Dobre parametry cgminer-a

Rozmowny
Posty: 67
Rejestracja: 2 marca 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dobre parametry cgminer-a

Postautor: skra06 » środa, 10 kwietnia 2013, 14:54

na 7970 przy ustawieniach gpu 1000 mem 1600(lub 1650) Thread concurrency 8192 intensity 13 g 2 pownienes wyciagnac w przyblizeniu 700 mh

Wygadany
Posty: 501
Rejestracja: 14 marca 2012
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dobre parametry cgminer-a

Postautor: Archos » środa, 10 kwietnia 2013, 14:58

skra06 pisze:na 7970 przy ustawieniach gpu 1000 mem 1600(lub 1650) Thread concurrency 8192 intensity 13 g 2 pownienes wyciagnac w przyblizeniu 700 mh
Zdaje sobie z tego sprawę jednak ja mam znacznie obniżone te wartości :) dlatego mam "tylko" 500khash/s.
1Nc8dMLfbA1fQZ9Q9Rxvp7tpD29EDruW3a

Dyskutant
Posty: 245
Rejestracja: 29 czerwca 2011
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dobre parametry cgminer-a

Postautor: H][0|3 » środa, 10 kwietnia 2013, 17:43

dzieki podpowiedzia moja 7970 pracuje 1150/1700 i daje ok 575Mhashy
5870 daje cos okolo 275, ale jej tunning trwa.
narazie kopanie LTC wciaz zbyt duzo ponizej oplacaonosci wzgledem BTC :/

Weteran
Posty: 1437
Rejestracja: 8 października 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dobre parametry cgminer-a

Postautor: Rafi » środa, 10 kwietnia 2013, 18:25

Może próbuj reaperem i się nim lepiej kopało i lepsze osiągi były

Wygadany
Posty: 501
Rejestracja: 14 marca 2012
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dobre parametry cgminer-a

Postautor: Archos » środa, 10 kwietnia 2013, 18:59

Reaper nie obsługuje protokołu stratum który jest już wymagany na wszystkich poolach.Dobry naprawdę program, szkoda,że już nie doczeka się aktualizacji.
1Nc8dMLfbA1fQZ9Q9Rxvp7tpD29EDruW3a

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13243
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1977
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Re: Dobre parametry cgminer-a

Postautor: rav3n_pl » środa, 10 kwietnia 2013, 22:53

NIE jest wymagany, jest OBSŁUGIWANY przez większość pooli.
Getworki jeszcze długo będą obsługiwane IMO.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1
Rafał prostuje Bitcoina

Dyskutant
Posty: 245
Rejestracja: 29 czerwca 2011
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dobre parametry cgminer-a

Postautor: H][0|3 » czwartek, 11 kwietnia 2013, 01:22

Nie widzę problemu, skoro można uruchomić swoje stratrum proxy --scrypt, bo taka opcja jest.

Co do reapera. chetnie bym pobral i skompilowal cosik pod siebie, ale niestety linki sie pouruwały.
gdyby ktos mial 13b4(chyba najnowsza i chyba dobrze napisaałem) pod linuxa, prosze PW, lub linka.

EDIT:
linki działają

EDIT2:
mimo najszczerszych checi, nie moge połączyć sie do poola
kernele wygenerowane, ale żadnej submited nie mam :(


EDIT3
odpalilem reapera dla serii5, ale dlaszy tunning przede mna. 5870 i 5850 na jednym kernelu nie chca dobrze działac i mam ok 10% stale, dodając 5% fee z poola, to juz nie jest wesołe :(

P.S.
od jakiej predkosci mozna myslec o liczeniu solo ??mam teraz 1.5+1.2+ w 70% czasu ok 0.9 Mhasha

Dyskutant
Posty: 167
Rejestracja: 25 maja 2011
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dobre parametry cgminer-a

Postautor: Cezary » czwartek, 11 kwietnia 2013, 14:13

Od czego zależy wydajność kopania przez skrypt? bo po OC pamięci czy rdzenia najwyżej co zauważam to spadki. Jedynie zabawa z intensywnością daję jakieś rezultaty, do którego trzeba dobrać odpowiednią wartość concurrency. Obecnie na hd5830 800/1000 osiągam 272kh/s.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1943
Rejestracja: 6 czerwca 2011
Reputacja: 195
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: UK - London SM4

Re: Dobre parametry cgminer-a

Postautor: Bemx2k » czwartek, 11 kwietnia 2013, 19:28

cgminer --scrypt -o http://de2.suprnova.cc:8336 -u USER -p xxxx --intensity 14 --worksize 256 -g 2 --thread-concurrency 8192

Takie ustawienia znalazlem w necie i przy taktach kart CF 7970 1060/5900 uzyskuje srednio 1440KHash/s
max 1536KHash/s


Dodam od siebie ze bardzo wazne sa takty pamieci i ich dzielnik z gpu
w moim wypadku podniesienie taktu pamieci o 100MHz zaowocowalo 150KHash/s

Kolejna rzecz to intensity powyzej 12 mam czasami lagi w przegladarkach
max stabilne intensity 14 powyzej sypie bledam i HW

Cezary




278KHash/s na radku 5830 to spoko wynik zebys tylko nie mial za duzo stales czy H hardware errors

cgminer jest dosc czuly na przetaktowanie gpu ,
podkrecisz za wysoko albo dasz za malo voltow i sypie bledami
trzeba dopasowac delikatnie OC


UPDATE

Czy spotkal sie ktos z was z spadkiem KHash/s przy tych samych taktach ??
Z wczesniejszych 1500KHash/s zrobilo sie 1150 i to w porywach :/
temperatury gpu takie same flagi cgminera tez a spadek jak cholera
DASH>ETH>LTC

Wróć do „Mining”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości