty chcesz w jeden dzień wszystko

Poza tym lepiej jest właśnie zarobić na jednym, wrzucić w innego wypłaszczonego gotowego na skryrocket i tak w kółko

Poza tym co do APPC to na razie rozgrzewka, target masz wyznaczony, tzn. zgodny z moją filozofią tradingową

Zresztą miałeś wybicie na +40%, wróciło z powrotem do cen wybicia, odkupujesz 40% więcej APPC(ewentualnie jak kupiłeś za 1BTC przed pompką, to teraz po sprzedaży masz przykładowo 1.4 BTC, odkupujesz za 1 BTC i 0.4BTC trzymasz na nowe low bezpiecznie; ewentualnie kupujesz za 0.4BTC(czyli za zysk i masz niejako APPC za friko), a 1 BTC trzymasz bezpiecznie na nowe low)

A mając APPC za pazuchą to czekasz na kolejną pompkę, żeby powtarzać schemat, robiąc tak x razy przez y czasu na konsoli fajnie się uśrednia i akumuluje, a docelowo 1600 sat w jakiejś tam przyszłości bliżej nieokreślonej
### edited: 2020-03-21 12:58 ###
@emceef no tak chwilowo zdarza się, ale tak jak mówię, w tej strategii liczy się regularność i gramy pod jakąś nową hossę, kupujemy po przecenach 80-99%, więc długoterminowo bezpiecznie, a lokalnie mamy super wahania na setki procent

Ja właśnie tak przez ostatnio rok, nie zasypiając gruszek w popiele jestem radosnym baghodler'em wielku coin'ów o średniej równej 0, plus natrzepałem sporo BTC i ETH

I tym bardziej jestem zdania, że bessa to właśnie najlepszy okres na granie, a takie mocne bullrun'y/hoss'y to wisienka na torcie, gdzie możemy sprzedać z zyskiem x10-100 to co wypracowaliśmy czyli zakumulowaliśmy podczas bessy
Tym bardziej zobacz na różne S&P, DAX'y, tesle, microsofty, że jak kupujesz na trendzie rosnącym to przez chwilę ma zyski, ale długoterminowo wszystko w końcu korekci i spada do niższych cen, dlatego lepiej kupować na promocji

No np. zacząłem się bawić na GPW, kupiłem JSW zacząłem uśredniać od 14PLN po spadku z 100PLN, zakładając, że powinno odbić w dłuższym terminie do 30-50PLN, czyli mega promocja, spadło jescze do 9-10PLN tam sobie dokładałem i już jest zysk 30% w ciągu dwóch tygodni, gdzie pewnie większość inwestująca jeszcze miesiąc temu mogła o takim zysku pomarzyć

Zauważ, że ja teraz mogę wyciągnąć wkład, a to 30% zysk trzymać w akcjach i jeśli spadniemy na 12PLN to znowu zacznę uśredniać w dół

Warto zauważyć, że w miarę skupy, nasza średnia mocno się obniża, czyli jeśli skupujemy w zakresie 14PLN do 10PLN to mamy średnią 12PLN, jeśli spadałoby niżej np. do 1PLN to mamy średnią 7.5PLN

Czyli cieszy nas odbicie do 15PLN, a na początku zakładaliśmy odbicie do 30-50PLN

Im niżej spada bez dobić, tym niższa średnia nam wychodzi i tym wyższe prawdopodobieństwo odbicia mocnego na zasadzie nawet dead cat bounce, a coraz niżej mamy breakeven i coraz niżej mamy poziom +100% zysku od naszej budowanej pozycji, gdzie możemy wyciągnąć wkład i mieć akcje za friko, które mogą później płacić dywidendę

A na crypto właśnie na bessie masz non stop mocne wybicia, gdzie na nadziejach każdy kupuje myśląc, że to wróci zaraz na ATH

A tak to sobie skubiesz bezpiecznie na bessie na wypłaszczeniach, gdzie każdy wypatruje tylko nowego low

A ja np. w dłuższym terminie wyczekuję 50PLN na JSW, fundamentalnie dobra spółka, państwowa, raczej nie powinna upaść, ale pomyśl sobie, że ktoś grał z trendem długoterminowo kupował na 20PLN przeczekał cały wzrost do 100PLN i do dzisiaj trzyma

Nie kupujemy na bessie na maxa ile wlezie jak wzroście 100-200% wyciągamy wkład i resztę trzymamy do właśnie jakiejś hossy na +1000% i tam dystrybuujemy, ewentualnie bezpiecznie okupujemy dołki

Bessa to najlepszy czas

I tutaj nie musimy być perfekcyjni ze swoim tradowaniem, nie wyleszczą nas na longach/shortach, nie musimy pilnować non stop pozycji, teoretycznie możemy wrócić, kiedy w TVN zaczną mówić o Bitcoin'ie czy znajomi pytać zaczną nas o crypto, a do tego czasu sobie bezpiecznie akumulujemy i uśredniamy
viewtopic.php?f=110&t=21652&p=631530#p631530
### edited: 2020-03-21 14:59 ###
https://pl.wikipedia.org/wiki/Formacja_V
https://pl.wikipedia.org/wiki/Formacja_spodka