Karta nie dziala jako jedna po pobycie w koparce

Dyskutant
Posty: 198
Rejestracja: 11 grudnia 2013
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Wawa

Karta nie dziala jako jedna po pobycie w koparce

Postautor: DonArkada » wtorek, 24 czerwca 2014, 13:54

Mam ciekawy problem. W koparce siedzialy cztery radki r9 280x, w tym dwa asus matrix. Po rozlozeniu koparki i przelozeniy kart do zwyklego PC, jeden matrix jest ok, natomiast z drugim jest problem. Nie dziala :(
Wlaczam komputer i po prostu czarny ekran, wiatraki sie kreca, diodki swieca, wszystko, vios bledu nie wyrzuca tylko nic sie nie dzieje. Mial ktos podobny problem?
W koparce kh/s sie zgadzaja, zasilacz obsluzylby 3 280ki, sprawdzane oba biosy kart.

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13523
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 2180
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska/Wwa/GW

Re: Karta nie dziala jako jedna po pobycie w koparce

Postautor: rav3n_pl » wtorek, 24 czerwca 2014, 14:08

Spróbuj podłączyć monitor pod inne wyjście.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.19.0.1
YT: Rafał prostuje Bitcoina, PDFy: https://bit.ly/rafal-prezentacje

Dyskutant
Posty: 198
Rejestracja: 11 grudnia 2013
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Wawa

Re: Karta nie dziala jako jedna po pobycie w koparce

Postautor: DonArkada » wtorek, 24 czerwca 2014, 14:27

Wszystkie dvi sprawdzalem w wersji dvi dvi i dvi dsub, bez efektow

wyslane z mojej pralki xD

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3237
Rejestracja: 4 sierpnia 2011
Reputacja: 409
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Napiwki: 1AqwNEzAp5GE46jebmZYqvq3tXt19iChJN

Re: Karta nie dziala jako jedna po pobycie w koparce

Postautor: powered » wtorek, 24 czerwca 2014, 15:08

r9 280x ma taki pstyczek i można go uruchomić na drugim biosie. Sprawdzałeś?
Czy w tym zwykłym PC nadal działa inna karta, może to coś z płytą i trzeba reset biosu zrobić na płycie.

Dyskutant
Posty: 198
Rejestracja: 11 grudnia 2013
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Wawa

Re: Karta nie dziala jako jedna po pobycie w koparce

Postautor: DonArkada » wtorek, 24 czerwca 2014, 18:46

Napisalem ze biosy obydwa, inne 280ki dzialaja normalnie

wyslane z mojej pralki xD

Wróć do „Mining”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość