Dyskusja i pytania do tematu "Waluty o niskiej kapitalizacji"+ FAQ Początkującego (Pierwszy post)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja i pytania do tematu "Waluty o niskiej kapitalizacji"

Postautor: Rumcajs » wtorek, 9 stycznia 2018, 18:42

@stolar7, + @BartoszOkno,

to token erc20 więc wysyłasz Vibe na swój adres Eth , byle nie giełdy tylko własny, może byc też myetherwallet było to wałkowane pare razy fakt.
Patrzyłem na Eterdelcie za Vibe pare razy i właśnie o to że z HitBtc są takie problemy z działaniem lub prowizje z kosmosu to sporo osob chce kupic przez Eterdelte zeby ominąc hit btc i tam Vibe jest dużo droższe niż na HitBtc, dzis nie patrzyłem ale co patrzyłem to było droższe, do tego eth bardzo wolno działa, ciągle errory mi wywala na eterdelcie że za mało gasu, za pare transakcji w tym kilka z errorami zjadło mi chyba z 0,02 eth o te opłaty, chyba lepiej kupić taniej na HitBtc i zapłacić wysoką prowizję ale za to taniej. Jesli sie kupuje sensowną ilosc monet żeby ta prowizja stanowiła małą część całości. Ale vibe juz podrożało więc to może być problematyczne. Ja też z innym tokenem utknąłem tam bo prowizje mam 200 zł a całość tokenów nie jest zbyt duża.
Jeśli sie na krótko zamierza kupić coś na tym HitBtc i nie za zbyt duże kwoty to chyba lepiej to zostawić tam, nie wypłacać a jak wzrośnie to sprzedać za btc i jego zmienić na inną szybszą i tańszą i ją wypłacić.

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kryptonis » wtorek, 9 stycznia 2018, 19:57

Rumcajs pisze: @stolar7, + @BartoszOkno,

Jeśli sie na krótko zamierza kupić coś na tym HitBtc i nie za zbyt duże kwoty to chyba lepiej to zostawić tam, nie wypłacać a jak wzrośnie to sprzedać za btc i jego zmienić na inną szybszą i tańszą i ją wypłacić.
Mam ten sam problem z HitBTC, nie można np. wogóle wypłacić XDN. Na bittrexie jest dwukrotnie wyższa cena. Czekam aż cena się zrówna i po sprzedaży sprawdzę czy np. przez Neo nie będzie niższy koszt wysyłki.

sud
Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 150
Reputacja postu: 
0

Postautor: sud » wtorek, 9 stycznia 2018, 20:10

stolar7 pisze: Ja również chciałbym spytać o VIBE, ale w innym kontekście. Zamierzam je trochę potrzymać i chciałbym jak najszybciej je zabrać z tego cholernego hitBTC, ale aktualnie fee za wypłatę wynosi w przeliczeniu 250zł..
Czy ktoś to kupował na EtherDelcie? Jeśli tak to jaka tam jest prowizja za wypłatę VIBE'ów bo nie mogę znaleźć takiej informacji. Oraz druga kwestia- jaki portfel do VIBE'ów polecacie?
Forum śledzę od dłuższego czasu, jednak nie kojarzę tych konkretnych informacji. Jeżeli już się gdzieś pojawiły to sorry.
VIBE to token ethereum, więc MyEtherWallet będzie odpowiedni. Na EtherDelta nie zapłacisz prowizji, jedynie zje ci trochę ETH na opłaty za gaz przy przelewaniu na swój adres z giełdy.

Początkujący
Reputacja: -3
Reputacja postu: 
0

Postautor: krypcik » wtorek, 9 stycznia 2018, 20:18

Na KuCoin jest waluta, która w parze z BTC kosztuje 7centow a w parze z ETH ponad 30c, czy to znaczy że mogę kupić w BTC i sprzedac w ETH z zyskiem? Czy to jest zbyt proste?

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: stolar7 » wtorek, 9 stycznia 2018, 20:19

Dzięki wielkie ;) w takim razie może przewalutuje na hitbtc na walutę, która ma małą prowizję (LTC idzie mi stamtąd szybko), doładuje tymi środkami konto na etherdelcie i tam odkupie swoją ilość VIBE'ów. Muszę tylko jeszcze zwrócić uwagę na tą różnicę cen, o której powiedział Rumcajs żeby się nie naciąć. No i chyba to zrobie jak już sieć będzie mniej zapchana bo faktycznie można utknąć i zapłacić równie kosmiczne fee.
Powodzenia wszystkim.

edit: nie miałem jeszcze konta na etherdelcie, ale faktycznie, sama nazwa nawet podpowiada :D Generalnie chodziło mi o mozliwie sprawny i tani transfer srodkow z hita na deltę. Zacząłbym pewno własnie od ltc i kupna za nie eth na jakiejś innej giełdzie z mniejszymi fee ;) A potem wpłata na deltę.
Kończąc spam i lekki offtop, dzięki raz jeszcze!
Ostatnio zmieniony środa, 10 stycznia 2018, 00:04 przez stolar7, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » wtorek, 9 stycznia 2018, 20:23

@krypcik,

To na 100% jest niemożliwe co mówisz. Byłoby zbyt proste, boty wyrównują kursy co do centa na różnych parach.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: krypcik » wtorek, 9 stycznia 2018, 20:28

http://prntscr.com/hy6oyx
przeczytałem na bitcointalk, że to scam

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » wtorek, 9 stycznia 2018, 20:30

@stolar7,

ja po kilku transakcjach zlozenia orderów na eterdelcie i kilku sprzedazy to ciagle musialem zwiekszac gas az zaczely dzialac te transakcje bo wywalalo non stop errory ze za malo gasu, to po tym moze z 10 transakcjach max z 14 stracilem 0,04 eth bo mialem na wallecie 0,14 eth a po tym zostało 0,09 eth. Plus ceny wyższe na Vibe na eterdelcie i do tego ona muli i ciagle sie wczytuje gorzej niz HitBtc nawet. Nie wiem czy jednak nie lepiej kupic taniej na HitBtc, no chyba ze mało bardzo kupujesz i cie ta prowizja szarpnie, wtedy w ze 2 transakcje na eterdelcie to małe to znajdziesz jakies normalne ceny to cie faktycznie pewnie taniej wyniesie niz 200 zł. Ale przy wiekszych ilosciach to juz trzeba by sprawdzić i tu i tu jak wyglądają oferty zanim sie zdecyduje ktoś.

Dodano po 1 minucie 49 sekundach:
@krypcik,

Nabitcintalku to piszą nawet że BTC to też scam :) Lepiej sprawdz czy podali jakies dowody ze scam :D
Na trolboxie to codziennie pisza tez ze jakis coin to scam dziennie to połowa z giełdy jest wymieniona jesli sie to czyta :D

sud
Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 150
Reputacja postu: 
0

Postautor: sud » wtorek, 9 stycznia 2018, 20:32

stolar7 pisze: Dzięki wielkie ;) w takim razie może przewalutuje na hitbtc na walutę, która ma małą prowizję (LTC idzie mi stamtąd szybko), doładuje tymi środkami konto na etherdelcie i tam odkupie swoją ilość VIBE'ów. Muszę tylko jeszcze zwrócić uwagę na tą różnicę cen, o której powiedział Rumcajs żeby się nie naciąć. No i chyba to zrobie jak już sieć będzie mniej zapchana bo faktycznie można utknąć i zapłacić równie kosmiczne fee.
Dzięki raz jeszcze, powodzenia wszystkim.
Tak jak pisze @Rumcajs, niekoniecznie to wyjdzie dużo taniej. Poza tym na EtherDelta handlujesz tylko tokenami erc20 i tylko w parach z ETH, więc LTC tam nie istnieje.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » wtorek, 9 stycznia 2018, 20:44

@stolar7,

Lol faktycznie nie wczytałem się w twoje przewalutowania, myślałem że to wiadomo tak jak Sud napisał że tam tylko etherem sie handluje za tylko tokeny erc20.
Tam nie ma innych coinów poza tymi na eth. Akurat Vibe jest erc20 więc kupić sie da tylko na pewno nie za LTC słusznie sud zauważył ten fakt oczywisty :)

Dodano po 4 minutach 45 sekundach:
Do tego tam sie konta nie zakłada, trzeba się podłączyć kontem :)
Używa sie Metamaski, Ledgera lub trzeba importować konto z myetherwallet nie wiem czy jeszcze jakos inaczej sie da.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: krypcik » wtorek, 9 stycznia 2018, 21:05

@Rumcajs

Nie wiedziałem tego, w każdym razie, jak widziałeś, takie są różnice

Pomocy! Jestem lamerem i nie wiem jak wyłączyc podpis w Tapatalku. Proszę o instrukcję na PW. m1 note przy użyciu Tapatalka

iii
Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: iii » wtorek, 9 stycznia 2018, 21:11

iii pisze: W wolnej chwili zerknijcie sobie na FidentiaX (FDX) - handel ubezpieczeniami, rynek bardzo blisko finansowego, ogromnych rozmiarów, słabo jeszcze spenetrowany przez crypto, token niedawno dodany do coinmarketcap, na ten moment dostępny głównie na EtherDelta, planują kolejne giełdy, według roadmapy w lutym "Launch of fidentiaX Membership Marketplace", pociag dopiero zaczyna ruszać, wydaje się, że na mid-term jest spory potencjał do wzrostów, wsiadłem, zobaczymy co z tego wyjdzie

Total Supply: 130,000,000 FDX
Circulating Supply - ?
Aktualna cena: $0.652585

Główna strona: https://www.fidentiax.com/
Coinmarketcap: https://coinmarketcap.com/currencies/fidentiax/
Bitcointalk: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2277092.0
Twitter: https://twitter.com/fidentiax?lang=en
informacyjnie gdyby ktoś rozważał jeszcze wejście, szybko ruszyło do góry, pierwsze 100% zrobione, z pojedynczym dziwnym wystrzałem do 4,7 usd

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: dambens » wtorek, 9 stycznia 2018, 23:03

Dostaliście ten drop za XCSy? Bo u mnie w portfelu nic nowego się nie pojawiło :shock:

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: wijtek » wtorek, 9 stycznia 2018, 23:39

dambens pisze: Dostaliście ten drop za XCSy? Bo u mnie w portfelu nic nowego się nie pojawiło :shock:
A co miało się pojawić? Królowa Śnieżka? Krasnoludki? Smoki? MUSISZ ZROBIC BACKUP PORTFELA (ROZSZERZENIE DAT - MASZ TAM OPCJE) I TRZYMAC DO CZASU WYDANIA PORTFELA ARMR!

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: stolar7 » środa, 10 stycznia 2018, 08:00

VIBE oficjalnie na binance! ;) Piekny news z rana.

edit: Za wszelką cenę starając się nie sprzedać zbyt wcześnie pytam Was jako bardziej doświadczonych- czy z Waszych obserwacji z reguły po wejściu na nowe giełdy taka pompka jest chwilowa i potem spade drastycznie? Czy może korekty są niewielkie, a kolejne dobre newsy tylko podbijają cenę.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » środa, 10 stycznia 2018, 08:53

KONAn pisze: VIBE trafilo na binance...wlasnie zarobilem 10k$ w 5 minut ....i jak tu nie kochac crypto ;)
podejrzewam że co niektórzy tutaj dziś obudzili się milionerami i to w $ jeśli kupowali wtedy co paprykarz pisał jak cena była chyba po 7 centów :)
szkoda że kupiłem tak mało ehh ale nie miałem wtedy w ogole ani ułamka btc wolnego, wszystko w jakiś altach leżało.
pk456 pisze:
KONAn pisze: VIBE trafilo na binance...wlasnie zarobilem 10k$ w 5 minut ....i jak tu nie kochac crypto ;)
A ja miałem ustawioną sprzedaż na 100% wczorajszej ceny, a już jest 460%... :/
Oj nieładnie zrobiłeś, 100% pod konferencje wiszące w nocy na asku ? Wszyscy pisali że ma byc pierwszy koncert na ich beta platformie chyba 15 stycznia czy któregoś tam ale za niedługo, i żeby czekać aż to jakaś gielda doda żeby to wyszło z tego HitBtc, właściwie to ja też to wiele razy pisałem.
Ja wiedziałem że jak koncert będzie dobry i będzie to działać to zaraz w kilka dni po koncercie jakaś giełda doda Vibe i że w styczniu będzie sie działo. Więc hold i czekałem.
Ale nieźle to zrobili, konferencja CES 2018 i albo sami uzgodnili z Binance że w czasie konnferencji ich doda i będzie mega hype albo Binance ich nie czekając na pierwszy koncert virtualny samo dodało.
Ale będzie pompa, jeszcze jak dadzą ten koncert. Po koncercie może sie okazać że Bittrex lub inne giełdy jak zobaczą jakie Binance na tym kręci volumeny to dodadzą to też, 1 duża giełda i inne mogą za nią pociągnąć, ja nie sprzedaje mimo że pewnie pompa teraz jest, holduje dalej , ale to juz ryzyko czy nie spadnie jak sie wszyscy przestaną tym Binance ekscytować.
Ostatnio zmieniony środa, 10 stycznia 2018, 08:56 przez Rumcajs, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 20
Reputacja postu: 
0

Postautor: pk456 » środa, 10 stycznia 2018, 08:55

Rumcajs pisze:
podejrzewam że co niektórzy tutaj dziś obudzili się milionerami jeśli kupowali wtedy co paprykarz pisał jak cena była chyba po 7 centów :)
szkoda że kupiłem tak mało ehh.
pk456 pisze:
A ja miałem ustawioną sprzedaż na 100% wczorajszej ceny, a już jest 460%... :/
Oj nieładnie zrobiłeś, 100% pod konferencje wiszące w nocy na asku ? Wszyscy pisali że ma byc pierwszy koncert na ich beta platformie chyba 15 stycznia czy któregoś tam ale za niedługo, i żeby czekać aż to jakaś gielda doda żeby to wyszło z tego HitBtc, właściwie to ja też to wiele razy pisałem.
Wiem na koncert czekałem, liczyłem na jakiś nagły wzrost i odkupienie, przed koncertem.... o binance nie słyszałem :/

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » środa, 10 stycznia 2018, 09:03

@pk456,

Wiem że nie słyszałeś bo dodali Vibe dopiero godzine temu ...

Ja sie zainteresowałem co sie dzieje jak co chwile zaczeły mi alarmy wyć w komórce a mam wszystko na 50% zmiany kursu ustalone :P

Dodano po 6 minutach 8 sekundach:
Eh i już spada, w sumie do przewidzenia bo pewnie ludzie zanim zobaczyli info o Binance i pewnie teraz zaczeły im dochodzić tokeny więc sypią.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pjoter15 » środa, 10 stycznia 2018, 09:03

Rumcajs pisze: @pk456,

Wiem że nie słyszałeś bo dodali Vibe dopiero godzine temu ...

Ja sie zainteresowałem co sie dzieje jak co chwile zaczeły mi alarmy wyć w komórce a mam wszystko na 50% zmiany kursu ustalone :P
Jak ustawiłeś alarmy?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 12
Reputacja postu: 
0

Postautor: Desmond » środa, 10 stycznia 2018, 09:05

Jakie plany macie co do VIBE jeśli mogę spytać, jakaś częściowa realizacja zysku czy wszystko dalej hodl ? Fakt, aż mną lekko ruszyło, bo reszta jakoś tak słabo. Dzięki za odpowiedź

Wróć do „Pozostałe”