W jakie waluty teraz inwestujecie.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 473
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Mayoris » piątek, 12 stycznia 2018, 21:24

@altar - zrób tak:
daj na deposit - ETN - tam Ci się utworzy payment id, nastepnie skopiuj to i przejdz do withdraw - tam kopiujesz payment id i przejdzie w 5-10 minut na wallet, tak zrobiłem dziś po tym jak znalazłem to na youtube.

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: emtec777 » piątek, 12 stycznia 2018, 21:26

Slash pisze:
emtec777 pisze:
Kulfon pisze:A ten ETN ma szansę zrobić 2x ?
Może, ale nie musi. Nikt nie ma kryształowej kuli. Ja ulokowałem połowę mojego kapitału w XBY, bardzo wierzę w ten projekt i moim zdaniem ETN się nawet nie umywa do tego.
Cześć . Możesz zdradzić czym sie kierowałeś przy wyborze XBY ?
Nie możliwości kopania, cholernie szybka sieć (już obecnie w testach na starym kodzie źródłowym zyskują ~7000 transakcji na sekundę - o wiele więcej niż przewidywali, nowszy kod zaimplementują jak patent dostaną - tam obiecują ponad 10k jako wartość startową), w planach mają zdecentralizowaną giełdę, smart kontrakty (na takiej szybkiej sieci - aplikacje można pisać w dowolnym języku), miejsce na dane oparte na blockchainie, komunikator wbudowany w portfel jak i apkę na telefon. Oczywiście płatności też (ale to akurat nic szczególnego). Wiele z tego już działa lub jest na ukończeniu.
Oprócz tego naprawdę dobra komunikacja ze społecznością (na ich discordzie jest bardzo miło).
Jak to się uda, to będzie prawdziwa rewolucja i w końcu coś sensownego. Ja wchodziłem przy 8 centach, dokupiłem trochę jeszcze przy 16 a wczoraj jak na moment spadło poniżej 50 centów sprzedałem całą lindę (która ładnie wystrzeliła wczoraj) za 94sato, następnie kupiłem za to całkiem sporo XBY.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Mayoris » piątek, 12 stycznia 2018, 21:33

A gdzie to przechowujesz emtec?

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: bruno » piątek, 12 stycznia 2018, 21:37

Przesłanie przez zemnie wczoraj xby z portfela na portfel trwało kilka sekund, nieźle :)

link do portfela xby https://xtrabytes.global/#wallet

Początkujący
Reputacja: 28
Reputacja postu: 
0

Postautor: altar » piątek, 12 stycznia 2018, 21:50

Mayoris pisze: daj na deposit - ETN - tam Ci się utworzy payment id, nastepnie skopiuj to i przejdz do withdraw - tam kopiujesz payment id i przejdzie w 5-10 minut na wallet, tak zrobiłem dziś po tym jak znalazłem to na youtube.
Wyskakuje mi komunikat: Insufficient funds. Bo rozumiem, że Address Book ma być pusty ?

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Slash » piątek, 12 stycznia 2018, 21:58

emtec777 pisze:
Slash pisze:
emtec777 pisze:
Może, ale nie musi. Nikt nie ma kryształowej kuli. Ja ulokowałem połowę mojego kapitału w XBY, bardzo wierzę w ten projekt i moim zdaniem ETN się nawet nie umywa do tego.
Cześć . Możesz zdradzić czym sie kierowałeś przy wyborze XBY ?
Nie możliwości kopania, cholernie szybka sieć (już obecnie w testach na starym kodzie źródłowym zyskują ~7000 transakcji na sekundę - o wiele więcej niż przewidywali, nowszy kod zaimplementują jak patent dostaną - tam obiecują ponad 10k jako wartość startową), w planach mają zdecentralizowaną giełdę, smart kontrakty (na takiej szybkiej sieci - aplikacje można pisać w dowolnym języku), miejsce na dane oparte na blockchainie, komunikator wbudowany w portfel jak i apkę na telefon. Oczywiście płatności też (ale to akurat nic szczególnego). Wiele z tego już działa lub jest na ukończeniu.
Oprócz tego naprawdę dobra komunikacja ze społecznością (na ich discordzie jest bardzo miło).
Jak to się uda, to będzie prawdziwa rewolucja i w końcu coś sensownego. Ja wchodziłem przy 8 centach, dokupiłem trochę jeszcze przy 16 a wczoraj jak na moment spadło poniżej 50 centów sprzedałem całą lindę (która ładnie wystrzeliła wczoraj) za 94sato, następnie kupiłem za to całkiem sporo XBY.
Jeżeli mogę zapytać to jak uważasz kiedy będzie najlepszy okres aby ponownie zakupić XBY ?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Mayoris » piątek, 12 stycznia 2018, 22:02

@altar
Ten adres book zostaw tak jak jest, reszta musi przejść jak masz środki, może coś tam popraw (bo tam coś 2 po przecinku albo fee może namieszało)
Masz to na youtube:

Początkujący
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0

Postautor: mikolajkulczyk » piątek, 12 stycznia 2018, 22:28

Na początku grudnia za resztki BTC (wchodziłem w alty) szukałem jakiegoś coina na bittrexie który był dla mnie noname. Tym coinem został ZCL, tak więc UWAGA kupiłem aż 3szt. :D Nie dodałem tego na blockfolio bo to było w przeliczeniu na fiaty parę dolarow więc po prostu o tym zapomniałem. Jak wiecie Zclassic (ZCL) jest teraz w cenie 170$ tak więc deal życia 8-) ale wracając do sedna sprawy, przy takim złotym strzale trochę poczytałem co za tym stoi no i okazało się że będzie hard fork. Za ZCL i BTC będziemy mogli otrzymać Bitcoin private. Co ciekawe dla tego hardforka ZCL i BTC jest liczona jako 1:1 stąd chyba taka pompa na Zclassic. Innego wyjścia nie widzę.

Patrząc na wykres wygląda to faze akumulacji przed następnym wystrzałem, do tego duży vol. Target ? 300$? Ja póki co nie sprzedaje. Może ktos coś więcej o tym słyszał albo sam posiada Zclassic ?

REX
Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: REX » piątek, 12 stycznia 2018, 22:44

Slash pisze: Jeżeli mogę zapytać to jak uważasz kiedy będzie najlepszy okres aby ponownie zakupić XBY ?
XBY w ciągu miesiąca wzrósł x 6. Czy nadal jest sens w to wchodzić? Moim zdaniem nie liczyłbym tutaj na jakieś super zyski - no chyba że longterm.

0.00000646 2017/12/12
0.00003760 2018/01/12

iii
Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: iii » piątek, 12 stycznia 2018, 23:07

REX pisze: Najnowsze info z tlegrama odnośnie eletroneum:

ELECTRONEUM UPDATE - NEW INTERVIEW. GOOD NEWS TODAY OR TOMORROW! 4 BIG EXCHANGES!

nie mogę się doczekać tych wzrostów, bo obłowiony w ETN po uszy :)
Wideo opublikowane wczoraj, więc teoretycznie news powinien pokazać się dzisiaj. Ciekawe, że ta informacja nie wpłynęła praktycznie w żaden sposób na kurs - przy dzisiejszym rynku, gdzie byle bzdura, że będzie "jakaś" informacja winduje notowania. Swoja droga jeszcze ciekawsza jest stabilność tego kursu w ostatnich dniach, waluta z obecnie ogromnym wolumenem na Cryptopii a kurs praktycznie ani drgnie... Wyglada jakby ktoś sztucznie pompował wolumen botami... nie wiem, może to ma być taki argument w negocjacjach z innymi giełdami, że niby taki ruch jest, tylko przecież to już na pierwszy rzut oka wyglada podejrzanie... Przecież ci ludzie od giełd to też nie sa idioci...
Ostatnio zmieniony sobota, 13 stycznia 2018, 00:10 przez iii, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: sensj » piątek, 12 stycznia 2018, 23:10

Ja za to wszedłem w RPX przy poziomie 0.39 i trzymam nadal. Token NEO, więc uważam, że są szanse na dalsze wzrosty. Miałem okazje wejść w XBY, ale nie wszedłem - powstrzymała mnie całkowita centalizacja, a uważam że rok 2018 będzie rokiem anonimowości. Myślę poważnie o Verge/ByteCoin(BCN)/Monero.

