Long term alt coiny - najlepsze z potencjalem i przyszloscią

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Long term alt cony - najlepsze z potencjalem i przyszlos

Postautor: Rumcajs » poniedziałek, 4 sierpnia 2014, 18:14

Multi pisze:bo żeby zarobić na altach to trzeba wiedzieć kiedy kupić, ze swojej strony jedynie mogę podpowiedzieć na altach najlepiej się zarabia jak jest bańka na BTC, kupuje się jedynie przed bańką
Nieno ok ale nie zakładałem tego tematu w sensie sctricte zarobku tylko przedstawienia najlepszych monet i co one dają poza byciem samym coinem.

Wiadomo te najlepsze powinny byc tak dobre ze automatycznie ich wartosc pwinna rosnąć ale to nie temat o zarabianiu na tych monetach od tego jest temat "w jakie waluty obecnie inwestujecie" i myślałem że tą sprawe wyjaśniłem w pierwszym poście, ten temat nie jest jako poradnik w co inwestowac long bo long a altach to jak ktos napisal raczej abstrakcja ewentualnie mozna mysleć w kategorii mid.
Co prawda uzylem zwrotu long term alty ale to też wynika z tego że wiekszosc jest w trakcie rozwoju i idą według swich "road map" wiec wiele funkcji bedzie dodana w przyszłości ale juz teraz mozna okreslic ze jesli cos sie uda wdrozyc jakiejs monecie to moze to byc duzy hit itp. czyli ze monetka ma tzw potencjal.

A to ktorym duzo wzrosnie cena a ktorym mniej to poboczna kwestia jesli ktos uwaza ze jakies z nich są underpriced to moze wyrazić swoje zdanie jak najbardziej przy okazji omowienia jakies monety.
Tak dla wyjaśnienia bo to nie jest temat z pytaniem co mam kupić na 2 lata jeśli ktoś błędnie odebrał założenia tematu.

Pozdrawiam i zapraszam do omawiania tych najlepszych wg Was :)

Weteran
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Re: Long term alt cony - najlepsze z potencjalem i przyszlos

Postautor: SkyValley » poniedziałek, 4 sierpnia 2014, 20:38

Multi pisze:bo żeby zarobić na altach to trzeba wiedzieć kiedy kupić, ze swojej strony jedynie mogę podpowiedzieć na altach najlepiej się zarabia jak jest bańka na BTC, kupuje się jedynie przed bańką
Te pierwsze to banał - żeby zarobić na czymkolwiek, trzeba wiedzieć kiedy kupić.

Jedynie przed bańką?:) to po co piszesz o altach na co dzień Multi?

Bańka jesienna + sukces doge wyzwoliły alty i stały się one znacznie większym niż poprzednio rynkiem, teraz to raczej niezależnie od BTC idzie, tzn. ma wpływ kurs BTC, ale ogólnie cały czas się coś dzieje, nie tylko przed bańką btc.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 41
Reputacja postu: 
0

Re: Long term alt coiny - najlepsze z potencjalem i przyszlo

Postautor: Multi » poniedziałek, 4 sierpnia 2014, 21:14

@SkyValley spekulacja o shitcoinach swoja drogą, chodzi mi o uśpione stare waluty które ładnie rosną wraz z bańką BTC np 100x coś jak LTC

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » sobota, 9 sierpnia 2014, 22:58

Teraz alty nie są jak dobra bez porownan, ale nie sa takie ze nic nie wnoszą, sporo ma rozne powiazania i opcje ktorych poprzednie coiny nigdy nie mialy. Nowe wychodzace juz oferuja rozne rzeczy na starcie. Czemu mialyby byc slabe bo sa nowe skoro przebijaja stare ?

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: SkyValley » niedziela, 10 sierpnia 2014, 00:55

Nie obraź się, ale niełatwo dojść o co Ci chodzi, a piszesz o prostej rzeczy...
Tzn. sam komplikujesz swój przekaz:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » niedziela, 10 sierpnia 2014, 19:56

Oj nie mow juz ze nie wiecie o czym napisałem, Esport/Minerals turnieje dla graczy, XXXcoin do placenia za erotyke, na voot ma byc wbudowany exchange market anonimowy cryptowalut o ile dobrze to zrozumialem cos jak gielda (o ile to wyjdzie bo voot ma wiele problemow wewnętrznych), inne oferuja chocby tylko anonimowosc. A taki LTC to co mi daje ? Mialem kiedys LTC i mam teraz ciagle kilka sztuk bo kupilem kiedys kontakty na moc wydobywcza ltc ale co poza rozpoznawalną marką w parze z BTC on daje takiego jak te taniutkie coiny co wymienilem? Bo mam handlowalem ale jakos nigdy nie slyszalem zeby poza popularnoscią nazwy dawał jakies dodatkowe korzysci, zeby kopac trzeba byc minerem tj miec sprzet, a na nowych to sobie mozna stakowac jak sie ma duzo (wiem kwestia oplacalnoci stakowania bo jak jest 10-20% na rok to ktos powie ze tyle zarobi dziennie na shorcie na roznych coinach).
Do tego napisalem tylko o monetach co mialem i o nich czytalem bo ogolnie malo mam czasu dla siebie i crypto, a ile jest rzeczy ktore oferują te drogie monety i dlatego są drogie a jakies stare sa drozsze bo maja znaną nazwe i lata i są hmm "pewniejsze" ?
Teraz jest duzy wysyp alt coinow i bedzie nadal, i przewiduje coraz ciekawsze dodatki do coinow bo kazdy dev wie ze coinow jest juz tak duzo ze jak nie dostarczy czegos poza zwyklym kopaniem monety i fajnej nazwy to zniknie bez sladu w masie innych. Taki jakis XXX coin ma przynajmniej jakis plan i jak mi ktos uswiadamial jest roz nica od filmu z torenta a kamerki i modelki co wykonuje moje rozkazy bo zaplacilem za jej czas haha :) to tylko przyklad oczywiscie ze niedlugo coiny nie beda tylko coinami ale beda mialy caly zestaw bajerow w zaleznosci od ich hmm "specjalizacji" :)
Conspiracy Coin jest przykladem takiej specjalizacji ktora mam na mysli, XXX tez w sumie z nastawieniem na erotyke a to wielki rynek $$$.
Sory jesli ktos nie zorzumial o czym pisalem w 2 zdaniach mojego poprzedniego postu, swoja droga skad ty bierzesz te zdjęcia :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » niedziela, 10 sierpnia 2014, 20:04

Dla mnie goldcoin (GLD) ma duże szanse w long term, choćby ze względu na nazwę.
Zresztą ostatnio jak większość altów leci w dół GLD od kilku miesięcy trzyma cenę :)
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: SkyValley » niedziela, 10 sierpnia 2014, 21:21

Rumcajs pisze:swoja droga skad ty bierzesz te zdjęcia :)
Ha ha, no tak podejrzewam, że to obca Ci rzecz. :o

Ps. a to o czym piszesz, to "próba" znalezienia się coina w danej usłudze czy biznesie, co jest raczej picem na wodę, chyba, że to będzie usługa na skalę światową oraz dostępna tylko za daną walutę, no i rzecz jasna, usługa bardzo popularna itd.
Te warunki dają małą szansę na to, by dana moneta rzeczywiście została zaadoptowana w jakimś biznesie, który wygeneruje jej regularny, duży wolumen.

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: gsmstudio » niedziela, 10 sierpnia 2014, 21:35

A co sądzicie o MONA https://bitcointalk.org/index.php?topic=392436.0, kopałem to w styczniu i zapomniałem o monecie, głównie japońce to kopią. Kilka dni temu sprzedałem 30% portfela bo cena od stycznia poszybowała z 1000%. Dalej liczę na MONA w opcji long term i czekam co dalej.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: xeel » poniedziałek, 11 sierpnia 2014, 17:11

xxx
edit: nie ten wątek :}

a tak w temacie to myślę, że MONA to nie jest dobry pomysł :}

Początkujący
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0

Postautor: darots » środa, 20 sierpnia 2014, 12:49

A co sądzicie o inwestycji w NAUT-y? W obecnej chwili to jakieś 90% mojego portfolio. Myślę, że to ciekawa opcja przedewszystkim w opcji long, ale również i short, gdyż lada dzień NAUT przejdzie na POS(trwa faza testów), co znacznie zmniejszy inflację. Powoli odchodzę od daytradingu, gdyż męczą mnie już ciągłe scamy i setki nowych shitcoinow, z których większość dożywa max jednej pompy, a potem powolna agonia. Uważam, że Nautiluscoin to jedna z nielicznych monet z tych aktualnie obecnych na rynku, która podobnie jak bitcoin może wyjść poza świat kryptowalut. Dev - Brian Kelly - to osoba o określonej reputacji w związku z czym myślę, że o żadnym scamie w tym przypadku nie może być mowy. Ponadto ma on duże ambicje, pełną kieszeń oraz znajomości i możliwości, które mogą zapewnić sukces NAUT w long term. Obecnie cena jest stosunkowo niska, wacha sie pomiędzy 15k a 20k satoshi. W szczytowym momencie cena dochodziła do 120k. Proszę o wypowiedź w tym temacie bardziej doświadczonych forumowiczów.

