Altcoiny - analiza techniczna krótkoterminowa, najbliższe Pump&Dump, wykresy

Początkujący
Reputacja: 120
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: MinningClub » poniedziałek, 10 lutego 2020, 22:37

Jakaś predykcja co to ENJ? Delikatny szum na twiterze. Lekkie fomo..

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 6831
Reputacja postu: 
5

Postautor: BitJanusz » wtorek, 11 lutego 2020, 09:38

3 typy na kolenego moona:

APPC - nie doczekał się jeszcze zdupowybicia a la WPR, a ma wszystkie narzędzia - niski wolumen (czyli nie trzeba dużo środków) walczy z górną bandą kanału spadkowego, jeszcze nie przetestował ostatniego dołka (jak ENJ właśnie który tym wybiciem przetestował ostatni low) - moim zdaniem duża szansa na 700 sato prędzej czy później.

MITH - ponownie, olbrzymi, miażdżący jaja downtrend, tu aż się prosi o sytuację a la RLC kiedy spada, spada, spada, nikt już nie wierzy i nagle rośnie, rośnie, rośnie :mrgreen: i to co najmniej o kilkaset %.

BRD - ten coin pokazał nam dziesiątki zdupowybić w przeszłości. Ma niski VOL i nie jest napompowany (zaliczył coś a la dołek) - potencjał do odrobienia strat jest na pewno.

Jeżeli ktoś śledzi te coiny fundamentalnie, byłbym wdzięczny za info - tzn. czy to waszym zdaniem dobre projekty, czy team jest aktywny, czy są planowane jakieś eventy. Bo ja patrzę tylko pod kątem wykresu.

Kandydat nr 4 to niezmiennie HOT, jednak HOT jest za blisko delistingu pary HOT/BTC by wchodzić dużymi środkami. Niemniej, zanegował trend spadkowy parę dni temu i jest po ogromnym wypłaszczeniu...
Pomogłem? Tipuj! Chciwy Janusz ucieszy się z każdego grosza.
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM

Początkujący
Reputacja: 13
Reputacja postu: 
1

Postautor: noob_biznesu » wtorek, 11 lutego 2020, 10:22

AGI po all time low zaczyna odbijac, wolumen 4x większy niż 2 dni temu, bardzo duży ruch + kilka wydarzeń do końca marca.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1389
Reputacja postu: 
15

Postautor: DjVegas98 » wtorek, 11 lutego 2020, 12:11

@BitJanusz Jeżeli chodzi o APPC to moim skromnym zdaniem progres jest niebagatelny. Wysałełem Ci chyba kiedyś na PW kiedyś ogólne informacje czym jest projekt, ale napiszę tu najważniejsze rzeczy moim zdaniem. Jeżeli chodzi o przyjęcie, adopcję i samą statystykę to zespół robi naprawdę ogromny postęp i dla mnie jest to czołówka crypto - mimo, że projekt kisi się na jakimś 500-tnym miejscu cmc.
Z dnia na dzień rośnie liczba gier, w której wdrażają swój system płatności, liczba zakupu w aplikacjach (IAP - In App Purchases), liczba dowodu uwagi - (POA - Proof Of Attention) - w dużym uproszczeniu - ta statystyka jest nabijana jak ktoś ściągnie im grę, która jest objęta kampanią nagród dla użytkowników - którzy zdecydują się pobrać grę i pograć w nią przynajmniej 2 minuty - wtedy użytkownicy dostają APPC-C.(Czyli APPC Credits, które są takjakby odpowiednikiem 1:1 APPC) Ich wydawanie możliwe jest tylko i wyłącznie w obrębie gospodarki aplikacji. Jednakże każda transakcja zakupu APPC-C po przez np. Paypal czy debit card jest zabezpieczana prawdziwymi APPC z giełdy. Programiści mają ten komfort, że jak ktoś coś kupi w ich grze za pomocą APPC-C to mogą je spieniężyć. Mają o wiele mniejsze prowizje niż Google Play, współpracują z Xiaomi, OPPO,Vivo, Huawei w zakresie dostarczania im swoich gier z rozliczeniami w APPC do ich sklepów z apkami, a wkrótce może nawet i z samym Szajsungiem. Jest ich co prawda na razie nie dużo, ale liczba gier stale przybywa do ich sklepów. Stale wnoszą jakieś poprawki programistyczne do ich portfela, sklepu, odpowiadają na więszkość pytań na Telegramie, więc ewidentnie widać, że nie istnieją tylko na papierze. Mają finansowanie od samego Aptoida, do którego przynależą.

Wrzucam wybiórczo screeny z moich notatek odnośnie informacji o IAP,POA, które zaczerpywałem z https://appcexplorer.io/ w ostatnich 30 dniach(w danym dniu), tylko proszę się nie śmiać z pisma :mrgreen:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Jak widać z załączonych obrazków postęp jest i to nie bagatelny.

Tutaj jeszcze kilka ss z Telegramu z ostatnich dni.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jeżeli chodzi o MITH wiedzę mam znikomą, bo z tego co pamiętam projekt miał służyć głównie do stackingu i social miningu, ale coś im chyba nie pykło, bo na Twitterze mało co wrzucają, na Telegramie zawsze już od jakiegoś czasu siedzi jedna i ta sama adminka, olewa z grubsza większość pytań, odpowiadając albo bardzo nienasycająco, albo enigmatycznie. Zamknęli chyba ostatnio swoją platformę VAULT do stackingu, która była bodajże głównym celem roadmapy 2019, więc mogę się mylić, ale jak dla mnie mogą być w powolnej agonii. Spekulacyjnie zajebiście może wypaść, tak jak RLC np, pompa (jako może nawet pump exit do tych 400 coś satoshi) miałaby duży sens.
Ale nie ukrywam, że trochę śmierdzi mi ten projekt, wygląda mi to jak baaardzo powolne pakowanie toreb( w myśl przysłowia jeden stoi na czatach [adminka telegram] - reszta kradnie[cała reszta] :D), chociaż kurna mać z jednej strony mają potężnego sojusznika - wsparcie samego wujka Binance, więc cholera jasna jest to dla mnie straszna zagadka. Więc nie wchodziłbym na dłuższą metę. Ale fakt osatni pazur w postaci gigantycznej pompy mogą tu jeszcze pokazać.

A o BRD nie wiem nic - nie wchodziłem ani razu na neta, żeby poczytać choćby zdanie o tym projekcie.

//edit// A i jeszcze bym zapomniał. APPC wydaję również dwutygodnik (ANU - Any News Update), w którym opisują najważniejsze zmiany, plany lub podsumowania.

//edit#2// Projekt ma prawie identyczną kapitalizację jak GAME, który okazał się oszustwem i zwinął manele.
Ostatnio zmieniony wtorek, 11 lutego 2020, 12:58 przez DjVegas98, łącznie zmieniany 2 razy.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 21
Reputacja postu: 
0

Postautor: alfthebest » wtorek, 11 lutego 2020, 12:47

@BitJanusz czy jest szansa że WAN właśnie się budzi (ponownie) ?

Dodano po 7 minutach 25 sekundach:
tylko obroty jakieś małe :(

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: BitJanusz » wtorek, 11 lutego 2020, 14:35

@DjVegas98 W sumie dobrze by było, gdybyśmy połączyli siły z "fundamentalistami" ( :lol: ) w analizie coinów. Ja tam nie za bardzo wierzę w większość coinów (moim zdaniem próbują przenieść "na realia blockchainu lub nawet nie" już istniejące i działające w świecie pomysły - dlatego wiele nie wypala, np. po co komu telefon na blockchainie skoro "zwykły" telefon normalny działa dobrze i kosztuje grosze? patrz NPXS). Natomiast jeśli nie ma update, nie ma postępów, to istnieje spora sznasa, że twórcy właśnie intensywnie gaszą każdą strzałkę popytu sell-offem i przygotowują exit scam... a tego nie chcemy. Jak exit scam się wyda, to nawet SL może nie uratować.... np. od razu shitcoiny w ilości równej kilkudziesięciu bitkom lecą na market sell.

