W jakie waluty teraz inwestujecie.

Początkujący
Reputacja: 28
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: altar » niedziela, 3 grudnia 2017, 16:33

pael pisze: 0.39 -> 0.475

masz wyczucie, prawie wszedlem o-O
Ja tak samo wszedłem, ale przy 0,40. Wcześniej wypadłem z pociągu.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: mihau » niedziela, 3 grudnia 2017, 17:05

witam.
zainwestowałem w emc2 i jestem na solidnej górce ale mam problem z portfelem.
zainstalowałem excalibura, wysłałem tam testowo kilka coinów i ślad po nich zaginoł
możecie coś podpowiedzieć?
z góry dziękuje

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 305
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitcoinek » niedziela, 3 grudnia 2017, 17:10

pewnie beda starac sie wypchac gora z trojkata

oraz bronic jego dolnych podstaw co widac, oby sie udalo:)

Obrazek

Gaduła
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

Postautor: AniaS » niedziela, 3 grudnia 2017, 17:24

Jeśli ktoś ma SAN to powinien już trochę uważać... Wczoraj rekomendowałam tego alta jak był po 1,50$, dzis zrobił kolejne kilkadziesiąt % i doszedł do ceny okolo 2.80$...

Oczywiście na zawsze będę juz miała wielki sentyment do tego coina... ;)

Zauważyłam też za każdym razem,ze gdy cena SAN miała/ mogła spadać (zanim weszliśmy na kolejny level) pojawiała się "pomocna dłoń" (w postaci dużych zakupów), być może tak będzie nadal i korekta nadejdzie z jeszcze wyższego poziomu (nie wiem)...

W każdym razie trochę już mam "lęk wysokości" i przeszłam na IOTA.

IOTA na Bitfinex 1.87 $, a na Coinone 2,44 $ (to b. dobry znak) :-)) ,abstrachując już od tego ze wszystkie ceny na Coinone są w pewnym stopniu zawyżone...

:-)
Ostatnio zmieniony niedziela, 3 grudnia 2017, 17:36 przez AniaS, łącznie zmieniany 2 razy.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 29
Reputacja postu: 
0

Postautor: Marthu1990 » niedziela, 3 grudnia 2017, 17:34

Mi to jednak brakuje doświadczenia i cierpliwości do krypto... Zawsze jak w coś zainwestuje to co najwyżej wyjdę na minimalny plus. Trzymam przez 2 tygodnie a jak sprzedaje to następnego dnia kurs idzie w górę o 20-30% Wczoraj sprzedałem SiaCoin a dzisiaj ładny wystrzał do góry :|

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 39
Reputacja postu: 
0

Postautor: RafaelGrey » niedziela, 3 grudnia 2017, 17:36

AniaS pisze:Jeśli ktoś ma SAN to powinien już trochę uważać... Wczoraj rekomendowałam tego alta jak był po 1,50$, dzis zrobił kolejne kilkadziesiąt % i doszedł do ceny okolo 2.80$...

Zauważyłam też za każdym razem,ze gdy cena SAN miała/ mogła spadać (zanim weszliśmy na kolejny level) pojawiała się "pomocna dłoń" (w postaci dużych zakupów), być może tak będzie nadal i korekta nadejdzie z jeszcze wyższego poziomu (nie wiem)...

IOTA na Bitfinex 1.87 $, a na Coinone 2,44 $ ;-)) ,abstracując już od tego ze wszystkie ceny na Coinone są w pewnym stopniu zawyżone...

Masz lek wysokości i przeszłaś na IOTA z ATH?...

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: AniaS » niedziela, 3 grudnia 2017, 17:47

Przeciez szykuje się kolejne ATH na IOTA, to widać "gołym okiem", nie tylko na wykresie...
Poza tym zobacz ile się dzieje z projektem IOTA w ostatnim czasie, i ile ma się wydarzyć w samym grudniu...
Mam dosyć duże zaufanie do tego coina (odkąd pojawił się na Bitfinex), o ile w ogóle można mówić o jakimkolwiek zaufaniu do jakiejś kryptowaluty... ;)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 29
Reputacja postu: 
0

Postautor: Marthu1990 » niedziela, 3 grudnia 2017, 18:10

Na pewno będzie nowe ATH na IOTA w grudniu i to nie jeden raz ale moim zdaniem będzie lepsza okazja na wejście bo jak BTC wejdzie w korektę to IOTA również zwolni tępo i trochę obniży kurs.

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: AniaS » niedziela, 3 grudnia 2017, 18:15

Na razie dużej korekty na BTC nie będzie (bardzo wątpię), gdyby miał być spadek (porządna korekta) to by już nastąpił przy 11500$. Kurs nie był ratowany po to by zrobić "zjazd" 500$ - 1000$ wyżej, a przynajmniej tak sądzę. :) Są tez inne czynniki przemawiające za tym, ze na razie "up"...

p.s. Niewielka korekta na BTC może być nawet dziś wieczorem...
Ostatnio zmieniony niedziela, 3 grudnia 2017, 18:45 przez AniaS, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 32
Reputacja postu: 
0

Postautor: KR2615 » niedziela, 3 grudnia 2017, 18:32

@Bitcoinek, jakie są Twoje rekomendacje wobec NXT. Wierzysz w dalsze wzrosty?

Początkujący
Reputacja: 8
Reputacja postu: 
0

Postautor: Tamburyno » niedziela, 3 grudnia 2017, 18:34

Jest może jakaś strona, gdzie podane są nadchodzące forki Altów? NXT fork, EMC2 podobno tez fork? Co się z kursami dzieje każdy widzi.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitcoinek » niedziela, 3 grudnia 2017, 18:38

informatyk pisze: @Bitcoinek, jakie są Twoje rekomendacje wobec NXT. Wierzysz w dalsze wzrosty?
ja obserwuje na bierzaco, narazie pomocna DLON jest i pomaga rysowac wykres.

Pomocna dlon to najprawdopodobniej developerzy NXT ktorzy pozyskali ich duzo w ICO i chca sprzedac. Narazie sprzedali malo, teoretycznie do 1.00 moglo by rosnac i nawet wiecej

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: thendzor » niedziela, 3 grudnia 2017, 19:11

Adex (adx), siedze od dluzszego czasu ale chce wyskoczyc z tego wagonika, jednak cos tam dzialaja z yahoo. Co myslicie o tym projekcie?

Początkujący
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0

Postautor: likidis » niedziela, 3 grudnia 2017, 19:15

Bitcoinek pisze:
informatyk pisze: @Bitcoinek, jakie są Twoje rekomendacje wobec NXT. Wierzysz w dalsze wzrosty?
ja obserwuje na bierzaco, narazie pomocna DLON jest i pomaga rysowac wykres.

Pomocna dlon to najprawdopodobniej developerzy NXT ktorzy pozyskali ich duzo w ICO i chca sprzedac. Narazie sprzedali malo, teoretycznie do 1.00 moglo by rosnac i nawet wiecej
Wczoraj obserwowałem jak pięknie się bawią kursem. W pewnym momencie go zamrozili żeby ludzie sie trochę wkupili/wyprzedali a potem sprzedali sami sobie żeby podbić wolumen.

Obrazek Obrazek Obrazek

Weteran
Reputacja: 852
Reputacja postu: 
0

Postautor: pabloj » niedziela, 3 grudnia 2017, 19:52

AniaS pisze: Jeśli ktoś ma SAN to powinien już trochę uważać... Wczoraj rekomendowałam tego alta jak był po 1,50$, dzis zrobił kolejne kilkadziesiąt % i doszedł do ceny okolo 2.80$...

IOTA na Bitfinex 1.87 $, a na Coinone 2,44 $ (to b. dobry znak) :-)) ,abstrachując już od tego ze wszystkie ceny na Coinone są w pewnym stopniu zawyżone...

Czy koleżanka nie pisała przypadkiem wczoraj, że nie sprzeda SAN poniżej $5? ;)

Ja profilaktycznie chronię zyski i sprzedałem dziś mniejszą część swoich Santimentów po $2.4 (naliczając 10 krotny zwrot inwestycji), pozbędę się reszty przy kolejnym wystrzale, chyba, że zacznie się mega korekta to przeczekam lub sprzedam zanim spadnie poniżej $2.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitcoinek » niedziela, 3 grudnia 2017, 20:09

@likidis

bawia sie, ostatni gasi swiatlo, a ze 25 tego jest IGNIS to maja jeszcze czas na zabawe, zwalke pewnie zrobia przed 25tym. Narazie rysuja kolejny schodek, juz jest plasko, pewnie niedlugo wystrzal, sami ze soba handluja zeby zwiekszyc volumen.

