Jak z XRP na Trust Wallet, wyjąć kasę w zł/$ bez prowizji/kosztów w Polsce?

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: amigancik » czwartek, 5 grudnia 2024, 00:57

Witajcie, mam problem,
w jaki sposób, bez kosztów, prowizji itp, a jeśli się nie da to z możliwie najmniejszymi wykonać operację:

"podjąć w Polsce kasę" w złotówkach (ew. dolary/euro) z XRP na Trust Wallet ?
(przy założeniu że operacja ma być przeprowadzona jednorazowo i nie ma potrzeby utrzymywania potem giełd, kart, ledgerów itd. itp.)

Prosiłbym o konkretne wskazówki bo tylko takie mogą być wartościowe dla mnie czy innych z podobnym problemem.

Pozdrawiam serdecznie, z góry dzięki za użyteczną pomoc i z góry serdeczne dzięki za komentarze nie wnoszące NIC.

Weteran
Reputacja: 437
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamu79 » czwartek, 5 grudnia 2024, 10:51

amigancik pisze: czwartek, 5 grudnia 2024, 00:57w jaki sposób, bez kosztów, prowizji itp
musisz znaleźć frajera, któremu te XPR po cenie spot (+ opłata za przelew w TW) opchniesz za PLN - innej możliwości bezprowizyjnej operacji po prostu nie ma - zanotuj w pamiętniku, który przekażesz dzieciom a tamci wnukom, bo to się za wieki wieków nie zmieni :D
amigancik pisze: czwartek, 5 grudnia 2024, 00:57możliwie najmniejszymi
Jeśli w TW prowizja nie pasuje to spróbuj giełdę Kraken
Napiwki:
TRX - THpBiGMumrAZz7KpJKBg5SyikJhDFXmoju
BTC - bc1qw402wv4zncxvsmrtkgy3reunyr70eqcdvtkpce

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: amigancik » czwartek, 5 grudnia 2024, 16:33

a jakiś sposób bez znajdowania "frajera" ?, nie chce z nikogo robić frajera ani szukać frajera, generalnie bez interesów z frajerami ?

może jakaś minimalna opłata typu - zrobić transfer na giełdę "x" albo przelać na kartę krypto "x" ?

czy wypłacić w bitomacie ?

Weteran
Reputacja: 437
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamu79 » czwartek, 5 grudnia 2024, 17:58

amigancik pisze: czwartek, 5 grudnia 2024, 16:33a jakiś sposób bez znajdowania "frajera" ?
Darmowe obiady to w MOPS-ie albo przytułkach dla bezdomnych. Instytucja pośrednicząca jest działalnością gospodarczą a nie charytatywną. Ale co Ci szkodzi do którejś napisać płomiennego maila - może w drodze wyjątku zrobi Ci swap za free. Warto próbować :mrgreen:

Bitomat jest jedną z najdroższych opcji. Giełda Kraken (pisałem wcześniej) jest jedną z najtańszych do tego typu operacji.
Napiwki:
TRX - THpBiGMumrAZz7KpJKBg5SyikJhDFXmoju
BTC - bc1qw402wv4zncxvsmrtkgy3reunyr70eqcdvtkpce

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: amigancik » piątek, 6 grudnia 2024, 01:34

Mam juz Binance i Zonda, ale ktoś życzliwy zasugerował kartę krypto typu Revoult, Nexo, Zen ?
Tylko ZEN mam i chyba nie da sie tam wrzucić XRP...
Co to bitomatów to faktycznie jak raz stałem pod takim i sprawdziłem kurs z giełdy to był wysoce niezadowalający...

Pytanie w takim razie która karta krypto w Polsce najlepiej się nada do tego celu (czyli najmniejsza prowizja wyjdzie)...

Wróć do „Pozostałe”