Problem z wydobywaniem

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z wydobywaniem

Postautor: ZomRick » piątek, 29 listopada 2013, 16:49

Witam, postanowiłem wykopać sobie pare LTC na polmine. Używając do tego celu GUIminera i cgminera. Oba nie działają. Przy cgminerze wyskakuje po chwili błąd z raportem o błędzie Windows. A GUI kopie jakby BTC, bo wyciąga 65Mhash, ale 0 Shares Accepted.

Sterowniki zainstalowane: Catalyst Mobility 13.9 + AMD APP SDK 2.9
Wersja cgminera: 3.2.2; guiminera z 2011-05-01

Bitcoiny swego czasu ładnie szły, jedynie co od tego czasu to zmieniałem sterowniki.

Kot
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Re: Problem z wydobywaniem

Postautor: Kot » piątek, 29 listopada 2013, 17:32

Jakiś zrzut ekranu? Znaczy się logi ? Bo to coś na zasadzie boli mnie głowa co to może być :) Powodów może być i milion tym bardziej, że to winda.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: ZomRick » piątek, 29 listopada 2013, 17:57

usunąłem stery i zainstalowałem 13.1 i śmiga
Nie chce tworzyc nowego tematu, wiec mam pytanko odnosnie cgminera, mianowicie jaka jest komenda by wpisac w bat, która wybiera GPU. Bo mam dwie grafiki, jedna zintegrowana z APU, a drugą dedykowaną. Cgminer nie potrafi kopac z dwoch na raz i sypie errorami, wiec postanowilem GUI minerem kopać z dedyka, a cgminerem z APU.

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: Hamsta » piątek, 29 listopada 2013, 19:04

Zaraz po cgminer.exe dajesz np. --device 0
jeśli dedyk ma numerek 1 to oczywiście 1 zamiast 0

Ale generalnie polecam spróbować zapisać config w programie i tam sobie wszystko ustawiać zamiast babrać się linią komend i uruchamiać przez baty. W pliku konfiguracyjnym cgminera wszystko jest ładnie rozpisane.

Wróć do „Mining”