Weteran
Reputacja: 843
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vilv » czwartek, 28 sierpnia 2014, 14:13

Według mnie dobrą inwestycja long term jest GreenBacks, Next, LTC a napewno będę trzymał się z daleka od MONA, LOT i LEAF. Doge może przynieść jeszcze profity przy bańce na btc.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: OctoMan » niedziela, 31 sierpnia 2014, 20:36

Witam
To jest moj pierwszy post mimo ze od kilku miesiecy regolarnie czytam te forum. Przyznam ze moje proby spekulacji na altkoinach w tym czasie wykasowaly wiekszosc srodkow na to przeznaczonych. Na szczescie byla to mniejszosc przeznaczonej kwoty na inwestycje w kryptowaluty. Wiekszosc zainwestowalem wlasnie w altcoina long term (dlugoterminowego) byl on wybrany na zasadzie intuicji i analizy, takiego czytania miedzy wierszami z tego co bylo wiadomo o tym coinie. Mimo ze caly projekt jest tak naprawde jedna wielka enigma, tajemnica z premedytacja. Coin o ktorym mowie to OctoCoin 888.

Podstawowe info:Wystartowal 8 marca 2014. Maksymalna ilosc monet 88mln (za kilka lat), w tym momencie okolo 29 mln
Jest to wolny POW i taki jego minus troche, developerzy w jakims poscie nie ukrywali ze tez go troche kopia i jak wiadomo w takich sytuacjach nie maja zbytnio co sie spieszyc z odkrywaniem projektu.

Co wiadomo o developerach? Jak wszystko w kryptowalutach jest prawie anonimowe. Z postow na bitcointalk reprezentanta Develperow wynika. Ze bylo ich 8 (podobno 2 odeszlo z nadmiaru obowiazkow zawodowych), w grudniu 2013 zalozyli LLC (taka sp.zoo) pod ten projekt. Ze sa osobami ktore maja stala prace w branzy IT i w przyszlosci mozliwe ze zajma sie tylko tym projektem. Nie ukrywaja ze coin ma inwestorow (w liczbie mnogiej) reprezentujacych rozne branze. Jednego z inwestorow udalo mi sie namierzyc, jest to firma zajmujaca sie inwestycja w startupy z Seattle i z tym miastem ta moneta jest zwiazana.

Minusy tego coina:
-developerzy maja duze opoznienia w realizacji wczesniejszych obietnic
- majac inwestorow odpowiadaja przed nimi, chyba strategia na ten czas to to ze ma byc cisza.
- potrafia sie nie odzywac przez miesiac na bitcointalk , trzeba nerwow
- 90% coina znajduje sie w rekach gora 10 0sob (z moich obserwacji)

Ogolnie dla zainteresowanych polecam przeczytac wszystkie posty deva na btalk. Jest notowana na bittrex , wiekszosc podazy to multipoole, czasami ktos sam sobie sprzeda by pobudzic podaz. Ostatnio ktos postawil mur na 1111 sat, prawie 2,5 mln do sprzedania. Mysle ze projekty zwiazane z moneta zostana opublikowane w pazdzierniku i wtedy wystartuje kampania promocyjna.

Dlaczego wam sprzedaje ten cynk? Sam kupowalem w maju,czerwcu,lipcu i nie moge pozwolic sobie na wieksze zakupy bo na zycie
mi zabraknie, ryzyko jest zawsze. Poza tym jak juz wierze w ta monete i jej przyszlosc to zarezerwowalem kilka domen z nia zwiazanych np. pl. Na razie nic tam nie robie moze jak projekt bedzie sukcesem to jakies forum bym tam postawil. Wiec mi zalezy na jakiejs polskiej comunity w przyszlosci.

Oficjalne strony:
https://octocoin.org
https://octohub.org tam beda projekty
Forum
Bittrex 888 gielda
Ps. na Bitcoin talk jest gosc co ma taki sam nick jak ja ale to ktos inny, wazne ze ja bylem pierwszy.

Wróć do „Pozostałe”