ale mi to nie przeszkadza, bo kazda kryptowaluta jest tak chamsko prowadzona

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 2159
Reputacja postu: 
3

Postautor: stokarz » niedziela, 3 grudnia 2017, 20:30

Cześć, odkryłem całkiem interesującą rzecz. Może kilka osób pamięta jak napisałem tu o Aeron (ARN), który dał na sobie zarobić 100%. Otóż obserwuje wykres od kilku dni. Po pierwsze kilka faktów:
- około 5 milionów kapitalizacji (samo to daje sygnał, że warto spojrzeć na projekt)
- dostępny na Binance
- 12 milionów tokenów w obiegu, 20 łącznie (8milionów jest zablokowanych na kilka lat przez twórców), a 80 milionów tokenów ostatnio zostało spalonych
- Od tygodnia, pomimo tak znikomej kapitalizacji, ma po 2.5 miliona $ obrotu dziennego
Nie będę wnikał w to jaki jest to projekt, czego dotyczy itd. to może sprawdzić każdy. Jednak mnie interesuje cena. Obecnie chodzi po ok. 0.38$. 5 milionowy market cap, cena w ico 0.5$, po kilka milionów dolarów dziennie w obrocie, cena, ani drgnie, a na dodatek dwa razy ktoś wrzucił po 25 milionów dziennego wolumenu skupując co się dało. Chore, jak na taką małą walutę.

W dodatku przejrzałem eksplorer bloków. Otóż jak się okazuje, pojawił nam się ostatnio nowy adres na który od doby spłynęło już 25% całej ilości dostępnych tokenów. Co więcej, pogrzebałem głębiej i okazuje się, że reszta największych portfeli również robi stopniowo transakcje na ten największy. Z moich obliczeń wynika, że około 50-65% wszystkich tokenów w obiegu jest obecnie pod kontrolą jednej osoby/grupy. Przypominam, że ARN jest już od dwóch tygodni na Binance, ma mały market cap oraz gigantyczny wolumen, plus ktoś kontroluje większość podaży.

Widziałem już kilka takich pomp na Binance. Tak samo było na WaltonChain, czy Nulls. Garstka kontrolująca podaż tokenu, pompa x10 albo i więcej, po czym zbijanie ceny i ponowne odkupienie jeśli projekt jest dobry. Wyciągnijcie więc wnioski. Oczywiście mogę się całkowicie mylić i niczego takiego nie będzie. Jednak ten wolumen i kontrola nad podażą, cena poniżej ICO, malutki marketcap jak na taką giełdę, każą wręcz mi myśleć, że mam racje. Czas pokaże, jednak uważam, że warto na to spojrzeć.

Ps. Twórcy na telegramie powiedzieli, że rozmawiają z kolejnymi giełdami, plus niedługo publikują w końcu swoją usługę i kończą pracę nad portalem. Aha i orderbook oraz cena jest mocno manipulowana przez boty. Jeśli ktoś wejdzie, to sugeruje, po tym jak waluta pójdzie x5-x10, od razu sprzedać bez żadnych sentymentów.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitcoinek » niedziela, 3 grudnia 2017, 21:05

No to kolejny schodek do gory z NXT:) to przechodzi ludzkie pojecie,
Na chwile obecna zysk 700%

Kurs jest pchany przez developerow NXT ktorzy zrobia zrzutke jak osiagna CEL, pytanie kiedy. Puki co jeszcze pchaja, trzeba obserwowac ordery i analizowac.

Początkujący
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rozum » niedziela, 3 grudnia 2017, 21:26

@bitcoinek Jest bardzo dobry pretekst do solidnego spompowania kursu. Też obserwuje i zastanawiam się dokąd dojadą. Może w okolice dawnego ATH?

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
1

Postautor: qba872 » niedziela, 3 grudnia 2017, 21:48

Bitcoinek pisze: No to kolejny schodek do gory z NXT:) to przechodzi ludzkie pojecie,
Na chwile obecna zysk 700%

Kurs jest pchany przez developerow NXT ktorzy zrobia zrzutke jak osiagna CEL, pytanie kiedy. Puki co jeszcze pchaja, trzeba obserwowac ordery i analizowac.
@Bitcoinek można na Ciebie liczyć, że dasz znać kiedy uznasz, że trzeba sprzedawac?
Udało mi się kupić NXT w dobrej cenie 3 tyg temu tylko czytając to forum ale postanowilem się w końcu zarejestrować i mam nadzieję, że wniosę jakiś wkład w społeczność.

Wróć do „Pozostałe”