Nie mogę kopać ltc na 7870 xt

Rozmowny
Posty: 83
Rejestracja: 12 kwietnia 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Nie mogę kopać ltc na 7870 xt

Postautor: levistobi1 » środa, 5 czerwca 2013, 20:52

Witam. Nie mogę zacząć kopania ltc na 7870 xt. tylko jedna konfiguracja działa ale same hw
cgminer --scrypt -o api.polmine.pl:9002 -u levi -p pass --intensity 13 --worksize 256 --gpu-engine 1170 --gpu-memclock 1500 --auto-fan
Zmniejszam I ,zmniejszam też gpu i mem i nadal hw errory.
Inne ustawienia z forum nie działają tzn. cg miner nie widzi karty albo cg miner pojawi sie na chwile i znika.

Dyskutant
Posty: 184
Rejestracja: 8 marca 2013
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Nie mogę kopać ltc na 7870 xt

Postautor: 11111111 » środa, 5 czerwca 2013, 21:06

Jest taki ważny parametr:

thread-concurrency

Zobacz też w google:
ltc mining hardware comparison

Rozmowny
Posty: 83
Rejestracja: 12 kwietnia 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Nie mogę kopać ltc na 7870 xt

Postautor: levistobi1 » środa, 5 czerwca 2013, 22:09

Właśnie jak dołorze thread-concurrency
cgminer --scrypt -o http://api.polmine.pl:9002 -u u -p p --shaders 1280 --intensity 18 --worksize 256 --g 1 --lookup-gap 2 --thread-concurrency 14208 --auto-fan --auto-gpu

--thread-concurrency 8192 --intensity 12 --worksize 256 --lookup-gap 2 -g 2 --auto-fan --auto-gpu
też nie odpala
Ewentualnie odpali ale nie widzi karty , w cgminer w miejscu gdzie jest gpu 0 mam off , ale temperature i obroty wentylatora pokazuje.

Weteran
Posty: 1053
Rejestracja: 5 maja 2013
Reputacja: 1002
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Nie mogę kopać ltc na 7870 xt

Postautor: miluu » środa, 5 czerwca 2013, 22:12

a jak odpalasz bez żadnych parametrów dodatkowych parametrów oprócz intensity to działa?

Rozmowny
Posty: 83
Rejestracja: 12 kwietnia 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Nie mogę kopać ltc na 7870 xt

Postautor: levistobi1 » środa, 5 czerwca 2013, 22:30

--scrypt -o api.polmine.pl:9002 -u lu -p pass --intensity 11 --worksize 256 --gpu-engine 1170 --gpu-memclock 1200 --auto-fan : tu już nie ma hwerrorów 112kh/s

a to błąd jak użyje wartości thread-concurrency:

[2013-04-05 22:26:29] Started cgminer 3.2.0
p://api.polmine.pl:9002
[2013-04-05 22:26:30] Pool 0 difficulty changed to 413.279323
[2013-04-05 22:26:31] Network diff set to 39.6M
[2013-04-05 22:26:31] Stratum from pool 0 detected new block
[2013-04-05 22:26:31] Stratum from pool 0 requested work restart
[2013-04-05 22:26:32] Maximum buffer memory device 0 supports says 536870912
[2013-04-05 22:26:32] Your scrypt settings come to 1137704960
[2013-04-05 22:26:32] Error -61: clCreateBuffer (padbuffer8), decrease TC or in
crease LG
[2013-04-05 22:26:32] Failed to init GPU thread 0, disabling device 0
[2013-04-05 22:26:32] Restarting the GPU from the menu will not fix this.
[2013-04-05 22:26:32] Try restarting cgminer.
Press enter to continue:

gpu0 : 27.0C 1114RPM | OFF

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13243
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1977
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Re: Nie mogę kopać ltc na 7870 xt

Postautor: rav3n_pl » środa, 5 czerwca 2013, 22:53

Kod: Zaznacz cały

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer -......
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1
Rafał prostuje Bitcoina

Rozmowny
Posty: 83
Rejestracja: 12 kwietnia 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Nie mogę kopać ltc na 7870 xt

Postautor: levistobi1 » środa, 5 czerwca 2013, 22:55

rav3n_pl pisze:

Kod: Zaznacz cały

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer -......
wybacz kolego, jestem troche zielony. Co mam z tym zrobić??

Wygadany
Posty: 501
Rejestracja: 14 marca 2012
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Nie mogę kopać ltc na 7870 xt

Postautor: Archos » środa, 5 czerwca 2013, 23:00

Winda 7 tak?
Start
w tej małej wyszukiwarce na dole wpisujesz "cmd" (bez cudzysłów) dajesz enter i wpisujesz po prostu te dwie komendy w konsoli:
najpierw to: setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
powinno zaakceptować
i teraz to:
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

i spróbuj jeszcze się pobawić wartością: -g 1 lub -g 2 lub -g 3 lub -g 4 lub -g 5
1Nc8dMLfbA1fQZ9Q9Rxvp7tpD29EDruW3a

Rozmowny
Posty: 83
Rejestracja: 12 kwietnia 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Nie mogę kopać ltc na 7870 xt

Postautor: levistobi1 » środa, 5 czerwca 2013, 23:32

Archos pisze:
i spróbuj jeszcze się pobawić wartością: -g 1 lub -g 2 lub -g 3 lub -g 4 lub -g 5

Z tym --g nie działa thread-concurrency też nie odpala
Tylko tak ruszyło --intensity 10 --worksize 256 --lookup-gap 2 --gpu-engine 1170 --gpu-memclock 1250 --auto-fan 72kh/s

Dyskutant
Awatar użytkownika
Posty: 211
Rejestracja: 22 kwietnia 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Nie mogę kopać ltc na 7870 xt

Postautor: Radzio1234 » środa, 5 czerwca 2013, 23:51

Zastosowałem się do zaleceń jak w temacie, bo miałem identyczny problem i mimo odblokowania GPU_MAX_ALLOC_PERCENT oraz następnych porad, wciąż jest jakiś błąd

http://img819.imageshack.us/img819/9467/ltcq.jpg

Dyskutant
Posty: 184
Rejestracja: 8 marca 2013
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Nie mogę kopać ltc na 7870 xt

Postautor: 11111111 » środa, 5 czerwca 2013, 23:53

No nieciekawy przypadek...
Ja bym próbował z cgminerem 3.1.0 jeszcze i ewentualnie odinstalowanie sterowników narzędziem od amd a następnie zainstalowanie 13.1 (jeśli teraz masz inne).

Dyskutant
Awatar użytkownika
Posty: 211
Rejestracja: 22 kwietnia 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Nie mogę kopać ltc na 7870 xt

Postautor: Radzio1234 » czwartek, 6 czerwca 2013, 00:08

Sterowniki to 13.4, co często jest przyczyną problemów, ale na 3 kartach w BTC bez problemu 1600Mhas łapią, a do ltc karty 7870XT to podobno lipne są. Ok, rano spróbuję :)

Rozmowny
Posty: 83
Rejestracja: 12 kwietnia 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Nie mogę kopać ltc na 7870 xt

Postautor: levistobi1 » czwartek, 6 czerwca 2013, 21:14

I Jak radzio ? Ja właśnie ściągam amd 13.1. Na guiminer ten sam problem nie kopie. Zobaczymy ze starszymi sterami i cgminerem

Rozmowny
Posty: 83
Rejestracja: 12 kwietnia 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Nie mogę kopać ltc na 7870 xt

Postautor: levistobi1 » czwartek, 6 czerwca 2013, 21:44

nie działa

Dyskutant
Posty: 184
Rejestracja: 8 marca 2013
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Nie mogę kopać ltc na 7870 xt

Postautor: 11111111 » czwartek, 6 czerwca 2013, 21:51

Usuwałeś amd cleanerem?

Usuń jeszcze raz i zrób to (jeśli nie robiłeś):
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=359883

I zainstaluj ponownie stery. Oczywiście po odinstalowaniu i usunięciu dll - restart kompa.
Jak nie podziała, to wymiękam :)

Rozmowny
Posty: 83
Rejestracja: 12 kwietnia 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Nie mogę kopać ltc na 7870 xt

Postautor: levistobi1 » czwartek, 6 czerwca 2013, 22:39

Usunałem Amd cleanup + ccleaner + rejestr + restart
11111111 pisze:
Usuń jeszcze raz i zrób to (jeśli nie robiłeś):
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=359883
Jak nie podziała, to wymiękam :)
Tego nie robiłem, ale spróbuje jutro. Dziś już wróciłem na btc i musiał bym wiele przestawiać w msi Ab.
Dzięki za pomoc,

Rozmowny
Posty: 83
Rejestracja: 12 kwietnia 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Nie mogę kopać ltc na 7870 xt

Postautor: levistobi1 » piątek, 7 czerwca 2013, 20:09

Nic z tego nie rozumiem... nie mam plików /folderów wg tego opisu qrawa lipton jak h.....
Sprzedaję koparke. Mam dość.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Posty: 211
Rejestracja: 22 kwietnia 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Nie mogę kopać ltc na 7870 xt

Postautor: Radzio1234 » piątek, 7 czerwca 2013, 23:57

Sorry, że jeszcze nie sprawdziłem, ale nie mam ostatnio zbytnio czasu się tym zająć, więc kopię BTC, ale gdy tylko sprawdzę napiszę w temacie.

Rozmowny
Posty: 83
Rejestracja: 12 kwietnia 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Nie mogę kopać ltc na 7870 xt

Postautor: levistobi1 » sobota, 8 czerwca 2013, 23:01

Problem rozwiązany mam tylko 1 gb ramu i trzeba ustawić thread-concurrency na niższe wartości u mnie jest
--thread-concurrency 3580 --intensity 16 --gpu-threads 2 --worksize 256 --lookup-gap 2 --temp-target 69 --auto-fan --gpu-fan 30-90 --temp-overheat 75 --temp-cutoff 86
I zużycie prądu w tym momencie 340wat BTC
298 wat LTC

Początkujący
Posty: 4
Rejestracja: 4 czerwca 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Nie mogę kopać ltc na 7870 xt

Postautor: mineralize_miner » niedziela, 9 czerwca 2013, 02:51

ile wyciągasz na scrypcie na tej 7870 xt ?
moja wyciąga
300khash na scrypcie
500-550 na sha normalnie

i raczej nie jest to zadowalający wynik (scrypt), jak zwiększam I to hw errory wyskakują powyżej 12

Wróć do „Mining”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość