Koparka LTC za około 15000 PLN

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Koparka LTC za około 15000 PLN

Postautor: pocoloco-p1 » wtorek, 3 grudnia 2013, 18:30

Witam. W temacie kryptowalut jestem od około 1,5 roku, natomiast mining jest dla mnie zupełnie obcy. Zastanawiam się nad LTC, na razie chce zbadać sprawę ponieważ po głowie chodzi mi również FTC. Mam kilka pytań dotyczących kopania. Za wartościowe odpowiedzi odwdzięczę się jakimiś LTC na piwo :).

Chciałbym przeznaczyć +- 15tys pln. Jaka jest możliwie najlepsza opcja aby jak najbardziej efektywnie wydać te pieniądze. Krótko mówiąc jaką kartę, procesor polecacie? Widziałem sprzęty które generują większą moc od nawet najlepszych kart graficznych przy stosunkowo niskiej cenie, jak wygląda ten temat? Ile mniej więcej dałoby się wykopać LTC takim sprzętem przy obecnej trudności. Nie interesuję mnie opłacalności w przeliczaniu na pln na obecną chwilę, wierze w ideę kryptowalut co za tym idzie przekonanie że długofalowo cena będzie szła w górę.

Z góry dziękuję, na pewno się odwdzięczę.

Wygadany
Reputacja: 64
Reputacja postu: 
0

Re: Koparka LTC za około 15000 PLN

Postautor: gorlik » wtorek, 3 grudnia 2013, 18:32

Czy tak trudno prześwietlić tą część forum?
LTC

Założyłeś jeden z kolejnych tematów który zaczyna się powtarzać od kilku dni. Zacznij szukać i ewentualnie pytać w pokrewnych tematach. Nie trzeba zakładać nowego skoro już ktoś o tym pisze. Jeżeli chcesz przeznaczyć taką kwotę to będzie kilka koparek a nie jedna.

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: pocoloco-p1 » wtorek, 3 grudnia 2013, 18:42

Nie jest trudno.

Inaczej, jeśli ktoś zechce mi pomóc za jakąś opłatą niech odezwie się tutaj lub na PM. Nie będę sępił na informację a zależy mi na konkretach. Niestety nie dysponuję czasem na to aby prześledzić każdy temat aby dopasować wypowiedzi/propozycje do moich wymagań.

Wygadany
Reputacja: 64
Reputacja postu: 
0

Postautor: gorlik » wtorek, 3 grudnia 2013, 18:56

To wrzuć ogłoszenie na tablicę i podaj honorarium tak będzie najprościej.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: RussianYeti » wtorek, 3 grudnia 2013, 22:54

Wersja pod Intela:

Procek: Celeron G1620
Mobo: Coś z duża ilością PCI. ASRock niedawno wypuścił specjalne wersje do kopania BTC - H81 Pro BTC / H61 Pro BTC niestety nie widać ich u nas w sklepach. Na chwilę obecną z przyzwoitych masz: MSI P67S-C43 lub Sapphire Pure Black Hydra P67. Sapphire ma bogatą sekcje zasilania oraz dodatkowe złącze MOLEX co jest sporym atutem. Niedawno były po 200zł na allegro.
Ram: 4GB DDR3
PSU: Thermaltake Toughpower 1500W lub XFX ProSeries Black Edition 1250W , OCZ ZX Series 1250W , Fortron AURUM PRO 1200W
Grafy: 280X lub 7970 XFX , MSI R7970 Twin Froz III

Do tego tani dysk lub pendrive
Wentylatory: 140mm czy 200mm w zależności od rozmieszczenia GPU.
Riser PCI-E PCIE PCI 1x/8x/16x - 16x koniecznie z molex. Znajdziesz je na forum w dziale sprzedam lub allegro.

Wersja pod AMD:
Procek: Sempron 145
Mobo: Gigabyte GA-780T-D3L ewentualnie coś pokroju ASRock 980DE3/U3S3
Pozostałe bez zmian :)

Wyjdą 2 blaszaki z 5 Radkami 280X lub 7970 na pokładzie; co daje ok. 7000 kH/s w zależności od OC!
https://litecoin.info/Mining_hardware_comparison
//

Wróć do „Mining”