cgminer - łączy się, koparka pracuje, ale nie generuje LTC..

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

cgminer - łączy się, koparka pracuje, ale nie generuje LTC..

Postautor: pawel054 » sobota, 30 listopada 2013, 22:11

Witam.
Mam problem z konfiguracją cgminera.
Tworzę plik .bat wpisuję :

color 02
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT=100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS=1
cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://ltc-stratum.kattare.com:3333 -u uzttkownik -p haslo --shaders 2048 -w 256 -g 2 -I 13

Odpalam to. Wszystko się łączy, ładnie pięknie, koparka pracuje (pokazują się kH) i nic... Nie dostaję żadnych LTC na podane konto.
Próbowałem chyba ze trzema poolami.

Raz stworzyłem plik cgminer.conf wpisałem tam jakieś znalezione w internecie wartości + url poola login i hasło.
Koparka normalnie polaczyła się pracowała i LTC pokazywały się na koncie... Tyle, że kH miałem o połowę mniej niż wcześniej, a 400Kh mnie nie satysfakcjonuje na HD7970. Przez .bat miałem ~600 tylko co z tego jak nic na konto nie szło.

Jakieś pomysły? Bo mnie zaraz szlag trafi...

PS : Aha i tym drugim sposobem robiąc, w okienku pokazywały się wartości (numery bloków chyba) a tym pierwszym jest tylko "
Probing for an alive pool
Pool 0 difficulty changed to 63
Network diff set to 114M
Stratum from pool 0 detected new block

I ta ostatnia powtarza sie co jakis czas - koparka pracuje, KH jest a LTC nie ma....

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: cgminer - łączy się, koparka pracuje, ale nie generuje L

Postautor: pawel054 » sobota, 30 listopada 2013, 23:22

Dobra już wiem w czym był problem - HW...
Obecnie mam odpalone I-13 --thread-concurrency 8192 -g 2 -w 256 . Co ciekawe jak zamiast thread ustawie shaders na 2048 to mam mnóstwo HW.
Co jeszcze ciekawsze na różnych częstotliwościach mam tyle samo Kh.... Na 750/1100 - 490Kh, teraz mam 1000/1500 - 480Kh.
Sterowniki dużo dają? Obecnie mam najnowsze Catalysty BETA.

EDIT : ... Nowe ustawienia - 750MHz GPU 900MHz Pamięci - 510-520Khash.
Nic z tego nie rozumiem -,-
Nowsze : GPU 825MHz, Pamięci 900MHz - do 570KHash.
Jak zawiększam GPU to Khash maleje... o.O
Ale w sumie jestem happy. Ustawiłem napięcie na 1V, karta chodzi znacznie ciszej a mam sporą liczbę Khash :) Prądu też pewnie znacznie mniej zużywam.

Wróć do „Mining”