W jakie waluty teraz inwestujecie.

Moderator
Reputacja: 5811
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: koparki » środa, 21 września 2016, 17:34

nieee, to nie ja.
handluję na poloniex , a tam nie daje się bidów 70btc na ltc. Ale tak kupiłem ltc za 628
Co do akumulacji ltc,nmc to nmc miał niedawno ogromną transakcję - przeszła z rąk do rąk ogromna pula monet, moze w nowych rękach będą te monety na razie poza podażą. Wykres ltc ostatnio jak od linijki a że jest to niski poziom cenowy to może być planowa akumulacja Może i ktoś akumuluje ale to są trupy, inne współczesne coiny 2.0 ze swoimi zespołami deweloperów są na tyle już rozwinięte że dziwne byłoby gdyby ktos poważny inwestował w te stare śmieci. nie spodziewałbym się niczego poza schematem pump&dump, z naciskiem na dump ;) wykresy wygladają nieźle , taki nmc potrafi jednym sprawnym ruchem potroić wartość, ale wzrost na takim aktywie może się skończyć zanim bagholderzy zsynchronizują swoje portfele ;)
Ostatnio zmieniony środa, 21 września 2016, 17:42 przez koparki, łącznie zmieniany 1 raz.
---

wgd
Wygadany
Reputacja: 65
Reputacja postu: 
0

Postautor: wgd » środa, 21 września 2016, 17:41

Jarek to myslenie jest zludne, akumulacja moze trwac dlugo na coraz nizszych poziomach cenowych. Ltc np. akumuluje juz ladnych pare miesiecy :D a jak sie spojrzy szerzej to nawet lat ;p

ps. siedze w ppc na pol bita

@koparki widzialem ten slupek vol, wg mnie jakis grubas skupil swojego wielkiego ordera :roll:

Moderator
Reputacja postu: 
0

Postautor: koparki » środa, 21 września 2016, 18:36

chyba dash chce się urwać ze smyczy ;) dałem cynk w odpowiednim momencie, mam nadzieję że ktoś skorzystał , jeszcze nie odeszło zbyt daleko od stopa ale wydaje się być ok , zwłaszcza gdy ktoś chce uciec od btc ;) :
https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php? ... 40#p270131
ogólnie wszystkie alty się zielenią bo btc wykazuje stan przedzawałowy.

edit
jak komuś uciekł dash to może maid ?
---

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 38
Reputacja postu: 
0

Postautor: alganonim » środa, 21 września 2016, 19:42

Chyba że DASH zaraz zawróci :

https://www.coinigy.com/s/i/57e2c529/

a MAID za wysoko nie podskoczy, widać pewną prawidłowość i możliwy zjazd do 10k

https://www.coinigy.com/s/i/57e2c5bd/

Nie znam się, ale lubię maziać różne kreski ;)

Moderator
Reputacja postu: 
0

Postautor: koparki » środa, 21 września 2016, 20:04

nie mamy szklanej kuli więc nie wiem jaka będzie przyszłość, chodzi bardziej o wejście z małym ryzykiem, było wybicie , było niezłe wsparcie i było gdzie postawić stopa w razie cofki, nic specjalnego, po prostu okazja do niewielkiej transakcji.

Ripple się ładnie obudził i oby kontynuował.
---

Weteran
Reputacja: 646
Reputacja postu: 
0

Postautor: zomos2 » środa, 21 września 2016, 21:04

XMR póki co robi coś ala bull/bear trap.

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » piątek, 23 września 2016, 11:55

Zainwestowałem w STEEM i XRP.

Weteran
Reputacja: 157
Reputacja postu: 
0

Postautor: afrus » piątek, 23 września 2016, 12:41

Wysiadłem z monero, skupiam się na etc/eth bo nieźle buja :) BFX też ruszyło w górę znowu.
https://www.bitmarket.pl/charity/
http://ethpool.pl
http://etcpool.pl
----------------------------------
Pomogłem?
ETC/ETH: 0xa2eff2cb7cdf1d98b922cffeb35ae88a691da5ef
BTC: 1Hn1wob4uDoFQSiVaUfDZiKkt29xct7YRS

wgd
Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: wgd » piątek, 23 września 2016, 20:15

Korci mnie ten steem, siedzi ktos, procz ekono? Ktos na up?

wgd
Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: wgd » sobota, 24 września 2016, 20:06

Czyzby chinczycy przejmowali stery ppc http://k.sosobtc.com/ppc_jubi.html :o

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 821
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bagder » sobota, 24 września 2016, 23:52

wgd pisze:Korci mnie ten steem, siedzi ktos, procz ekono? Ktos na up?
Steem nie wiem - dla mnie to zwykły pump. Ale trzeba popatrzeć tez na Steem dollars SBD - który powinien teoretycznie być warty 1 USD. a nie jest. Piszę, o tym, bo danthe wezwał świadków Steem - czyli 19 osób które wydobywają Steem do stabilizacji kursu SBD. Jak dobrze policzyłem obecnie SBD jest wart 0,89 USD, czyli trochę za mało. Czy zostanie dopompowany ? Nie wiem, ale od tego zależy również wartość całego ekosystemu Steem. Jeśli ludzie, którzy się na tym ewidentnie dorabiają nie chcą inwestować w rozwój i stablizację - to cały projekt jest do bani, chociaż pewnie kolega @noisy i tak będzie chwalił go pod niebiosa. A jak projekt jest do bani, a zwłaszcza jego wykonanie, to cały steem jest tylko kolejnym shitcoinem.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » niedziela, 25 września 2016, 17:45

o steem pojawil sie post na bitcointalku wyjasniajacy roznice miedzy steeem a steem dollar i jak sie tworzy ilosc coinow z linkiem do postu Deva o tym o ile dobrze spojrzalem. Ale nie zrozumialem na tyle żeby to objaśniać , można looknąć samemu https://bitcointalk.org/index.php?topic=1483957.120

Początkujący
Reputacja: 148
Reputacja postu: 
0

Postautor: matheo » poniedziałek, 26 września 2016, 09:01

Czy ripple ma szansę na jakąś konkretniejszą bańkę? ...w najbliższym czasie?

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 821
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bagder » poniedziałek, 26 września 2016, 11:22

matheo pisze:Czy ripple ma szansę na jakąś konkretniejszą bańkę? ...w najbliższym czasie?
Najnowsze info o Ripple. Bańka - zdecydowanie nie. Wzrasta relatywna wartość waluty - o ile ? może jeszcze do 2000 sat. Warto skupować, jak się pojawi taniej. Ale na dzienne wyskoki jak na shitcoinach - nie liczyłbym.

Początkujący
Reputacja: 148
Reputacja postu: 
0

Postautor: matheo » poniedziałek, 26 września 2016, 13:28

Bagder pisze:
matheo pisze:Czy ripple ma szansę na jakąś konkretniejszą bańkę? ...w najbliższym czasie?
Najnowsze info o Ripple. Bańka - zdecydowanie nie. Wzrasta relatywna wartość waluty - o ile ? może jeszcze do 2000 sat. Warto skupować, jak się pojawi taniej. Ale na dzienne wyskoki jak na shitcoinach - nie liczyłbym.
Jeśli to jest najnowsze info to już sprzedane 2 tyg. temu. Pytanie tylko czy coś jeszcze szykuje się na horyzoncie bo wykres wygląda całkiem obiecująco.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » poniedziałek, 26 września 2016, 16:41

XRP na razie sprzedałem na obecnym, drugim szczycie. STEEM jeszcze trzymam.

Bardzo uważnie przyglądam się LTC. Patrząc na wykres w skali D3, powinien do końca roku dać zarobić x2 albo x3. Szczególnie, gdyby BTC poszło też w górę. Przy czym ja kompletnie nie analizuję fundamentów, interesuje mnie tylko wykres.

Pytanie: co sądzicie o NXT? Patrząc na wykres oceniam, że może dać zarobić 30% w najbliższym czasie. A jak to NXT wygląda jeśli chodzi o fundamenty i zaufanie?

wgd
Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: wgd » poniedziałek, 26 września 2016, 16:45

na steem bym uwazal jesli chodzi o dluzsze trzymanie, wiele osob nazywa ten projekt czystym scamem. Caly ten steem jest bardzo zawily, a jak wiadomo w takich warunkach latwiej mataczyc ;P

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » poniedziałek, 26 września 2016, 17:02

@wgd - dzięki. Ja wchodze w alty zazwyczaj na góra kilka dni. Wykorzystuje wzrost o 10-20% i uciekam.

Do XRP najprawdopodobniej jeszcze wrócę, liczyłem tylko na chwilową zniżkę i urwanie dodatkowych kilku procent. Patrząc na jego obroty za ostatnie dni, oraz na wykres z 2 lat, sądzę, że jest to świetny kandydat do bańki i wzrostów nawet kilkuset procentowych. Znów mówię wyłacznie o wykresie.

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja: 134
Reputacja postu: 
0

Postautor: noisy » wtorek, 27 września 2016, 11:52

wgd pisze: na steem bym uwazal jesli chodzi o dluzsze trzymanie, wiele osob nazywa ten projekt czystym scamem.

Zgadzam się co do dłuższego trzymania, bowiem Steem na pewno do tego nie służy, a to z powodu inflacji równej 100%.

Do dłuższego trzymania służy natomiast SteemPower, który posiada inflacje 10%.
wgd pisze:Caly ten steem jest bardzo zawily, a jak wiadomo w takich warunkach latwiej mataczyc ;P
To jest tak... wg mnie steemit.com jest to obecnie najłatwiejszy sposób, by zacząć korzystać z technologii opartej na blockchain - blogujesz, wypłacasz, tyle...

a jednocześnie, pod spodem jest dość skomplikowany mechanizm, oparty na silniku graphene powstałym pierwotnie na potrzeby projektu bitshares. Osobiście miałem to szczęście, że od września zeszłego roku przyglądałem się dość aktywnie bitshares jednocześnie ucząc się jak działa ekonomia tamtego systemu. Po powstaniu steemit okazało się, że 90% rzeczy działa podobnie, lub tak samo.

Innymi słowy, gdyby ktoś chciał dowiedzieć się więcej jak działa steem, dużo pytań pada w wątku:
https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php? ... 1&start=60

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » wtorek, 27 września 2016, 19:14

A odnośnie samego BTS czyli Bitshares, kupilem to bo niby mial wzrosnac tylko czeka na jakies newsy ale nic sie nie dzieje od dawna kurs w okolicach 850s , orientujesz sie moze co tam sie dzieje w tym coinie i ile trzeba czekac zeby cos sie ruszylo ? bo na bitcointalk to praktycznie nic nie pisze poza hype kilku osob a ogolnie nic nie wiadomo.

Wróć do „Pozostałe”