XMR - kopanie CPU

Początkujący
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

XMR - kopanie CPU

Postautor: busyboy » poniedziałek, 6 lutego 2017, 10:06

Witam,

Od niedawna zainteresowałem się tematem kopania - w chwili obecnej kopie na 4 kompach (prąd za free) na minergate.com - wynik ok 520 H/s. Moje pytanie brzmi czy ne byłoby bardziej opłacalne kopanie solo ?

Przepraszam za pytanie - dla niektórych za pewne wyda się śmieszne, dziwne... - jestem nowy w tym temacie więc proszę o wyrozumiałość.

Pozrawiam

Początkujący
Reputacja: 20
Reputacja postu: 
0

XMR - kopanie CPU

Postautor: Sałata » poniedziałek, 6 lutego 2017, 14:58

Trudność w XMR jest już za duża aby kopać solo, zwłaszcza na CPU i przy tak niskim H/s. Jedyne co możesz zrobić to próbować zabawy z innymi minerami oprócz tego z Minergate, bo np. ja mam lepsze wyniki na Claymore https://bitcointalk.org/index.php?topic=647251.0. Claymore osiąga taki sam hashrate lub nawet wyższy na 2 rdzeniach niż klient Minergate na 4. Spokojnie można sobie pracować a xmr się kopie w tle (oczywiście mowa o procesorach klasy i7 czy Xeon).

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: -33
Reputacja postu: 
-2

XMR - kopanie CPU

Postautor: nnx3 » piątek, 28 kwietnia 2017, 20:04

na Xeonach raczej sie nie oplaca mi wychodzi ostatnio w kalkulacji jakies 1dolar na 1rdzen 2GH xeona,

nie wieta ? :mrgreen: moze czy da rade podrasowac cuda nvidia TESLA P100 jakies sterowniki bo przy tej cenie prawie nic kopac sie nie oplaca...
:o

Wróć do „Pozostałe”