Największe zalety Litecoina

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Największe zalety Litecoina

Postautor: pknbstra » sobota, 23 listopada 2013, 16:50

Myślę że Litecoin jest lepszy od Bitcoina pomijając aspekt popularności link do artykułu: http://coinblog.pl/2013/11/23/najwieksz ... litecoina/

Weteran
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Re: Największe zalety Litecoina

Postautor: virus » sobota, 23 listopada 2013, 17:54

Pozwolę sobie trochę sprostować.
1. Błyskawiczne transakcje szybsze niż w przypadku Bitcoina!
W bitcoin tez sa blyskawiczne ;) ... potwierdzenia sa szybsze , a nie transakcje.
2. Opłata transakcyjna dla Litecoina wynosi 0,02 LTC co jest większą proporcją w porównaniu do Bitcoina – minimalna opłata w Bitcoinie 0.0001 BTC ale 1 LTC kosztuje dużo mniej niż 1BTC.
Oplaty transakcyjne moga w BTC byc mniejsze bez zadnego problemu... w LTC moga aktualnie spokojnie wynosic 0 jak chcesz moge to raz dwa udowodnic.
12. Litecoina można wydobywać na GPU lub CPU, podczas gdy wszystkie waluty SHA-256 można wydobywać na ASICach. Po pojawieniu się ASICów wiele osób które wcześniej wydobywały na kartach graficznych przeniosło się właśnie na wydobycie Litecoina i innych walut scryptowych.
na FPGA też można i z tego co wiem ASIC jest powoli w produkcji

pm7
Weteran
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0

Re: Największe zalety Litecoina

Postautor: pm7 » sobota, 23 listopada 2013, 18:01

Na FPGA nie można z rozsądną prędkością. Na CPU nie bardzo można wydobywać LTC.
9. Środki zgromadzone w LTC można trzymać nawet na pendrive, co jest wielki udogodnieniem np. chcemy wywieść z kraju 10 milionów dolarów … nic prostszego :D
Ja bym w Internecie zaszyfrowany portfel umieścił. Po co ryzykować, że na odprawie się przyczepią do elektroniki? :)
W niektórych krajach na granicach żądają haseł do plików zaszyfrowanych :D

Wróć do „LiteCoin”