Prędkość kopania 7950

Rozmowny
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Prędkość kopania 7950

Postautor: artur » sobota, 30 listopada 2013, 19:17

Panowie czy jesteście w stanie wyjaśnić mi takie rzeczy dot. prędkości kopania:
Chodzi o takie sprawy:
- co się liczy w prędkośći kopania? chodzi o parametry takie jak: (5s), (avg.) oraz WU - są to parametry z górnej części cgminera.Same znaczenie rozumiem jako, średnia prędkość z 5sekunt koparki (5s), średnia całości (Avg.) i Prędkość wrzucania do kopalni? (WU)?
i teraz tak - co jest najważniejsze- średnia kopania koparki czy owe WU ? Pytam dlatego,że często mniejsza prędkość kopania daje większe WU albo odwrotnie .
- czy wersja cgminera ma znaczenie w kopaniu?
- Czy przy kopaniu LTC ma znaczenie prędkość pamięci czy tylko GPU ? Co jest ważniejsze? np obniżając pamięć nawet o 25% do 1250 mam większe WU niż przy default 1500..
- Czym lepiej kopać TC czy Shadery ? Np. odpalajac shadery na 2048 - max I=13, przy TC =~21000 - I =20

Za wyjaśnienia z góry dziękuję

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Re: Prędkość kopania 7950

Postautor: Radzio1234 » sobota, 30 listopada 2013, 20:31

Więc po kolei:

- najważniejsza jest średnia prędkość kopania (avg.) i to na nią należy zwracać uwagę. Ważne jest też, aby nie było HW errorów.
- wersja cgminera nie powinna mieć wpływu na wynik kopania, oczywiście nie należy korzystać z archaicznych już wersji, które o dziwo ostatnio są popularne wśród nowych górników (np. 2.11)
- ma znaczenie stosunek rdzenia do pamięci. Nie ważne, które jest większe, ważne aby oba te parametry dobrać odpowiednio, aby mieć jak najwyższy hashrate, bez HW errorów.
- parametry te są zupełnie zamienne. Twój wybór których użyć. Najlepiej wybierz te, przy których masz więcej hashrate. Ja korzystam z thread-concurrency.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Re: Prędkość kopania 7950

Postautor: artur » sobota, 30 listopada 2013, 21:48

A WU to co to za paramert i czemu ma sluzyc?

Wróć do „Mining”