EXCL Exclusive Coin - przedsprzedaż - WERSJA POLSKA

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: EXCL Exclusive Coin - przedsprzedaż - WERSJA POLSKA

Postautor: prezes » czwartek, 11 września 2014, 16:29

Ok, to uproszczenie powoduje ,że wydłuży nam się łamanie klucza prywatnego o kolejne 3 sekundy łamania klucza publicznego, przy założeniu technologi za 20 lat :)

Chodziło mi głównie o błędne założenie palenia monet jako efektu nieodwracalnego, który w rzeczywistości jest odwracalny ale powiedzmy nie na obecnym znanym nam etapie technologii.
Można to zrobić w sposób który podałem wyżej, który nie będzie budził kontrowersji.
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Weteran
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

Postautor: grzem » czwartek, 11 września 2014, 16:38

Nie, według dzisiejszej wiedzy nie da się "kwantowcem" zdobywać klucza publicznego z jego skrótu, bo to trochę tak jakbyś na podstawie CRC pliku wywodził jego zawartość.
Zapraszam na https://cryptox.pl

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » czwartek, 11 września 2014, 16:43

Ja bym nie chciał niczego łamać tylko zamiast palić monety rozdać resztę monet tym którzy kupili w przedsprzedaży ale to nie moja moneta, autor zrobi jak uważa.
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0

Postautor: majkel_94 » czwartek, 11 września 2014, 16:58

Bo normalnie powinno wyglądać to tak, że masz X monet na ICO, ludzie wpłacają BTC i zależnie od wkładu dostają odpowiednią ilość monet.
Niektórzy robią progi, że 60% pierwsza tura, 40% druga, czy w ten deseń.

Problem jedynie wtedy jest taki, że taki dev team może swoje środki zamrozić na ICO podnosząc cenę dla inwestorów. Nie zrzucą oni wtedy na starcie bo kopanie będzie bardziej opłacalne, ryzykuje jednak ładnym hejtem od inwestorów.

Najlepsza opcja to właśnie stała cena (albo 500 sato I tura, 700 druga), reszte monet przepalić. Tylko cena musi być na normalnym poziomie ;)

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Postautor: rav3n_pl » piątek, 12 września 2014, 00:52

@prezes, poczytaj, proszę, wątek w którym już było liczone ile miliardów lat potrzeba na znalezienie privkeya mając pubkey. Jako że adres jest skrótem pubkeya (funkcja STRATNA) nie ma możliwości wyliczenia priva z adresu. Można zgadywać do końca świata.
Jeżeli więc zostanie stworzony poprawny ADRES (nie wyliczony z puba) to monety na niego wysłane są nie do odzyskania.
Od pal sobie vanitygen i dodawaj po jednym znaku, to Ci da do myślenia ile obliczeń trzeba by wykonać żeby trafić cały adres a nie tylko pierwsze 10 znaków.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Orator
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: kingscrown » piątek, 12 września 2014, 05:44

W szoku, że taka awantura, że ktoś coś zrobił i każdy się z każdym bije.

Jakbym wiedział, że macie takie charaktery to bym tu nic nie tłumaczył. Jak ja pomagam innym tak liczyłem, że inni tu mają takie samo nastawienie.

O gośc z PL forum coś robi, pomóżmy bo wygląda fajnie"
A tu co? "Zarobi za dużo, tak nie można!"

Jak z PL wyszła moneta METH to od razu chłopakom pomogłem po weryfikacji, że wiedzą co robią - a wy dalej jazda by dokopać innym. Nie lepiej wspomóc jakiś proejkt, zarobić z nimi i ew zrobić swój?
Ja prawie każdmu z PL kto coś zakładał pomagałem, bo mam dużo followerów i mnie to nic nie kosztuje.

Głosowanie odnośnie ceny na BTCALK - https://bitcointalk.org/index.php?topic ... msg8785378
I bynajmniej nie dzięki pojazdom tutaj ale sporo osób mi o tym pisało z innych krajów więc dam szansę ludziom się wypowiedzieć.

Ale jest inna ciekawstoka - wyszło, że wielu nawet "elitarnych" userów nic nie rozumie z algorytmu BTC, a inna części opowiadając o inwestycjach ma jakieś śmieszne frakcje zarobków i na dłuższą metę nie wie o czym mówi.
Scena PL jest mała? Bynajmniej, jest sporo ludzi z PL mega zaangażowanych i mających na prawdę dużą moc tylko... tutaj się nie wpisują.

Czemu? Widać, że króluje po prostu czysta zawiść, zero rozumienia technologii i żenada.

Każdy mierzy swoją miarą wieć ja Was mierzyłem jako wspomagających innych - a tu niestety okazało się, że prawie same psy ogrodnika.

Żal. I nie mówie o moim coinie tylko ogółem. Takie samolubne postrzeganie świata nigdzie nie prowadzi, BTC Was nic nie nauczył.