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
3

Postautor: kAArter » piątek, 12 stycznia 2018, 23:40

Dodano własnie informacje dt ETC
,,05 March 2018
Ethereum Classic (ETC)
Hardfork & Airdrop
[Added 12 January 2018]

The first Callisto sidechain release and a free airdrop of the new token Callisto-coins for ETC holders. 1:1 ratio''

coś kurs ruszył w górę licze że da impuls do ataku na ath ja siedzę już troche czasu ale wrzucam może ktoś akurat skorzysta

Początkujący
Reputacja: 29
Reputacja postu: 
0

Postautor: suszini » sobota, 13 stycznia 2018, 06:48

ETN obecnie z tego co widzę po opiniach różnych osób ma sporo problemów z walletem, transakcje nie przechodzą itp, sporo rzeczy wymaga dopracowania.
Dla tych, którzy liczą na kolejne 500-1000 % zysku po wejściu na nowe giełdy: Gdyby ETN wzrósł 5x, znalazł by się z kapitalizacją na 15 miejscu coimarketcap, zaraz za Monero. Moim zdaniem nikłe ma na to szanse. Wzrost 100% za to możliwy i na taki liczę :)

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Darshano » sobota, 13 stycznia 2018, 11:47

Niezła pompa na BCD Obrazek

Zwiększam pozycje w HSR i MCO, póki co ETC do przodu, a to dopiero początek.

Obrazek

Obrazek

Początkujący
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0

Postautor: Patrol90 » sobota, 13 stycznia 2018, 12:52

Panowie łapcie przeciek odnośnie Voise (VOICE) https://twitter.com/iplaycrypto i wskakiwać do pociągu

Początkujący
Reputacja: -3
Reputacja postu: 
0

Postautor: Szakali » sobota, 13 stycznia 2018, 13:04

Platnosci czyli ltc eth.potem btg,iota ,cordano,ripple:)i tak se myle co tu jeszcze dodac:)

Dodano po 6 minutach 29 sekundach:
@patrol90 skoro tak mowisz to...a co mi tam 300$ w voise.Jeszcze 200$ zostalo;)hmm i tak se mysle czy dokupic ltc.

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: wijtek » sobota, 13 stycznia 2018, 13:21

Patrol90 pisze: Panowie łapcie przeciek odnośnie Voise (VOICE) https://twitter.com/iplaycrypto i wskakiwać do pociągu
VOICE czy VOISE?! Tego pierwszego nie ma nawet na capie.

Dyskutant
Reputacja: 19
Reputacja postu: 
0

Postautor: morth » sobota, 13 stycznia 2018, 13:24

Vezt (VZT) jednak dał zarobić. pomimo problemów z dystrybucja tokenów i słaba giełda - tylko Qryptos. cena ICO 0,29 do 0,4 USD, a dało się zgolić rano za 4 USD. obecnie cena spadła do 3,15.

Już znowu odbija w górę. przy supply 150 mln może być ciekawie. wersja beta apki wyglada obiecujaco.
Ostatnio zmieniony sobota, 13 stycznia 2018, 13:25 przez morth, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0

Postautor: Patrol90 » sobota, 13 stycznia 2018, 13:25

iii
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: iii » sobota, 13 stycznia 2018, 13:51

Patrol90 pisze: Panowie łapcie przeciek odnośnie Voise (VOICE) https://twitter.com/iplaycrypto i wskakiwać do pociągu
Radziłbym podchodzić do tego na spokojnie, tam jest wylistowanych więcej tokenów których dzisiaj nie ma na Binance, więc jeżeli nawet przyjać że jest to lista oczekujacych na dodanie to niekoniecznie musi to oznaczać że pojawia się tam bardzo szybko, więc wszelkie decyzje lepiej podejmować na chłodno

Wróć do „Pozostałe”