Altcoiny - analiza techniczna krótkoterminowa, najbliższe Pump&Dump, wykresy

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 96
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: kemot80 » czwartek, 5 grudnia 2024, 08:35

ergorg pisze: czwartek, 5 grudnia 2024, 08:00 Cały czas trzymam LTC i czekam na te 150$ chociaż natomiast imho SOL jeszcze laguje, caly top10 czy tam nawet 100 wywalił ostatnio a on muli i zrobił już korektę ~20%. Liczę na jakąś narrację ETF na nim i wybicie 300$ lub powyżej.
kemot80 pisze: środa, 27 listopada 2024, 16:56sprzedałem 20% Doge i władowałem w....LTC....niech się dzieje. Najwyżej będzie leżał, choć wg mnie, mimo FUDu na tym coinie, ogolnej retoryki o umarlaku, w końcu wystrzeli. Zwykle okazywał kilkutygodniowy opóżniony zapłon w porównaniu do BTC.

trzymam sporą paczkę ;)

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 241
Reputacja postu: 
0

Postautor: Tazz28 » czwartek, 5 grudnia 2024, 09:19

Na razie trzymam TAO, ale zamierzam wypakować się z 30% na najbliższym mocny wybiciu i dewersyfikować. Liczyłem, że wybije szybko i zdąże załadować się w HBAR/XRP jak były jeszcze przed całym rajdem - plan był dobry ale wybiło najpierw nie to co trzeba :D shit happens

@Pleasek89 wycofuje się częściowo z tego co mówiłem o DOT. Coś tam się delikatnie ruszyło i 60%/40% zakładam, że utrzyma się na powierzchni ~top 10 blisko Cardano. Grałbym główie pod Polkadot 2.0 a później obserwował co dalej bo to kluczowy moment w Q1 '25. Jednak skupili się na kluczowych rzeczach do poprawy i są na bilansie dodatnim i treasury nie dumpuje DOT na rynek

Poza tym widzę TAO/KAS/LTC/PYTH/LINK bo nie ruszyło mocniej i chyba wracamy do punktu startowego czyli memy.

Początkujący
Reputacja: 143
Reputacja postu: 
0

Postautor: pabblo_pl » czwartek, 5 grudnia 2024, 09:23

Tazz28 pisze: czwartek, 5 grudnia 2024, 09:19@Pleasek89 wycofuje się częściowo z tego co mówiłem o DOT
U Mnie DOT (dzięki Pleasek89), to drugi największy zwrot w tej hossie, pierwszy to DOGE,
Praktycznie x4 wkład i myślę że to nie koniec jeszcze.
Muli Mi Ordi, ale ostatnio ruszył, więc poczekam jeszcze i nawet Cardano kupione późno bo po 0,91 na korekcie już dało ładny zysk.
Jeśli hossa potrwa jeszcze grudzień to mogę wychodzić, a jeszcze styczeń i luty do obserwacji.
Siedzę na dźwigni 1:2

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 857
Reputacja postu: 
0

Postautor: everman » czwartek, 5 grudnia 2024, 10:39

APTos już długo konsoliduje powinien niedługo wybić mocniej

z lokalnych ruchów patrzę na 15m Atom. Ma ładny układ świec. Powinien wybić z 5% i to powinno pociągnąć go wyżej.
Ja mu dałem ciasny SL bo robię na nim szybkiego longa. Za to na spot mam go na dłużej. Przełamał LT spadkowa od ATH.
Spoiler:
SVG Image
SVG Image

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
2

Postautor: Pleasek89 » czwartek, 5 grudnia 2024, 10:42

Tazz28 pisze: czwartek, 5 grudnia 2024, 09:19wycofuje się częściowo z tego co mówiłem o DOT. Coś tam się delikatnie ruszyło i 60%/40% zakładam, że utrzyma się na powierzchni ~top 10 blisko Cardano. Grałbym główie pod Polkadot 2.0 a później obserwował co dalej bo to kluczowy moment w Q1 '25. Jednak skupili się na kluczowych rzeczach do poprawy i są na bilansie dodatnim i treasury nie dumpuje DOT na rynek
pabblo_pl pisze: czwartek, 5 grudnia 2024, 09:23U Mnie DOT (dzięki Pleasek89), to drugi największy zwrot w tej hossie, pierwszy to DOGE,
Praktycznie x4 wkład i myślę że to nie koniec jeszcze.
Dla mnie DOT ma potencjalnie nawet najlepsze ROI w tej hossie od teraz jeśli chodzi o sensowne alty (top 20/30), poniżej wiadomo loteria i można trafić jakimś shitem x50. Mieli trochę wpadek z treasury i inflacją, ale wszystko już jest pod kontrolą (krótki unbonding też powinni wkrótce wprowadzić).

Poczytajcie teraz były testy przepustowości na Kusamie, czyli generalnie eksperymentalnej sieci DOTa, biją rynek na twarz. Osobiście strasznie muszę się stopować żeby nie wpadać w niepotrzebną euforię, bo kiedyś też zakochałem się w Lisku 2 cykle temu i bym wtedy dał sobie rękę za ten projekt uciąć :mrgreen: ale DOT uważam, że nawet do top 5-8 może wrócić do końca tej hossy, tak bardzo wierzę w tej projekt i uważam, że tam jest jego miejsce.

Mam trochę dylemat z trejdem, bo serio mam super wejście na dużej dźwigni i wlaściwie z każdą pompką przesuwam sobie pół pięterka SL wyżej. Wyjście 13-14$ to byłby absolutny kosmos (zrobiłbym chyba wtedy 60x od kapitału początkowo minus 3 likwidacje więc realnie 57x ;P) ale czuję w kościach, że jak się uparamy z 11-12$ (lokalny top z marca 2024r.) to następna duża cofka może być dopiero na poziomie 17-20$ a później zostałoby tylko ATH do przebicia. No i wiadomo Bit jest w price discovery, więc absolutnie wszystko jest teraz możliwe.

DOT ma dosyć mocne choppy price action (nie wiem jak to na polski sensownie przetłumaczyć;d), ale przez to ma też najzdrowszy trend wzrostowy z top altów, rzadko tu widzę wysoki funding fee (wczoraj po wybiciu 11,5$ było chyba przez chwilę 0,05% na Binance, ale teraz widzę już wróciło do <0,03% co w altseason nie jest wysokie), więc przy dobrym wejściu można trafić fajnego trejda nawet na większej dźwigni.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 241
Reputacja postu: 
1

Postautor: Tazz28 » czwartek, 5 grudnia 2024, 11:13

Pleasek89 pisze: czwartek, 5 grudnia 2024, 10:42Dla mnie DOT ma potencjalnie nawet najlepsze ROI w tej hossie od teraz jeśli chodzi o sensowne alty (top 20/30), poniżej wiadomo loteria i można trafić jakimś shitem x50
Teoretycznie tak bo spadł bardzo od ATH. A inflacja akurat to był najmniejszy problem. 27 dniowy lock to jest żart - może i w hossie działać fajnie jako zmniejszenie liquidy ale poza tym to strzał nie w kolano a w łeb.
Pleasek89 pisze: czwartek, 5 grudnia 2024, 10:42Poczytajcie teraz były testy przepustowości na Kusamie, czyli generalnie eksperymentalnej sieci DOTa, biją rynek na twarz.
Z praktycznej perspektywy to nie ma znaczenia. Cardano się chwali TPS na poziomie 1mln. I co? I nic. Nigdy nie wykorzystają tego potencjału. Jasne, jest to byczy news, ale nie przeceniałbym jego zalet.
Pleasek89 pisze: czwartek, 5 grudnia 2024, 10:42ale DOT uważam, że nawet do top 5-8 może wrócić do końca tej hossy, tak bardzo wierzę w tej projekt i uważam, że tam jest jego miejsce.
Możliwe, ale musieli być ułatwić możliwość tworzenia shitcoinów i opłacalności trzymania stabli na tej sieci. Inaczej braknie chętnych na pakownie kapitału. To nie jest typowe L1.

Początkujący
Reputacja: 563
Reputacja postu: 
1

Postautor: Eazzy0 » czwartek, 5 grudnia 2024, 11:22

Tazz28 pisze: czwartek, 5 grudnia 2024, 09:19Na razie trzymam TAO
Tao wygląda dobrze, na 1W cup & handle, aż się prosi o taki ruch jak na BNB w tym tygodniu.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » czwartek, 5 grudnia 2024, 12:34

no i coś nam rusza lajtkojn. :D
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja postu: 
2

Postautor: Eazzy0 » czwartek, 5 grudnia 2024, 13:21

Obrazek
Mnie trochę boli w oczy ten widok żeby póki co próbować jakieś większe longi grać :roll:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

Postautor: ergorg » czwartek, 5 grudnia 2024, 15:54

Eazzy0 pisze: czwartek, 5 grudnia 2024, 13:21Mnie trochę boli w oczy ten widok żeby póki co próbować jakieś większe longi grać
Mnie też dlatego czekam na to czyszczonko:
viewtopic.php?f=27&t=25968&start=90400#p793192

Dałem sobie sporo orderów tak -30% na altach, jakaś ENA po 0.65-0.7$, LTC w okolicach 110$ czy TIA ponizej 7$.

CZEKAM :mrgreen:
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1009
Reputacja postu: 
1

Postautor: Majkos » czwartek, 5 grudnia 2024, 16:03

ergorg pisze: czwartek, 5 grudnia 2024, 15:54czy TIA ponizej 7$
TIA moze najpierw 10-12 zaliczyc zanim zkorekci

i sovryn cos muli z odbiciem moze przyjdzie na tego trupa czas
Spoiler:
Bully moze sie odbije taki ryzyk trade bo mocno zlecial ale mamy bull market
Spoiler:
moze spec
Spoiler:
Ostatnio zmieniony czwartek, 5 grudnia 2024, 16:11 przez Majkos, łącznie zmieniany 2 razy.
"Na rynku jak masz racje to masz kase, proste " . R.Zaorski

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
0

Postautor: CzarnaOwca » czwartek, 5 grudnia 2024, 16:07

FTT +50% :lol: znowu kogoś z pierdla wypuścili? Czy wrzucili do pierdla? :lol:
Kolekcjonuję upadki giełd, licznik: 4

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: everman » czwartek, 5 grudnia 2024, 16:49

ergorg pisze: czwartek, 5 grudnia 2024, 15:54Mnie też dlatego czekam na to czyszczonko:
BTC zrobił ładne wybicie. Tez myslalem ze finalnei zwali to po przebiciu 100k i ze narysuje wedża ale teraz juz nie jestem taki pewny.
Na pewno zrobi korektę. Zobaczymy jak głeboką jest na to kilka opcji bo leci na dywergencji i mamy cos w postaci flagi... ale te dywagacje nie tu :) bo tu o alcioszkach :lol:

no więc...
Jest sporo altów, które mogły by dociągnąć wyżej.

np ENA mogła by zrobić szczyt z 4 stycznia zanim zacznie korektę. Było by prawilniej.

na LTC tez bym chciał przeładować, ale boje się ze nie da okazji na to zbyt łakomy kąsek. Chyba ze szybka igła na 1W i lecimy dalej. ja robię short DCA na nim 143 weszła mi pierwsza paka bo nie ma bata żebym cos pogonił z torby teraz :) moce co najwyżej na korekcie zebrać shorta i obrócić na longa jak wejdzie.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
3

Postautor: ergorg » czwartek, 5 grudnia 2024, 17:12

@everman Ja tak to widzę:

Coraz większe fundingi na btc i altach, imho czyszczenie lewara sie zbliza. Co bym zrobil?

Zamknął piątek na 110k$, ubrał ludzi na górce na weekendzie w longi.
Od poniedziałku/wtorku mocny zrzut na btc i altach, panika ze jednak to koniec bańki, ostry zjazd poniżej 100k$, moze 90k$? Max 87k$. Dwa dni na dołku i wyciąganie. Finalnie koniec następnego tygodnia jesteśmy z powrotem powyżej 100k$.

Dodano po 1 minucie 14 sekundach:
No chyba, że top już był na bicie :roll:

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: everman » czwartek, 5 grudnia 2024, 17:34

ergorg pisze: czwartek, 5 grudnia 2024, 17:13Ja tak to widzę:
Robiłem sobie kilka symulacji na 4h i faktycznie tez mi częściowo tak wychodzi. To co mnie zastanawia to czy po wypadnięciu z tej flagi, bo klina z tego się już nie poskłada (za wysoko wybiło), nie spadniemy niżej w okolice 83k. Rynek może troszkę spanikować i zrobi to okazje do fajnego zejścia i zakupów.

Zobaczymy. Na razie obserwuje, ale raczej będę zamykał na weekend większość longow. To i tak były niezłe 3 tygodnie. Ten weekend mogę sobie darowac. Bo cos czuje ze któryś weekend ten albo następny będzie twist i zamiast rosnąć zacznie wszystko szybko korekcic. Fajnie by było faktycznie zebrać niżej nowe pozycje bo teraz ciężko sie spi po nocy z tym levarem.

Spot natomiast zostawiam bo tam na pewno jeszcze wszystko spuchnie kilka razy zanim przyjdzie czas. Do spot będę dokładał to ile uda mi się zebrać z levara. Mam na 3 giełdach po 8 pozycji na każdym.

@ergorg dokładnie i do tego lepsze zabezpieczenie przed ewentualnym flashcrashem. Na tych gównach niższa płynność wiec różnie bywa.

Dodano po 2 godzinach 4 minutach 15 sekundach:
Merlinka moge z czystym sumieniem polecic. Przyznam sie, że ja z tym jestem od rozdania od (https://ally.build/) ale oni tam tak rozwodnili tego dropa, że większość pozbierałem z konsoli przy spodzie.

Tak czy inaczej wykres ma znakomity. Poniżej 2$ nie nie mam zamiaru nic gonić.

SVG Image

Początkujący
Reputacja: 21
Reputacja postu: 
1

Postautor: luk1999 » czwartek, 5 grudnia 2024, 20:38

JASMY leci jak Saturn 5 :lol:. Macie jakieś targety na krótki termin?
@88duguid?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » czwartek, 5 grudnia 2024, 21:36

Alty kompletnie nie reagują na te spadki na bicie. Ciekawe.

Początkujący
Reputacja: 173
Reputacja postu: 
1

Postautor: 88duguid » czwartek, 5 grudnia 2024, 21:47

Jak nam król nie zrobi zrzutu do weekendu myślę , że 7-8c realne do zamknięcia tygodnia .

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Eazzy0 » piątek, 6 grudnia 2024, 00:59

ergorg pisze: czwartek, 5 grudnia 2024, 21:36 Alty kompletnie nie reagują na te spadki na bicie. Ciekawe.
Masz jakiś pomysł teraz ? :roll:

Bo przed flashcrashem oboje liczyliśmy na to samo, a jak przyszedł flashcrash to jego efekt był totalnym przeciwieństwem tego na co liczyliśmy XD

Tak sobie patrzę i teoretycznie rajd na dominacji przy wybiciu 100k na BTC mógł być wystarczającym odreagowaniem spadków na niej i tu mogłoby być dalej w dół. Skoro ten flashcrash nie wywowal spadków na altach to ciężko mi znaleźć jakiś powód żeby go wywołać w tym momencie (chociaż wiadomo jak tutaj jest jutro sytuacja może się odwrócić o 180 stopni.)

Z drugiej strony fundingi jak były wysokie na altach tak są :ugeek:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » piątek, 6 grudnia 2024, 01:01

@Eazzy0 no nic nie dobrałem na altach, otwarte już pozycję utrzymuję i tyle na razie.

Może dalej PTSD nas trzyma a tu only up na altach albo korekta na altach dopiero przyjdzie na dniach jak BTC nie będzie wykazywał siły.

Wróć do „Pozostałe”