Problem z Cpuminer

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 16 grudnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z Cpuminer

Postautor: lomcio » sobota, 16 grudnia 2017, 22:17

Witam. Jestem tutaj nowy. O miningu trochę czytałem,zainteresowało mnie to. Otóż chciałem tego spróbować,znalazłem poradnik: http://www.bitcoin.edu.pl/pl/2017/02/20/wydobywanie-waluty-litecoin-mining-rozpocznij-juz-dzis/. Jako że mój sprzęt nie jest najlepszy to postanowiłem użyc CPU. Mój problem występuje przy uruchamianiu pliku BAT. Wyskakuje taki oto komunikat: Obrazek Nie wiem co mam zrobić. Skrpyt wygląda tak:
start „G: \ cpuminerpooler” minerd.exe –url stratum + tcp: //pool.d2.cc: 3333 -a scrypt –userpass ------.-: -

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 12475
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1483
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Re: Problem z Cpuminer

Postautor: rav3n_pl » niedziela, 17 grudnia 2017, 13:08

A wiesz, że tak od 2-3 lat NIE kopie się scrypt na CPU?
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: Bitmarket SwapBot, RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.16.2

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 16 grudnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z Cpuminer

Postautor: lomcio » niedziela, 17 grudnia 2017, 13:48

To na CPU sobie już nie pokopie? No nic, przesiadam się na lapka na GPU i zobaczymy.

Wróć do „Mining”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości