W jakie waluty teraz inwestujecie.

Weteran
Reputacja: 2281
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: adiqq » środa, 12 sierpnia 2020, 12:51

Pisanie post faktum, jak się to się w coś weszło i super zarobiło, jest jakby ci to delikatnie......

Pisz przed inwestycją, w co wchodzisz, a potem dopiero napisz jaka to była świetna inwestycja. I pewnie znajdzie się wiele ludzi, którzy będą ci za to wdzęczni. A tak....to tylko Samochwała....

Początkujący
Reputacja: 882
Reputacja postu: 
1

Postautor: jondoexxx » środa, 12 sierpnia 2020, 12:59

@adiqq przeoczyłeś 1 post?

Jutro o 5 rano wchodzę za 1-2 ETH w MYX (za ile, to podejmę decyzję później, zobaczymy jak się dzień skończy, w DeFi 1 dzień to jak 1 miesiąc na BTC)
https://sale.myx.network/

Czemu? to dlatego się chwaliłem w 1ym poście i pisałem dlaczego takie inwestycje obecnie są ryzykowne, ale zarobkowe.

Najmniejsze ryzyko jest o 5 rano, bo model ma wyglądać podobnie do tego w LID. 10% bonusu dla pierwszych 0-100 ETH, w dodatku ilość otrzymanych coinów będzie maleć z każdą transakcją (tak było w przypadku LID, jeśli tu będzie tak samo, to czas ma znaczenie).

Dodatkowo, jak wejdzie na Uniswap, to tam ma być z czapki 40% wyższa cena.

Więc piszę tu przed faktem ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » środa, 12 sierpnia 2020, 13:17

@jondoexxx

a powiedz od czego zależy czy faktycznie wejdzie na Uniswap ? Z tego co zrozumiałem bo nie używałem to DEX erc20 z poolami liquidity więc tam każdy może dodać swojego tokena bo to Dex ? Czy ktoś tym rządzi jak na normalnej giełdzie jaki token ma zostać dodany ?
Kupując takie ico MYX skąd wiadomo czy będzie na Uniswap czy w ogole będzie jeszcze i kiedy ?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: jondoexxx » środa, 12 sierpnia 2020, 13:36

@Rumcajs poczytaj o projekcie LID. To właśnie dlatego jest takie fomo na LID i MYX korzysta z rozwiązania LID.
https://www.lid.sh/

Chodzi w nim właśnie o to, że już na etapie presale, część środków jest lokowana smartcontractem do liquidity na Uniswapie, tokeny teamu są lokowane. To ma właśnie chrobić przed scamami na Uniswapie.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » środa, 12 sierpnia 2020, 14:09

@jondoexxx
Tak widziałem to info w lewym górnym rogu, o LID też oglądałem na youtube u Bitboya.
Nie wiem tylko jak to jest z listingiem takich tokenów defi na Uniswapie po ico.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: jondoexxx » środa, 12 sierpnia 2020, 14:40

Listing jest od razu po zakończeniu presale. Aby zapobiec dumpowi ceny, tokeny uczestnikom są uwalniane 2% co godzinę, czyli po 50h od zakończenia presale masz 100% i możesz tym trade'owac. Możesz wcześniej mniejsze ilości ale musisz płacić gas fee za transfer. Ja z LID po prostu 50h czekałem.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 935
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kutalisk » środa, 12 sierpnia 2020, 14:44

Widzieliście to Serum (SRM) na Binance? wzrost w 2 dni ok. 1500% w $, od wczoraj notowane na giełdzie. @jondoexxx to też jakieś DeFi? Kiedy wg Ciebie to jebnie? Mocno przegrzane te wszystkie coiny.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: jondoexxx » środa, 12 sierpnia 2020, 14:59

@Kutalisk widziałem wczoraj info o sale ale trzymałem się daleko. Zazwyczaj wbijam na początku albo w ogóle, wtedy najmniejsze ryzyko. Serum nie dało się kupić dobrze bo listing był na FTX i zobacz sobie jak wyglądał, wielka dzida.

Ile potrwa? Nikt tego nie wie, ale jak już jest DeFi na CEX czyli Binance itp. To już za późno wg mnie.

Myślę że gruba korekta na DeFi by się przydała bo na uniswap gas fee do 20$ dochodzi a dziś ok 12 meta mask się wieszal z uniswapem, tzn. nie widziało sald, za dużo użytkowników korzysta
Gdyby mierzyć fear and greed index dla DeFi to pewno 100%

Przykład, wczoraj wystartował Yam. Jakiś DeFi do yield farmingu z governance coinem ktory ma Rebase i dąży jak AMPL do 1$ a jest obecnie ok 100$(SICK).Po 13h 340mil $ było zablokowane w yield farmingu w niezweryfikowanym kontrakcie! Nawet twórcy tweeyowali, że to eksperyment i nie wpłacać za dużo. Rano Arthur Hayes CEO Mexa wrzucał screena na twitterze ze tam gra:)
Także odpowiedz sobie sam , jak myślisz jaki to stan?

Początkujący
Reputacja: 63
Reputacja postu: 
0

Postautor: Fridaytrader » środa, 12 sierpnia 2020, 15:02

@Kutalisk
to 1500% to wynika tylko z faktu, jaka była pierwsza zdumpowana transakcja na binance. Stąd zmiana kursu 24h przez całą dobę utrzymuje się na takim poziomie z 4 liter, bo czy to 4 czy to 6 czy 8 czy 12 godzin po listingu odnosi się wciąż do pierwszej transakcji.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: jondoexxx » środa, 12 sierpnia 2020, 16:22

@addiq LID zrobił 25% od momentu jak napisałem

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: adiqq » środa, 12 sierpnia 2020, 16:37

no i?
widzę, że masz mocną potrzebę chwalenia się (to jakie odreagowanie po wcześniejszych wtopach? ;)) ...najlepiej założ osobny wątek i tam skrupulatnie zapisuj kupiłem za tyle, sprzedałem za tyle, zysk tyle, strata tyle...wtedy będzie to super czytelne i transparentne...ja tak staram się pisać w wątku o mid-longterm.
Wtedy jak ktoś ma faktyzcnie dobre wyniki, to da się go naśladować, prawda??

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: jondoexxx » środa, 12 sierpnia 2020, 17:09

Widzę, że przemawia przez Ciebie niezły żal i jad :) napisałem tu o tym, żeby się podzielić z forumowiczami, ale widze, że lepiej siedzieć cicho Obrazek nie mam problemu z dzieleniem się wtopami, gdybyś śledził wątek o btc to byś wiedział, że w czarny czwartek 1 BTC straciłem na lewarze (ok 9tys $),możesz nawet odszukać ten post.

A mój post o 25% był odpowiedzią na Twój zarzut (chyba w up vote do kogoś) , że dzielę się info po ruchu, więc dodałem żeby pokazać iż jak widać nie. Nic nie będę już pisał, bo porównywać kut**** nie muszę, wpadne tylko za jakiś czas podzielić się czy ten 1-2 ETH w MYX dał coś zarobić.

Wygadany
Reputacja: 79
Reputacja postu: 
0

Postautor: wantwrite2014 » środa, 12 sierpnia 2020, 18:59

jondoexxx pisze: środa, 12 sierpnia 2020, 12:59 @adiqq przeoczyłeś 1 post?

Jutro o 5 rano wchodzę za 1-2 ETH w MYX (za ile, to podejmę decyzję później, zobaczymy jak się dzień skończy, w DeFi 1 dzień to jak 1 miesiąc na BTC)

Czemu? to dlatego się chwaliłem w 1ym poście i pisałem dlaczego takie inwestycje obecnie są ryzykowne, ale zarobkowe.

Najmniejsze ryzyko jest o 5 rano, bo model ma wyglądać podobnie do tego w LID. 10% bonusu dla pierwszych 0-100 ETH, w dodatku ilość otrzymanych coinów będzie maleć z każdą transakcją (tak było w przypadku LID, jeśli tu będzie tak samo, to czas ma znaczenie).

Ja kupowałem tokeny Liquidity Dividends Protocol (LID) i od Presale do dzisiaj cena wzrosła 10 razy myśle że może tu być podobnie ,ale pewności nie ma jak Ktoś chce to moe wziąśc udział z mojego reflinka , zamieściłem w dziale ICO lub na priv

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: adiqq » środa, 12 sierpnia 2020, 19:47

jondoexxx pisze: środa, 12 sierpnia 2020, 17:09Widzę, że przemawia przez Ciebie niezły żal i jad napisałem tu o tym, żeby się podzielić z forumowiczami, ale widze, że lepiej siedzieć cicho

