RIPPLE - 2,4mld $

Rozmowny
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

RIPPLE - 2,4mld $

Postautor: Vladimir » czwartek, 26 grudnia 2013, 16:47

nagle wskoczylo jako drugie na coinmarketcap z kapitalem prawie 2,4mld $.

Co sie dzieje z tym rynkiem i o co chodzi?

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Re: RIPPLE - 2,4mld $

Postautor: Steve » czwartek, 26 grudnia 2013, 17:31

Cytując z bitcointalk " It is fact; Ripple is controlled by the founders of Ripple, and XRP are distributed completely at their discretion. The two aren't very comparable; Ripple would be like fiat, if Ripple were a government. It's mostly just used as an anti-spam mechanism; Ripple would do nothing but cater to USD etc if BTC wasn't around."

Poza tym jest ciekawie opisane tu http://en.wikipedia.org/wiki/Ripple_%28 ... rotocol%29

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja: 41
Reputacja postu: 
0

Postautor: space_invader » czwartek, 26 grudnia 2013, 23:09

Polecam strone: http://ripplescam.org/

"scam: /skam/ noun 1. a dishonest scheme; a fraud.

OpenCoin Inc dishonestly markets and presents Ripple as something that it isn’t. OpenCoin Inc advertised Ripple as “open source” when there was no source released (and there still isn’t!). OpenCoin Inc advertises Ripple as open – that no one owns it, despite the ironic fact that they own the trademark for Ripple.

OpenCoin Inc premined all of the XRPs (Ripples) in existence, and their business model is tricking people into using the Ripple network (you must buy XRPs to use any part of Ripple), playing Federal Reserve, and making money off XRP speculation. That’s directly OpenCoin Inc’s business model."

"With decentralized networks, every user has control over the network. In Bitcoin, by running a Bitcoin node you’re verifying and passing transactions around. That doesn’t apply to distributed networks like Ripple – the few “validators” are in total control over the network and creates “consensus” (of 5 servers, run by OpenCoin Inc and OpenCoin Inc partners)."

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Postautor: rav3n_pl » czwartek, 26 grudnia 2013, 23:45

Ripple to 100|% premined jak NXT. Ktoś ma całość kasy i sprzedaję ją jako IOU.
Z kryptami nie ma nic wspólnego, ani nie podąża za manifestem.
Dostałem trochę w giveaway na bitcointalk i puściłem jak tylko się dało. Jakieś resztki mam, aż sprawdzę po ile chodzi :P

30`000 za 1 BTC... sprzedawałem 4.5k za 1 btc ;]
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 652
Reputacja postu: 
0

Postautor: l3sny » piątek, 27 grudnia 2013, 00:07

nie wiem jak banki centralne mogą pozwolić na szerzenie tego scamu
“U.S. Empire will either lose Ukraine to Russia, or fail to win Taiwan from China — or both”

Всем похуй

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » piątek, 27 grudnia 2013, 00:47

Zgadza się, dokładnie tak jak opisał rav3n_pl.
Ripple, mimo, że to open source, jest w rękach twórców (100% premined), całe te 2mld $, nie licząc resztek, które rozdali ludziom. Oni żyją z tego, żerując na hojności i głupocie "inwestorów".

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: -3
Reputacja postu: 
0

Postautor: minerfuture » niedziela, 29 grudnia 2013, 01:47

l3sny pisze:nie wiem jak banki centralne mogą pozwolić na szerzenie tego scamu
LOL aki przewrotny tekst...a ja właśnie podejrzewam banki centralne lub jakiegoś ich "chłopca na posyłki" w postaci dużego banku inwestycyjnego z NY o wypuszczanie takich "kwiatków" żeby rozmyć ideę BTC. Pierniczą o wyższych warstwach sieci BTC lub kryptowaluty 2 generacji a to 100% premined (stfu!). Trzeba to tępić i informować/uświadamiać gdzie się da żeby ludziska olewały te DYWERSYJNE wynalazki. IMHO to odpowiedź "systemu" na ideę decentralizacji jaką prezentuje np. BTC lub LTC - projekciki dywersyjne, mające siać szkodę i dezinformację.

A może też za daleko posuwam się i to są po prostu zwykłe 100% premined pomysły żeby wydoić kasę. Tak czy siak - te ponad 2 mld $ śmierdzą mi kapitałem "systemu" bo czy naprawdę znalazłoby się aż tylu którzy weszliby w takie coś? Hehm nie wiem.

WARTO byłoby poruszyć tu w odrębnym poście temat tych wynalazków i żeby wzięli udział w nim starzy wyjadacze tego forum. To ważne przecież. Czy to co wyżej napisałem to po prostu efekt mojej niewiedzy i faktycznie jest to ewolucja BTC czy zwykły SCAM. Te zalety które się wymienia np. w przypadku Ripple lub NextCoin lub MasterCoin (wszystkie 100% premined) w stosunku do BTC to faktycznie zalety czy kiepskie marchewki? A może nie nadążamy za myślą techniczną? Co z tymi zaletami NXT...czy byłoby możliwe wdrożenie przymiotów tych 3 wynalazków (Ripple, NXT, Mastercoin) w zdecentralizowanej kryptowalucie? Jeśli tak to natychmiast trzeba byłoby to wdrożyć jeśli nie - to czy właśnie fakt 100% premined jest wymagalny do tego czym się one charakteryzują? Dużo pytań na które warto odpowiedzieć i przedyskutować.
"Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości." - Ludwig Von Mises

Wróć do „Pozostałe”