Weteran
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

Postautor: grzem » piątek, 12 września 2014, 08:06

Dla mnie, projekt wygląda na bezczelną próbę wyłudzenia, a jeśli intencje są szczere, to conajmniej brakuje pomysłu, brakuje też już miejsca na kolejnego shitcoina (nawet jeśli by był exclusive).
Zapraszam na https://cryptox.pl

Gaduła
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: mirekkk » piątek, 12 września 2014, 14:16

Pierwszy przykład z brzegu: SYScoin obiecywał wiele, miał jakieś tam dowody a co wyszło...
Moim zdaniem IPO/ICO nadaje się tylko wtedy, jak dev ma innowacyjne pomysły, a nie jest w stanie ich zrealizować bez funduszy i potrzebuje crowdfundingu, wtedy to ma sens.
A ja tu nie widzę ani anonimusa, ani fajerwerków, giełdy w wallecie czy czego oni tam jeszcze nie wymyślili. Nie widzę potwierdzenia jak idą prace, co po wejściu na giełdę...
49% to jest bardzo dużo, moneta zaleje rynek, o cenie się nie wypowiadam

Weteran
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0001 BTC

Postautor: konkor » piątek, 12 września 2014, 17:18

Panowie, co Wy tak naskoczyliście na niego? Jakieś odkrycie, że alty służą głównie temu żeby twórca zarobił? Ten alt się nie opłaca, więc po prostu nie kupuję - ale po co ta burza? Przecież altcoiny służą praktycznie tylko do dzikiej spekulacji i dymania na kasę innych, a Wy tu wpadacie jak zakonnice do burdelu moralizować :lol:

A co do "przyszłości" altów, to moim zdaniem - jak poza BTC będzie coś światu potrzebne, to zostanie stworzone i skrojone na miarę. Wiara w to, że któryś shitcoin cokolwiek w przyszłości zwojuje jest maksymalną naiwnością. Tym bardziej trzeba myśleć "tu i teraz" i wyciskać z tego ile się tylko da ;)

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bajtcoin » piątek, 12 września 2014, 21:13

Nooo właśnie, nie bądźmy samolubnymi, zawistnymi psami. Oddajmy mu swoją kasę on jej potrzebuje bardziej niż wy. ;) a tak na poważnie @kingscrown czy Nakamoto robił przedsprzedaż jak tworzył btc? Każde gówno-coin może się nazywać nawet hiper-mega-ultra-power-.... no nie kupię i już, sorka. Btc to jeszcze wielka niewiadoma a ty go tylko niepotrzebnie rozcieńczasz, taka kryptohomeopatia dla znudzonych kryptoholików czekających na następną banieczkę. Dojdzie do tego że każdy na świecie będzie miał swojego coina :) np. @econokomik ma już swojego haircoina :D

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: kingscrown » sobota, 20 września 2014, 06:33

Cena się zmieniła na 500 sato po głosowaniu i zostało 5 dni ICO.

A kwestia czy alty są do spekulacji? Napewno w dużej mierze, ale ten ma backup "żywych dóbr" i jak nawet padnie na 1 satoshi a będzie szedł za EXCL miner warty 10BTC to i tak skrypt cenę dostosuje, a rynek będzie musiał skoczyć, bo inaczej monet nie starczy na kupno.
Z mojego (naszego) pktu widzenia cena jest bez różnicy bo i tak rynek ją dostosuje do sprzedawanych rzeczy i ich ceny względem kursu BTC.

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Postautor: rav3n_pl » sobota, 20 września 2014, 11:53

Za 500 to może być "kto pierwszy ten lepszy" :-)
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: kingscrown » środa, 22 października 2014, 04:24

A tak wygląda str główna na Bittrex pod volume

Obrazek

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: drogowaWiewiorka » środa, 22 października 2014, 21:06

majkel_94 pisze:Tak, da się kwantowym przyszłości (czy obecnie adres na dzien? :D) z klucza publicznego uzyskać prywatny.
Nie jest udowodnione, że problemy NP trudne rozwiązuje się na komputerze kwantowym w czasie wielomianowym.

pm7
Weteran
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0

Postautor: pm7 » środa, 22 października 2014, 23:50

Ale mamy algorytmy do wydajnego łamania szyfrowania asymetrycznego.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: drogowaWiewiorka » czwartek, 23 października 2014, 19:30

ASYMETRYCZNEGO!

A adres jest hashem klucza publicznego. Dopóki nie wydasz nic z danego adresu, to nie masz możliwości poznania public keya, a więc, dane na Twoim adresie jest bezpieczne.

Wystarczy, że nie będziesz ponownie używał adresów, które kiedyś wydawały coiny. Reszta ma trafiać na nowy adres. I jesteś bezpieczny.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: drogowaWiewiorka » czwartek, 23 października 2014, 19:37

drogowaWiewiorka pisze:ASYMETRYCZNEGO!

A adres jest hashem klucza publicznego. Dopóki nie wydasz nic z danego adresu, to nie masz możliwości poznania public keya, a więc, dane na Twoim adresie sa bezpieczne.

Wystarczy, że nie będziesz ponownie używał adresów, które kiedyś wydawały coiny. Reszta ma trafiać na nowy adres. I jesteś bezpieczny.

pm7
Weteran
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0

Postautor: pm7 » czwartek, 23 października 2014, 21:21

majkel pisał o łamaniu klucza publicznego, nie adresu.
Ponadto, Twój sposób nie jest niezawodny - przy odpowiednich możliwościach, w momencie wysłania transakcji zostanie złamany opublikowany klucz publiczny, złamany i atakujący roześle inną transakcję, w której wysyła BTC do siebie.
Ale ponoć jeszcze długo nie będziemy musieli się tym przejmować.

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: kingscrown » piątek, 24 października 2014, 03:47

A tu mamy 3ci dzień z rzedu w topie volumu na bittrex :)

Obrazek

Wróć do „Pozostałe”