Ustawienia pod dwie rozne karty w jednej koparce

Rozmowny
Posty: 88
Rejestracja: 20 czerwca 2011
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Ustawienia pod dwie rozne karty w jednej koparce

Postautor: Dejmien » czwartek, 12 grudnia 2013, 18:34

Może mi ktoś podać przykładowe ustawienia do pliku wsadowego .bat dla dwóch różnych kart dzialajcych jako jedna koparka?
Chodzi o karty 7970 oraz 7950.

Orator
Posty: 959
Rejestracja: 20 sierpnia 2012
Reputacja: 41
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Ustawienia pod dwie rozne karty w jednej koparce

Postautor: tomko222 » czwartek, 12 grudnia 2013, 18:42

--parametr wartość1, wartość2
czyli np. --temp-target 70, 75
kolejność kart można sprawdzić parametrem -n

Rozmowny
Posty: 88
Rejestracja: 20 czerwca 2011
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Ustawienia pod dwie rozne karty w jednej koparce

Postautor: Dejmien » czwartek, 12 grudnia 2013, 19:43

Kod: Zaznacz cały

@Echo Off
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
start /high "Mining LTC for dejmien" cgminer.exe --scrypt --auto-gpu --gpu-engine 1090, 1050 --gpu-memclock 1400, 1500 -g 1, 2 --thread-concurrency 24000, 8192 -I 19, 13 -o stratum+tcp://pool.d2.cc:3335 -u worker -p haslo


Tak będzie dobrze?
Nie moge poki co sprawdzic na zywca, dopiero jutro bede miec dostep do kopary a chcialbym byc mniej wiecej przygotowany na kombinowanie ze skryptem.

Wygadany
Posty: 549
Rejestracja: 11 listopada 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Ustawienia pod dwie rozne karty w jednej koparce

Postautor: wookie85 » czwartek, 12 grudnia 2013, 22:06

cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://pool.d2.cc:3335 -u worker -p haslo --auto-gpu --gpu-engine 1090,1050 --gpu-memclock 1400,1500 -g 1, 2 --thread-concurrency 24000,8192 -I 19,13

nie ma spacji po przecinku jak dodajesz parametr drugiej karty

btw obie karty powinny isc na
g 1
i 19

kwestia doboru reszty parametrow

Rozmowny
Posty: 88
Rejestracja: 20 czerwca 2011
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Ustawienia pod dwie rozne karty w jednej koparce

Postautor: Dejmien » czwartek, 12 grudnia 2013, 22:30

Dzięki : )

Gaduła
Awatar użytkownika
Posty: 317
Rejestracja: 27 listopada 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Ustawienia pod dwie rozne karty w jednej koparce

Postautor: s4ndm4ns » piątek, 13 grudnia 2013, 02:07

gdyby sie okazalo, ze jedna dziala lepiej na -g 2 a druga na -g 1, to robisz sobie 2 pliczki bat, w jednym -d 0 w drugim -d 1 i odpalasz 2 cgminery, oba baty powinny dalej miec po 2 parametry mimo, iz 1 gpu jest wylaczony

Rozmowny
Posty: 88
Rejestracja: 20 czerwca 2011
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Ustawienia pod dwie rozne karty w jednej koparce

Postautor: Dejmien » sobota, 14 grudnia 2013, 19:22

Mam pytanie odnośnie OC, koparka pokazuje mi 2 karty ale już na Afterburner jest tylko karta która jest bezpośrednio podłączona do monitora(druga jest na dummy plug) Jak mogę podkręcić tą drugą kartę ? Muszę najpierw zrobić OC na jednej a później podłączyć monitor do drugiej > reset kompa > oc ?

Dyskutant
Awatar użytkownika
Posty: 211
Rejestracja: 22 kwietnia 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Ustawienia pod dwie rozne karty w jednej koparce

Postautor: Radzio1234 » sobota, 14 grudnia 2013, 22:09

Jeśli masz podłączony monitor dummy plug jest zbędny. Poza tym polecam Ci podkręcać bezpośrednio w cgminerze. Kiedyś gdy podkręcałem afterburnerem strata w stosunku do podkręcenia bezpośrednio w cgminerze wynosiła kilkanaście-kilkadziesiąt khas. Odpadnie Ci od razu problem z niewykrywaniem karty przez afterburnera.

Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 15 sierpnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Ustawienia pod dwie rozne karty w jednej koparce

Postautor: Salander_2 » wtorek, 15 sierpnia 2017, 10:00

Dejmien pisze:Przejdź do cytowanego posta

Kod: Zaznacz cały

@Echo Off
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
start /high "Mining LTC for dejmien" cgminer.exe --scrypt --auto-gpu --gpu-engine 1090, 1050 --gpu-memclock 1400, 1500 -g 1, 2 --thread-concurrency 24000, 8192 -I 19, 13 -o stratum+tcp://pool.d2.cc:3335 -u worker -p haslo




Witajcie, czy jeśli używam oprogramowania Claymore, też mogę wprowadzić konfigurację dla różnych kart ?
Czy konieczna będzie przesiadka na cgminer ? Czy standardowo ustawiony Claymore powinien wykryć wszystkie karty, i
kopać na fabrycznych prędkościach kart ?

Weteran
Posty: 1009
Rejestracja: 6 maja 2013
Reputacja: 37
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Ustawienia pod dwie rozne karty w jednej koparce

Postautor: Maggix » wtorek, 15 sierpnia 2017, 10:10

W katalogu Claymore masz plik. Help wszystko ładnie opisane.

Wróć do „Mining”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości