Co do OT: Handel cyfrowym dobrem zawsze był niesamowicie dochodowy. W czasach świetnosći Diablo 2 można było zarobić konkretne pieniądze z ośmiu kompów prujących na botach 24/7, sprzedająć rzadkie znaleziska i runy bogatym Niemcom. Z tym, że wtedy oczywiście różnice miedzy PL a zachodem były większe i ich kieszonkowe to była u nas dobra kasa. Teraz już się różnice trochę zatarły. W cenach mieszkań, jedzenia, etc., bo przecież nie w zarobkach
Ja to jednak zostawiam fanom poszczególnych gier, bo robić coś bez pasji nie ma sensu, a mnie typowe sieciówki nie jarają, wolę RPG.
Co do "hossy" - szczerze to nie wiem. Może kiedyś. Ale mamy już sporo całkowicie upadłych altów, więc to nie jest tak, że alty nie umierają i że na każdym zrobiono hossę. Niektóre po prostu krwawiły aż zdechły. Cappasity chociażby, ktoś pamięta? Pewnie nikt (CAPP).
ja pamiętam dobrze bo wtedy wpłacało się statystyczne dwie pensje w takie gówno i wyciągało dziesięć po tygodniu.
Myślę, że czysto spekulacyjne śmieci skończą jak wyżej. Tylko realne zastosowania mogą zmienić ten obraz. Nie liczę jakichś PND okazjonalnych, czy "pomp tematycznych", bo to tylko przedłuża agonię.
ps
korekta wzrostów i w sumie możliwe ładne wejście o niskim SL. Spadek poniżej 2090 sato (Lower low na 4h) i wyjście dołem z kanału może oznaczać totalny kapiszon a nie nowy uptrend.
DOCK coraz bliżej. Jeszcze 2-3 dni boczniaka i pewnie dostaniemy rozwiązanie. Już złamało trend spadkowy w obrębie kanału, co jest bullish.
a tu? śledzi ktoś ten coin? jakieś fundamenty może? Bo wykres podpowiada, że przełamanie olbrzymiego trendu spadkowego już-tuż... w dodatku jest to trend "nienaciągany" - dwie górki i dwa dołki układają się w idealnie równoległych liniach.
NKN wygląda bardzo ciekawie. Jak widać przebicie szczytu kanału wzrostowego może spowodować eleganckie jego poszerzenie - wtedy dajemy poprzedni szczyt na median line i można oszacować, gdzie dojedzie przebicie (żółty kanał):
przy czym to nadal trend spadkowy, więc nie zdziwi mnie, jeśli to koniec będzie wzrostów.
Podstawą kanału jest dla mnie zawsze silniejsza krawędź, tj. tam, gdzie jest więcej punktów układających się w linię. Druga część służy raczej do szacowania targetów - dopóki nie ulegitni się na większym interwale.
EDIT:
skoro WAN ruszył, to na szybko analiza: JEŚLI to odbicie nie zostanie tu zgaszone gdzie jest (2350 sato w momencie pisania posta) w ciągu kolejnych 2-3 świeczek 15 min, to prawdopodobnie będzie można poszerzyć kanał a impuls powinien zanieść kurs pod "hossowy" opór 2550 sato.
Odrzucenie kursu = kapiszon ponad kanałem = wróci do mulenia albo skończy wzrosty w ogóle. No i oczywiście zamknięcie 1d niebawem to też wiele nam powie.
Mocno kluczowy moment dla potencjalnej hossy na WAN.
ps. należy pamiętać, że hossą można to będzie nazwać dopiero po HH, czyli po przebiciu 3200 sato...
Dodano po 3 godzinach 58 minutach 38 sekundach:
EDIT2: wóz albo przewóz dla WAN. Jeśli jedyne, co wyprodukują, to RGR - to spadam z pozycji bezstratnie przy przebiciu neckline. Za 40 min zamknięcie 4h na Binance więc muszą dopompować, albo to się rozleci jak domek z kart.
Dodano po 10 godzinach 20 minutach 58 sekundach:
@DjVegas98 Ładnie CI wyszło, nie powiem

Też myślałem o MITH, ale DOCK i WAN wydawały mi się bardziej bullish. No niestety, czasem tak jest, że wejdziesz w coś z ładnym wykresem, a "trzeciorzędowy" byczo coin wybije i to solidnie jako pierwszy...
Doszło do poszerzenia kanału po przebiciu mediany dużego spadkowego, co jest typowe dla korekt spadków. Targetem jest nietestowany jeszcze (od spodu) dawny dołek 112 sato i następnie brzeg kanału. Zdecydowane wyjście (w ktore wątpię na tak gównianym wolumenie) będzie dawało szansę na test 450 sato.

Pomogłem? Tipuj! Chciwy Janusz ucieszy się z każdego grosza.
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM