Dyskusja i pytania do tematu "Waluty o niskiej kapitalizacji"+ FAQ Początkującego (Pierwszy post)
-
Strona 11 z 39
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- …
- 39
- Następna
- Weteran
- Reputacja: 912

Dyskusja i pytania do tematu "Waluty o niskiej kapitalizacji"
Postautor: Rumcajs » wtorek, 9 stycznia 2018, 18:42
to token erc20 więc wysyłasz Vibe na swój adres Eth , byle nie giełdy tylko własny, może byc też myetherwallet było to wałkowane pare razy fakt.
Patrzyłem na Eterdelcie za Vibe pare razy i właśnie o to że z HitBtc są takie problemy z działaniem lub prowizje z kosmosu to sporo osob chce kupic przez Eterdelte zeby ominąc hit btc i tam Vibe jest dużo droższe niż na HitBtc, dzis nie patrzyłem ale co patrzyłem to było droższe, do tego eth bardzo wolno działa, ciągle errory mi wywala na eterdelcie że za mało gasu, za pare transakcji w tym kilka z errorami zjadło mi chyba z 0,02 eth o te opłaty, chyba lepiej kupić taniej na HitBtc i zapłacić wysoką prowizję ale za to taniej. Jesli sie kupuje sensowną ilosc monet żeby ta prowizja stanowiła małą część całości. Ale vibe juz podrożało więc to może być problematyczne. Ja też z innym tokenem utknąłem tam bo prowizje mam 200 zł a całość tokenów nie jest zbyt duża.
Jeśli sie na krótko zamierza kupić coś na tym HitBtc i nie za zbyt duże kwoty to chyba lepiej to zostawić tam, nie wypłacać a jak wzrośnie to sprzedać za btc i jego zmienić na inną szybszą i tańszą i ją wypłacić.
Rumcajs
- Początkujący
- Reputacja: 4
Postautor: Kryptonis » wtorek, 9 stycznia 2018, 19:57
Mam ten sam problem z HitBTC, nie można np. wogóle wypłacić XDN. Na bittrexie jest dwukrotnie wyższa cena. Czekam aż cena się zrówna i po sprzedaży sprawdzę czy np. przez Neo nie będzie niższy koszt wysyłki.
Kryptonis
- Wygadany
- Reputacja: 150

Postautor: sud » wtorek, 9 stycznia 2018, 20:10
VIBE to token ethereum, więc MyEtherWallet będzie odpowiedni. Na EtherDelta nie zapłacisz prowizji, jedynie zje ci trochę ETH na opłaty za gaz przy przelewaniu na swój adres z giełdy.stolar7 pisze: Ja również chciałbym spytać o VIBE, ale w innym kontekście. Zamierzam je trochę potrzymać i chciałbym jak najszybciej je zabrać z tego cholernego hitBTC, ale aktualnie fee za wypłatę wynosi w przeliczeniu 250zł..
Czy ktoś to kupował na EtherDelcie? Jeśli tak to jaka tam jest prowizja za wypłatę VIBE'ów bo nie mogę znaleźć takiej informacji. Oraz druga kwestia- jaki portfel do VIBE'ów polecacie?
Forum śledzę od dłuższego czasu, jednak nie kojarzę tych konkretnych informacji. Jeżeli już się gdzieś pojawiły to sorry.
sud
- Początkujący
- Reputacja: -3
Postautor: krypcik » wtorek, 9 stycznia 2018, 20:18
krypcik
- Początkujący
- Reputacja: 1
Postautor: stolar7 » wtorek, 9 stycznia 2018, 20:19

Powodzenia wszystkim.
edit: nie miałem jeszcze konta na etherdelcie, ale faktycznie, sama nazwa nawet podpowiada

Kończąc spam i lekki offtop, dzięki raz jeszcze!
stolar7
- Weteran

Postautor: Rumcajs » wtorek, 9 stycznia 2018, 20:23
To na 100% jest niemożliwe co mówisz. Byłoby zbyt proste, boty wyrównują kursy co do centa na różnych parach.
Rumcajs
- Początkujący
Postautor: krypcik » wtorek, 9 stycznia 2018, 20:28
przeczytałem na bitcointalk, że to scam
krypcik
- Weteran

Postautor: Rumcajs » wtorek, 9 stycznia 2018, 20:30
ja po kilku transakcjach zlozenia orderów na eterdelcie i kilku sprzedazy to ciagle musialem zwiekszac gas az zaczely dzialac te transakcje bo wywalalo non stop errory ze za malo gasu, to po tym moze z 10 transakcjach max z 14 stracilem 0,04 eth bo mialem na wallecie 0,14 eth a po tym zostało 0,09 eth. Plus ceny wyższe na Vibe na eterdelcie i do tego ona muli i ciagle sie wczytuje gorzej niz HitBtc nawet. Nie wiem czy jednak nie lepiej kupic taniej na HitBtc, no chyba ze mało bardzo kupujesz i cie ta prowizja szarpnie, wtedy w ze 2 transakcje na eterdelcie to małe to znajdziesz jakies normalne ceny to cie faktycznie pewnie taniej wyniesie niz 200 zł. Ale przy wiekszych ilosciach to juz trzeba by sprawdzić i tu i tu jak wyglądają oferty zanim sie zdecyduje ktoś.
Dodano po 1 minucie 49 sekundach:
@krypcik,
Nabitcintalku to piszą nawet że BTC to też scam

Na trolboxie to codziennie pisza tez ze jakis coin to scam dziennie to połowa z giełdy jest wymieniona jesli sie to czyta

Rumcajs
- Wygadany
- Reputacja: 150

Postautor: sud » wtorek, 9 stycznia 2018, 20:32
Tak jak pisze @Rumcajs, niekoniecznie to wyjdzie dużo taniej. Poza tym na EtherDelta handlujesz tylko tokenami erc20 i tylko w parach z ETH, więc LTC tam nie istnieje.stolar7 pisze: Dzięki wielkiew takim razie może przewalutuje na hitbtc na walutę, która ma małą prowizję (LTC idzie mi stamtąd szybko), doładuje tymi środkami konto na etherdelcie i tam odkupie swoją ilość VIBE'ów. Muszę tylko jeszcze zwrócić uwagę na tą różnicę cen, o której powiedział Rumcajs żeby się nie naciąć. No i chyba to zrobie jak już sieć będzie mniej zapchana bo faktycznie można utknąć i zapłacić równie kosmiczne fee.
Dzięki raz jeszcze, powodzenia wszystkim.
sud
- Weteran

Postautor: Rumcajs » wtorek, 9 stycznia 2018, 20:44
Lol faktycznie nie wczytałem się w twoje przewalutowania, myślałem że to wiadomo tak jak Sud napisał że tam tylko etherem sie handluje za tylko tokeny erc20.
Tam nie ma innych coinów poza tymi na eth. Akurat Vibe jest erc20 więc kupić sie da tylko na pewno nie za LTC słusznie sud zauważył ten fakt oczywisty

Dodano po 4 minutach 45 sekundach:
Do tego tam sie konta nie zakłada, trzeba się podłączyć kontem

Używa sie Metamaski, Ledgera lub trzeba importować konto z myetherwallet nie wiem czy jeszcze jakos inaczej sie da.
Rumcajs
- Początkujący
Postautor: krypcik » wtorek, 9 stycznia 2018, 21:05
Nie wiedziałem tego, w każdym razie, jak widziałeś, takie są różnice
Pomocy! Jestem lamerem i nie wiem jak wyłączyc podpis w Tapatalku. Proszę o instrukcję na PW. m1 note przy użyciu Tapatalka
krypcik
- Początkujący
- Reputacja: 4
Postautor: iii » wtorek, 9 stycznia 2018, 21:11
informacyjnie gdyby ktoś rozważał jeszcze wejście, szybko ruszyło do góry, pierwsze 100% zrobione, z pojedynczym dziwnym wystrzałem do 4,7 usdiii pisze: W wolnej chwili zerknijcie sobie na FidentiaX (FDX) - handel ubezpieczeniami, rynek bardzo blisko finansowego, ogromnych rozmiarów, słabo jeszcze spenetrowany przez crypto, token niedawno dodany do coinmarketcap, na ten moment dostępny głównie na EtherDelta, planują kolejne giełdy, według roadmapy w lutym "Launch of fidentiaX Membership Marketplace", pociag dopiero zaczyna ruszać, wydaje się, że na mid-term jest spory potencjał do wzrostów, wsiadłem, zobaczymy co z tego wyjdzie
Total Supply: 130,000,000 FDX
Circulating Supply - ?
Aktualna cena: $0.652585
Główna strona: https://www.fidentiax.com/
Coinmarketcap: https://coinmarketcap.com/currencies/fidentiax/
Bitcointalk: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2277092.0
Twitter: https://twitter.com/fidentiax?lang=en
iii
- Początkujący
- Reputacja: 0
Postautor: dambens » wtorek, 9 stycznia 2018, 23:03

dambens
wijtek
- Początkujący
- Reputacja: 1
Postautor: stolar7 » środa, 10 stycznia 2018, 08:00

edit: Za wszelką cenę starając się nie sprzedać zbyt wcześnie pytam Was jako bardziej doświadczonych- czy z Waszych obserwacji z reguły po wejściu na nowe giełdy taka pompka jest chwilowa i potem spade drastycznie? Czy może korekty są niewielkie, a kolejne dobre newsy tylko podbijają cenę.
stolar7
- Weteran

Postautor: Rumcajs » środa, 10 stycznia 2018, 08:53
podejrzewam że co niektórzy tutaj dziś obudzili się milionerami i to w $ jeśli kupowali wtedy co paprykarz pisał jak cena była chyba po 7 centów

szkoda że kupiłem tak mało ehh ale nie miałem wtedy w ogole ani ułamka btc wolnego, wszystko w jakiś altach leżało.
Oj nieładnie zrobiłeś, 100% pod konferencje wiszące w nocy na asku ? Wszyscy pisali że ma byc pierwszy koncert na ich beta platformie chyba 15 stycznia czy któregoś tam ale za niedługo, i żeby czekać aż to jakaś gielda doda żeby to wyszło z tego HitBtc, właściwie to ja też to wiele razy pisałem.
Ja wiedziałem że jak koncert będzie dobry i będzie to działać to zaraz w kilka dni po koncercie jakaś giełda doda Vibe i że w styczniu będzie sie działo. Więc hold i czekałem.
Ale nieźle to zrobili, konferencja CES 2018 i albo sami uzgodnili z Binance że w czasie konnferencji ich doda i będzie mega hype albo Binance ich nie czekając na pierwszy koncert virtualny samo dodało.
Ale będzie pompa, jeszcze jak dadzą ten koncert. Po koncercie może sie okazać że Bittrex lub inne giełdy jak zobaczą jakie Binance na tym kręci volumeny to dodadzą to też, 1 duża giełda i inne mogą za nią pociągnąć, ja nie sprzedaje mimo że pewnie pompa teraz jest, holduje dalej , ale to juz ryzyko czy nie spadnie jak sie wszyscy przestaną tym Binance ekscytować.
Rumcajs
- Początkujący
- Reputacja: 20

Postautor: pk456 » środa, 10 stycznia 2018, 08:55
Wiem na koncert czekałem, liczyłem na jakiś nagły wzrost i odkupienie, przed koncertem.... o binance nie słyszałem :/Rumcajs pisze:podejrzewam że co niektórzy tutaj dziś obudzili się milionerami jeśli kupowali wtedy co paprykarz pisał jak cena była chyba po 7 centów
szkoda że kupiłem tak mało ehh.
Oj nieładnie zrobiłeś, 100% pod konferencje wiszące w nocy na asku ? Wszyscy pisali że ma byc pierwszy koncert na ich beta platformie chyba 15 stycznia czy któregoś tam ale za niedługo, i żeby czekać aż to jakaś gielda doda żeby to wyszło z tego HitBtc, właściwie to ja też to wiele razy pisałem.
pk456
- Weteran

Postautor: Rumcajs » środa, 10 stycznia 2018, 09:03
Wiem że nie słyszałeś bo dodali Vibe dopiero godzine temu ...
Ja sie zainteresowałem co sie dzieje jak co chwile zaczeły mi alarmy wyć w komórce a mam wszystko na 50% zmiany kursu ustalone

Dodano po 6 minutach 8 sekundach:
Eh i już spada, w sumie do przewidzenia bo pewnie ludzie zanim zobaczyli info o Binance i pewnie teraz zaczeły im dochodzić tokeny więc sypią.
Rumcajs
Pjoter15
- Początkujący
- Reputacja: 12

Postautor: Desmond » środa, 10 stycznia 2018, 09:05
Desmond
-
Strona 11 z 39
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1