Początkujący
Reputacja: 120
Reputacja postu: 
0

Postautor: MinningClub » wtorek, 11 lutego 2020, 14:56

CHZ ma coś ciekawego zapowiedzieć. Dreyfus chyba wziął lekcje u twórcy trona:)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: DjVegas98 » wtorek, 11 lutego 2020, 17:04

@BitJanusz Zgadzam się w pełni. Niejednokrotnie nie da nie odnieść się wrażenia, że duża część projektów lub kolejne, które wychodzą wymyślają swoje pomysły "na siłę", byleby wyciągnąć jakąś kasę, lub starające rozwiązać problemy tego świata, które są już rozwiązane albo nie ma większego sensu ich rozwiązywać. ;)

Każdy za przeproszeniem "głupek" jest już od dawna w stanie wypuścić swoją walutę, np. na blockchainie etereum. Sztuką już jednak jest sprawić, żeby używanie twojego coina miało sens, przyciągnęło jakiś ludzi oraz co najważniejsze, żeby był on MOCNO KONKURENCYJNY dla innych rozwiązań tego samego typu, które już istnieją.
Nie jestem w żadnym wypadku przeciwnikiem nowych "innowacji", ale bardziej skupiam się na projektach, które już są jakiś czas na rynku, przetrwaly bessę i mocno w niej konsolidowały jak np. APPC.

O ile nie jesteś Bitcoinem to nikt Twojego coina nie będzie chciał kupić dla samego mieć, żeby mieć, bo inni go posiadają. :D

Wszystkie te rozważania oczywiście mają większy sens pod inwestowanie długoterminowe, bo na spekule,swingu wyciągasz na byle czym.
Do tej pory tak to działało na 99,9% altów(wyjątkiem LINK np.),że jak osiadłbyś nawet na czymś dobrym fundamentalnie np. w Marcu 2019,Czerwcu 2019 "na dłużej", to do dzisiaj straciłbyś ogromne pieniądze.

// I ogólnie dodam na koniec, że jak rzeczywiście taki APPC (który uważam za jeden z fajniejszych pomysłów na używanie crypto) by nic w życiu już nie zwojował za równo na wykresie jak i na świecie, to obawiam się, że zaczne mocno wątpić w inwestowanie długofalowe w kryptowaluty i będę je traktował raczej w głównej mierze spekualcyjnie.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
3

Postautor: BitJanusz » wtorek, 11 lutego 2020, 17:43

A skoro o APPC mowa, to rzeczywiście ruch wygląda na bliski decyzji:

I może być to decyzja negatywna. Bo górna banda się postawiła, a w ramach małego kanału wzrostowego już się H&Sik narysował.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: DjVegas98 » wtorek, 11 lutego 2020, 21:17

@BitJanusz Ja nie wiem kurde... Przecież te pompy to często sam wujek Binance musi robić, to jest niezbity dowód. :D
Przecież 26mln to tylko Binance na wallecie ma. To jest prawie 26/100 całego supply.
Obrazek
Obrazek

/// o i siup! zniknęło. :mrgreen:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: BitJanusz » wtorek, 11 lutego 2020, 21:45

CZ robi te pompki, zgadza się. Tylko czemu nie chce dopompować mi łatwego +100%, no... :mrgreen:

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 206
Reputacja postu: 
2

Postautor: wojteks102 » wtorek, 11 lutego 2020, 22:02

Jak APPC ma takie fundamentalne value + kwestią czasu są deale z Państwem Środka (a jeśli z państwem środka to zaraz z Koreą Płd.) + działają na rynku, który się r/r niesamowicie rozwija i nie widać niczego na horyzoncie co mogłoby to ograniczyć to myślę, że tu jest case pod rozegranie dłuższe niż tylko short-term.
Jako osoba, która obecnie jedynie probuje się bawić w zarabianie na apkach mogę powiedzieć, że kwoty % prowizji od IAP (In App Purchase) czy tych od reklamodawców to dosyć sowity kawałek tortu, więc mamy rozwiązanie ważnego aspektu.
Myślę, że developerzy/studia nie będą obojętnie przechodzić obok takiego rozwiązania, szczególnie gdy wiadomo jak duże są koszty pozyskania nowych użytkowników z krajów Tier 1.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: DjVegas98 » wtorek, 11 lutego 2020, 22:57

@wojteks102 Mało tego, jeszcze przypomniało mi się, że wdrożyli już jakiś czas temu lokalne płatności w Indiach, gdzie slamsiaki nie muszą mieć kont bankowych, żeby APPC kupować ino po przez jakiś gopay w kiosku mogą sobie kupić. TAK. W INDIACH. :D
https://www.google.com/amp/s/blog.aptoi ... thods/amp/

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: BitJanusz » wtorek, 11 lutego 2020, 23:22

cudowne dziecko 4chan idzie po kolejne ATH. Czy coś zatrzyma LINK? :mrgreen:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
1

Postautor: Rumcajs » wtorek, 11 lutego 2020, 23:59

@DjVegas98

Nie jestem jakims daytraderem Binancowym ale przecież na tym wykresie co wkleiłeś i co piszesz że 26 mil APPC ma tylko binance to jest buy order więc to jest buy wall w btc a nie ilosć APPC więc wystarczy że ktoś miał 98 bitów i wstawił walla może żeby pchać cene w górę. No chyba że o coś innego Ci chodziło.
Więc dla mnie to nie jest jakiś dowód co nie znaczy że tak nie robią jak piszesz też.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: DjVegas98 » środa, 12 lutego 2020, 00:21

@Rumcajs Racja nie wysłowiłem się do końca jasno. Jednakże widziałem również kiedyś order o podobnej liczbie ( na paręnaście milionów) APPC w sell booku, więc wątpię, że na taką ogromną liczbę coinow mógłby sobie pozwolić jakiś detalista, i, że wujaszek nie przykłada nigdy swoich macek do altow na Binance :D

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 275
Reputacja postu: 
0

Postautor: SirJack » środa, 12 lutego 2020, 09:01

Co szanowne towarzystwo sądzi o XTZ?
Od wyjścia z kanału niesamowita pompa. W zasadzie dotychczas bez korekty. Jakieś fundamenty tego wzrostu?
Kraken wprowadził staking dla Tezos jakiś czas temu, ale to chyba za mało na taki % wzrostu?

Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: BitJanusz » środa, 12 lutego 2020, 09:09

Przecież wszystko rośnie po dziesiątki %, nawet setki, więc pytania czemu coś konkretnie rośnie są nie na miejscu :mrgreen: rośnie, bo pompują alty 8-)

czemu jakieś HBAR bądź STX rosną po setki % od dołka? Bo się pompuje shitcoiny teraz. :mrgreen:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1009
Reputacja postu: 
0

Postautor: Majkos » środa, 12 lutego 2020, 09:11

SirJack pisze: środa, 12 lutego 2020, 09:01Co szanowne towarzystwo sądzi o XTZ?
Wlsnie sie wyprzedalem(je) kupione za 1.5 ufff

wczoraj obserwowalem LTO/btc jest w klinie patrzalem przy 710sato max przez noc bylo 760s ale moze teraz przy wyjsciu z klina warto ?
Spoiler:

Weteran
Reputacja: 2281
Reputacja postu: 
0

Postautor: adiqq » środa, 12 lutego 2020, 10:31

BitJanusz pisze: środa, 12 lutego 2020, 09:09 Przecież wszystko rośnie po dziesiątki %, nawet setki, więc pytania czemu coś konkretnie rośnie są nie na miejscu :mrgreen: rośnie, bo pompują alty 8-)

czemu jakieś HBAR bądź STX rosną po setki % od dołka? Bo się pompuje shitcoiny teraz. :mrgreen:
to chyba dla takich przypadków ukuto termin alt season ;)

Wróć do „Pozostałe”