ALT'y - dobry moment na wejście?

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

ALT'y - dobry moment na wejście?

Postautor: ekonokomik » poniedziałek, 31 marca 2014, 09:32

Nie specjalizuję się w altach, ale widzę, że cena mocno spadła. Chodzi mi o te znane, stojące o poziom niżej niż LTC, a nie o powstające masowo groszówki. Np XPM wygląda zachęcająco, cena zbliża się do 0.001.

Jak oceniacie, czy juz warto wejść chcąc osiągnąć zysk w perspektywie tygodni, czy też alty dalej będą tracić do BTC?

Pisząc "zysk" mam na myśli 100 czy 200% a nie 20%, bo tylko taki jest wart ryzyka wejścia w alty.

Wygadany
Reputacja: 53
Reputacja postu: 
0

Re: ALT'y - dobry moment na wejście?

Postautor: bartek6949 » poniedziałek, 31 marca 2014, 14:35

Z tego co ostatnio patrze to ciężko jest trafić co tak naprawdę urośnie, jakieś grupy od czasu do czasu pompują coiny albo nawet pojedyncze osoby, ale nie wiem czy wychodzą na tym na plus, gdyby tak było to pewnie byśmy mieli co chwile jakieś pompy. Na pewno znajdą się coiny które urosną w ciągu dnia, ewentualnie kilku 100-150% ale mało osób kupuje i raczej nie dużymi kwotami można by się bawić. Teraz raczej większość coinów spada ewentualnie minimalnie się waha i raz kiedyś któryś podskoczy o 100%, ale trwa to przeważnie chwile. Jest za dużo coinów i kapitał jest zbyt rozrzucony teraz po różnych coinach i giełdach. Najbardziej interesował bym się maxem albo vert bo one nie są na scrypt, mają jakieś nazwy i dosyć sporą społeczność. Ale raczej na szybkie kokosy bym nie liczył. Najlepszy okres dla altów jest kiedy na bitcoinie jest nuda i nie można surfować, teraz dużo osób sie wycofało z altcoinów i ga na btc.

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0

Postautor: alex69 » poniedziałek, 31 marca 2014, 14:44

ja jestem cały czas za kiszeniem altów
jako były górnik nie wyprzedaje ani coin'a do kolejnej bańki

moim głównym altem pozostanie nmc
a systematycznie dokupuje to co mi ze fusów wyjdzie - quark, grumpy, usde, leaft ...

Wygadany
Reputacja: 53
Reputacja postu: 
0

Postautor: bartek6949 » poniedziałek, 31 marca 2014, 14:56

jak dla mnie to leaf i grumy jest już raczej martwe, choć na nich najłatwiej chyba osiągnąć wzrost ponad 200%, ale uważam że raczej ludzie aż tyle by tego nie wykupili.

Gaduła
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: anubis » poniedziałek, 31 marca 2014, 16:34

Nie długo Grumpy wchodzą na mintpal.

Dyskutant
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: bielski » poniedziałek, 31 marca 2014, 16:37

hehe, pewnie w przeliczeniu na LTC wejdzie. tyle jest wart ten coin ....

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 41
Reputacja postu: 
0

Postautor: Multi » poniedziałek, 31 marca 2014, 16:55

Leaf bym tak bardzo nie porzucał, co mnie dziwi jest duże wsparcie na cryptsy prawie 30 BTC, obserwowałem go od dłuższego czasu i liczyłem na zakup 1 sat, ale widziałem jak tylko na 1 sat wzrastała liczba btc, najpierw od 10 aż do 30, a co ciekawe wzrosła cena do 2 sat. Ktoś albo grupa nie nie chce dopuścić by cena była w LTC

Wróć do „Pozostałe”