Chyba nie wiesz co to jest jad i żal....wychodzę z założenia - że jak coś robić, to robić to porządnie. Czyli między innymi w pełni transparentnie. Informacja, że od rana cos urosło o 25% jest niewiele warta....ważna jest cena kupna i cena sprzedaży, zysk/strata itd...i później np. podsumowanie swojego grania po jakiejś większej próbie...wtedy można kogoś ocenić...
Jak ktoś dla meczu Real Madryt - Barcelona powie że na 100% wygra Real, a potem po 1 połowie przy wyniku 1:0 będzie się chwalić, jakim to on jest świetnym typerem, to naprawdę uznasz to za bardzo pomocne?
Bo dla mnie to co ty piszesz i ten przykład powyżej brzmi bardzo podobnie. Natomiast, jak ten typer będzie mieć na koncie dajmy na to 100-150 typów i yield z tego na poziomie 10%, to wtedy już zupełnie inna historia....
To że panuje tutaj przyzwolenie do bylejakości, to wcale nie znaczy, że tak to ma wyglądać...

Początkujący
Reputacja: 14
Reputacja postu: 
0

Postautor: batia » czwartek, 13 sierpnia 2020, 07:01

jondoexxx pisze: środa, 12 sierpnia 2020, 12:59 @adiqq przeoczyłeś 1 post?

Udało Ci się kupić? Ten cały pre-sale to jakiś scam 😂
Podpiołem MEW balance w ETH 0. Nic nie szło zrobić z tym. Ludzie chyba też wkur....

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1663
Reputacja postu: 
0

Postautor: maky » czwartek, 13 sierpnia 2020, 07:13

batia pisze: czwartek, 13 sierpnia 2020, 07:01Podpiołem MEW balance w ETH 0. Nic nie szło zrobić z tym. Ludzie chyba też wkur....
https://etherscan.io/address/0xC1c23695 ... F4BBC26Bdc

Trochę tokenów już poszło.
Ja chciałem wpłacić 0,01 ETH testowo ale po wpisaniu czegokolwiek po kropce strona robiła się pusta.
Nie wspominam w ogóle o opłatach sieci. Chciałem zrobić inną transakcję - 19 USD w ETH. Poczekam do jutra...
Bądź zmianą, którą prag­niesz uj­rzeć w świecie.

KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » czwartek, 13 sierpnia 2020, 07:18

@maky

słyszałem że o te fee po 20-30$ dali to na public sale i można to kupić normalnie na Uniswapie. O ile czegoś nie przekręciłem. Musze ogarnąc tego Uniswapa i czasem coś kupić.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: adiqq » czwartek, 13 sierpnia 2020, 07:35

maky pisze: czwartek, 13 sierpnia 2020, 07:13Chciałem zrobić inną transakcję - 19 USD w ETH. Poczekam do jutra...
https://etherscan.io/gastracker
rośnie jak szalone od 2 dni...dla tego samego sprzętu i podbnego diffu urobek nawet 2 razy wiekszy...dalej ciężko mi w to uwierzyć...
jako górnik się ciesze, jako aktywny użytkownik już mniej ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » czwartek, 13 sierpnia 2020, 07:53

Może SYScoin zaszaleje teraz jak na eth takie insane fee, wystarczy żeby projekty erc20 zaczęły go używać, ciekawe czemu Binance tak długo robi to przesyłanie BUSD, ludzie muszą zobaczyć że to działa na masową skale.

Dodano po 1 minucie 5 sekundach:
WRX z kolei dało kilka minut temu ogłoszenie że idzie w DeFi , w Indiach to może być ciekawe mają tam ponad miliard ludzi

Dodano po 8 minutach 43 sekundach:
Wow jaka dzida dobrze że mam sporo nawet tego WRXa, wreszcie jakiś z moich coinów wzrósł bo ostatnio wszystko rosło tylko nie moje :)
Do tego niemam ani jednego defi bo przegapiłem temat o brak środków wolnych. No ale już mam na to wygląda :oops:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1663
Reputacja postu: 
0

Postautor: maky » czwartek, 13 sierpnia 2020, 08:00

Rumcajs pisze: czwartek, 13 sierpnia 2020, 07:18można to kupić normalnie na Uniswapie
Będzie można. Cały wicek polega na tym, że w presale masz profity.

Dodano po 52 sekundach:
adiqq pisze: czwartek, 13 sierpnia 2020, 07:35jako górnik się ciesze
Złote czasy górnictwa. Zaraz będzie gorączka złota a to oznacza czkawkę za jakiś czas. ;)
Bądź zmianą, którą prag­niesz uj­rzeć w świecie.

KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody

Wróć do „Pozostałe”