Koparka LTC

RIP
Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Koparka LTC

Postautor: RIP » wtorek, 3 grudnia 2013, 10:30

Jeśli przestanie mi się opłacać kopanie LTC, zaczne kopać inne... w każdym razie z koparki nie zrezygnuję, odnośnie prądu masz strasznie wysoką stawkę, uwolnili ceny energii, pomyśl o zmianie sprzedawcy prądu... Ja płacę 36gr/kWh... W każdym razie kupując czy wydobywając LTC każdy liczy, że ich cena wzrośnie... Rozumiem twoje rozgoryczenie, ale wszystko mam policzone i ide w to tak czy tak. Na pocieszenie dodam, że za kilka dni postawie drugą taką ;)

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: Hamsta » wtorek, 3 grudnia 2013, 10:32

@gorlik
Lekki OT ale...
63 gr? To chyba cały koszt z rachunku po uśrednieniu? Chyba bez sensu liczyć całość z kosztami stałymi, skoro płaci się za dodatkowe zużycie tylko koszt zmienny?
Większość odbiorców prywatnych w tym kraju płaci wedle stawek "prognozowanych" (które ustalane są chyba jakimś połączeniem wróżenia z fusów i rzutu monetą), które przynajmniej u mnie ZŁODZIEJE co roku zawyżają coraz bardziej. Jak nie wykorzystam zawyżonego limitu na kopanie na przykład to ja będę jeleniem bo za darmo będę im kredytował przez rok tą nadwyżkę, a później dostanę zwrot i tak tylko za koszt zmienny, czyli troszkę ponad połowę ceny za kWh którą wymieniłeś.
Dlatego lepiej kopsać monety choćby po kosztach i potraktować naciągaczy dostarczający energię elektryczną jako darmowy kredyt, niż w drugą stronę.

PS> Za to zgodzę się, że sprzęt do kopania scrypt będzie za góra miesiąc duuużo tańszy. Teraz to jest jakaś niedorzeczność na aukcjach i jakoś nie widzę aby nadpłata o 50% (tak mi wyszło jak ostatnio chciałem dorzucić 1x5970 do kompa) miała się choćby w połowie zwrócić przez kopanie na "górce".
Ostatnio zmieniony wtorek, 3 grudnia 2013, 10:36 przez Hamsta, łącznie zmieniany 1 raz.

RIP
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: RIP » wtorek, 3 grudnia 2013, 10:35

Dokładnie tak jak mówisz... Mój dostawca robi mi prezent i dopiero za pół roku skapnie się, że moje zużycie prądu wzrosło, czyli przez najbliższe pół roku dostawca prądu funduje mi działanie koparki... Dopiero za pół roku (taki mam okres rozliczeniowy) odczuję pracę koparki :)

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: wookie85 » wtorek, 3 grudnia 2013, 10:45

RIP pisze:Dokładnie tak jak mówisz... Mój dostawca robi mi prezent i dopiero za pół roku skapnie się, że moje zużycie prądu wzrosło, czyli przez najbliższe pół roku dostawca prądu funduje mi działanie koparki... Dopiero za pół roku (taki mam okres rozliczeniowy) odczuję pracę koparki :)
ale nadal będziesz musiał zapłacić więc bardzo mylne podejście, jak się okaże, że kurs poleciał czy też trudność wysoka to będzie płacz ;]

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: Hamsta » wtorek, 3 grudnia 2013, 10:54

@RIP
Pamiętaj tylko, że ostatnio między kolejnymi ATH dla LTC minęło około 8 miesięcy, więc może będziesz musiał się troszkę wstrzymać z wykorzystaniem urobku do opłacenia rachunków jeśli nie chcesz się zadowolić tylko wyjściem na 0 :)
Idealne tu jest rozliczenie 1 roczne, które w każdej innej sytuacji można uznać za zdzierstwo.
Mój dostawca od dłuższego czasu trąbi, że będzie wymieniał istniejące mierniki na nowoczesne elektroniczne do rozliczeń na bieżąco, podobnie pewnie będzie w całym kraju w ciągu kilku lat, więc na moją logikę trzeba korzystać póki się da :D

RIP
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: RIP » wtorek, 3 grudnia 2013, 11:00

Nic w przyrodzie nie ginie... to tak jakby kredyt i to bez zadnych formalnosci ;) ba nawet bez pytania :P... no jesli kurs poleci to bedzie mala lipa, ale sa inne waluty. Niemniej chce zaryzykować i doskonale Panowie wiem co robię... Prosiłem tylko o opinie w sprawie sprzętu, a juz ktoś próbował ode mnie wyłudzić pieniądze, a reszta stara sie mnie zniechęcić do decyzji którą świadomie podjąłem, chcąc zaryzykować i będąc całkowicie świadomym ryzyka jakiego się podejmuje. Nie są to takie pieniądze, żebym sie przestraszył, nawet gdyby kryptowaluty zniknęły a komp by mi się spalił oraz za prąd miałbym płacić 1000zł miesięcznie przez pół roku to nie są to aż tak dotkliwe straty, żebym nie zaryzykował... Więc proszę wrócić do tematu, a moderatorów o delikatne przeczyszczenie wątku...

@Hamsta
Jeśli dają odroczenie płatności i można na tym zarobić to trzeba z tego korzystać ;)

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: gerg » wtorek, 3 grudnia 2013, 14:48

Też dopiero zaczynam kopać- koparkę mam odebrać w ten piątek (2x7850) ;) Odnośnie sprzętu- to dwa radeony 7950 powinny być wydajniejsze niż trzy 7850, ale 7850 z pewnością kopie szybciej niż 300khash/s, jak ktoś w tym wątku napisał. Moja kopie- po optymalizacji ustawień przeze mnie, więc pewnie może być lepiej :D- około 340khash. Wiele osób pisało o wartościach nawet w granicach 400khash, więc jest to solidna karta.
Teraz opłacalność kopania Litecoina znów spadła, ale są jeszcze coiny, które kopać się opłaca :D i najlepiej od razu je wymieniać na coś sensownego, sugerowałbym BTC ;)

Wróć do „Mining”