DOT - Nie myślałem, że uda mi się jeszcze tak tanio kupić. Projekt totalnie niedoceniony, pierwszą paczkę planuję sprzedać przy 80$. Sądzę, że to właśnie DOT z tych największych, powinien obecnie najmocniej rosnąć.
ACA i GLMR - tutaj liczyłem na potężne wzrosty jako projekty należące do DOT. Jednakże po blamażu LUNA, może być problem z adaptacją i zaufaniem do stablecoina aUSD. Sądzę, że pod koniec roku, gdy już o LUNIE będą pamiętać nieliczni, a Acala stworzy własną platformę, kurs może urosnąć znacząco może, szczególnie, że nie jest jak LUNA oparty na jakiś pokręconych algorytmach. Żałuję troszkę, że zamiast w ASTR włożyłem w LUNA - bo pięknie ASTR rośnie, a kapitału brak. Nowy nie wchodzi w grę.
ICP - Spadek o 99% od ATH miał za zadanie totalnie wyleszczyć "obdarowanych" początkowymi ICP - z informacji jakie krążą na Twitterze oraz Reddicie to się udało - zatem nie ma obecnie podstaw do dalszych spadków (jeśli BTC się ustabilizuje lub zacznie rosnąć). Projekt ICP trochę odbiega od kryptowalut i dzięki temu jest unikatowy. Warte uwagi jest to, że od stycznia tego roku spalono 6x więcej ICP niż w całym roku 2021. Ze względu na coraz większe zainteresowanie i stockowanie, coraz szybciej i więcej spalają tokenów. Cena ICP mimo wszystko ciągle spadała (jak cały rynek). Możliwe, że czeka niezły comeback pierwotnie w okolice 40$ by następnie iść w kierunku 80-100$.
RLC - Uważam, że z małych projektów ma największe szanse na sukces. Chmura obecnie to coraz częściej wybierana forma przechowywania danych, a RLC jest obecnie wspierana przez gigantów jak Google, Amazon, Microsoft, którzy już korzystają z usług iRLC.
AVA - W obliczu zniesienia restrykcji i zbliżających się wakacji, warto zainteresować się projektem. Travala.com wprowadziła token płatniczy. Świetne rozwiązanie dla tych, co chcą w pewien sposób upłynnić zarobione pieniądze i wyjechać na zasłużony odpoczynek

A Wy jakie typy macie i dlaczego?